Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Ben bu konunun uzmani degilim; ama daha once bir arkadas icin arastirdigimdan berberlik/kuaforluk konusunda bildiklerimi aktarayim... Zaten konunun esas sahipleri daha sonra konuya yazacaklardir.

    ABD'de Berberlik ve Kuaforluk sartlari eyaletten eyalete degisir. O nedenle kesin yontem ve gereksinimleri ilgili eyaletin hukumetinin sayfasindan arastirmanizi tavsiye ederim. Ben New York eyaleti ozelinde berberlik yapmanin sartlarini yazacagim.

    Eger insanlara sac kesme, sakal trasi yapma, saclari sekillendirme ve sampuanlama, yuze masaj yapma, cilt ve sac kremi uygulama, yuz tras etme veya sac boyama gibi hizmetlerden herhangi birini sunmak istiyorsaniz lisans almaniz gerekli. Bildigim kadariyla artik ABD'de hicbir eyalet yurtdisi lisansini kabul etmiyor. Eskiden yurtdisi sertifikalari da kabul ediliyordu ama artik herhangi bir eyalette berber olmak icin o eyaletten ayrica lisans alinmasi da gerekiyor, bunun icin onaylanmis berber okullarindan belli bir saat kurs tamamlamis olmaniz ve cesitli saglik testlerinden gecmis olmaniz gerekiyor ayrica ilkokul ya da daha ustu bir diplomaya da sahip olmalisiniz (ya da denklik sinavina girebilirsiniz).

    New York eyaleti icin:

    • Bir berberlik programini bitirmeniz ve sonrasinda ise New York eyaleti tarafindan gerceklestirilen pratik sinavi gecmeniz gerekiyor (bu programi New York eyaleti tarafindan onaylanan bir berberlik okulunda bitirmelisiniz, okullarin toplam ders saatleri 500-1000 saat arasinda degisebilir, buna okullar karar veriyor.)
    • HIV ve bulasici hastaliklar kursunu bitirmelisiniz (birkac saatlik bir kurs)
    • Saglik testini gecmelisiniz
    • 2 yil NY'ta bir berber ciragi olarak calismis olmalisiniz

    Eger bunlarin hepsini gecerseniz berberlik lisansini almis olursunuz. Fakat berberlik lisansi almaniz sadece berberlik yapabileceginiz anlamina gelir. Eger kendi berber dukkaninizi acmak istiyorsaniz, onun icin ayri bir lisans (barber shop permit) almalisiniz. Berber lisansi aldiktan sonra ya kendi dukkaninizi acabilirsiniz, yahut bir berber dukkaninda kendinize bir berber koltugu kiralayabilirsiniz. (Berber koltugu kiralamak icin lisans sart!) Eger daha once Maine, Pennsylvania ya da New Mexico eyaletlerinde berberlik yaptiysaniz ya da sinavini gectiyseniz bu belgeleri New York lisansi alirken de kullanabilirsiniz. Bu eyaletlerin berberlik standartlari ve sureci benzediginden aralarinda anlasma vardir.

    Berberlik ve kuaforluk konusundaki lisans isleri eyaletten eyalete degisecegi icin herkese tavsiyem calismayi dusundugunuz eyaletin resmi sitelerinden bu konuda bilgi almaya calismaniz. Daha sonra da bilgilerinizi bu konuda paylasabilirsiniz, yahut sorularinizi sorabilirsiniz....


  • Gençler selam,
    bir arkadaşım berberlikle ilgili olarak bazı iş yerlerinde sandalye kirlanabileceğinden bahsetti, bana tuhaf geldi 🙂 dogru mudur acaba,
    Cihangir K.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cihangir-karabagci Amerika'da Berber/Kuafor Olmak içinde söyledi:

    Gençler selam,
    bir arkadaşım berberlikle ilgili olarak bazı iş yerlerinde sandalye kirlanabileceğinden bahsetti, bana tuhaf geldi 🙂 dogru mudur acaba,
    Cihangir K.

    Evet, kiralayabilirsiniz. Berberlik lisansi ile "barber shop" lisansi farkli oluyor. Berberlik lisansi almaniz sadece berberlik yapabileceginiz anlamina geliyor ama berber dukkani acmak istiyorsaniz ayrica lisans almaniz lazim. Eger berberlik lisansi aldiysaniz, sonrasinda bir berber dukkanina basvuru yapip koltuk kiralayabilirsiniz. Eger o bolgede cok fazla talep varsa ama dukkanda yeteri kadar berber yoksa size o koltugu kiralarlar zaten.


  • Galiba koltuk kiralama İstanbuldadaa var. Benim gittiğim berber'de yüzde veriyorlar müşteriden berber salonu sahibine


  • @crazycells çok teşekkür ediyorum, detaylı ver harika bir açıklama yapmışsın her zamanki gibi @crazycells


  • Ortalama gelirleri nedir acaba ?



  • @MySea teşekkürler


  • Merhaba bir sorum var, örnek veriyorum Massachusetts te bir berber lisansı aldım. Ben bu lisansı başka hangi eyaletlerde kullanabilirim?

    Bu başka eyaletler içinde merak ediyorum New Jersey den aldığım bir lisansı başka hangi eyaletlerde kullanabilirim?

    Lütfen bu konularda beni bilgilendirir misiniz


  • Merhaba,
    Usta Ahçı olmak için de detaylar var mı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mkonca, içinde söyledi: Amerika'da Berber/Kuafor Olmak

    Merhaba bir sorum var, örnek veriyorum Massachusetts te bir berber lisansı aldım. Ben bu lisansı başka hangi eyaletlerde kullanabilirim?

    Bu başka eyaletler içinde merak ediyorum New Jersey den aldığım bir lisansı başka hangi eyaletlerde kullanabilirim?

    Lütfen bu konularda beni bilgilendirir misiniz

    Bunu, o eyalete gore arastirmalisiniz maalesef.

    Bazi eyaletler arasinda anlasmalar var, egitim, sinav sureci ve diger standartlar benzediginden belirli eyaletlerdeki lisanslari kabul ediyorlar; yani yeniden sifirdan lisans almaniza gerek kalmiyor.


  • Merhabalar benimde bir sorum olacaktı, 13 senedir kuaförlük yapıyorum, bir arkadaşımın bana davetiye göndermesiyle Texas eyaletine gidip bir düzen oluşturmak istiyorum. Anladığım kadarıyla ilk etapta kuaför olarak çalışmam mümkün değil direk gel kardeşim sana hemen oturum al sana bu çalışma izni demiyorlar.bir süre lisans almak İçin katılmam gereken eğitimlerin haricinde hayatımı devam ettirebilmek adına garsonluk, lokantalarda masa silme gibi çeşitli işlerde çalışabilir miyim? ne tür bir vize almam gerekiyor nasıl bir yol izlemeliyim, bu konu hakkında tecrübesi olan birileri yol gösterirse çok mutlu olurum.


  • @murat-yıldız Hayırlı olsun Murat Bey, umarım hedefinize ulaşırsınız. Konuyu çok detaylı bilmiyorum, tam olarak istediğiniz cevabı veremeyeceğim. Ama Green Card'a mutlaka başvurun. Green Card çıktığında bu süreçleri dilediğiniz gibi ilerletebilirsiniz.

    Şurada benzer bir konu var, orayı da okuyun isterseniz.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3344/berber-olmak-icin-sponsor-bulmak/

    Bu linkten de faydalanabilirsiniz :

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1363/employment-based-green-card-is-sponsorlugu-ile-yesil-kart-basvurulari

    Berberlik çok geçerli bir meslek diye düşünmüşümdür hep. Olur da Teksas'a yerleşirseniz mutlaka buraya da yazın 😃 Berber benim hassas olduğum bir konu, oraya gittiğimde nasıl tıraş olacağımı bile düşündüğüm oluyor.


  • Benim berberim siyahi bir kadin. Her seferinde ayni sekilde sac kesimi ve sakal trimming yapiyor. Toplamda en fazla 20 dakika suruyor ve her seferinde $5 bahsis birakiyorum. Ayda bir defa giderim 🙂


  • Amerikada berber konusu benimde kabusum olmuştu, düzgün işini bilen bir berbere denk gelme ihtimali nerdeyse yok denecek kadar az. Mall'larda en lüks berbere de gittim, normal standart berberlere de gittim ama malesef ki hiç bir şekilde içim rahat ederek dükkandan çıkamadım. Bilmiyorum benim mi şansızlığım ama ya saçım yamuk kesildi, ya kesen kısa kesti hep bir olumsuz tecrübe oldu kendi adıma.


  • @MySea abi Türkler için gelmeden İngilizcesi öğrenilecek cümle : "Üstler uzun kalsın, yanları kısaltalım." 🙂 Ben Türkiye'de haftada bir berberde sakal tıraşı olurum, biraz takıntılıyım bu konuda. Umarım Amerika'da da işinin ehli bir berber buluruz. Ya da gidelim sorunsuz da, berber işine sonra bakarız. Koltuk kiralama işini okudum şimdi yukarıda, umarım randevulu çalışıyorlardır.

    Türkiye'de berberler iyi kazanıyor gibi gözükse de zor bir işleri var. Benim berberim bir takım özel sorunlar yaşadıktan sonra Hollanda'ya yerleşti. Orada daha çok kazandığına şüphem yok. Zamanında Bakü'de kalırken de bir Türk berber bulmuştum. Özellikle Azerbaycan'da temiz berber bulmak zorken Türk berber dükkanıyla bile çok büyük fark yaratıyordu. O da kazancından bahsedip arabasını göstermişti. Biz Türkler yurtdışında maddi konuları konuşmayı seviyoruz galiba.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Benim Berberim Kübalı Korona başladıktan sonra bir sene makine ile idare ettim . Ancak son 5 aydır yeni berberime gidiyorum. Temiz bir yer olması ve Korona ile ilgili emniyet kurallarına uyması nedeniyle seçtim . İlk gidişte berberin sadece İspanyolca bilmesi nedeniyle iletişimde zorlandım.Bir çözüm buldum. Berberin saç sitilini çok beğendiğim için bundan yap dedim ilk gidişte . Ve de stil aynı o şekilde kaldı . Her gidişimde Berberim ne yapacağını biliyor. Çok uğraşmıyorum. Artık Küba modeli takılıyorum


  • Kentucky'de olsaydim, kesinlikle su asagidaki linkdeki berbere giderdim. Berberde bar var, bira icebiliyorsunuz ve hatta canli muzik de var 😛

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @murat-yıldız, içinde söyledi: Amerika'da Berber/Kuafor Olmak

    Merhabalar benimde bir sorum olacaktı, 13 senedir kuaförlük yapıyorum, bir arkadaşımın bana davetiye göndermesiyle Texas eyaletine gidip bir düzen oluşturmak istiyorum. Anladığım kadarıyla ilk etapta kuaför olarak çalışmam mümkün değil direk gel kardeşim sana hemen oturum al sana bu çalışma izni demiyorlar.bir süre lisans almak İçin katılmam gereken eğitimlerin haricinde hayatımı devam ettirebilmek adına garsonluk, lokantalarda masa silme gibi çeşitli işlerde çalışabilir miyim? ne tür bir vize almam gerekiyor nasıl bir yol izlemeliyim, bu konu hakkında tecrübesi olan birileri yol gösterirse çok mutlu olurum.

    Bu surece hazirlik icin alabileceginiz bir vize yok maalesef. Ya direkt sponsor bularak calisma vizesi almalisiniz, ya da ABD'ye baska bir amacla gidip (okul okumak, dil ogrenmek vs.) bu surede gerekli hazirliklari yapmalisiniz...


  • En son berbere gittiğimde 5 dakikadan az sürmüştü, makineyle dızzzt dızzzt tamam, saç yıkama falan yok, ekstra parayla yıkatmak istenilse de öyle bir hizmet yoktu, 35 usd verdim, haliyle 5 te içimden kızarak bahşiş verildi, o gün bugundur kendim evde 3 numara yapıyorum saçlarımı 🙂
    Çok sıradan ve baştan savma amerikada bu işler, tr deki hizmeti alabileceğim düzgün bir berber olsa 50-60 doları bile gözden çıkartacagım ama yok malesef 🙂
    Keşke tr deb daha çok berber arkadaş gelse


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum