Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Bu hafta mulakatlar yokmuydu? Hic haber yok gibi???

    Agustos ayı içerisinde yalnızca persembe ve cuma günlerine DV mülakatı verdiler:

    5-6 Ağustos
    12-13 Ağustos
    19-20 Ağustos
    26-27 Ağustos

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gökhan-G, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba
    Bugün iş bankasından hesap dokumu aldım. Daha sonra kaşe basılmadığını farkettim. Antetli kağıtta 2 imza ve sirkülerleri mevcut. Sorun yaratıyor mu kaşesiz olması.
    Diğer sorumda bu verdikleri belgede hesap hareketleri yazmıyor. Bunun yanında hesap hareketlerinide çıkarttım ancak ona imza atılmadığını söylediler
    . Bu aldığım hesap dokumu yeterli olur mu
    Teşeklürler. Saygılarımla

    Ben de problem olacagini dusunmuyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmetcpaos, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Bu banka hesap dokumleriyle ilgili benim de kafama takilan bir mevzu var. Benim gosterecegim paranin cok buyuk bir kismi Amerika'da kullandigim bankada. Online sistemdeki "account statement"ta istenilen seyler olmadigi icin musteri hizmetleriyle konusup bir evrak hazirlattim. Büyükelçiliğe vereceğimi falan söyledim ancak hiçbir fikirleri yoktu. O yüzden şu linkteki yönergenin ilgili kısmını okudum onlara direkt: https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/DV-Instructions-EN.pdf. Ilgili kismi asagi kopyaladim.

    Statement from a senior officer of a bank showing present balance of applicant’s account, date
    account was opened, the number and amount of deposits and withdrawals during the past 12 months, and the average
    balance during the year (if there have been recent unusually large deposits, an explanation should be given)

    Onlar da tam olarak burada yazan seylere gore bir evrak hazırlayıp taratıp göndermişler ama forumda yazanlara gore birkac farklilik var:

    1. "the number and amount of deposits and withdrawals" dedigi icin tek tek listelemek yerine ornegin "toplam miktari $11,000 olan 8 tane deposit" yazmislar.
    2. Yönergede sadece "Statement from a senior officer" dediği için ben sadece branch manager imzali istemistim, oyle hazirlamislar. Branch manager'in adi ve imzasi var altta. Kaşe yok yani. İmza sirküleri de yok. Öyle bir sistemleri var mı bilmiyorum.

    Sorum da kisaca su yani: Bu iki eksiklik/farklilik ve taratilmis evragin ciktisi olmasi(islak imzali olmamasi) herhangi bir problem olusturur mu?

    Sorun olmayacaktir. Onemli olan belgelerin gercek olmasi. Eger konsolos durumda bir gariplik gormezse veya genel olarak her seyi inandirici bulursa daha ayrintili belge gerektirmeyecektir diye dusunuyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @msener, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells @gucarslan Merhaba, mülakat öncesi konsolosluk tarafından gönderilen e-postada "Lütfen aşağıdaki evrakları aşağıda listelendiği sıra ile vize görüşmenize gelmeden ÖNCE her aile üyesi için ayrı ayrı hazırlayınız." notu yer alıyor.

    "GETİRİLMESİ GEREKEN BELGELER" başlığı altında istenen belgeler arasında askerlik belgesi yer almıyor. Daha önce KCC'ye yolladığımız bu askerlik belgesini gelen bu son e-posta doğrultusunda belgeler arasına koymayalım mı?

    Yanıt için çok teşekkürler.

    TC vatandasiysaniz askerlik belgesine gerek yok 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Stiff, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba, genel bir soru soracağım aslında ama şu an 2021 mülakatları devam ettiği için buradan sormak uygun olur diye düşündüm.

    Mülakatta "Neden Amerika'da yaşamak istiyorsunuz ?" gibi bir soru soruyorlar mı ? Ya da "Neden Türkiye'den gitmek istiyorsunuz ?" gibi. Yanlış hatırlamıyorsam bir konuda görüşmede politikaya girmeyin gibi bir öneri okumuştum. Türkiye'den gitmek isteme nedenlerinde politik sebepler başta geldiği için böyle bir soru geliyor mu merak ettim.

    Hayir, boyle sorular sormuyorlar. Ama ABD'de nereye gitmeyi dusundugunuz veya hangi alanlarda calismayi planladiginiz sorulabilir...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TT-TT, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba ay 20 ağustosta mülakatumız var birkaç şey sormak istiyorum.

    • aşı kartlarının ingilizce tercümesi gerekli mi.
    • ais sürecindeki değişim mailinden önce kurye kaydımı yapmıştım. Güncellemem gerekir mi. Ais sayfasına girdiğimde kaydım normal gözüküyor.

    Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

    asi karti derken, saglik muayenesi icin diyorsunuz degil mi? mulakat icin gerekmiyor cunku... Unganlara da turkce goturmeniz uygun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmetcpaos, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @gucarslan

    Gercekten sabah ilk is donduler. Su sekilde bir mesaj yazmistim Question form ile.

    About the required specifications of the personal bank statement for my interview:
    My money is in my US bank account but I am in Turkey. They don't mail the statement internationally so I have only the scanned version that they sent me.(redacted version attached)
    Is this document enough as proof? (only "authenticity-wise", not financially) I can also have them send this to you directly.

    Bu sabah cevap gelmis,

    Dear Sir/Madam,

    Your documents will be evaluated by the consular officer during the immigrant visa interview.

    Sincerely,
    Immigrant Visa Unit

    seklinde. Boyle bir cevap vereceklerini tahmin ederek sadece belgenin orijinalligiyle ilgili sordugumu ozel olarak vurgulamaya calismistim ancak cok basaramamisim sanirim.

    Bir tavsiyeniz var mi?

    Size cevap verenler konsolos olmuyor genelde, o nedenle hickimse sorumluluk altina girip belgenin kendisini gormeden boyle sorulari cevaplamaz. Belgeyi gonderdiginiz zaman bile, bu emaili alan kisi konsolos olmadigi icin net bir cevap almaniz zor. Ama size daha once cevap verdigim gibi, eger maddi durum yeterliyse ve bu verdiginiz belgelerin dogru olduguna konsolos ikna olursa, sorun cikarmadan kabul edecektir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ali-Tros-Karaca, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Merhaba Amerika'dan bir iş teklifi alacağım. Kalacak yerim belli değil, adres kısmına ne yazmam gerekir?

    Eger hicbir adres yoksa, guvendiginiz birinin adresini verebilirsiniz, en azindan gelecek posta olursa kacirmamis olursunuz.


  • @crazycells merhaba ds260 formunda amerikadaki teyzemin adresini vermiştim hem yaşayacağım yer hemde gc geleceği adres olarakta evet seçeneğini seçmiştim. İş teklifi aldığım iş yeri sahibinin adreside new jerseyde.Bana amerikada nereye gideceksiniz sorusuna şöyle bir cevap vermeyi düşünüyorum "Ssn ve greencardım gelene kadar teyzemlerde ikamet edicem sonra new jersey gitmeyi düşünüyorum." sizcr bu cevap uygunmudur? Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @28Bjk1903, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells merhaba ds260 formunda amerikadaki teyzemin adresini vermiştim hem yaşayacağım yer hemde gc geleceği adres olarakta evet seçeneğini seçmiştim. İş teklifi aldığım iş yeri sahibinin adreside new jerseyde.Bana amerikada nereye gideceksiniz sorusuna şöyle bir cevap vermeyi düşünüyorum "Ssn ve greencardım gelene kadar teyzemlerde ikamet edicem sonra new jersey gitmeyi düşünüyorum." sizcr bu cevap uygunmudur? Teşekkür ederim.

    oldukca uygundur. 👍


  • @gucarslan çok teşekkür ederim.


  • @crazycells Cok tesekkurler cevaplar icin. Bu konular tamamen consular officerin insiyatifinde oldugu icin net bir cevap alamayacagimi ben de fark ettim sonradan, sizin cevaplariniz biraz icimi rahatlatti dogrusu.

    Banka bana evragi postalayamayacaklarini ancak onun disinda belgenin dogrulugunu gostermek icin bir sey gerekiyorsa yapabileceklerini soylediler, tam olarak ne gerektigini acikca tarif etmem sartiyla.

    Kase ve imza sirkuleri ile tekrar gondermelerini isteyecegim. Baska faydasi olabilecek bir sey var mi, belgenin dogruluguna inanmama risklerini en aza indirmek icin?

    Bir de konsolosluktan elektronik belge kabul edip etmeyeceklerini ogrenmeye calisiyorum. Eger oyle bir sistemleri varsa banka direkt konsolosluga gonderebilir, kullandiklari encrypted sistem ile.


  • Hala eylül ayı mülakatlarının dağıtılmamış olması nedeni nedir acaba nasıl bi önlem çıkmış olabilir ki, bu saate kadar göndermedilerse daha da göndermezler herlade

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hykargin tek mantıklı açıklaması davalar..
    şuan sonuç bekleyen davalardan çıkacak sonuçlar elbette eylül mülakatlarını etkileyecek.
    DoS'un bunu bekliyor olması muhtemel ve bu yüzden de KCC + konsolosluklara gitmesi gereken talimatlar gitmiyor olabilir.

    şuan tek yapmamız gereken sabırla beklemek, tıpkı haziran 2020'den beri yaptığımız gibi.


  • merhaba mülakatla ilgili bir sorum olacaktı. çocuklar için mülakata hangi belgeleri götürmek gerekiyor (8 yaşında). KCC ye sadece pasaport ve annesi adına aldığım nüfus kayıt örneğini yollamıştım evrak onayı geldi. 18 yaş altı için e-devlet girişi oluyor mu bilmiyorum. mailde de her aile bireyi için belgeleri toplayın diyor. bilgisi olan varsa yazabilir mi.
    çok teşekkürler.


  • @gucarslan hocam ankara konsolosluğuna neden hala bir hareketlilik olmadığını sorup nedenini öğrenebilir miyiz peki

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hykargin hiçbir şekilde klasik / kalıp cevapların haricinde cevap vereceklerini zannetmiyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TT-TT, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    merhaba mülakatla ilgili bir sorum olacaktı. çocuklar için mülakata hangi belgeleri götürmek gerekiyor (8 yaşında). KCC ye sadece pasaport ve annesi adına aldığım nüfus kayıt örneğini yollamıştım evrak onayı geldi. 18 yaş altı için e-devlet girişi oluyor mu bilmiyorum. mailde de her aile bireyi için belgeleri toplayın diyor. bilgisi olan varsa yazabilir mi.
    çok teşekkürler.

    KCC'ye yolladığınız evrakları götüreceksiniz ve bunların güncel hallerini.
    ayrıca size mülakattan 4-5 gün önce konsolosluktan bir mail gelecek evraklarla alakalı, oradan da kontrol edebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmetcpaos, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    @crazycells Cok tesekkurler cevaplar icin. Bu konular tamamen consular officerin insiyatifinde oldugu icin net bir cevap alamayacagimi ben de fark ettim sonradan, sizin cevaplariniz biraz icimi rahatlatti dogrusu.

    Banka bana evragi postalayamayacaklarini ancak onun disinda belgenin dogrulugunu gostermek icin bir sey gerekiyorsa yapabileceklerini soylediler, tam olarak ne gerektigini acikca tarif etmem sartiyla.

    Kase ve imza sirkuleri ile tekrar gondermelerini isteyecegim. Baska faydasi olabilecek bir sey var mi, belgenin dogruluguna inanmama risklerini en aza indirmek icin?

    Bir de konsolosluktan elektronik belge kabul edip etmeyeceklerini ogrenmeye calisiyorum. Eger oyle bir sistemleri varsa banka direkt konsolosluga gonderebilir, kullandiklari encrypted sistem ile.

    Maalesef direkt konsolosluga gonderemiyorlar.

    Paranin ne kadar oldugunu ve kaynagini gosterebilirseniz bence ikna olacaklardir ve ek belge istemeyeceklerdir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @TT-TT, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    merhaba mülakatla ilgili bir sorum olacaktı. çocuklar için mülakata hangi belgeleri götürmek gerekiyor (8 yaşında). KCC ye sadece pasaport ve annesi adına aldığım nüfus kayıt örneğini yollamıştım evrak onayı geldi. 18 yaş altı için e-devlet girişi oluyor mu bilmiyorum. mailde de her aile bireyi için belgeleri toplayın diyor. bilgisi olan varsa yazabilir mi.
    çok teşekkürler.

    kendisi icin pasaport ve kendi dogum bilgisinin yazili oldugu bir nufus kayit ornegi (belge size veya esinize de ait olabilir) yeterlidir...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum