[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri
-
@goblis Eğer iki parmağımı kullanamıyorsam (kalıcı olarak) sağlık sistemine yük olurum diye public charge olma ihtimalim daha fazla değil mi ama?
-
@isik, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri
@goblis Eğer iki parmağımı kullanamıyorsam (kalıcı olarak) sağlık sistemine yük olurum diye public charge olma ihtimalim daha fazla değil mi ama?
Hayır olmaz. Kaldı ki public charge kararını doktor değil konsolos veriyor. Doktorun takip ettiği yönergeler belli. Endişelenmeyin, konusu bile geçmez muayenede.
-
@goblis Raporda belirtilirse konsolos öyle karar verir diye düşünmüştüm. Heralde fazla büyütüyorum kafamda :) Teşekkürler.
-
@srhnkskn tebrik ederim. Yeni hayatınızda ailenizle birlikte mutluluklar dilerim
Yolunuz açık olsun -
Vizesini alan tüm arkadaşlarımıza yeni hayatında başarılar dilerim
-
@srhnkskn Eşinize ve çocuğunuza hayırlı olsun, siz de en kısa sürede alırsınız umarım vizenizi. Gelişmeler hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. Benim de Arşivli de görünen, 2014 yılında kalan Tehdit suçundan (5 ay ceza, sonrasında 3000 TL ye çevrildi) kaydım var, sizi takipte kalacağım.
-
Merhaba günaydın arkadaşlar, size mülakatımın detaylarını aktarmak istiyorum.
Öncelikle gerek forum'da gerekse Telegram grubundan, süreci sağlam ve düzenli yönetmemizde bize destek olan ve olmaya devam eden tüm arkadaşlarımıza, yöneticilerimize teşekkür etmek istiyorum.
Gösterilen para : 21.000$ (1 Kişi)
Meslek : Yazılım Geliştirici (Software Developer)
Gidilecek yer : Houston/TexasDün (05.08.2021) 10:15'de mülakat randevum vardı. Saat 09:35'de oradaydım. Biraz oyalandıktan sonra 10 gibi güvenlik arkadaş ismimi okudu. Pasaportumu kontrol ettikten sonra ilk olarak kapıda covid formunu doldurdum ve içeriye girdim. İçeri girince yine pasaportu bankodaki hanımefendiye verdim ve bana sıra numaramı verdi. İçeride saat olmadığından bilemiyorum ama ortalama 30-40 dk numara yanmasını bekledim. Sonunda yandı 10 numaralı vezneye gidip şu belgeleri görevliye teslim ettim;
- Sıra numaram
- Eski(Tarihi geçmiş ama Greencard kazandığım) ve güncel pasaportum
- 2 fotoğraf
- KCC'ye yolladığım ve güncel Nüfus kayıt örneği
- Güncel adli sicil kaydı (KCC olanı almadı)
- Sağlık raporum
- Maddi dökümler
- Üniversite diplomam, fotokopisi ve e devletten çıkartılan kontrol belgesi (Lise ve Ön Lisans için de aynı belgeler vardı ama almadı)
Sonrasında yeniden bekleme salonuna geçtim ve beklerken DS-1810 belgesini vermediğimi onun da istemediğini fark ettim. Tekrardan gidip sordum ve biraz baktı sonrasında gerek yok dedi. Ardından numaram tekrar yandı 7 numaralı ödeme veznesinde 330$ (1 kişi) ödememi yaptım ve ortalama 20 dk kadar daha bekledim. Ardından 3 numaralı veznede numaram yandı ve hemen mülakata geçtim. Mülakat yaptığım hanımefendi yabancıydı ve İngilizce bilip bilmediğimi sordu ben de hata yapmamak adına hayır dedim. Sonrasında arkasından bir beyi çağırdı ve yemin edip, parmak izi verdikten sonra mülakata başladık. Sorduğu sorular şöyleydi;
- Şu an nerede yaşıyorsunuz?
- Ne iş yapıyorsunuz? Hangi firmada ve ne zamandır? (Kurumsal bir firmada dedim ismini de sordular.)
- Orada kendi işinizi mi yapacaksınız? İş baktınız mı?
- Orada kalacak apart ayarladınız mı?
- Hangi üniversiteden mezunsunuz? Hangi bölümden mezunsunuz? İki yıllık mı? (Bu soruları art arda seri bir şekilde sordu ben cevapladıkça. Şaşırtmaca yapmak mı istedi hakimiyetimi mi ölçtü bilemedim :) )
- Nereye gitmeyi düşünüyorsunuz?
- Amerika'da tanıdığınız, akrabanız var mı?
- Amerika'ya daha önce gittiniz mi?
Ardından diplomamın aslını iade ettiler. Hanımefendi eski pasaporta ve yenisine bakarak yan bankodaki başka bir beyefendiyle bir şeyler konuştular sanırım anlayamadı neden bu pasaportun öyle olduğunu (eskisi delikli durumda). Daha sonra durum çözüldü ve bana eski pasaportumu da iade ettiler. Ardından yardımcı olan beyefendi 'Hayırlı olsun. Vizeniz onaylandı. Pasaportunuz 4-5 gün içerisinde size iletilecek vize basılmış şekilde' dedi. Teşekkür ederek, iyi günler diledim ve içimden derin bir oh çekerek dışarıya çıktım saat 11.30'du. mülakat da ortalama 10 dk sürdü. Faydalı olması dileğiyle :)
-
@ugurbenli vizeniz ve yeni hayatınız hayırlı olsun :)
uzun ve sancılı bir sürecin sonunda vizenize kavuşmanız en büyük ödül, inşallah devamı da bu şekilde güzel geçer..deneyiminizi de aktardığınız için minnettarız.
sağlıklı, mutlu ve sorunsuz bir amerika macerası diliyorum size.her şey gönlünüzce olsun..
-
Merhabalar,
Bizim de geçen Hafta (31.07.2021)sağlık muayenemiz vardı. Randevuyu çok önceden c tesi gününe almıştım ancak randevuya 3-4 gün kala dr dan eşimi arayıp, o gün çok yoğun olacak saat 1 e kadar çalıştığımız için yetişmez sizin randevunuzu Cuma ya alalım demişler(Sanırım 3 kişi olduğumuz için öyle yaptılar), eşim de tamam Cuma'ya alalım ama eşimle görüşüp ben sizi tekrar arıyım demiş. Ancak bizi arayan numarayı tekrar aradığımızda ilgili kişiye ulaşamadık en son çağrı merkezinden bir kişiye ulaşıp, bizim randevunun Cuma ya alındığını teyit ettik ve öyle gittik. Dedikleri gibi cuma günü gittik ve gerçekten çok kalabalık olmasına rağmen öğlen 1 de tüm işimiz bitmişti. Herkese standart olarak aynı cümleyi söylüyorlar, eğer testlerde bir sıkıntı var ise yarın saat 12 ye kadar sizi arayacağız , aramazsak herşey yolundadır. Biz bu cümleyi duyunca ne olur ne olmaz o gece Ankara da kalıp, ertesi gün raporumuzu aldık ve İstanbul a döndük.
-
@Nilena geçmiş olsun, gözünüz aydın.
mulakatınızın da sorunsuz ve kolay geçmesini dilerim.
şimdiden bol şans.. -
Tebrikleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim @gucarslan :) Darısı inşallah isteyenlerin, emek verenlerin başına :)
-
Sayın @Pangea ve @ugurbenli deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederiz, yeni hayatınızda başarılar. Darısı bizlere artık
@srhnkskn sürecinizin en kısa sürede tamamlanacağına eminim hocam, mutlu son yakın inşallah :)
@Nilena mülakatınızda da bol şanslar
-
@ErayG Çok teşekkürler iyi dilekleriniz için :)
-
@gucarslan çok teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz ve iyi dilekleriniz için.
Bu arada mülakata giderken yanımızda mülakata dahil olmayan küçük çocuğumuzu gelebiliyor mu ?
küçük kızım ABD vatandaşlığı var o nedenle sürece dahil değil ancak küçük olduğu için kimseye de bırakamıyorum. Bilgisi olan benzer durum yaşayan var mı acaba?
-
@Nilena merhaba. normalde, o gün konsoloslukta mülakatı olmayan kimseyi içeri almıyorlar ama çocuğunuz abd vatandaşı olduğu için bir istisna olabilir, net bi' şey söylemek zor.
[email protected] adresine, mülakat bilgileriniz ve çocuğunuzun abd pasaportunu ekleyip durumu anlatan bir mail atın ve onlardan gelecek cevaba göre hareket edin lütfen.
en sağlıklısı bu olacaktır.
-
@Nilena Bizim de ABD vatandaşı iki küçük kızımız var. Eğer bilgi alabilirseniz bizimle de paylaşırsanız seviniriz.
-
Mülakata girip vize alan herkesi tebrik ederim. Darısı bizlerin başına. 🙏
-
Foruma ve telegram grubuna bütün teşekkürlerimi edip mülakat deneyimimizi aktarmak istiyorum.
8.45 randevumuz için 8.30 da konsolosluk kapısındaydık biraz gergin olduğunu düşündüğüm güvenlik görevlisi ismimi söyledi ve önce covid formunu doldurmamızı istedi mail gönderildiğini onu doldurduğumuzu söyledik sinirli bir şekilde o olmaz burda dolduracaksınız dedi. Sonrasında güvenlikten geçtik ve içeri girdik orda evraklarınızı sırayla hazırladınız değil mi diye sordular ve bizim cevap tabiki hayır 😱 konsolosluktan gelen mailin çıktısını verip bu sıraya göre dizin dediler telaşlı bir şekilde evrakları sıraladık . Bekledikten sonra ilk numaramız yandı evrak teslimi için gittik sırası ile evraklarımızı verdik ve çok enteresan bir şekilde dolar hesap dökümümüzün orijinali yoktu az önce elimizdeydi teslim sırasında asla bulamadık 🤷🏼♀️ bizde fotokopisini verdik , neyseki sorun olmadı . Bu kısımda İngilizce biliyor musunuz diye soruldu evet ama Türkçe olursa rahat oluruz dedik . Sonra ücreti verdik ve sonra son kez numaramız yandı çok sevimli siyahi memur ile yaptık görüşmeyi İngilizce biliyor musunuz deyince biraz dedim tercüman çağırır umuduyla ama olsun anlaşırız dedi . Arkasında sanırım yeni işe girecek biri vardı ona öğretiyordu . Yemin ettik ve parmak izi verdik . Daha sonra ;
1- Nerede yaşıyorsunuz
2- Ne iş yapıyorsunuz
3- Amerika’da nerede yaşayacaksınız
4- Ev bulabildiniz mi kiraladınız mı ?
5- Tanıdığınız var mı orada dedi arkadaşlarımız var deyince aileniz var mı dedi hayır dedik
6- Ne okudunuz ( bana ve eşime ayrı ayrı sordu )
7- Amerika’da ne iş yapacaksınız ( iş teklifimiz var deyince e versenize der gibi oldu )
8- Daha önce Amerika’da bulundunuz mu
9- Başka ülkede yaşadınız mı
10- Amerika’ya hangi vize ile gittiniz hala geçerli mi vizeniz
11- Bana turist vizen var mı diye sordu var dedim ama yok gibi de dedim 😂 Amerika’da turiste başvurduğumu söyledim okey dedi eski pasaportumu uzattım bakması için( Evlilik ile alakalı hiçbir şey sorulmadı , paranın kaynağı sorulmadı , daha önce Amerika’da uzun kalmış olmam sorgulanmadı , eşimin 2 yıl kuralı sorgulanmadı, en korktuğum detaylardı )
Son olarak approved dedi ben boş boş suratına baktım o da elleriyle 👍🏻 bu işareti yapıp approved dedi ve mutlu son 😍
-
Herkese merhaba,
Okulum erasmus staj programı dahilinde romanyaya gitmem gerekecekti ve 5 temmuzda romanya konsolosluğuna başvuruda bulunup pasaportumu teslim ettim. Bu arada 27 ağustosta amerikan konsolosluğunda dv görüşmem var. 1 ay geçmesine rağmen halen pasaportum gelmedi. Ben de konsolosluğu arayıp durumu öğrenmeye çalıştığımda pasaportumun şu an romanya emniyette (uzun dönem vizelerde romanyaya gidermiş pasaport bilmiyordum) olduğunu öğrendim. Bugün 6 ağustos, 24 ağustosta ise unganlarda randevum var. Benim pasaportum 23 ağustosa kadar gelmezse ne yapabilirim?Eski pasaportumun ilk sayfasını ve eski abd vize sayfasının çıktısını almıştım. Konsolosluğa yeni pasaportum ve eski pasaportun fotokopi sayfalarıyla gitsem bir şey olur mu?
Yeni pasaport çıkartmam için eskisini götüremiyorum, kayboldu desem ve yeni pasaport istesem, bunun için de 2 haftam kaldı. Ya pasaportum bu hafta gelirse ondan da tedirginim ve kayboldu dediğim için eskiyi de iptal edecekler.
Kafam çok karışık lütfen önerilerinizi bekliyorum.
-
@red_wine gözünüz aydın, vizeniz hayırlı olsun.
yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.. :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum