Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu excel dosyası vardı bir tane, nasıl ulaşabilirim ona?

  • ⭐⭐⭐

    @mac Buyrun:

    DV2019 tablosu: https://bit.ly/2L0H2pM
    DV2020 tablosu: https://bit.ly/2V0zMOz
    DV2021 tablosu: https://bit.ly/3csLtWZ

    Bu da bu yilin tablosu: https://bit.ly/3ep3byM


  • @smartcells Formu gönderdim evrak talebi için bekliyordum formu açtırmam bir problem olur mu ve açtırmak için ne gibi bir işlem yapmam gerekiyor [email protected]. bu adrese mail atarken ne demeliyim acaba? Formu açtırıp o soruya olan cevabımı değiştirmem bir problem olur mu yaptığım değişiklikleri görmüyorlar mı ? Ana dilimin ingilizce olmadığını biliyorlar ve yaptığım açıklamada da soruyu yanlış anladığım çok belli oraya yasalar dahilinde çalışmaya ve yaşamaya gittiğimi belirtmiştim hangisi daha büyük problem olur bu soruya daha önce yes deyip o şekilde işlemlerini tamamlayan var mı ya da buna yetkililerden bir açıklama vs yaparak yanıt alabilir miyim ?


  • Herkese iyi akşamlar.
    Forumda yeniyim. Bazı baglantikar, haberlesme kanalları (excell takio tablosu, telegram, whaysapp vs) oldugunu duydum. Buralara nasil katilabilirim.


  • @ggulduk https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/ask-nvc.html?wcmmode=disabled

    Buradaki numaradan arayıp ya da online formu doldurup yaptığım hatayı bildirmem yararlı olur mu sizce tecrübeli olan birileri varsa yardım ederse çok sevinirim hayalimdeki olayı böyle ufacık bir hatadan dolayı kaybedersem mahvolurum

  • ⭐⭐⭐

    @ggulduk, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells Formu gönderdim evrak talebi için bekliyordum formu açtırmam bir problem olur mu ve açtırmak için ne gibi bir işlem yapmam gerekiyor [email protected]. bu adrese mail atarken ne demeliyim acaba? Formu açtırıp o soruya olan cevabımı değiştirmem bir problem olur mu yaptığım değişiklikleri görmüyorlar mı ? Ana dilimin ingilizce olmadığını biliyorlar ve yaptığım açıklamada da soruyu yanlış anladığım çok belli oraya yasalar dahilinde çalışmaya ve yaşamaya gittiğimi belirtmiştim hangisi daha büyük problem olur bu soruya daha önce yes deyip o şekilde işlemlerini tamamlayan var mı ya da buna yetkililerden bir açıklama vs yaparak yanıt alabilir miyim ?

    Numaranız büyük, DS260'ı açtırıp bu soruyu ve eğer kontrol edip bulursanız diğer hataları düzeltip yeniden göndermek için yeterince vaktiniz var. Formu nasıl açtıracağınıza dair bilgiler aşağıdaki linkte bulabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4443/kentucky-consular-center-kcc/3

    KCC'ye mail atarken doğum tarihinizi Amerikan formatında yazarsanız daha sağlıklı olur.
    Öğneğin 03.02.1980 (3 şubat 1980) yerine FEB 03 1980 olarak yazın. Buradaki gün-ay karışıklığı yüzünden formu açılmayanlar oluyor çünkü, doğum tarihini yanlış verdi diye.


  • Bu stresli günlerde herkese bol şans diliyorum. Ds 260 doldururken adlı sicil kaydım temiz ancak arsiv kaydından haberim olmadığı için herhangi hapis cezam da olmadığından cezai soruların hepsine yok dedim ancak adlı para cezam olduğu adlı sicil arşiv kaydında çıkıyor şuan evrak mailini bekleyip ds 260 öyle mi düzelteyim yoksa evrak hemen girip duzeltsem daha mı iyi olur, ds 260 tekrardan gözden geçirmek evrak mailini geciktirir mi? Vereceğiniz cevaplar için şimdiden çok tesekkurler

  • ⭐⭐⭐

    @izmirli1972, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese iyi akşamlar.
    Forumda yeniyim. Bazı baglantikar, haberlesme kanalları (excell takio tablosu, telegram, whaysapp vs) oldugunu duydum. Buralara nasil katilabilirim.

    Bu konu başlığının ilk sayfasındaki 3. mesajı okuyun lütfen. Orada telegram grubuna nasıl katılabileceğiniz anlatılıyor.
    Hatta ilk 3 entry'i dikkatlice ve anlayarak okuyun. Sürecinizin bundan sonraki her aşamasını rahat ve hata yapmadan geçirmek istiyorsanız orada verilen bilgileri anlamanız ve özümsemeniz önemli..


  • @smartcells Tekrar merhaba anladığım kadarıyla kesinlikle formu açtırıp o soruya verdiğim cevabı hayır olarak değiştirmemi öneriyorsunuz değil mi ? Onlara mail atıp durumu açıklayıp ya da arayarak açıklama yapma gibi diğer söylediklerimin pek bir anlamı yok ?

  • ⭐⭐⭐

    @ggulduk, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells Tekrar merhaba anladığım kadarıyla kesinlikle formu açtırıp o soruya verdiğim cevabı hayır olarak değiştirmemi öneriyorsunuz değil mi ? Onlara mail atıp durumu açıklayıp ya da arayarak açıklama yapma gibi diğer söylediklerimin pek bir anlamı yok ?

    Kesinlikle.
    Niçin YES dediğinize dair uzun uzun açıklama yapmak ve konsolosu inandırmak için çabalamak istiyorsanız, Administartive Prosses'e kalmak (idari işlem nedeniyle vizenin hemen verilmemesi) ve hatta tümden vize alımını riske atmak istiyorsanız o ayrı mevzu. O zaman YES olarak bırakabilirsiniz.


  • @smartcells Teşekkürler


  • @smartcells Anladım çok teşekkür ederim ben mail atıp cevabımı değiştireceğim diğer soruları da kontrol edip gözden geçireceğim Ama bu soruda olduğu gibi çoğu soruya İngilizcem yetmiyor ben bunu translateden çevirdiğimde Birleşik Devletler'e vasıflı veya vasıfsız iş yapmak amacıyla mı girmek istiyorsunuz, ancak henüz Çalışma Bakanı tarafından onaylanmadınız mı? Diye çevirmişti o sorulan sorulardan hepsi no mu olacak daha önce forumda sorduğumda genelde no olup yes olabilecek 1 tane falan var demişti biri bana da yes olabilecek aralarından en mantıklı bu geldiği için yes demiştim

  • ⭐⭐⭐

    @ggulduk, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells Anladım çok teşekkür ederim ben mail atıp cevabımı değiştireceğim diğer soruları da kontrol edip gözden geçireceğim Ama bu soruda olduğu gibi çoğu soruya İngilizcem yetmiyor ben bunu translateden çevirdiğimde Birleşik Devletler'e vasıflı veya vasıfsız iş yapmak amacıyla mı girmek istiyorsunuz, ancak henüz Çalışma Bakanı tarafından onaylanmadınız mı? Diye çevirmişti o sorulan sorulardan hepsi no mu olacak daha önce forumda sorduğumda genelde no olup yes olabilecek 1 tane falan var demişti biri bana da yes olabilecek aralarından en mantıklı bu geldiği için yes demiştim

    DS260'ın nasıl doldurulacağına dair her şey bu linkte:
    https://yesilkartforum.com/cekilis/


  • @ggulduk, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells Anladım çok teşekkür ederim ben mail atıp cevabımı değiştireceğim diğer soruları da kontrol edip gözden geçireceğim Ama bu soruda olduğu gibi çoğu soruya İngilizcem yetmiyor ben bunu translateden çevirdiğimde Birleşik Devletler'e vasıflı veya vasıfsız iş yapmak amacıyla mı girmek istiyorsunuz, ancak henüz Çalışma Bakanı tarafından onaylanmadınız mı? Diye çevirmişti o sorulan sorulardan hepsi no mu olacak daha önce forumda sorduğumda genelde no olup yes olabilecek 1 tane falan var demişti biri bana da yes olabilecek aralarından en mantıklı bu geldiği için yes demiştim

    Açıkcası benim de ingilizcem yetersizdi ama hem forum tarafından hazırlanmış youtube videosu olsun hem de şu linkte https://yesilkartforum.com/cekilis/ indirebileceğiniz paket sayesinde sorunsuz şekilde doldurmuştum. Linkteki pdf'de tüm sorular türkçeye çevrilmiş ve hangi cevabı vereceğiniz açıklanmış.


  • @darkside @smartcells Ben de bakmıştım ona doldururken ama lojmanda internet çekmediği için işte çalışırken doldurunca gözümden kaçtı herhalde en kısa sürede mail atıp bu yönlendirmelere göre gözden geçirip tekrar düzenleyeceğim çok teşekkürler herkese cevapları için


  • @ggulduk ds 260 gözden geçirip yeniden düzenlemeyi nasıl yapıyoruz


  • Herkese iyi akşamlar.
    Lottery kazananı be/veya o sene kazanamamış aile fertleri, bir sonraki yıl cekilişi için de lottery için başvurabilir mi?
    Yani örnegin,
    Eğer lottery (örneğin dv-2022) aile fertlerinden birine çıkmış ise, müteakiben ds-260 doldurulup (her aile ferdi için) submit edilmiş ise, malumunuz ebrak vs ve göruşme emaili bekleme safhası başliyor.
    Sorum şu, bu süreçte (evrak ve görüşme günu davet emailerini beklerken, case numarası yuksekligi veya covit gecikmeleri gibi sebeplerle gelmemesi ihtimaline karşı) bir sonraki (dv-2023) lotery cekilişine aile fertleri (ve hatta kazanan kisi dahil) tekrar başvurabilir mi? Eğer tekrar başvurur (çekilşe katilmak icin) ise, bir önceki çekilişin kazanilması sonrasındaki sürecini olumsuz etkiler mi? Veya bununla.ilgili bir kısıtlama ya da kural var mı? Konuyu bileniniz var ise cevaplarsaniz sevinirim.


  • @izmirli1972 DV2021 ve DV2022 peşpeşe kazanan üyelerimiz var.


  • Herkese merhabalar bende aranıza yeni katıldım ilk başvurumda GC çıktı. Değerli üyeler sorum şu:
    Şuan PhD eğitimim devam etmekte 1 yılım kaldı ve maaşsız emekliliği de 2024 te hak ediyorum mümkün
    olduğunca geç gitmek istiyorum. Bunun için ne yapmalıyım? Dosya numaram 4 binlerde

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mechta22, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells Ben Turk vatandaşı olmam icin 3 sene evli kalmam gerekiyor. Direk yeni soyadıma gore evraklari degistiremiyorum. Kendi ulkemin kotasindan kazandığım icin pasaport ve diger evraklarimin hepsinde kendi kızlık soyadim yazili. Sadece evlilik cuzdaninda esimin soyadi ekli. Hatta Türkiye vatandaşı olmadigim icin Ankara beni cagirmayabilir diye dusunuyorum. Duruma göre mulakat yerimi kendi ulkeme aldırmayi düşünüyorum.

    Kendi ulkenize evli oldugunuzu bildirdiniz mi?

    Onemli olan kendi ulkenizdeki yasalarin ne dedigi... Soyismin degisip degismeyecegini o belirleyecek... Siz de pasaportu kendi ulkenizin yasalarina gore guncelleyeceksiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum