Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    hükümet ve curtis morrison'un ekibi arasında gidip gelen "class" talebinin tanımı için yapılan pazarlıklar ve görüşmeler ne yazık ki olumsuz sonuçlandı.

    çünkü hükümet; class talebinin sınırlandırılmasını talep ederken curtis morrison ve ekibi bu talebin kendi taleplerine uygun olmadığını dile getirdi ve anlaşma sağlanamadı.

    bu görüşmeler sonrası mahkemeye sunulan "ortak durum raporu" detayları için dosyaya bakabilirsiniz.

    2021 0724 Rosales Joint Status Report + exhibits.pdf

    şimdi J Mehta'nin "class" talebini tanımlamasını bekliyoruz.
    umuyoruz ki herkesin faydasına olan bir karar verecektir.

  • Yasaklı

    @gucarslan Bilgilendirme için teşekkürler. Hükümet tarafı tam olarak nasıl bir öneri sunuyor? Sadece onay alanları mı kapsasın diyorlar?


  • @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 Rosales v. Biden Davası (Ocak 2021)

    @gucarslan Bilgilendirme için teşekkürler. Hükümet tarafı tam olarak nasıl bir öneri sunuyor? Sadece onay alanları mı kapsadın diyorlar?

    1627128380321.jpg

    Aynı pazarlığı (class talebi dahi olmayan; hatta class talebine karşı) diğer avukatlarla da yapıyorlar. Tek dertleri de, individual claim içeren bütün davaları düşürüp, hiçbir sub-division'ı ve dosya numarası dışında hiçbir öncelik sırası bulunmayan, mümkün olduğunca küçük bir class tanımlayıp, aynı dediğin gibi, yalnızca o ana kadar evrak onayı almış talihlilere mülakat verip, bu fiscal year'i mümkün olduğunca az sayıda vize vererek kapatmak. Zaten, evrak onayları da o yüzden ilerlemiyor.

    Tam da bu sebeple, mesela, Nicolette Glazer'ın, (individual representation hizmeti de verdiği davalardaki) müvekkillerinin evraklarını, işini yapmayan KCC'yi by-pass edip, doğrudan konsolosluklara göndererek "documentarily qualified" statüsü elde etmeye çalıştığı bir girişimi var. Henüz olumlu yanıt veren konsolosluk yok. Zira, "Ulan, hepsi orada be!"...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 Rosales v. Biden Davası (Ocak 2021)

    @gucarslan Bilgilendirme için teşekkürler. Hükümet tarafı tam olarak nasıl bir öneri sunuyor? Sadece onay alanları mı kapsadın diyorlar?

    sn. @kingocali'nin de dedigi gibi class'i minimum düzeyde tutma gayretindeler. bunu elbette kabul etmemiz mümkün degil, ettigimiz takdirde tr'de vize alabilecek cok ama cok az kisi olacak.

    burada morrison'un yaptığı itiraz kesinlikle haklı.
    bütün dv talihlilerinin kapsayan bir class'dan, sadece evrak onayı almış kişilere düşmek akla mantiga sığmaz.

  • Yasaklı

    @kingocali @gucarslan
    Çok teşekkür ederim. İnşallah herkesin yüzünü güldürecek bir karar alınır.


  • Talihlilerin hepsine vize verme meselesi haklı mı bilemiyorum. Baştan Kimseye garanti verilmiyor sonuçta. Bizim durumda şimdilik muamma. Ama suits dizisinin (izleyenler bilir) hayranı olarak mesele Mahkemede yaptığın ve yapacakların. Avukatlar iyi iş çıkarırsa istenilen her şey olacaktır. Mesele avukatın yaptıkları bence.

  • ⭐⭐⭐

    @mozturk228 Talihlilerin hepsine verilme talebi zaten yok, 55k kotası söz konusu. Mahkemelerde talep edilen, devletin her sene dağıtmaya söz verdiği 55,000 vizenin dağıtılması. Ya da En azından büyük bir kısmının.

    Yanı aslında istediğimiz fazla bir şey değil: devletin verdiği sözü tutması.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    süreç çok entresan bir şekilde devam ediyor..
    hükümet tarafı vermesi gereken cevabın gecikmesi üzerine curtis morrison ve ekibi gıyabi hüküm adında bir başvuruda bulundu.

    bunun üzerine hükümet de dün gece bu başvuruya istinaden cevabını mahkemeye sundu;

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    curtis morrison ve ekibi,
    yukarıda belirttiğim hükümet avukatlarına yanıtına gerekli cevabı verdiler.
    bu karşılıklı atışma nereye kadar sürecek cidden merak ediyorum..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    bir kaç ileti yukarıda, sürecin çok garip şekilde ilerlediğinden bahsetmiştim.
    dün gece yayınlanan ve bu durumu destekler nitelikte bir gelişmeden bahsetmek istiyorum.

    ⚠ direkt RosalesvBiden davası ile alakalı değildir ⚠

    curtis morrison telegram kanalından ve twitter hesabından bir mesaj yayınladı;

    yine curtis morrison tarafından açılan RaivBiden davasının hükümet avukatı Cara E. Alsterberg ile bir görüşme yapmışlar. yapılan görüşmenin ana konusu, Rai davasına katılmış ve vizesini alamayan 10 davacının durumunu görüşmek.

    hükümet avukatı, bu evrak onayları olmayan 10 kişiye 30 eylül'e kadar vize verilmeyeceğini tahmin ettiğini belirtmiş. ateş olmayan yerden duman çıkmak elbette..

    curtis morrison hükümet avukatına, KCC'nin artık DV2021 kazananlarının evraklarını işlemediğini kabul etmesini istemiş ama Cara bunu kabul etmemiş. curtis, bunun tam olarak böyle göründüğünü söylüyor.

    cuma günü mahkemeye sunacakları ortak durum raporunda KCC direktörünün de bir açıklamasını ekleyecekmiş. bakalım yine ne saçmalayacak..

    bu durum raporu her ne kadar Rai davası için de olsa, KCC'nin ve hükümetin bizler için ne düşündüğünün birebir kopyası olacak. özellikle KCC tarafında işlerin, daha doğrusu zihniyetlerinin ne olduğunu bilmemiz açısından önemli. bakalım yine hangi bahaneleri, kendi çıkarları doğrultusunda eğip bükecek ve ısıtıp ısıtıp sunacaklar masaya.

    eğer bahsedilen gibi ise artık KCC, DV2021 süreci için hiçbir şekilde işlem yapmayacak, ta ki bir mahkeme kararı olana kadar. bunu düşünmek bile can sıkıyor ama hali hazırda evrak onayı olanlara bile mülakat vermemiş (CN8950 ~ 9900) bir kurumun ne kadar tutarlı karar vereceğini bilmiyorum.

    şuan tutunacak tek dalımız müdahil olduğumuz davalar.
    GoH, Goodluck, Bade ya da Rosales.. hangisinin olduğunun artık bir önemi yok.

    tıpkı DV2020ler için son dakika karar veren Mehta bu sefer de aynısını yapar mı bilinmez.
    tek umudumuz bu kaldı.. gerisi, hayallerine elveda demek zorunda kalacak onbinlerce talihli.

    başka bi' şey değil

  • Yasaklı

    @gucarslan Mehta neden bizim tarafta değil hocam? Bunca haksızlığı görmüyor mu anlamıyorum. Karar vermek için daha neyi bekliyor.😔

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov bizim yanımızda / tarafımızda olmasını beklemiyoruz aslında,
    beklediğimiz tek şey haksızlığı, adeletsizliği görmesi.

  • Yasaklı

    @gucarslan Teşekkür ederim. Umarım hayallerimizi kurtarır. 🙏


  • merhaba ;sadece ögrenmek için soruyorum
    dv 2020 lerin mahkemesi sonuçlandı yargıc mehta yaklaşık 10.000 vizeyi ayırdı bir kenarda bekliyor.
    -dv 2020 mahkemeye dahil olmayanların durumu ne oldu?
    -dv 2020 mahkemeye dahil olanların durumu ne oldu?

    eksik sormuş yada yanlış sormuşsam kusura bakmayın.
    teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @susadem

    • dv 2020 lerin mahkemesi sonuçlandı yargıc mehta yaklaşık 10.000 vizeyi ayırdı bir kenarda bekliyor.

    gomez davasının sonucu bekleniyor. bir kaç hafta içinde açılanmasını bekliyoruz. (9095 vize)

    • dv 2020 mahkemeye dahil olmayanların durumu ne oldu?

    PP1014 öncesi talihliler vizelerini aldı. diğerleri ne yazık ki alamadı.

    • dv 2020 mahkemeye dahil olanların durumu ne oldu?

    hepsi vizesini aldı.


  • @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 Rosales v. Biden Davası (Ocak 2021)

    @gucarslan Mehta neden bizim tarafta değil hocam? Bunca haksızlığı görmüyor mu anlamıyorum. Karar vermek için daha neyi bekliyor.😔

    Daha önce, toplam 11 davada, toplam 31.500 davacı olmasının, davalardan davacılar lehinde karar çıkmasını zora soktuğu yönündeki fikrimi beyan etmiş, bazı forumdaşlardan tepki görmüştüm. Ama zaten programın toplam kapasitesi 55.000. Normal senelerde dahi 30.000'li dosya numaralarına anca geliyorlar.

    Nicolette Glazer da, her Zoom toplantısında aynı fikri beyan ediyor. Hiçbir yargıcın, özellikle de Mehta'nın, uygulanabilir olmayan hiçbir karar vermeyeceğini üzerine basa basa vurguluyor.

    Curtis Morrison class tanımını revize etmek istediğinde, hükümet avukatları bu fırsatın üzerine atladı. Daraltılmış bir class tanımının kendilerini bütün davalardan kurtaracağına bel bağladı. Dava açmış bütün avukatlara aynı daraltılmış class tanımını teklif ettiler: "Evrak onayı almış olanlar" (Hükümet avukatının, hem de Cara Alsterberg'ün, davacı avukatlara gönderdiği e-mail metnini de paylaşmıştım forumda bir yerlerde).

    Allah'tan, Morrison dahil hiçbir davacı avukat, bu teklifi kabul etmedi. Ama eşeğin aklına karpuz kabuğu düştü bir kere. Artık her gelişmede, karşımıza "evrak onayı almış olanlar" teziyle gelecekler. Bunun önüne geçebilecek tek merci de yargıçlar.

    Ama onlar da "uygulanabilir" bir karar arayışında oldukları için, davacılar olarak işimiz zor. Ben, yine forumdaşlardan tepki görmek pahasına, yargıçların da "evrak onayı almış olanlar" fikrine daha yakın olacaklarını düşünüyorum. Herkesin evrak onayı alamamış olmasını da hastalığa bağlayacaklar. DV-2021 talihsizleri hariç herkes, başını yastığına koyduğunda huzur içinde uyuyacak...

  • Yasaklı

    @gucarslan inşallah aynı kararı dv2021 için de alır.


  • Bence de tüm davaları ve dv2021 sürecini etkileyebilecek bir diyalog olmuş. Hükümetin bakış açısı net. Sanırım ümitsiz olmamalı ama beklentimizi de artık minimumda tutmalıyız.


  • @gucarslan teşekkürler.belki ilerleyen zamanlarda dv 2020 den mahkemeye katılmayan şu an itibariyle dv haklarını kaybedenler ilerde amaçlarına ulaşırlar bellimi olur.


  • Curtis'in açıklamasına göre KCC direktörü Morgan Miles, Eylül ayı için mevcut kapasiteyi doldurmaya yetecek kadar vakanın zaten tespit edildiğini imzalı olarak beyan etmiş. Bu beyan açıkça DV2021 için sunulan belgelerin işlenmesini durdurduklarını gösteren bir kanıt olarak Rosales ve Goodluck davalarında ek delil olarak sunulacak.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum