• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. ahmetcpaos
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    A
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 49
    • En İyi 23
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

ahmetcpaos

@ahmetcpaos

49
    İtibar
    27
    Profil Görüntülemeleri
    49
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Ankara

ahmetcpaos Takip etme Takip Et

ahmetcpaos tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

Arkadaslar merhaba herkese. Sabah mulakata 8.15te girdim ve vizem onaylandi. Oncelikle bu surecte burada sorulari cevaplayan, deneyimlerini paylasan herkese tesekkur ediyorum. Umarim butun talihliler en kisa surede vizelerine kavusur. Arkadaslar cok daha guzellerini yazdigi icin tekrara dusmemek adina kisa kisa yazmak istiyorum.

• Oncelikle KCC'ye gonderilen evraklari istiyorlar. Bu gelen mailde yazmiyor direkt ve unutmasi kolay bir sey bence. Dolayisiyla herkese hatirlatmak isterim tekrardan.
      • Maille gonderilen COVID anketini kimse sormadi. Giriste zaten kendileri tekrar verip doldurtuyor. Tabi her ihtimale karsi doldurup goturmek mantikli olur sanirim.
      • Asil mulakati yapan konsolosa kadar konustugum herkes Turktu: guvenlikler, sira numarasi veren kisi, odemeyi alan kisi, ve evraklari alan kisi. Ben hangi dil konusacagimdan emin olamayinca biraz geriliyorum, belki bu benzer durumdaki arkadaslara yardimci olur.
      • Onceki deneyimleri okuyunca sanki butun bu sira numarasi, odeme, evrak teslimi ayni vezneden yapiliyormus gibi canlanmisti gozumde. Hepsi farkli yerlerde yapiliyormus, gorunce sasirdim biraz.
      • Iceriye poset de almiyorlar, ben belki kontrol etmesi kolay oldugu icin alirlar diye dusunmustum.
      • Mulakatta az soru soruldu bana: Amerika'da nereye gideceksin, ne okuyorsun, ABD ve Turkiye haricinde baska bir yerde yasadin mi, orada akrabalarin mi var.(Almanya dedikten sonra)
      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      A
      ahmetcpaos
    • RE: [Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Mailden sonra dvprogram.state.gov sitesine ilk baktigimda hicbir degisiklik yoktu ancak az once tekrar kontrol ettigimde 81xx CN'imle 27 Agustos'a mulakatimin verildigini goruldum. Diger mulakat tarihi alan arkadaslara tebrikler. Umarim geri kalanimiz da Eylul'de uzatmalara kalmadan alirlar vizelerini.

Ben acikcasi yuzde 80 umudumu kesmistim, buyuk bir surpriz oldu. Hele ki agustosta gelmesi.

A
      ahmetcpaos

@goblis Cok tesekkurler detayli cevap icin.

A
      ahmetcpaos

@gucarslan, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@ahmetcpaos anladım. normalde 4 saat kadar önce bu sorunuzu cevaplamış olsaydım oturum almanız şart derdim ama 3-4 saat önce yayınlanan genelge ile covid'in vize verilmesine engel değildir şeklinde bir güncelleme yapıldı.

burada önemli olan o bölgedeki konsolosluklar buna nasil tepki verecek. sizin yapmanız gereken gideceğiniz ülkede IV basan konsolsoluga ulaşmanız ve durumunuzu anlatmanız. kabul ederlerse sürecinizi ona göre devam edersiniz.

onay almamissiniz gördüğüm kadarıyla. eğer bu durum siz transfer aşamasına gelene kadar da devam ederse o zaman daha farklı ilerleyecek, onu bilahare konuşuruz.

lütfen konsolosluk sürecini sorun. sonrasına birlikte bakarız..
      bol şans.

https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/updates-to-national-interest-exceptions-for-regional-covid-proclamations.html

Anladim, cok tesekkurler bilgilendirme icin. Frankfurta yazacagim Pazartesi gunu, gelen cevabi burada paylasirim olumlu ya da olumsuz; benzer durumda olabilecek arkadaslar icin.

A
      ahmetcpaos

Merhaba, öncelikle yardımlarınız için teşekkürler. Henüz cevabını bulamadığım iki sorum var:

1. Ben aslında F-1 vizesi ile Amerikada öğrenciyim ancak sonuçlar yaz için Türkiyeye döndüğüm sırada açıklandı. Bunun AOS için problem olabileceğini duydum, mülakat yapan kişiye göre. Bu konuda bir bilginiz var mı?

2. AOS'daki bu risk ve CP'deki Trump kararları riski arasında karar vermeye çalışıyorum. Bir alternatif olarak şu anda CP'ye başvurup, Kasımdaki siyasi duruma göre(Trump yeniden seçilirse) AOS'a geçmeyi düşünüyorum. Ancak süreci tamamlamak için yalnızca 2021 Ekime kadar zamanımız olduğu için, acaba sonradan AOS'a geçmek süreci zamanında bitirme şansımı azaltır mı diye korkuyorum. Bu konudaki düşünceleriniz nedir?

A
      ahmetcpaos

@crazycells Haha, haklısınız hatta belirsizlik dolayı formu daha dün gönderebildim. Uzun bir düşünme döneminden sonra CP yapmaya karar verdim, zaten virüs dolayısıyla ABD'ye dönüşümü ertelemek durumunda kaldığım için biraz tek opsiyonum haline geldi 😃

Şu andaki planım CP yapmaya çalışmak ancak seçimden sonra olumsuz bir sonuç çıkarsa dönüp AOS yapmaya çalışmak. En iyi ihtimalle Şubat ortasına kadar beklemem gerekecek 90 gün kuralından dolayı, yani emin değilim zamanında yetişir mi öyle bir durumda başvuru. Biraz son çırpınış usulü olacak orası 😃 Umarım herkes için en iyisi olur ve rahatça burada vizelerimizi alabiliriz.

Bilgi için çok teşekkürler bu arada. Önden hazırlık için sorayım şimdiden, ABD'den de Polis Belgesi almamız gerekiyor mu? Onlar kayıtları kendileri alırlar diye umut ediyorum 😃

A
      ahmetcpaos

@gucarslan Haha, anladım.

Peki, o zaman ben evrak onayını beklemeye devam edeceğim. Teşekkürler tekrardan.

A
      ahmetcpaos

Frankfurttaki konsolosluga yazacagim soylemistim. Soyle cevap verdiler:

Thank you for your message. Please contact KCC directly, if you wish to change your interview location.

Ben onlara Turk vatandasi oldugumu ve Almanya'ya vize ile gelecegimi soylemistim. O yuzden bu cevabi "bizim icin problem yok", olarak algiladim. Aksi halde sanirim soylerlerdi kabul etmeyeceklerini.

Anladigim kadariyla ya su anda KCC'ye yazip degistirmeliyim ya da bekleyip dosyam Ankara'ya geldikten sonra gerekirse Frankfurt'a gondermelerini istemeliyim. Dosyamin Ankara'ya gelmesi evrak onay maili aldigimda degil, 2NL aldigimda olacak degil mi? Yoksa mulakat tarihi aldigimda mi?

A
      ahmetcpaos

@Sono Anladim, cok tesekkurler bilgi icin.

A
      ahmetcpaos

@ahmetcpaos, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Merhaba, eğer mülakatımız olumlu sonuçlanırsa "permanent resident" statusunu ne zaman kazanmış oluyoruz? Mulakatta vize onaylanir onaylanmaz mi, Amerika'ya ilk girisi yaptiktan sonra mi? Bir de sanirim Greencard ile birlikte bir USCIS Numberimiz oluyor, bu pasaporta basilan immigrant vizede de olacak mi?

Okul başvurularında permanent resident olarak başvurmak büyük kolaylık sağlıyor, ondan dolayi her sey yolunda giderse ben de faydalanabilir miyim merak ettim.(Başvurular Aralık basi civarında genellikle)

Merhaba, tekrardan. Soyle bir soru sormustum birkac gun once ve aldigim cevap ABD'ye girene kadar "permanent resident" olmayacagim yonundeydi. Az once bunu ABD'li bir avukata sordum, verilen vizenin "temporary proof of permanent residency" olacagini ve mulakatta onaylandiktan sonra kendime "permanent resident" diyebilecegimi soyledi.

Aldigim iki cevap celisince acaba benim fark etmedigim bir nuans mi var ya da iki yerden birine sorumu tam anlatamadim mi diye merak edip tekrar sormak istedim burada. Sordugum avukat genel gocmenlik konusunda tecrubeli ama DV konusunda hic tecrubesi olmayan birisi, belki ondan dolayi da yanilmis olabilir diye dusunuyorum.

A
      ahmetcpaos

ahmetcpaos tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Green Card ile Askerlik Tecili

Merhaba. Şu anda ABD'de bir okulda yüksek lisans yapıyorum ve Teaching Assistant olarak part-time(haftada 20 saat) çalışıyorum. Bu 35 yaşına kadar erteleme hakkından faydalanabilir miyim?

Anladığım kadarıyla yüksek lisans için erteleme 3 yıl ile kısıtlı ve bu süre okula başladığım zamandan hesaplanıyor. Benim 3 senem bu sene sonunda dolmuş oluyor zaten, dolayısıyla öğrenci olarak erteleyemeyeceğimi düşündüm.

"Yüksek lisans öğrenimi görenlerin askerlikleri, 32 yaşını doldurdukları yılın sonunu geçmemek üzere, azami 3 yıl ertelenebilmektedir. Bu öğrenim düzeyinde askerlik ertelemesi yapılabilmesi için, askerlik kararının aldırılmış olması gerekmektedir." (Ateseligin sitesinden)

Askerlik İşlemleri içinde yayımlandı
      A
      ahmetcpaos

Arkadaslar merhaba herkese. Sabah mulakata 8.15te girdim ve vizem onaylandi. Oncelikle bu surecte burada sorulari cevaplayan, deneyimlerini paylasan herkese tesekkur ediyorum. Umarim butun talihliler en kisa surede vizelerine kavusur. Arkadaslar cok daha guzellerini yazdigi icin tekrara dusmemek adina kisa kisa yazmak istiyorum.

• Oncelikle KCC'ye gonderilen evraklari istiyorlar. Bu gelen mailde yazmiyor direkt ve unutmasi kolay bir sey bence. Dolayisiyla herkese hatirlatmak isterim tekrardan.
      • Maille gonderilen COVID anketini kimse sormadi. Giriste zaten kendileri tekrar verip doldurtuyor. Tabi her ihtimale karsi doldurup goturmek mantikli olur sanirim.
      • Asil mulakati yapan konsolosa kadar konustugum herkes Turktu: guvenlikler, sira numarasi veren kisi, odemeyi alan kisi, ve evraklari alan kisi. Ben hangi dil konusacagimdan emin olamayinca biraz geriliyorum, belki bu benzer durumdaki arkadaslara yardimci olur.
      • Onceki deneyimleri okuyunca sanki butun bu sira numarasi, odeme, evrak teslimi ayni vezneden yapiliyormus gibi canlanmisti gozumde. Hepsi farkli yerlerde yapiliyormus, gorunce sasirdim biraz.
      • Iceriye poset de almiyorlar, ben belki kontrol etmesi kolay oldugu icin alirlar diye dusunmustum.
      • Mulakatta az soru soruldu bana: Amerika'da nereye gideceksin, ne okuyorsun, ABD ve Turkiye haricinde baska bir yerde yasadin mi, orada akrabalarin mi var.(Almanya dedikten sonra)
      A
      ahmetcpaos

@Fethi-Çağlar Cok sevindim bunu duyduguma, tesekkurler cevap icin.

A
      ahmetcpaos

Merhaba, bankalar hesap dokumlerini sadece hesabinizin oldugu subeden mi veriyor? Yoksa ayni ildeki baska bir subeden alabilir miyim?

Eger fark ediyorsa, Yapikredi icin soruyorum.

A
      ahmetcpaos

@keysnambır Tesekkurler cevap icin, o sekilde yapayim ben de o halde.

A
      ahmetcpaos

Mulakat sirasinda odenen $330i bir amerikan bankasinin debit cardi ile odeyebilir miyiz?

A
      ahmetcpaos

@Sono Anladim, tesekkur ederim. O halde international student olarak basvuracak sekilde hazirlanayim.

Bu arada sorulari DV2021 Greencard Cekilis Asamalari konusunda sorup burayi yalnizca deneyimleri yazmak icin mi kullanmamiz gerekiyor? Onumuzdeki 1 2 haftada birkac sorum daha olabilir, eger oyleyse yanlis yerde sormaya devam etmeyeyim.

A
      ahmetcpaos

Merhaba, eğer mülakatımız olumlu sonuçlanırsa "permanent resident" statusunu ne zaman kazanmış oluyoruz? Mulakatta vize onaylanir onaylanmaz mi, Amerika'ya ilk girisi yaptiktan sonra mi? Bir de sanirim Greencard ile birlikte bir USCIS Numberimiz oluyor, bu pasaporta basilan immigrant vizede de olacak mi?

Okul başvurularında permanent resident olarak başvurmak büyük kolaylık sağlıyor, ondan dolayi her sey yolunda giderse ben de faydalanabilir miyim merak ettim.(Başvurular Aralık basi civarında genellikle)

Merhaba, tekrardan. Soyle bir soru sormustum birkac gun once ve aldigim cevap ABD'ye girene kadar "permanent resident" olmayacagim yonundeydi. Az once bunu ABD'li bir avukata sordum, verilen vizenin "temporary proof of permanent residency" olacagini ve mulakatta onaylandiktan sonra kendime "permanent resident" diyebilecegimi soyledi.

Aldigim iki cevap celisince acaba benim fark etmedigim bir nuans mi var ya da iki yerden birine sorumu tam anlatamadim mi diye merak edip tekrar sormak istedim burada. Sordugum avukat genel gocmenlik konusunda tecrubeli ama DV konusunda hic tecrubesi olmayan birisi, belki ondan dolayi da yanilmis olabilir diye dusunuyorum.

A
      ahmetcpaos

@crazycells, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@crazycells Cok tesekkurler cevaplar icin. Bu konular tamamen consular officerin insiyatifinde oldugu icin net bir cevap alamayacagimi ben de fark ettim sonradan, sizin cevaplariniz biraz icimi rahatlatti dogrusu.

Banka bana evragi postalayamayacaklarini ancak onun disinda belgenin dogrulugunu gostermek icin bir sey gerekiyorsa yapabileceklerini soylediler, tam olarak ne gerektigini acikca tarif etmem sartiyla.

Kase ve imza sirkuleri ile tekrar gondermelerini isteyecegim. Baska faydasi olabilecek bir sey var mi, belgenin dogruluguna inanmama risklerini en aza indirmek icin?

Bir de konsolosluktan elektronik belge kabul edip etmeyeceklerini ogrenmeye calisiyorum. Eger oyle bir sistemleri varsa banka direkt konsolosluga gonderebilir, kullandiklari encrypted sistem ile.

Maalesef direkt konsolosluga gonderemiyorlar.

Paranin ne kadar oldugunu ve kaynagini gosterebilirseniz bence ikna olacaklardir ve ek belge istemeyeceklerdir.

Tesekkurler cevap icin. Yanima W2 belgelerimi de alacagim o halde, paranin kaynagini gostermek acisindan.

Bu arada konsolosluga elektronik belge isini sordugumda

"You may have them send us the document directly, please make sure that they include your case number in their e-mail."

dediler. Sanirim elektronik belge olunca kabul ediyorlar, belki ileride birilerine lazim olur.

A
      ahmetcpaos

@crazycells Cok tesekkurler cevaplar icin. Bu konular tamamen consular officerin insiyatifinde oldugu icin net bir cevap alamayacagimi ben de fark ettim sonradan, sizin cevaplariniz biraz icimi rahatlatti dogrusu.

Banka bana evragi postalayamayacaklarini ancak onun disinda belgenin dogrulugunu gostermek icin bir sey gerekiyorsa yapabileceklerini soylediler, tam olarak ne gerektigini acikca tarif etmem sartiyla.

Kase ve imza sirkuleri ile tekrar gondermelerini isteyecegim. Baska faydasi olabilecek bir sey var mi, belgenin dogruluguna inanmama risklerini en aza indirmek icin?

Bir de konsolosluktan elektronik belge kabul edip etmeyeceklerini ogrenmeye calisiyorum. Eger oyle bir sistemleri varsa banka direkt konsolosluga gonderebilir, kullandiklari encrypted sistem ile.

A
      ahmetcpaos