• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. 28Bjk1903
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 40
    • En İyi 31
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

28Bjk1903

@28Bjk1903

132
    İtibar
    97
    Profil Görüntülemeleri
    40
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

28Bjk1903 Takip etme Takip Et

28Bjk1903 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Selam doslar umarim hersey yolundadir.Sizlere amerikadaki deneyimlerimi izlenimlerimi ve ne is yaptigimi hayatin burda neler getirdigini goturdugunu anlatmak istedim kendi tecrubelerime dayanarak.Kusura bakmayin uzun zaman oldu ne formu ne de telegrami takip eder oldum o yuzden firsat bulmusken buraya gelecek olan arkadaslara nacizane bir fikir olur diye kalemime sarildim.

Vizesini alan arkadaslari tebrik ediyorum ve geride kalan arkadaslarada tezzamanda hayallerine kavusmayi temenni ediyorum.

4 Ekim 2021 gunu New york JFK havaalanina 10 saatten fazla suren yolculugun ardindan inmis bulundum.O an yaklasik 10 senedir hayalini kurdugum amerikada olmanin heyecaaniyla pasaport gorevlisinin oraya ilerledikten sonra mesur sari zarfi ve pasaportu memura teslim ettikten sonra memur;

-Adress is OK?
      -Yes Ok.

Damgayi vurup elimi kolumu sallaya sallaya amerika birlesik devletlerine adim attim.O an sanki hayatimin tamamen degisecegi sihirli bir degnegin bana dokundu bir hissi yasadim.Bu duyguyu sizlere tarif edemem yasamaniz lazim.

10 gun bekleyisin ardindan vermis oldugum adrese ssn im geldi ve 1 ay sonrada greencardim adresime ulasti.Oncelik turkiyede teb bankasindan acmis oldugum doviz hesabindan bank of america atmlerinden gunluk 1000 dolar seklinde cekip paraayi daha sonra bafo dan actigim hesabima yatirdim ve bafo dan secured kart aldim limit size bagli istedigini kadarini ipotek ettirip paranizi kredi karti gibi kullanabilirsiniz.Daha sonra New yorkta ehliyet online oldugu icin benim yerime kuzenim sinava girerek sinavi gecmis oldum ve dmv ofisinden randevu alarak permit yani gecici ehliyetimi almis oldum bu gecici ehliyetle yaninizda abd ehliyeti olan birisi varken araba surebilirsiniz.Sonra 6 saatlik bir kurs var ister kursa katilirsiniz fiziki olarak ister online girersiniz o size bagli ama amerikada bunun cakkalligini bulmuslar ben 100 dolar karsiligi bu kursu tamamladiktan sonra direksiyon sinavina girdim ve tek seferde gectim sizere tavsiyem youtube da videolari izlemeniz.Turkiyede bildiginiz herseyi unutun ister 30 senelik tecrubeniz olsun burda fayda etmiyor 😉

Ssn greencard ehliyet tamamladiktan sonra teyzemin bana kefil olmasiyla honda accord 2021 se model araba aldim.Yillardir enistemin uber lyft yapmasi sebebiyle banada tavsiye ettiler uber yaparsin diye bende dusunmeden almis oldum.Sunu soylemekte fayda var 0 araba aldigima pisman oldum ilk baslarda sigorta yuksek arabanin odemesi yuksek vs is bulamadim uber 1 yillik deneyim istiyor ne yapsam olmuyor umitlerim tukenmis kendimi amerikada yanliz hisseder olmus guvendigim daglara kar yagmis vs vs.Kiralar cok yuksek hazira dag dayanmaz olmus falan filan anlicaniz 10 yildir kurdugum ruyalar suya dusmus olmustu.Geldigime de gelecegime de cok pisman olmustum.Arabayi geri vermek istedim olmadi param kalmadi tukenmislik sendromu bas gostermeye basladi.Vel hasil kelam gecen 3 ay da amerika bana hic yaramadi.Sonra turkiyeye 20 gunlugune tatile gidip geldikten sonra lyft hesabim acildi ve lyft yapmaya basladim

Lyft basta hesabimi acmamisti daha sonra nasil olduysa hesabim acildi ve umitlerim yeniden yeserdi.Turkiyeden gelir gelmez hemen ise koyuldum.Ve uberciler kervanina katilmis oldum.

Dostlar sadece sunu soylemek istiyorum.BU AMERIKA ACIMASIZ.Burda anayi babayi ablayi kardesi akrabayi unutun.Onlara bel baglamayin.Kendi gobeginizi kendiniz kesin.Burda sag gozun sol goze faydasi yok.

Simdiki duruma gelecek olursak 2 aydir lyft yapiyorum.Kazaniyormuyum evet kazaniyorum zevkli bir is mi evet zevkli bir is bana gore.Devamli yapilir mi yapilir.Gecilir mi gecinilir burda bu isleri yaparak gecinen insanalri gordum deneyimledim bende bu karara vardim.Tabiki maliyetleri var bi takim risleri var.Ama burasi Amerika 1 gun calismazsan ac kalirsin.Hersey para para burda guc demek.Burda para resmen ayaga dolasiyor.Ne kadar ekmek o kadar kofte gunde 14-15 saat araba suruyorum yeri geliyor 200 dolar yeri geliyor 400 dolar kazaniyorum.Su ana kadar 250 nin asagisina dusmedim tabi bu net kazanc degil herkesin harcamasina gore cebine kalan para belli olur.Bu anlattiklarim NEW YORK long islan icin gecerli.

Simdi baska bir konu ny da tlc diye bir olay var manhattan queens bronklyn burakara yolcu goturebiliyorum ama geri gelis bos oluyor sistem izin vermiyor onun icin tlc ehliyeti ve plakasi olmasi lazim.Buda daha fazla kazanmaniza neden oluyor.500-600 yapanlar var gunluk.Onu da kismet olursa 1-2 sene icinde alicam.

Gelelim yolcu profiline agirlikli siyahi yolcular tercih ediyor lyfi.Hem ucuz hemde populer buralarda.Zenginler bile kullaniyor mile basi 0.75 cent lyf uberda 1 dolar gibi bir ucreti var.Su aralar benzin fiyatlarindaki artis suruculeri zora soktu biraz.Insanlar gayet nazik arkadas canlisi bakiyorsun tipine adam zengin 1 dolar tipi yok bakiyosn ogrenci 10 dolar tip veriyor cash verende var elden verende.Bu isi yapacak bay bayan arkadaslara tavsiyem arabalarinin temiz olmalari musteriyle iyi olmalari vs.Genellikle siyahilerr sessiz oluyor pek konusmuyolar ama beyaz amerikalilar yada gocmenler sizinle sohbet ediyor numaraini aliyor arkdas oluyor yeri geliyor ozel musteriniz oluyor.Bu zamana kadar kotu bir tecrubeyle karsilasmadim bu isin guzel tarafi surekli geziyor ve yeni insanlarla tanisiyorsunuz.Arabada airpod unutnalar mi dersini telefon corap ne varsa aklina gelen baya bir koleksiyon sahibi oluyorsunuz.Gecen arabada kilotlu corap buldum okadar yani ;d

Gel gelelim amerikanin geneline hayatimda 35 senede gormedigim saygiyi sevgiyi arkadasligi yardimseverligi burda gordum doslar.Yasamadigim tecrube kalmadi.Iyi ki geldim diyorum.Ama emin olun baslarda zahmet cile oluyor insan bitiyor resmen ama sabrin sonu selamet doslar.Burasi neden acimasiz onuda soyleyeyim.Burda turkiyedeki sosyal haayat yok calis calis calis bitti.Yoksa kira var sigorta var karnin doyacak para bol ama havadan gelen birsey yok.Turkiyede olsa yine anamiz babamiz destek cikiyor bakkala gitsek deftere yazdiriyorsun ama burda o yok doslar.Alim gucu mu en alasi burda.Ya komik gelebilir ama yumurta 12 li 1 dolar muz 50 cent yarim kilosu daha niceleri bi gun kazancinla 1 haftalik yeme ihtiyacini karsilayabilirsiniz.

Velhasil kelam Simdilik hersey yolunca sorusu olan beni etiketleyerek sorabilir elimden geldigince yanitlamaya calisirim.

Saygilar sevgiler.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      28Bjk1903
      28Bjk1903
    • RE: [Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

Merhabalar bende sizlere 05.08.2021 tarihinde gerçekleşen mülakar deneyimimi anlatmak istiyorum. Umarım herkes vizesine hayırlısı ile kavuşur.

Not: Telegram gruplarında ve forumda bizlere yardımcı olan başta @gucarslan @crazycells @Sono @Muhtaradana @covacik olmak üzere herkese çok teşekkür ederim.Bu deneyimi okuyacak arkadaşların sayfalarca kitap okumalarına danışman tutmalarına hiç gerek yok. Burda yazılanlar neyse en temiz ve doğru bilgiyi bu adresten bulabilirsiniz.

03/08/2021 tarihinde 18:50 de best hotele giriş yaptım.Hemen Unganlara gidip raporu teslim aldıktan sonra otele yerleştim.Bu arada doktor raporunuzu ertesi gün almanıza gerek yok mülakattan önceki gün alabilirsiniz.Otel konsolosluğun tam karşısı ön cepheden amerika toprakları gözüküyor :)).Mülakattan önceki gün kahvaltımı yaptıktan sonra saatimde kronometre tutarak 9:00 gibi konsolosluğun girişine doğru yürüdüm. Benim cüsse biraz ağır olduğun için 3 dk gibi bir sürede mülakatın yapıldığı kapıya vardım. Mübarekler kurbanlık koyun gibi dizilmiş sıra geleni içeriye alıyolar(Öğrenci vizeleri çoğunluklu) Mülakat deneyimlerinden bildiğimiz O meşhur Büfe malesef yok. Pandemiden dolayı kaldırmışlar.Hemen girişin karşısında üst tarafta bir kafe var oraya emanet bırakabilirsiniz eşyalarınızı.Neyse biraz keşif yaptıktan sonra hemen kons yanında bir kafede oturmaya başladım. Tatlı bir bayan ve kızıyla sohbet ettim kızının vizesi onaylanmış o anlattıkça ben rahatladım. Sizlere naçizane tavsiyem 1 gün önceden gidip prova keşif vs yapmanız.

Ve 10 yıldır hayal kurduğum "Allah'ım bi kerede olsa kons kapısında o tecrübeyi yaşamayı bana nasip et" diye dua ettiğim gün artık gelmiş çatmıştı 🥲🥲

Saat 8 gibi kons önünde sıraya girdim. Sırayla saati gelenler kapıya gelsin diyor güvenlik ablamız.

+9:45 randevusu var mı? Var abla maskeni indir cocum.
      +Covid formunu doldur imzala
      +Güvenlikten giriş yaptık
      +İçerde türk bir beyfendi "hoş geldiniz günaydın"
      Pasaporta bir etiket yapıştırdı ve sıra numaram "14" (10 sene boyunca hep hayalimde 28 numara verilemesini hayal etmişimdir 🙃

Neyse içeri geçtik bekliyoruz yandı numaramız türkçeyi ve ingilizceyi benden iyi konuşan bir abi var karşımda!
      +Passport
      +türk police kaydı
      +Birth sertificate yoladım
      +Dibloma
      +Finansal documents
      +Doktor raporu
      +Fotoğraf
      +İngilizce biliyormusun uşağum
      e lidıl bit
      Türkçe konuşabilir miyim?
      Ok sorun yok.

Araç ruhsatı var verebilir miyim✅
      İş teklifi var verebilir miyim✅

Banko numarasını aldı dosyaya zımbaladı.
      2. Numara yandı 330 dolar kasiyere ödedik
      Hafiften bir zıng sesi ekranda 14 nolu numara🥵🥵

Rabbiyesir vela tuasir rabbitemmim bil hayır bildiğim bütün duaları 10 sn içinde okudum🤣

Kons görevlisi siyahi genç güler yüzlü yanında bir çinli bayan ile diz dize oturmuşlar 3 nolu bankoda.
      🕵🏿👩🏽(Kendi aralarında beni göstererek👉🏻🤌🏻
      Canım bak eli ayağı düzgün sempatik hafif göbekli( yalan) biri paraya pula bakmayacaksın.Arabası varmı yok mu hiç ilgilenmiyeceksin.Birde gülümsüyor mu hah işte hayallerinin erkeği bak kaçırma! "

-Öhöö öhöö

Good morning How are yuu?
      Ben:Töbe estağfurullah hani türkçe yapacaktık ya!
      İyim siz nasılsınız

-Ben türkçe bilmiyorum
      ~Bende ingilizce bilmiyorum(napcaz şimdi tarzanca mı konuşacaz 🤔)

O arada Siyahi abimiz şehadet parmağını kaldırdı ki Aha dedim Cenneti garantiledim Müslüman olacak.

Meğerse tercüman için parmak kaldırmış( Ne yalan söylim bi an aklımda Curtis Morrison reis geldi😂)

-Amerikada nereye gideceksiniz
      Gc ve ssn gelene kadar teyzemlerde ikamet edicem.
      -Teyzeniz ne iş yapıyor
      Housekeeping pardon ev hanımı
      eniştem çalışıyor.
      -Enişteniz ne iş yapıyor
      Uber şoförü. Bende eniştemin yolunda ilerleyecem(tabi söylemedim)🤫

korktum bütün sülaleyi saydıracak bana diye. Pompacısı var bulaşıkcısı var pizzacısı var homeless var evde pinekleyeni var. var oğlu var.

-Amerikada ne iş yapacaksınız?
      Basit işler yapıcam.(Adamın önünde 54K$ lık iş teklifi var hemide genel müdürlük teklif ediyor😜) Ulan baho sen adam olmazsın🥶

-Garsonluk mu?
      heööö
      -Yok kendisi bana seni gene müdür yapıcan dedi hesap kitap muhasebe vs

-Mesleğin ne?
      -Ne mezunusun
      -Ne iş yapıyosun
      İç sesim:Çalışmıyorum hacı ben ana parası yiyorum. Türkiye cennet bak amerikada bi gün çalışmasan acına ölürsün)
      Muhasebeciyim ama şuan çalışmıyorum
      -Neden
      İç sesim:Abi bizim burda devlet çalışmayana 1500 dolar veriyor kira yardımı yapıyor arabamın gazını dolduruyor. Paket paket çay dağıtıyor. Kek yiyelim diye park bahçe yapıyor. Ekmek bulamazsak kek pasta yiyoruz

Pandemiden dolayı

-Daha önce amerika gittin mi
      İç sesim: Neyse susuyorum!

Yok.

O arada pasaporta bakıyor vizesi varmı diye. Bilmiyor ki sen hayatında ilk kez pasaport çıkar o pasaportla gc kazan sonra ilk sayfası amerikan vizesi olsun
      🕵🏿👩🏽👉🏻beni göstererek bak kızım
      insanın zengin kocaya değil böyle şanslı birine ihtiyacı var. Kaçırma bak vizesini de onaylıyorum. 😍

Bu arada nj gidicem deyince pek hoşuna gitti aralarında gülüşüyolar.

Tercüman abi,Siyahi abi(kirvem) Çinli hanımefendi 🥰

Ben de niye gülüyolar diyorum meğerse kirvem New Jersey'liymiş!
      Tercüman abi oda nj den gelmiş diyo ⚽️🥅

Oo öylemi görüşürüz orda ozaman dedim.

-you are approved
      thank you.
      Gidebilirmiyim
      Görüşürüz

Kıza bakıyorum acaba bi işaret yapacak mı diye 🤙

Neyse ben hayal aleminden çıktım çıkışa doğru ilerliyorum ama ne olduğunu çözemedim.Hipnoz olmuş gibiydim.

Finansal kaynaklar

3 gün öncesinden yatırılmış 15 bin dolar emanet. Parayı 3 gün sonra iade ettim hesap özetini o gün aldıktan sonra.

15k$ emanet+7k$ benim top: 22k(artık çinli yengenizin)14 bn tl+130k araç+Job offer

Paraya bakmadılar. Nerden geldi sormadılar.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      28Bjk1903
      28Bjk1903

Merhaba sizlere amerikadaki başımdan geçen trafik cezası olayınu anlatmak istiyorum.

Sinyal vermemek ve korna çalmaktan😂😂 polis beni durdurdu ve 2 ayrı ticket verdi daha sonra mahkemeye çıkacasın falan dedi eğer cezayı sisteme 15 geçmeden girerseniz cezanız düşüyormuş herneyse ben tr ye uçak bileti aldığım için ertelemek istedim ny daki courta gittim baktım salon kalabalık camekanlar var isminiz çağrılıyor gittik 500 dolar kitlemişler ordaki görevli kim olduğunu bilmiyorum bir nevi arabulucu gibi birşey hakime görünmeden önce baya bir sohbet ettik bana dedi korna cezasını dismiss ediyorum 250 dolar uygun mu dedi bende uygun dedim bekle birazdan çağrılacaksın dedi neyse adımız 2 kez okundu katib gibi biri ismizimi okudu geçtik bir odaya hakim ismimi söyledi bu parayıı kabul ediyormusun bende ediyorum dedi al kağıdı git vezneye öde dedi bende gittim ödedim başımdan böyle bir olay geçti. Genel olarak korkulacak bir durum değildi mahkeme tarihinden önce gidip hakimin karşısına çıkmış oldu süreci bitirdim.Görevliler gayet sıcak kanlılar hatta iki dk sohbet ettik ilk gişedeki adamla gülüştük 😅😅 sağolsın 250 dolar fazla ödemekten kurtuldum. Çok dikkatli olun arkadaşlar amerika acımasız.

28Bjk1903
      28Bjk1903

Arkadaşlar merhaba;

Mülakata girecek olan arkadaşların dikkatine❗️❗️

E-devletten almış olduğunuz belgeleri doğrulamak için app üzerinden indireceğiniz "e-devlet belge doğrulama" uygulaması ile beraber belgelerinimizi kontrol edelim.Daha önceki deneyimlerden bir arkadaşın evrakları doğrulanamadığından AP sürecine kalmış eksik evraktan.Malum süre az ve zamanımız yok unutmayalım tüm evraklarınızı eksiksiz tamamlayalım.

Tüm dv2021 ailesine başarılar.

28Bjk1903
      28Bjk1903

Arkadaşlar merhaba öncelikle mülakat alan arkadaşları tebrik ediyorum ve bundan sonraki süreçte vizelerini almalarını temenni ediyorum.Mülakat alan arkadaşlar ve daha sonra mülakat alacak olanlar için mülakat maili aldıktan sonra malumunuz AİS kaydı oluşturmak gerekiyor ve ais kaydınızı hemen oluşturamıyorsunuz sistem buna izin vermiyor size case numaranız aktif değildir şeklinde bir uyarı veriyor. Sakın telaş yapmayın ortalama numaranız 7-10 gün arasında aktif hale geliyor eğer siz hemen ais kaydınızı yapmak istiyorsanız;

[email protected] adresine

Konu Kısmına:Dosya Numarası randevu planlamaya hazır değil

yazıyoruz.

Mail içeriğine;

Ad Soyad
      Dogum tarihi(aa/gg/yyyy)
      Case Number(ds260 formundaki gibi)
      bilgileri yazdıktan sonra size gelen mülakat tarihinizi öğrendiğiniz sayfanın kısmını PDF Olarak ekleyerek gönderiyorsunuz ve size;

Dear Applicant
      Your case# has been updated in the system.
      Thanks

⬆️ mail geliyor ve case numaranız aktif oluyor bundan sonra ais kaydınızı tamamlayabiliyorsunuz.

Herkese başarılar.

28Bjk1903
      28Bjk1903

@samet-tr, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

merhaba,mülakatları başarılı geçen herkese hayırlı olmasını diliyorum.birkaç sorum olacak.
      1-yukarıda mülakat deneyimini paylaşan bir arkadaşımız evrak teslim ederken konsolosluk görevlisi diplomanı KCC ye gönderdin mi diye sormuş,o da evet demiş.KCC ye gönderilecek evrakların içinde diploma var mı?
      2-mülakata başlarken yemin nasıl ediliyor?yani ingilizce olarak memur bize ne diyor ve biz ona ne diyoruz?
      3-mülakat sırasında maske takmak zorunda mıyız?maskeyle konuşmak çok zor oluyor sadece o sırada maskeyi çıkarmaya izin veriyorlar mı?

Merhaba;

1-Hayır Diplomayı KCC ye göndermiyoruz(büyük ihtimal arkadaş yanlış söyledi)
      2-Burada verilen evrakların ve söyleyeceğin şeylerin doğru olduğuna yemin edermisin diyolar.Sende Evet ederim diyosun olay bitiyor.
      3-Evet Maske takmak zorunlu.

28Bjk1903
      28Bjk1903
    • RE: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

@invisibleman, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

Merhaba
      Abd de yasayan kuzenim var bana sponsor olmak istiyor.vize gorusmesinde I-134 formunu sunmam yeterli mi ve bu formu el yazisiyla mi doldurmasi gerekiyor yoksa abd de bir konsolosluga gidip muraacat mi etmesi gerekli ? Kuzenim icin islem nasil gerceklesecek ve ben nasil bir surec izleyecegim.Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim.Bu arada gosterebilecegim mal varligi oldukca kisitli yani burdaki sureci ucak biletini ve ordaki 2-3 ayimi karsilayabilecek kadar butcem mevcut ortalama 6.000$ var.konsolosa bu miktari gostermem sorun olur mu ?

I-134 formunu bilgisayar ortamında kuzeniniz doldurabilir çok basit bir form konsolosluğa gitmenize gerek yok zaten bu konuda size yardımcı olmazlar veya bir avukat aracılığıyla bu formu doludrabilirsiniz.Form haricinde konsolosluğa size sponsor olan kişinin w2,taxreturn,gc yada amerikan pasaportunun fotokobisi ve amerikada yaşadığını kanıtlayan adres beyanı götüreceksiniz.Detaylı bilgileri bu iletinin ilk sayfasından takip edebilirsiniz.

Konsolosluğa sunacağınız bütün mal varlıklarınız(ev araba döviz vs)kabul edilir.Belirtiğiniz miktar tamamen kons görevlisinin insiyatifine kalmış.2021 Mülakat deneyimlerinde para konusunun bahsi geçmedi.Siz yinede elinizdeki birikimleri ve mal varlıklarınızı olabildiğince yüksek tutun.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      28Bjk1903
      28Bjk1903

@gulten, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@28Bjk1903 evet ama şifremi hatırlamıyorum ne yapabilirim

https://ais.usvisa-info.com/tr-tr/iv/users/sign_in/iv

girdikten sonra parolayı unuttunuz veya sıfırla seçeneklerinden herhangi birini kullanabilirsiniz

28Bjk1903
      28Bjk1903

@sakaryalı93, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Vize alan tüm arkadaşları tebrik ederim hayırlı olsun .

E-devlet den tüm belgeleri alsak sıkıntı olmaz galiba nüfus kayıt örneği için kırmızı damga zorunluluğu var mı.

İkinci sorumda hesap dökümü olarak banka görevlilerine ne dememiz gerekiyor.

1.Alabilirsiniz. Hiç bir sıkıntı olmaz. Kırmızı damgaya gerek yok.
      2.6 veya 12 aylık hesap haraketlerinizi isteyeceksiniz. Yetkili 2 kişinin imzasını ve İmza sirkülerimi talep edeceksiniz.

28Bjk1903
      28Bjk1903

@OZTURK, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

Merhabalar.
      Arkadasım benim için sponsor olacak, I-134 formunun yanısıra Federal gelir vergisi beyannamesi, W2 gibi belgelerinde ıslak olarak imzalanması gerekiyor mu?
      Teşekkürler..

Arkadaşınız I-134 formunu imzalayıp size e-mail olarak formu gönderebilir.Tax-Return ve W2 bu belgelerde imza olmuyor.

28Bjk1903
      28Bjk1903

28Bjk1903 tarafından gönderilen son iletiler

Merhaba sizlere amerikadaki başımdan geçen trafik cezası olayınu anlatmak istiyorum.

Sinyal vermemek ve korna çalmaktan😂😂 polis beni durdurdu ve 2 ayrı ticket verdi daha sonra mahkemeye çıkacasın falan dedi eğer cezayı sisteme 15 geçmeden girerseniz cezanız düşüyormuş herneyse ben tr ye uçak bileti aldığım için ertelemek istedim ny daki courta gittim baktım salon kalabalık camekanlar var isminiz çağrılıyor gittik 500 dolar kitlemişler ordaki görevli kim olduğunu bilmiyorum bir nevi arabulucu gibi birşey hakime görünmeden önce baya bir sohbet ettik bana dedi korna cezasını dismiss ediyorum 250 dolar uygun mu dedi bende uygun dedim bekle birazdan çağrılacaksın dedi neyse adımız 2 kez okundu katib gibi biri ismizimi okudu geçtik bir odaya hakim ismimi söyledi bu parayıı kabul ediyormusun bende ediyorum dedi al kağıdı git vezneye öde dedi bende gittim ödedim başımdan böyle bir olay geçti. Genel olarak korkulacak bir durum değildi mahkeme tarihinden önce gidip hakimin karşısına çıkmış oldu süreci bitirdim.Görevliler gayet sıcak kanlılar hatta iki dk sohbet ettik ilk gişedeki adamla gülüştük 😅😅 sağolsın 250 dolar fazla ödemekten kurtuldum. Çok dikkatli olun arkadaşlar amerika acımasız.

28Bjk1903
      28Bjk1903

Selam doslar umarim hersey yolundadir.Sizlere amerikadaki deneyimlerimi izlenimlerimi ve ne is yaptigimi hayatin burda neler getirdigini goturdugunu anlatmak istedim kendi tecrubelerime dayanarak.Kusura bakmayin uzun zaman oldu ne formu ne de telegrami takip eder oldum o yuzden firsat bulmusken buraya gelecek olan arkadaslara nacizane bir fikir olur diye kalemime sarildim.

Vizesini alan arkadaslari tebrik ediyorum ve geride kalan arkadaslarada tezzamanda hayallerine kavusmayi temenni ediyorum.

4 Ekim 2021 gunu New york JFK havaalanina 10 saatten fazla suren yolculugun ardindan inmis bulundum.O an yaklasik 10 senedir hayalini kurdugum amerikada olmanin heyecaaniyla pasaport gorevlisinin oraya ilerledikten sonra mesur sari zarfi ve pasaportu memura teslim ettikten sonra memur;

-Adress is OK?
      -Yes Ok.

Damgayi vurup elimi kolumu sallaya sallaya amerika birlesik devletlerine adim attim.O an sanki hayatimin tamamen degisecegi sihirli bir degnegin bana dokundu bir hissi yasadim.Bu duyguyu sizlere tarif edemem yasamaniz lazim.

10 gun bekleyisin ardindan vermis oldugum adrese ssn im geldi ve 1 ay sonrada greencardim adresime ulasti.Oncelik turkiyede teb bankasindan acmis oldugum doviz hesabindan bank of america atmlerinden gunluk 1000 dolar seklinde cekip paraayi daha sonra bafo dan actigim hesabima yatirdim ve bafo dan secured kart aldim limit size bagli istedigini kadarini ipotek ettirip paranizi kredi karti gibi kullanabilirsiniz.Daha sonra New yorkta ehliyet online oldugu icin benim yerime kuzenim sinava girerek sinavi gecmis oldum ve dmv ofisinden randevu alarak permit yani gecici ehliyetimi almis oldum bu gecici ehliyetle yaninizda abd ehliyeti olan birisi varken araba surebilirsiniz.Sonra 6 saatlik bir kurs var ister kursa katilirsiniz fiziki olarak ister online girersiniz o size bagli ama amerikada bunun cakkalligini bulmuslar ben 100 dolar karsiligi bu kursu tamamladiktan sonra direksiyon sinavina girdim ve tek seferde gectim sizere tavsiyem youtube da videolari izlemeniz.Turkiyede bildiginiz herseyi unutun ister 30 senelik tecrubeniz olsun burda fayda etmiyor 😉

Ssn greencard ehliyet tamamladiktan sonra teyzemin bana kefil olmasiyla honda accord 2021 se model araba aldim.Yillardir enistemin uber lyft yapmasi sebebiyle banada tavsiye ettiler uber yaparsin diye bende dusunmeden almis oldum.Sunu soylemekte fayda var 0 araba aldigima pisman oldum ilk baslarda sigorta yuksek arabanin odemesi yuksek vs is bulamadim uber 1 yillik deneyim istiyor ne yapsam olmuyor umitlerim tukenmis kendimi amerikada yanliz hisseder olmus guvendigim daglara kar yagmis vs vs.Kiralar cok yuksek hazira dag dayanmaz olmus falan filan anlicaniz 10 yildir kurdugum ruyalar suya dusmus olmustu.Geldigime de gelecegime de cok pisman olmustum.Arabayi geri vermek istedim olmadi param kalmadi tukenmislik sendromu bas gostermeye basladi.Vel hasil kelam gecen 3 ay da amerika bana hic yaramadi.Sonra turkiyeye 20 gunlugune tatile gidip geldikten sonra lyft hesabim acildi ve lyft yapmaya basladim

Lyft basta hesabimi acmamisti daha sonra nasil olduysa hesabim acildi ve umitlerim yeniden yeserdi.Turkiyeden gelir gelmez hemen ise koyuldum.Ve uberciler kervanina katilmis oldum.

Dostlar sadece sunu soylemek istiyorum.BU AMERIKA ACIMASIZ.Burda anayi babayi ablayi kardesi akrabayi unutun.Onlara bel baglamayin.Kendi gobeginizi kendiniz kesin.Burda sag gozun sol goze faydasi yok.

Simdiki duruma gelecek olursak 2 aydir lyft yapiyorum.Kazaniyormuyum evet kazaniyorum zevkli bir is mi evet zevkli bir is bana gore.Devamli yapilir mi yapilir.Gecilir mi gecinilir burda bu isleri yaparak gecinen insanalri gordum deneyimledim bende bu karara vardim.Tabiki maliyetleri var bi takim risleri var.Ama burasi Amerika 1 gun calismazsan ac kalirsin.Hersey para para burda guc demek.Burda para resmen ayaga dolasiyor.Ne kadar ekmek o kadar kofte gunde 14-15 saat araba suruyorum yeri geliyor 200 dolar yeri geliyor 400 dolar kazaniyorum.Su ana kadar 250 nin asagisina dusmedim tabi bu net kazanc degil herkesin harcamasina gore cebine kalan para belli olur.Bu anlattiklarim NEW YORK long islan icin gecerli.

Simdi baska bir konu ny da tlc diye bir olay var manhattan queens bronklyn burakara yolcu goturebiliyorum ama geri gelis bos oluyor sistem izin vermiyor onun icin tlc ehliyeti ve plakasi olmasi lazim.Buda daha fazla kazanmaniza neden oluyor.500-600 yapanlar var gunluk.Onu da kismet olursa 1-2 sene icinde alicam.

Gelelim yolcu profiline agirlikli siyahi yolcular tercih ediyor lyfi.Hem ucuz hemde populer buralarda.Zenginler bile kullaniyor mile basi 0.75 cent lyf uberda 1 dolar gibi bir ucreti var.Su aralar benzin fiyatlarindaki artis suruculeri zora soktu biraz.Insanlar gayet nazik arkadas canlisi bakiyorsun tipine adam zengin 1 dolar tipi yok bakiyosn ogrenci 10 dolar tip veriyor cash verende var elden verende.Bu isi yapacak bay bayan arkadaslara tavsiyem arabalarinin temiz olmalari musteriyle iyi olmalari vs.Genellikle siyahilerr sessiz oluyor pek konusmuyolar ama beyaz amerikalilar yada gocmenler sizinle sohbet ediyor numaraini aliyor arkdas oluyor yeri geliyor ozel musteriniz oluyor.Bu zamana kadar kotu bir tecrubeyle karsilasmadim bu isin guzel tarafi surekli geziyor ve yeni insanlarla tanisiyorsunuz.Arabada airpod unutnalar mi dersini telefon corap ne varsa aklina gelen baya bir koleksiyon sahibi oluyorsunuz.Gecen arabada kilotlu corap buldum okadar yani ;d

Gel gelelim amerikanin geneline hayatimda 35 senede gormedigim saygiyi sevgiyi arkadasligi yardimseverligi burda gordum doslar.Yasamadigim tecrube kalmadi.Iyi ki geldim diyorum.Ama emin olun baslarda zahmet cile oluyor insan bitiyor resmen ama sabrin sonu selamet doslar.Burasi neden acimasiz onuda soyleyeyim.Burda turkiyedeki sosyal haayat yok calis calis calis bitti.Yoksa kira var sigorta var karnin doyacak para bol ama havadan gelen birsey yok.Turkiyede olsa yine anamiz babamiz destek cikiyor bakkala gitsek deftere yazdiriyorsun ama burda o yok doslar.Alim gucu mu en alasi burda.Ya komik gelebilir ama yumurta 12 li 1 dolar muz 50 cent yarim kilosu daha niceleri bi gun kazancinla 1 haftalik yeme ihtiyacini karsilayabilirsiniz.

Velhasil kelam Simdilik hersey yolunca sorusu olan beni etiketleyerek sorabilir elimden geldigince yanitlamaya calisirim.

Saygilar sevgiler.

28Bjk1903
      28Bjk1903
    • RE: ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

@ayvalik10 teşekkür ederim.🙌

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      28Bjk1903
      28Bjk1903
    • RE: ABD'de Yeni Araba Alirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

@crazycells Abi merhaba bir sorum olacak lütfen yardımcı olursan sevinirim.Bilgisi olan başka arkadaşlardan da tavsiye almak isterim.

Kredi ile 2021 0 araç aldım arabanın ödemesi yüksek co signer ile aldım ödeyemiyorum Arabayı bayiye geri vermek istedim bana 9 bn dolar vermemi öyle arabanın borcunun kapatıp alacaklarını söylediler.Eğer öyle yaparsam çok zor duruma düşerim.Arabayı geri verip aynı bayiye yada başka bayilere daha düşük modelli yani 9 bn dolarlık bir araba alabilir miyim takas yöntemiyle?

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      28Bjk1903
      28Bjk1903

@invisibleman, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)

@28Bjk1903 cevabiniz icin cok tesekkur ederim.I-134 formunu nereden dolduracagiz peki bu konuyu detaylica anlatilan bi yer mevcutmu form da ? Yada youtube videosu olarak birsey bulamadim cunku 😞

https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/forms/i-134.pdf
      I-134 formu.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864/2?_=1630421551946&page=1 buda ilgili başlık.

28Bjk1903
      28Bjk1903

Merhaba
      Abd de yasayan kuzenim var bana sponsor olmak istiyor.vize gorusmesinde I-134 formunu sunmam yeterli mi ve bu formu el yazisiyla mi doldurmasi gerekiyor yoksa abd de bir konsolosluga gidip muraacat mi etmesi gerekli ? Kuzenim icin islem nasil gerceklesecek ve ben nasil bir surec izleyecegim.Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim.Bu arada gosterebilecegim mal varligi oldukca kisitli yani burdaki sureci ucak biletini ve ordaki 2-3 ayimi karsilayabilecek kadar butcem mevcut ortalama 6.000$ var.konsolosa bu miktari gostermem sorun olur mu ?

I-134 formunu bilgisayar ortamında kuzeniniz doldurabilir çok basit bir form konsolosluğa gitmenize gerek yok zaten bu konuda size yardımcı olmazlar veya bir avukat aracılığıyla bu formu doludrabilirsiniz.Form haricinde konsolosluğa size sponsor olan kişinin w2,taxreturn,gc yada amerikan pasaportunun fotokobisi ve amerikada yaşadığını kanıtlayan adres beyanı götüreceksiniz.Detaylı bilgileri bu iletinin ilk sayfasından takip edebilirsiniz.

Konsolosluğa sunacağınız bütün mal varlıklarınız(ev araba döviz vs)kabul edilir.Belirtiğiniz miktar tamamen kons görevlisinin insiyatifine kalmış.2021 Mülakat deneyimlerinde para konusunun bahsi geçmedi.Siz yinede elinizdeki birikimleri ve mal varlıklarınızı olabildiğince yüksek tutun.

28Bjk1903
      28Bjk1903

@Sono abi 🥲🥲 rabbim utandırmasın yolun açık olsun bahtın güzel olsun. Bu süreçte emeğin çok büyük bizlere usanmadan sıkılmadan her sorumuza cevap verdin.Bilgilerini bizden esirgemedin.Rabbimde sana yeni hayatında nice güzel kapılar açsın. Vizen hayırlı olsun 🇺🇸✈️🗽

28Bjk1903
      28Bjk1903

@Stiff, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Vize alanlara hayırlı olsun. İngilizce mülakatta anlamadığınız sorularda tercüman ihtiyacı olduğunuzu söylemek yeterli oluyor mu ? Ya da yetersiz İngilizce'yle mülakat yaptığınızda bunun negatif bir etkisi olduğunu hisseden oldu mu ?

İngilizce veya Türkçe mülakatı gerçekleştirmenin sürece artı veya eksisi olmuyor.Sonuçta greencarda başvuru şartlarında ingilizce bilmek şartı yok!. Mesela ben evrakları teslim ederken görevli bana ingilizce biliyor musunuz diye sordu?Bende çok az ama Tükçe yapabilir miyiz dedim. Ok. Sorun yok dedi.Size ingilizce devam edelim derse tıkandığınız yerde tercüman istiyolar.Kimse ingilizce bilmediğiniz için vizenizi reddetmiyor emin olun.

28Bjk1903
      28Bjk1903

@samet-tr, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

merhaba,mülakatları başarılı geçen herkese hayırlı olmasını diliyorum.birkaç sorum olacak.
      1-yukarıda mülakat deneyimini paylaşan bir arkadaşımız evrak teslim ederken konsolosluk görevlisi diplomanı KCC ye gönderdin mi diye sormuş,o da evet demiş.KCC ye gönderilecek evrakların içinde diploma var mı?
      2-mülakata başlarken yemin nasıl ediliyor?yani ingilizce olarak memur bize ne diyor ve biz ona ne diyoruz?
      3-mülakat sırasında maske takmak zorunda mıyız?maskeyle konuşmak çok zor oluyor sadece o sırada maskeyi çıkarmaya izin veriyorlar mı?

Merhaba;

1-Hayır Diplomayı KCC ye göndermiyoruz(büyük ihtimal arkadaş yanlış söyledi)
      2-Burada verilen evrakların ve söyleyeceğin şeylerin doğru olduğuna yemin edermisin diyolar.Sende Evet ederim diyosun olay bitiyor.
      3-Evet Maske takmak zorunlu.

28Bjk1903
      28Bjk1903
    • RE: [Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@muratisik, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhabalar,

20 Ağustostaki mülakata hazırlanırken evraklar konusunda kafama takılan bir durum var.

"DV2021 Mulakat Deneyimleri" başlığına mı yazmam gerekirdi emin olamadım, bu yüzden bu başlığa yazıyorum.

Evrakların "orjinallerinin" istendiğini okudum. Pasaport ya da üniversite diplomasının orjinallerini anlıyorum ama "vukuatlı nüfus kayıt örneği" veya "arşiv kayıtlı adli sicil belgesi" gibi evrakları ben e-devletten edinmiş ve KCC'ye göndermiştim. Bu gibi e-devletten alınan belgelerin "orjinalleri" nasıl oluyor? Devlet kurumlarına gidip elden tekrar mı almam gerekiyor yoksa edevlet çıktıları yetiyor mu?

Herkese mülakatta başarılar dilerim.

E-devletten alınan her belge orjinal yerine geçiyor zaten. Bende bu şekilde vizemi aldım.

28Bjk1903
      28Bjk1903