Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaslar,
    Biraz uzun bir deneyim olabilir, simdiden uyarmis olayim, tekrara dustugum ve sıkıcı olan bolumler için de affiniza siginiyorum.
    Deneyimi uc bolumde aktarmaya calisacagim.

    BOLUM 1

    6 HAZIRAN 2020 tarihinde DV2021 talihlilerinden biri olduğumu öğrenmiştim. İlk birkaç saat case numberın ne olduğundan habersiz Amerika hayalleri kurmaya başlamıştım bile. Benim gibi 4 yıldır greencarda başvuran ama kendisine bu sene de greencard çıkmayan en yakın arkadaşımdan case numberın çok önemli olduğunu öğrendim telefonda ve kendisine bolca sifir ardinda üç haneli bir numara diye aktarinca beni bir kez daha tebrik ettiğini çok iyi hatırlıyorum (Ne yazık ki daha önceki yıllarda bazı arkadaşlara mali yıl sonu olan 30 Eylül’e kadar sıra gelmediği için şanslarını kaybettiklerini forumdan okuyacaktım).
    Aynı gece başka şeylerde öğrenecektim. Trump bey’in kanun hükmünde kararnamesinden dolayı 1 Ocak 2021 tarihine kadar Amerika’ya giremeyeceğimiz gibi tatsız şeyler. Tabi şansımız bitmiş değildi ve Biden’ın Kasım seçimlerini alabileceğini söyleyenler bir hayli fazlaydı. Kasım seçimleri geldi çattı ve Biden söylenildiği gibi kazandı. Daha bitmedi bir de bu işin görev teslim süreci var ki o da 20 Ocak tarihi. Şimdi de duamız Trump gider ayak bize bir çelme daha takmayıp sessizce görevi devretmesiydi. Tabi sizce ne oldu, Trump sessiz sedasız gitmedi ve 1 Ocak sabahı göçmen yasaklarını Mart 31’e kadar uzattı. 1 Ocakta yasağın Trump tarafından yenilenmesiyle beraber, DV2020 talihlilerinin ve forum yöneticilerinin yakından tanıdığı Curtis ve Ekibi Noban davası başlatacağını duyurdu. O ana kadar DV sürecinden bile çat pat bilgisi olan biri olarak bir de şimdi başıma acaba bu dava nedir katılmalı mıyım katılmazsam sıkıntı yaşar mıyım endişeleriyle dolu bir süreç başlamıştı. Tabi her zaman olduğu gibi @muhtaradana ve @gucarslan hocam bilgileriyle bizi aydınlattılar. Uzun bir düşünme surecunden sonra davaya katılmamın faydası dokunur zararı dokunmaz diye karar verdim. 500 usd ön ödemeli 500 usd vizemizi aldığımızda olmak üzere iki taksitli toplam 1000 usd olan davaya katıldım. Yalnız şöyle bir detayın da altını çizmemiz lazım, davaya katıldıktan ve 500 usd ön ödemeyi yaptıktan sonra vizenizi size dava kazandırsın ya da normal sürecin akışında vizenizi alın ve abd’ye giriş yapin, geri kalan 500 usd’yi ödemek zorundasınız. Ben de vize gelsin de giden 1000 usd olsun diyerek davaya katıldım.

    Davaya katıldık davanın adı JACOBvTRUMP oldu neyse sonrasında 20 Ocakta Biden görevi devralınca dava ismi JACOBvBIDEN olarak değişti. Sonrasında bir daha değişti (RosalesvBiden) o değişimin sebebini takip edemedim artık. O kadar çok şey konuşuldu, dava o kadar çok duruşma gördü ki bir yerde artık umutlarımın azaldığını hissettim. Umutlarımın azaldığı bir günün akşamına daha gelmiştik. Saat tam olarak 23.02’ydi. Günlerden 9 Haziran 2021. Bir mail geldi ve bildirimlerden okuduğum kadarıyla DV ile ilgili dvstate.gov sayfasında bazı güncellemelerin olduğunu ve o sayfayı kontrol etmem gerektiği yazılıydı. Telegram grubu üyelerinden çoğunun yakından bildiği GONG sesiydi bu bildirim. Heyecanlanmış ve kalp ritmim bir hayli artmıştı. Nedense dvstate.gov adresini kontrol etmektense bu anı ilk önce Jacob dava grubumuzla paylaşmıştım istemsizce. Sonrasında dvstate sayfasını kontrol ettiğimde bir yıldan fazlaca beklediğimiz o güzel tablo ekranımda duruyordu. 8 temmuza mülakat almıştım. DV2021 olarak başta @gucarslan @muhtardana hocam ve @covacik hocam olmak üzere adını sayamadığım sayısız arkadaşımızın çabalarıyla nihayet, 6 Haziran 2020 DV2021’e seçildiğimizi öğrendikten tam tamına 368 gün sonra Ankara’dan mülakat müjdesi gelmişti. O gece saat 3’e kadar uyuyamadığımı hatırlıyorum. Sabahında da 7 dedin mi ayaktaydım ve yüzümde bir tebessüm. Allah bekleyen herkese bu duyguyu yaşatsın diyorum. Evet bir bakıma bir çoğumuza göre hayatımızdaki en önemli ve güzel olay olmayabilir ama o kadar bekleyişten sonra hakikaten bu an biraz daha anlam kazanıyor hayatınızda.
    Ceac’te case statüm o gece itibariyle IN TRANSIT’e dönmüştü. 10 Haziran 2021 günü 18.00 gibi case statüm READY olmuştu bile.
    Şimdi sira saglik raporu için muayene randevusu almaya gelmişti. www.doctorun.com adresinden muayene randevusunu aldim. Forum uyeleri tarafından mülakattan en az 3 gun once muayene randevusu alinmasi öneriliyor. Ben 9 gun onceye aldim. Programimin musaitligine gore bu sekilde hareket ettim.

    BOLUM 2

    29 Haziran 2021 saat 10.50 deydi Unganlar randevum, forumdan okuduğum bir deneyim referansıyla Seven Deep Hotel’de yer ayırtmıştım İstanbul’dan yola çıkmadan. Dün akşam saatlerinde otele ulaştım. Otel, Unganlara 500m, konsolosluğa 300m mesafede. İkisine de 5-10 dakikada rahatlıkla yürünüyor.
    29.07.2021 Saat 10.10’da Unganlardaydım. Kahverengi klasik bir daire çelik kapısı girişi olan Unganlar eski bir binanın 4.katında yer alıyor. Tahminen geç dönem cumhuriyet yapısı. Kapıyı öncelikle iterek açabilirim diye düşündüm noter tarzı gibi:)) Kapıyı itince açık olduğu anlaşıldı.(Öğleden sonra geldiğimde kapı kapalıydı ittiğimle kaldım, sonrasına hafifçe toklattım tokmağı ve otomatikle açıldı kapı)
    İçeriye girdikten kısa bir süre sonra ismimi sorarak randevuyu teyit etti bankodaki görevli hanımefendi. Biraz beklememi rica etti. Benden önce orda olan iki grubun işlemelerini yaptıktan sonra beni bankoya davet etti. Pasaportu, Ds260’ın barkodlu sayfasını “üzerinde case numarasının ve DS260 kodunun olduğu sayfa” ve de varsa aşı kartını istedi. E devletten aldığım Covid aşısının ilk dozunun yazılı olduğu sayfayla birlikte ikinci sayfası olan ikinci doz tamamlanmamıştır diye yazan sayfayı verdim. Ayrıca e devletten aldığım çocukluğa dair aşı takvimi sayfasının olduğunu söylerken kendisi gülerek o çok hatalı yakın dönem aşı kartı yoksa sorun değil diyerek o takvimi almadı.

    Evrak tesliminden sonra tekrar kısa bir bekleme faslı ve sonrasında bankonun köşesinde bulunan sandalyeye davet etti. Maskeyi ve gözlüğümü fotoğraf çekimi için çıkartmamı söyledi. Fotoğraf çekimi sonrasında fotoğrafın da bulunduğu sayfaya bir imza aldı (Bu kağıda her test için bir kutucuk konulmuş, her testten sonra bir imza daha attım, toplam 4 imza ile bankoya geri gelicem:)) Görevliye verdiğim e devletten aldığım covid aşı çıktısı ve imzalattığı kağıdı pasaportun arasına koyarak düzen laba inmemi istedi.

    Düzen laba indim, içeriye girince sağda ilerde olan geniş bankoya geçtim. Elimdeki evrakları kendilerine verdim. Sonrasında kısa bir bekleme şöyle 5-10 dak kadar derken ismimi bankodan seslendi görevli arkadaş. 117 usd kadar ödeme aldı, kredi kartı ile yaptım ödemeyi tl olarak 1.024,71 lira ödedim.
    Sonrasında kısa bir bekleyiş daha. 5 dakika kadar sonra hemşire arkadaş seslendi ve kan ve idrar testleri için numune alındı. Sonrasında bir kısa bekleyiş daha hemen hemen 5 dakika bu da. Sonrasında göğüs röntgeni çekildi. Göğüs röntgeni için sadece gömleğimi çıkartmamı istedi. Üst kısım çıplak bir şekilde röntgen çekildi. Son imza da bu röntgenden sonra alındı ve tekrar üst kata çıkmamı söyledi ordaki hemşire arkadaş.
    Tekrar Unganlardaydım. Bankodaki kısa süreli yoğunluk biter bitmez evrakları pasaportla birlikte tekrar bankodaki arkadaşa verdim. Verir vermez kısa bir ayaküstü bekleyişin ardından 14.45’de tekrar gelmemi söyledi.
    Biraz takıldım civarda, çok uzaklaşmadım o çevreden. 14.30 da tekrar gittim unganlara, bekleyenler artmıştı döndüğümde. 14.50 gibi bankonun arkasında bulunan muayene odalarına doğru geçtik, geçtiğimiz odada önce kilo sonrasında boy ölçüsünü aldı bankoda görevli olan arkadaş. Sonrasında siyah bir ameliyat önlüğü vererek asılı olan resimde olduğu gibi sadece alt iç çamaşırı kalacak şekilde soyunarak bu ameliyat önlüğünü giymemi ve sedyede beklememi söyledi. Yaklaşık 5 dakika sonra Mrs Ungan geldi kısa bir selamlaşma sonrasında uzanmamı istedi, tansiyonumu ölçtü. Ameliyat, hastalık geçmişimi ve de böbreklere vurarak herhangi bir ağrı olup olup olmadığını sordu. Akabinde gelen sıralı sorular; kalp rahatsızlığı, akciğer rahatsızlığı, şeker, tansiyon gibi bilinen hastalıkları sordu. Sonrasında kişisel rahatsızlık depresyon bunalım yaşayıp yaşamadığımı sordu. Uyuşturucu kullanıp kullanmadığımı sordu. Kendine zarar vermeye çalıştın mı vs hatırlayabildiğim sorular. Hepsine hayır, yok hocam minvalinde kısa cevaplar verdim. Bu sorular bitmeden sol kola iki tane sağ kola bir iğneyi yapmıştı bile.
    Mrs Ungan biraz yorgun görünüyordu onun dışında gayet sakin geçti muayene.
    Kıyafetleri giydikten sonra çıkabilirsin dedi son olarak:)

    Tekrar bankonun bulunduğu ilk salona döndüm ve yaklaşık 10-15 dakika kadar bekledim yoğunluktan dolayı. Bankoya davet etti tekrar görevli arkadaş. Dolar mı tl mi ödeme yapacağımı sordu, Kredi kartı ile yapmak istediğimi söyledim. Tl olarak tutarı söyleyip pos cihazı için arka odalardan birine geçmemiz gerektiğini özür dileyerek söyledi. Kibar kadın doğrusu:) 252 usd kadar olan 2.188,00 lirayı da burada ödemiş oldum. Totalde 3.212,71 lira ödemiş oldum. Dolar olarak 370 usd gibi düşünülebilir. Ödeme yaptıktan sonra tekrar bankoya geldik. Pasaportumu geri verdi, hiç evrak vermedi, yarın yani 30.06.2021 tarihinden saat 14-16.00 arası kapalı zarfta evrakları alabileceğimi söyledi. Teşekkür edip ayrıldım ordan.
    Aşağı doğru yürüyünce 5 dakikaya ulaşılabilen konsolosluğa bir göz atttıktan sonra günü kapattık. Muayene gunu aksami ayni otelde konakladım.

    30 HAziran .2021 saat 14.40 itibariyle Unganlar olayı kazasız belasız bitti, inşallah süreci de olumsuz etkileyecek bir durum oluşmaz mülakatta, Darısı tüm arkadaşların başına.
    4 parça evrak verildi:
    Birincisi; Kapalı bir gri zarf, Sadece ve SADECE bu KAPALI GRİ ZARFI MÜLAKATA GÖTÜRMEMİZ GEREKİYORMUŞ!!! (Diğer verilen 3 şey götürülmeyecek)
    İkincisi; Kapalı Gri Zarf dışında Aşı kartı verildi ki bu aşı kartı 5 dakika önce mail olarak da geldi bana Unganlardan.
    Üçüncüsü; Bir de kapalı CD VAR, BUNUNDA MUTLAKA AÇILMAMASI GEREKİYOR TA Kİ Amerikaya girişte bize lazım olana kadar!!!
    Dördüncüsü; sizin de resmini gördüğünüz talimatlar sayfası.
    Son olarak meşhur SARI ZARF bize MÜLAKATTA VERİLECEKMİŞ, o zarfı açmamamız gerektiğini biliyoruz zaten:)

    BOLUM 3

    Geldik mülakat gününe.

    Mülakatım 8 Temmuz Saat 10.45’te idi. Bir gün öncesinde muayene zamani da konakladıgim Seven Deep Hotel’de konakladım. Mülakat günü sabahında 7-8 dak. yürüme ile ulaştım konsolosluğa. Konsolosluğa giriş yapacağımız kapı, yokuşta hemen restoran ve kafenin karşısında olan kapıydı. Mülakat öncesinde atılan mailde belirtildiği gibi mülakat saatine 15 dakika kala kapıya yöneldik. Kapıda bir iki dakika bekletildikten sonra görevli arkadaş ismimi seslenerek mülakat randevusunu teyit etti ve bir iki dakika daha bekletti dışarda. Sonrasında içeriye davet etti. Güvenlik binası rüzgarlığı denilecek küçük bir holde mail olarak da yollanan covid önlemleri sorularıyla aynı ama biçim farkları bulunan formu doldurdum. Hepsine hayır demeniz bekleniyor, aksi durumda mülakata alınamayacağınızı gelen mailde olduğu gibi yazmışlardı en alta.
    Formu doldurduktan sonra xrayden geçtim. İçeriye saat cüzdan ve araç anahtarı alabiliyorsunuz. Xrayden geçtikten sonra güvenlik noktasından çıkıp 20m ilerdeki ana bina giriş kapısına yürünüyorsunuz.
    Giriş kapısından geçtiğinizde hemen solunuzda bulunan bankoda görevli arkadaş Türkçe konuşarak, size öncelikle mülakatı İngilizce yapıp yapamayacağınızı soruyor. Sonrasında yine daha öncesinde gönderilen mailde belirtilen evrakların olduğu listeyi göstererek evraklarınızın bu sıraya göre hazırlayıp hazırlamadığınızi soruyor. Sıradan ziyade o listedeki evrakların dosyanızda ayrı bir şekilde hazır bulunması işleminizi bir hayli kolaylaştıracaktır.
    Sıra numarasını aldıktan sonra fark ettiğim bir noktayı sizlerle paylaşayım. Benden case numarası önde olup bankodan benden önce numara alan iki arkadaşa verilen sıra numarası çift haneliyken bana verilen üç haneliydi. Mülakatı İngilizce Türkçe yapmanıza göre farklı verdiklerini anladım. Buna rağmen o arkadaşlar ile aynı kişi tarafından mülakatımız yapıldı.
    Bankoda numara aldıktan sonra ana salon olarak niteleyebileceğimiz hemen bankonun karşısındaki alanda bulunan 12 sandalyeden birine oturdum ve sıra numaramın, evrakları teslim etmek için yanmasını bekledim.
    Sıra numaram yandı ve 10 numaralı bankoya yöneldim. Ana salona bakan 7 banko mevcuttu. 10 numaralı banko bu 7 bankonun hemen sağındaki uzunca koridorda yer alıyordu. Evraklarımı teslim etmek için bankoya geçtim.
    Burada görevli olan arkadaş da Türkçe konuşuyordu. Evrakları sırasıyla istedi. Elimde bulunan araç ruhsatlarını ve bu araçların değerlerini gösteren türkiye sigortalar birliğinin web sitesinden aldığım kasko değerini bir de sahibinden aldığım ikişer adet örneği de kendisine teslim ettim. Geçerli bir Amerikan vizemin olup olmadığını sordu, halen kullandığım pasaportta olduğunu söyledim, kontrol etti ve sayfanın arasına bir kağıt koydu. Evrak teslimi bittiğinde bana aynı sıra numarasıyla ödeme yapacağımı söyledi ve tekrar ana salonda bulunan sandalyelere geçtim. Yaklaşık 15 dakika sonrasında 7 numaralı bankoda ödeme için sıra numaram yanmıştı. Burada çalışan arkadaş kesin türktü  330 usd ödeme istedi ve sıra numaramı benden aldı. Nakit ödedim ve işlem çok hızlı bitti. İmkanı olanlar için nakit ödemenin daha rahat olduğunu söyleyebilirim.

    Tekrar oturduğum sandalyeye geçtim ve uzun bekleyiş başladı. Para ödemesine kadar toplamda 20 dakika geçmişse, ödeme sonrası en az 30 dakika beklemişimdir. Benden önce forumdan tanıdığım iki arkadaşın mülakatlarını görme şansım oldu. Bu arkadaşlar benim gibi tek gelmişlerdi mülakata. Çiftlerin 3 numaralı bankoda, tek kişilerin 4 numaralı bankoda mülakata çağırıldıkları dikkatimi çekti.

    Dikkatimi çeken bir durum daha oldu. Benden önce mülakatı olan arkadaşlardan biri yüksek sesli bir şekilde Türkçe olarak mülakatını yapıyordu ve salondaki birçok kişi o tarafa istemsizce baktı. Bu arkadaş maddi durumu ile ilgili parasının yarısını ailesinden diğer yarısını da arabasını satarak temin ettiğini söyledi. Daha önce okuduğum deneyimlerde böyle bir araç satışının söylenmesi konusunun olumsuz olabileceğini okumuştum. O arkadaş vizesini aldı diye biliyorum. Umarım deneyimini paylaşır ve benzer durumda olacak arkadaşlar için bir ornek deneyim olur..

    Uzun bekleyiş sonrası 4 numaralı bankoda mülakat için numaram yandı. Mülakatı yapan kişi geçmiş yıllarda da çok bahsi geçen Chealse maskeli esmer genç arkadaştı. Tabi bu sefer maske takmamıştı. Arkada çalışan hiçbir personelde maske görmedim.
    İlk İngilizce olarak;

    1. Merhaba, Nasılsınız ile başladı görevli arkadaş,
      İyi olduğumu ve aynı şekilde kendisine nasıl olduğunu sordum ve sorduğu için teşekkür ettim. Sonrasında kendisi de iyi olduğunu belirterek İngilizcemin iyi olduğuna vurgu yaptı, bunu muhtemelen beni cesaretlendirip rahatlatmak için söylediğini mülakat bittikten sonra anladım Türkçe ya da İngilizce mülakat yapmanın tam olarak vize almaya bir etkisi var mı bilemem. Dil konusunun çok önemli olmadığına herkese vize verildiğinde kanaat getirdim.

    2. Mülakatı ingilizce yapabileceğimi belirtiğimi aktardı ve teyit istedi. Ben de evet diyerek doğruladım. Daha önce yapmış olduğum turist vizesi mülakatımdan ve forumdan okuduğum tecrübelerden çıkarımım, olduğunca kısa ve pozitif yanıtlar vermenin işe yaracağıydı.

    3. Sonrasında cevaplarımın ve evraklarımın doğruluğu için yemin eder misiniz diye sordu. Yemin ederim diye kısaca cevapladım.

    4. Arada tabi sürekli notlar alıyordu. Parmak izi alımına geldik. Önce sol dört parmak, sonra sağ dört parmak, son olarak sol ve sağ baş parmak birlikte izlerini aldı.

    5. Nerde yaşıyorsunuz; İstanbul

    6. Ne iş yapıyorsun; Mimarım

    7. Nerde çalışıyorsunuz, işiniz nerde; Kendi mimarlık ofisimi yürütüyorum, İstanbul’da.

    8. Yıllık ne kadar kazanıyorsunuz; Kendi işimi yaptığım için değişken oluyor dedim. Ama ortalama yıllık bir rakam söyledim ve not aldı.

    9. Kaç çalışanınız var şirkette; Şu an yok daha önce vardı diye cevaplayıp, son zamanlarda işlerimin bir kısmı için dışarıdan destek aldığımı belirttim.

    10. Ruhsatları göstererek araçlar sizin mi diye sordu; Evet benim diye yanıtladım, otomobil ve motosiklet. ( Bunlarin disinda 16k USD göstermiştim banka hesabımda.)

    11. Sonrasında aradan diplomalarımı çıkartıp çok fazla diploman varmış diye takıldı. Mimarlık, inşaat mühendisliği ve yüksek lisans diplomamı götürmüştüm.

    12. Amerika’da ne iş yapacaksınız; kendi mesleğimle ilgili işlerde çalışmayı düşünüyorum dedim.

    13. İş teklifiniz var mı elinizde; Henüz yok ama alanımla ilgili çok fazla iş ilanı gördüğümü söyledim.

    14. Nerde yaşamayı düşünüyorsunuz; Austin-Texas

    15. Neden Austin; coğrafi olarak çekiciliğinden, iş fırsatlarının çokluğundan, büyük şirketlerin oraya taşındığından, kentsel olarak dönüşmekte olduğundan bahsettim.

    16. Austin’da nerede yaşamayı düşünüyorsun diye sordu; South Austin diye yanıtladım.

    17. Amerika’da arkadaşlarını var mı; Austin’da ve San Francisco’da olduğunu ama Austin’daki arkadaşımın seyahat planı olduğu için greencard adresini Sf’deki arkadaşımın adresini verdiğimi söyledim.

    18. Kalacak yer ayarladınız mı; Henüz netleştirmedim ama bazı seçeneklerimin olduğunu söyledim. Gitmeden mutlaka halledeceğimi söyledim. Size tavsiyem en azından bir otel ya da airbnb adresi söylemeniz.

    19. Vizeniz onaylandı. Tebrikler; Çok teşekkürler arkada fon müziği tabi ağlamaklı

    20. Gördüğüm kadarıyla turist vizeniz de halen geçerli, Yasalara göre iki geçerli vize bir pasaportta yer alamayacağı için turist vizenizi iptal ediyorum. Size yeni vizenizin basılı halini verdiğiniz posta adresine 5 iş günü içerisinde göndermiş olacağız.

    21. Ruhsatlarımın ve diplomalarımın orijinal halini geri teslim etti;
      Çok teşekkürler iyi günler diyerek vedalaştık
      Evet arkadaşlar gördüğünüz üzere tüm görüşme bu şekilde gerçekleşti. Tabi her cevaptan sonra bazı jest ve mimiklerde oldu ama hepsi iyi yönde hafif tebessüm, hmmm, kafa sallama vs şeklinde.

    Burada işimiz bitti şimdi pasaportu bekleme zamanı. Tabi çok sevinçliyim. Hemen dışarda bekleyen ve vizesi onaylanmış olan Serdar ve onun kuzenin Servet beni bekliyordu. Servet de aynı şekilde 2021 talihlisi ve Ağustos mülakatı aldı. Darısı ona ve tüm bekleyen diğer arkadaşlara inşallah.
    Ankara İstanbul yolunda mülakatı başarılı geçen forumdan arkadaşlarla tebrikleşip CEAC durumunu kontrole başladık. Aynı gün içerisinde Ready’den AP durumuna geçti, sonrasında da Issued oldu. Bu sırada Issued olmadan Konsolosluktan tebrik maili de gelmişti. Bu kısımda kazasız belasız bitmişti.

    12 Temmuz 2021 öğlene doğru PTT’den gelen mesaj sonrası verdiğim PTT şubesine giderek sarı zarfın ve Permanent Residence for 1 year vizesi basılı pasaportu aldım. Bu kargoyu kontrol ettikten sonra emniyetli bir yere kargo poşetini dahi atmadan sakladım ta ki uçuş günü pasaportu poşetten çıkarana kadar.
    14 temmuzda biletimi ayırttım 17 temmuzda ödeme yaparak 2 Ağustos İstanbul New York Thy uçuşumu aldım.
    20 temmuz gibi USCIS kaydımı yaparak ödeme işlemi gerçekleştirdim. 220 usd kredi kartıyla ödedim. USCIS ile ilgili detaylı bilgiler forumda ve telegram grubunda yer almaktaydı. Sağolsun her aşamada olduğu gibi @muhtardana ve @gucarslan hocam bu aşamada da desteklerini eksik etmediler. Onlara ne kadar teşekkür etsem/etsek az kalır. Allah gönüllerine göre versin, işleri güçleri rast gitsin, ayakları taşa değmesin, Vurdukları gol olsun
    Uçuş öncesi forumdan ve yine telegram grubunun tavsiyeleri sonucu bir takım ilaçları dahiliye doktoruma yazdırdım. Ayrıca kapsamlı bir kan tahlili ve idrar testi yaptırdım gelmeden, çok şükür hiçbir sorun görülmedi.

    Yanımızda götürmemiz tavsiye edilen ilaçlar şu şekildeydi;
    Augmentin, Arvales, Nurofen, Aerius Tb (Alerji İlacı-kaşınti vs.) İshal ilacı, Burun akmasına karşı; Burun Spreyi, Balgam Sökücü, Uçuk kremi, Gargara, Ayrıca bir takım bitkisel takviyeler de aldım. Ozellikle antibotikleri almamiz siddetle tavsiye ediliyor.

    Uçuş öncesi diplomalarımın türkçe olanlarını tercüme ettirdim. İngilizce olan diploma ve transkriptleri için bu işlem gerekmiyor. Sonrasında herhangi bir kaymakamlıkta apostil işlemi yaptırabilirsiniz. Yıldız teknikten mezun olan arkadaşlar var ise bizim üniversitede noterin yaptığı diplomanın kopyasını aslı gibidir tasdik etme işlemi 10 liraya yapılıyor bilginize. Diploma tercümesini götürdüğünüzde ise tercümeyi ücretsiz tasdikliyorlar. Noterde masrafını tam olarak bilmiyorum ama en az 250-300 liradır. İngilizce transkriptleri 5 liraya alabilirsiniz.

    Kapsamlı bir vekalet verdim o da 1700 lira tuttu, noterde çalışan tanıdığı olan varsa mutlaka değerlendirsin bu şansı, aksi durumda gereksiz sayfa sayısı arttırılabiliyormuş. Dikkatli olmakta fayda var.

    İşlerimle ilgili hem dijital hem de basılı bir portfolio oluşturdum. Forumda okuduğum kadarıyla çok faydası oluyormuş. Ayrıca gelmeden önce Linkedin’de Premium üyelik başlattım ki bunu da bana bir arkadaşım tavsiye etmişti, aylık ödemesi türkiyeye göre olacağı için amerikaya göre daha uyguna almış oluyoruz.

    Evet son olarak uçuş saatine 48 saat kala sağlık bakanlığının belirlemiş olduğu devlet ya da özel hastanelerde PCR testi yaptırmanız gerekiyor. Çift doz aşıyı olmuş olsanız bile PCR testiniz yaninizda olmadan uçağa alınmıyorsunuz ki bu örnek gözlerimin önünde yaşandı hem de bir İtalyan doktoru, THY uçağa almadı.

    On buçuk saatlik ist-new york uçuşu sonrası JFK’ye iniş yaptık. Ucaktan iner inmez tüm turistlerin geçtiği pasaport kontrol noktasına yöneldim. Uçaktan indikten sonra ilk koridordaki bankolarda sarı zarfı, Unganların verdiği aşı kartını ve cd’yi hazır ettim. Pasaport kontrolde sıra geldiğinde görevli arkadas evraklarımı aldı. Maskemi indirmemi istedi, kimlik tespiti ve foto çekimini yaptı. Yanımda herhangi bir yaş meyve ya da tohum getirip getirmediğimi sordu. O sırada evrakları zarftan çıkarıyordu. Yanımda ne kadar para getirdiğimi sordu. Unganların verdiği aşı kartı ve cd’yi almadı. Tekrar sorduğumda zarf dışında hiçbirşey alamayacağını söyledi. Sonrasında pasaportuma kaşe yapıp, DV1 ve Vizenin üzerindeki Registration Number’ı elle yazdı.
    Sonrasında pasaportu uzattı. Burada da işimiz bitmiş oldu, yasal olarak kalıcı oturumu almış olduk.

    Sirasi gelmisken naçizane tavsiyem, planlama olarak geç gelmeyi düşünen arkadaşların en azından 2 ya da 3 günlüğüne ülkeye giriş yaparak sarı zarfı teslim etmeleri. İlk girişten sonra kalıcı oturum almış sayılıyorsunuz ve sonrası için herhangi bir kısıtlama olduğunda ya greencardınızı size birileri getirebilir ya da postalayabilir, bunlar da olamıyorsa 1 yıl geçerli olan vizeniz ile tekrar giriş yapabilirsiniz.

    Darısı bekleyen tüm arkadaşların başına. Allah kazasız belasız bir süreç geçirmeyi herkese nasip etsin. Bu süreçte emeği geçen başta @gucarslan ve @muhtaradana olmak üzere forumda bilgisinden ve tecrübesinden bizi mahrum bırakmayan Ali bey’e de çok teşekkür ediyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @R-dgn hayır hiçbir sorun olmaz, merak etmeyin.
    para transferini bu şekilde yapabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mehmetkocwa mehmet kardeşim.. okuyunca ne kadar da çok şey yaşamışız diyorum!
    yalan yok, deneyimini okumayı iple çekiyordum ve o beklemenin sonucunu ziyedesiyle aldık 🙂

    bu kadar kapsamlı, detaylı ve içten anlatımın için minnettarım. bu bilgiler hepimiz için paha biçilmez değerde.

    vizen, yeni hayatın hayırlı uğurlu olsun. abd'deki hayatında mutluluk, sağlık ve bol kazanç diliyorum. umarım beklediğinden, arzu ettiğinden kat be kat iyileriyle karşılaşırsın.

    bizleri ve forumu unutma, daha çok yazacak deneyimin olacak 🙂
    biz okumaya hazırız..

    yolun da bahtın da açık olsun!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gökhan-G tebrikler. vizeniz ve yeni hayatınız hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum.

    yolunuz da bahtınız da açık olsun..
    sonraki süreçte bol şans..

  • ⭐⭐⭐

    @Gökhan-G bey, sürecinizi mutlu sonla tamamlayıp vizenizi aldığınız için tebrik ederim. Yeni hayatınızda bol şans dilerim.

    Darısı tüm bekleyen DV2020 ve DV2021 talihlilerin başına inşallah.


  • @gucarslan bey iyi gunler,
    kusra bakmayın gerıye donuk epey forumu okdum ama goremedım.
    Eylul ayı verılen yaklasık mulakat sayısı hakkında bılgınız varmdır acaba?
    tesekurler.selamlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Cagdas-Kilic hazırladığımız siteden bütün detaylara an be an ulaşabilirsiniz;
    ilgili kısımdan Ankara'yı seçin lütfen.


  • @gucarslan cok tesekurler.saygılar


  • Vize alan herkesi canı gönülden tebrik ederim. Allah bizlere de nasip etsin. 🤲🏻


  • #mülakatdeneyimi

    Mülakat deneyimi

    12 ağustos 2021 sabah saat 09.15 deki mülakatamız için saat 08.50’de konsolosluk önünde hazır bekliyorduk görevli güvenlik hanımefendi Covid formunu imzalattıktan sonra bizi konsolosluk kapısından içeriye alıp Xrayden geçirdi, daha sonra konsolosluğun ve bekleme salonunun bulunduğu kapıdan içeri girdik girişte görevli bir arkadaş bize sıra numarası verdi ve daha sonra beklememiz istendi numaramız yandıktan sonra sırasıyla evraklarımızı verdik, yeni evlendiğimiz için ds260 formunu doldurdunuz mu diye sorup formu da istediler daha sonra formu geri teslim ettiler bu aşamada kcc’ye gönderdiğimiz evrakları bizden istemediler, mülakatı türkçe mi ingilizce mi yapmak istediğimizi sordular türkçe diye cevapladık. Daha sonra numaramızın tekrar yanmasını bekleyip 660 dolarlık bir ödeme yaptık ve o çok beklediğimiz mülakat anı için bir daha beklemeye başladık son numara yandıktan sonra çekik gözlü hanımefendi ile mülakata başladık yanında çevirmen yoktu ingilizce başladı bizde ingilizce devam ettik, bize verdiğimiz bilgilerin doğru olduğuna yemin eder misiniz diye sordu bizde evet dedik daha sonra yeni evlendiğimiz için (bir yılı geçti)
    -Nerede tanıştınız?
    -Hangi okuldan mezunsunuz?
    -Ne zaman mezun oldunuz? Aynı yıl mı mezun oldunuz?
    -İlişkiniz toplam kaç yıl sürdü?
    -Meslekleriniz neler?
    -Aileleriniz ne iş yapıyor?
    -Daha önce Amerika’ya gittiniz mi?
    -Nereye gittiniz Amerika’da?
    -Amerika’da tanıdığınız var mı?
    -Nereye gideceksiniz?
    -Banka hesabınızda ne kadar para var?
    gibi sorular sordu. Hepsine doğru ve basit cevaplar vererek konuşmayı uzatmadan mülakatın bitmesini bekledik, en sonunda vizeniz onaylandı diyip bizi gönderdi hesapta 2 kişi için 23k dolar(asıl talihli hesabında) +114 bin tl (ortak hesapta) gösterdik.

    Yayında ve yapımda emeği geçen bütün dostlara teşekkür ediyorum, içerde hepimiz için dua ettim. Dualarımız kabul olur inşallah.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mertozo vizeniz hayırlı olsun 🙂
    çok sıkıntı çektik, çok uğraştık hep birlikte..
    sonunu bu şekilde güzel bitmesi çok güzel mutlu ediyor bizleri.

    abd'deki hayatınızda mutluluk ve sağlık dilerim.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.

    sonraki süreçte bol şans diliyorum..


  • @mertozo Hayırlı olsun. 👏


  • Sağlık mülakatına gözlükle gelin yazıyor. Ben de öyle gittim ama numarasına falan bakmadılar. Sadece not düşmeleri için mi istiyorlar yoksa bir şeyi atlamış olabilirler mi? Mesela sağlık muayenesi sırasında ameliyatlı mısın vs soruları sormadılar bana, unuttular.


  • @mehmetkocwa Öncelikle yeni hayatınızın size mutluluk getirmesini dilerim. Mülakat deneyiminizi dikkatle okudum. İzninizle sizden alıntı yaparak bir sorum olacak. Benim gibi mülakata girecek arkadaşlar için yanıtınız çok değerli:

    "...............mailde belirtilen evrakların olduğu listeyi göstererek evraklarınızın bu sıraya göre hazırlayıp hazırlamadığınızi soruyor. Sıradan ziyade o listedeki evrakların dosyanızda ayrı bir şekilde hazır bulunması işleminizi bir hayli kolaylaştıracaktır.........."

    Acaba evrakların dosyada ayrı şekilde hazır bulunmasından neyi kastediyorsunuz? Nüfus kayıt örneği, evlilik belgesi vb. evrakları ayrı şeffaf dosyalara mı koymalı ya da birden fazla sayfalı evrakları dağılmaması için tel zımbalamalı mı?

    Yanıt için çok teşekkürler


  • @mehmetkocwa Yeni hayatınızda başarılar dilerim. Yazınız mükemmel olmuş...


  • @gucarslan hocam cok ama cok tesekkurler.
    Hakkiniz odenmez cok emek verdiniz. Insallah sizleri de en yakin zamanda vizesini alip seyahatini gerceklestiren arkadaslar arasinda goruruz.
    Forum bizim elimiz ayagimiz oldu surec icerisinde.
    Burdan daha cok ogreneceklerimiz olacak. Biraz olsun katkimiz olursa da ne ala.
    En yakin zamanda gorusmek dilegiyle hocam, kalin saglicakla.


  • @msener cok tesekkurler hocam. Umarim faydasi dokunur sizlere.
    Istenilen evraklar disinda olur da fazla evrak goturmek isterseniz diye belirttim o detayi. Bende bazi evraklarin kopyalari ve baska evraklar da vardi listede olmayan ama olur da lazim olursa diye, onlari ayri bir dosya icerisine, ana istenen evraklari ayri bir dosya icerisine koymanizda fayda var.


  • @MehmetArikan tesekkurler hocam. Darisi bekleyen herkesin basina insallah.


  • @mehmetkocwa gerçekten heyecanla okuduk. Yeni hayatınızın geçmişten daha güzel geçmesi dileğiyle.

  • ⭐⭐⭐

    @mehmetkocwa deneyimleriniz için teşekkür ederim.
    Tebrik ederim hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum