Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @cafer-mokar, Aşıyı testlerden önce muayene esnasında yaptı. Daha sonradan düzen lab.ta testlere yönlendirdiler. Aşının ne olduğunu sağlık kontrolü tamamlandıktan sonra belirteceklerini bildirdiler. Bende muayene esnasında sormayı atladım.


  • Sayın İlgililer, Bugün saat 08:45'te olan randevumu tamamladım. Tam olarak bir sonuç alamamam ile birlikte sizin yorumlarınızı bekliyorum.

    Saat 08:20 de konsolosluk önündeydim ve 08:45 randevumun bulunduğunu kapıdaki bayan görevliye ilettim. E-mail olarak gönderilen formu doldurduğumu da belirttim ama benden pasaportumu istedi ve e-mail olarak gönderdikleri belgenin benzerini tekrardan doldurdum. Ben hem İngilizce hem Türkçe bölümlerini doldurdum fakat birini doldurmak yeterliymiş. Daha sonra içeri aldılar ve güvenlik kontrolünden geçtim. Yanımda belgeler ile birlikte sadece aracımın elektronik olmayan anahtarı vardı ve bir sorun çıkmadan konsolosluk bölümüne giriş yaptım. İçeride güvenlik kapıları açıyor ve başka bir beyefendi sıra numaramı verdi ve pasaportun arkasında belge yapıştırdı.
    İlk olarak 15 dk fln beklemişimdir. Sonrasında belgelerin teslimi için yan taraftaki bölümü geçtim. Burada benden nufüs belgesi, evlilik cüzdanı, pasaport, ABD'de kaldığım süreç için aldığım polis belgesi ve arşivli sicil kaydı istendi. Ehliyetteki diğer cezalar için ehliyet cezalarının yer aldığı belgeyi her ihtimale karşı emniyetten ve e-devletten almıştım. Fakat görevli kişi Türkiye'deki cezalar için sadece arşivli sicil belgesine baktıklarını diğer belgelere ihtiyacı olmadığını söyledi.
    Yine bir bekleyiş ardından bir hanımefendi ile mülakata başladık. Birde mülakata başlamadan önce doğruları söyleyeceğime yemin ettim ve parmak izlerim alındı. Çok fazla soru sormadı. Sorulan sorular aşağıdadır. Aşağıdaki sorulara geçmeden önce youtube'den sorulabilecek olan 70 tane soruya da çalışmıştım. Ama o kadar soru sormadılar. Bununla birlikte aile fotoğraflarını talep etti ama fotoğraf albümü büyük olduğu için pencere altından iletemedim ve istersem gösterirsin dedi ama istemedi. Size tavsiyem fotoğraf albümleri küçük olanlardan alın veya albüm olarak değilde zarfın içinde getirin.

    1. Eşinle nerede tanıştın?
    2. Ne zaman tanıştın?
    3. Ne kadar süredir birliktesiniz?
    4. Eşin daha önce evli miydi?
    5. Çocuğunuz var mı?
    6. Eşini ne zaman gördün?

    Bu sorular ardından bana ABD'de aile içi şiddet konusunun bulunduğu bir beyaz kağıt verdi ve bunu okumamı söyledi. Açıkçası bu kağıttan sonra tamam vize onaylanacak dedim ama öyle olmadı.
    7. Benim DUI'dan dolayı ABD'de tutuklanmamdan dolayı belgelerde yazıyordu ztn. Final court record sordu bende verdiğim belgelerde bulunduğunu belirttim.
    Daha sonra sağlık raporumun gelmediğini belirtti ve nedenini sordu. Bende psikolog görüşmem olduğunu belirttim. Tamam diyerek tekrardan DUI sorularını sordu:

    1. Ne zaman oldu?
    2. Sonuç ne oldu?

    Sonrasında bir beyaz kağıt ile birlikte pasaport ve evlilik cüzdanını geri verdi. Sağlık raporu ve DUI'dan dolayı verdiğim raporlara bakmaları gerektiğini belirtti.

    Şuan verdiği kağıda bakıyorum ve "your visa application temporarily refused under section 221(g) missing documents" olarak belirtiyor. Ve belirtilen dökümün sadece sağlık raporu.
    Çıkmadan önce vizem onaylandı mı veya red mi oldu diye sordum ve tekrardan sağlık raporu gönderilmesine ve DUI belgelerine bakmaları gerektiğini belirtti.

    Bu durumda sizlerin yorumlarına ihtiyacım bulunuyor? Herkese şimdiden hayırlısı olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mehmet858 merhaba. mülakatınız sonrası sonuç ne olursa olsun ilk olarak geçmiş olsun demek isterim..

    size belirtilen kısım yani 221(g), FAM klasöründe aşağıdaki gibi belirtilmekte;

    9 FAM 306.2-2(A) (U) When a Refusal May Be Overcome

    (CT:VISA-1233; 02-24-2021)

    a. (U) 221(g) Cases: You should find that an immigrant visa (IV) or nonimmigrant visa (NIV) applicant has overcome a refusal under INA 221(g) in two instances: when additional evidence is presented or administrative processing is completed.

    (1) (U) Additional Evidence Presented: When the applicant has presented additional evidence to attempt to overcome a prior refusal, you should re-open and re-adjudicate the case by overcoming the prior INA 221(g) refusal and determining whether the applicant is not eligible for a visa. Examples include:

    (a) (U) An IV applicant missing a required document, a birth certificate, for example, should be refused under INA 221(g) pending that certificate (see 9 FAM 403.10-3(A) for guidance on INA 221(g) refusals). When the applicant submits the required document, you should overcome the previous INA 221(g) refusal and determine whether the applicant is now eligible for the visa.

    (b) (U) Similarly, if an applicant refused under INA 221(g) because you decided that you do not have enough information to make a finding of whether the applicant is ineligible under INA 212(a)(4), subsequently presents sufficient evidence to make a public charge determination, you should overcome the INA 221(g) refusal and process the case to completion.

    (c) (U) The amount of time the applicant has to overcome a refusal is not indefinite.

    (i) (U) For IV cases, the applicant has one year from the date of refusal to produce additional evidence "to overcome the ground of ineligibility on which the refusal was based." If an IV applicant wants to present additional evidence after one year, the applicant must submit a new DS-260 and pay a new IV fee.

    (ii) (U) For NIV cases, Department regulations do not set a time limit on accepting additional evidence to overcome a refusal. Consular managers may use discretion in setting an appropriate policy, but no additional evidence provided one year or more after the refusal should be considered without requiring a new application and fee. If a post sets a time period of less than one year in which additional evidence will be accepted, keep in mind that you may not charge an additional MRV fee to applicants refused under INA 221(g) who re-apply within one year of that refusal (see 9 FAM 403.4-2).

    (2) (U) Administrative Processing Completed:

    (a) (U) A prior INA 221(g) refusal entered for administrative processing may be overcome once you can determine administrative processing is completed and you receive any required advisory opinion or other needed information.

    büyük ihtimalle dosyanız AP sürecinde kaldı ve ilgili süreç tamamlandığında dosyanızın durumunu öğreneceksiniz. sağlık raporunuzu sunduğunuzda ve DUI belgeniz incelendiğine bu süreç tamamlanacaktır diye düşünüyorum.

    peki size başka bir evrak teslim edildi mi acaba?


  • @gucarslan bana bu evrak ile birlikte sadece abd aile ici siddet konusunun yer aldigi bir belge verildi o kadar. Verilen evrakta “missing document” ve “AP” olarak iki bolum bulunuyor. Bana verilen dokumanda sadece missing document secenegi isaretlenmis. Aksamlar verilen dokumani paylasacagim. Bilgi icin tesekkur ederim. Saglik raporunu tamamlamak icin psikolog gorusmesini bekliyorum.
    Bu arada ucreti:800 TL imis😅 Unganlar da bu bilgilendirme yapilmamisti.


  • @Mehmet858
    Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler. Hayırlı olsun inşAllah.


  • @Mehmet858
    Hayırlısıyla en yakın zamanda vizenin basılı olduğu pasaportu teslim alırsınız inşAllah.


  • Nisan 2021'de yaptığımız başvurumuz Nebraska Service Center'dan Potomac Service Center'a aktarılmış, processing times tablosunda 13.5 - 17.5 ay takribi süre yazıyor service request date ise Mart 1 2020.

    Bu service request date şu mu oluyor Potomac Service Center şu an halen Mart 2020'deki I130 başvurularına mı bakıyor , eğer öyleyse cidden işimiz iş ya da bu tarihler çok uzun zamandır güncellenmemiş.


  • @MYusuf
    Güzel dileklerin için teşekkür ederim.

    @gucarslan
    Aşağıda bana verilen belge yer almaktadır.
    Page_1_Yesilkartform.jpg

    @crazycells
    Sizin dediğiniz gibi Psikolog ile görüştüm ve görüşme sonunda bana olumlu olarak Unganlara dönüş yapacağını belirtti.
    Sormak istediğim olumlu dönüş yapmadan önce kan ve idrar tahlillerini kontrol etmem gerekiyor diye de belirtti?
    Bu kan ve idrar testleri özel mi oluyor? Tam olarak ne ve ne kadar süre geriye doğru bulabiliyor? Sadece merak ettiğim için soruyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mehmet858 gördüğüm kadarıyla sadece sağlık raporu talebi olmuş, bu yuzden vizeniz basılmamış ki bu çok normal. sağlık raporunuz tamamlandığında ve konsolosluğa iletildiğinde vizenizin basılacagini düşünüyorum.

    şimdiden bol şans diliyorum.


  • @AE123
    Merhaba. O tarihlerin pek bağlayıcı olduğunu düşünmüyorum. Nebraska SC şuan 4 Ocak 2021 gösteriyor. Fakat Kasım 2020'de başvuru yapanlara hala geri dönüş yapılmadığını, Ocak 2021'den sonraki başvurulara onay çıktığını biliyoruz.
    Herşey kısmete göre. Hayırlısıyla en yakın zamanda, tüm bekleyenlerin işlemleri olumlu sonuçlanır inşAllah.


  • @AE123 Merhabalar Uscis zaman takibi açısından sistemde güncelleme yapmıyor. Bunun nedeni belki şey olabilir. Kasım 2020’de 100 dosya geldi ve bunların arasından 10 tanesi hala sonuçlanmadı diyelim. Bu nedenle tüm dosyalar kapanmadan süre güncelleme yapmıyorlardır. Ama oradaki sürelere bağlı kalmayın. Şubat 2021’de başvurup DQ aldık. Süre takibi konusunun en net yapıldığı kısımda 2.aşama(Nvc Aşaması). Nvc Timeframes yazarak ulaşabiliyorsunuz. Dosyanızın ne zaman işleme alındığı hakkında bilgi ediniyorsunuz. Ne zaman sonuçlanacağı hakkında değil. Her pazartesi 19:00 21:00 aralığında da güncelleniyor.


  • @Mehmet858 Mehmet bey gecmis olsun umarım en yakin zamanda vizenize kavuşursunuz.
    Mulakati Turkce mi yapıyorlar Ingilizce mi?


  • @cafer-mokar Mülakat yapıcak kişi ingilizce mi yoksa türkçe mi diye bana sordu. Sizin cevabınıza göre sorularını sormaya başlıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mehmet858, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells
    Sizin dediğiniz gibi Psikolog ile görüştüm ve görüşme sonunda bana olumlu olarak Unganlara dönüş yapacağını belirtti.
    Sormak istediğim olumlu dönüş yapmadan önce kan ve idrar tahlillerini kontrol etmem gerekiyor diye de belirtti?
    Bu kan ve idrar testleri özel mi oluyor? Tam olarak ne ve ne kadar süre geriye doğru bulabiliyor? Sadece merak ettiğim için soruyorum.

    Gecmis olsun, eksik belge tamamlanmadan dosyanin onaylanmasi mumkun degil o nedenle red edilmis olarak gorunmesi cok normal.

    Psikologun bu sekilde cevap vermesi cok iyi, bu durumda kan ve idrar testinin temiz cikmasi halinde saglik raporunda hicbir olumsuz olmayacaktir ve vizeniz onaylanacaktir. Sadece islemlerin tamamlanmasini beklemeniz yeterli. 👍


  • @Mehmet858 Mehmet bey konsoloslukta herhangi bir ücret aldılar mi?


  • @cafer-mokar Herhangi bir ücret ödemesi konsoloslukta yapmadım.


  • @crazycells Bugün Unganlardan aşı kartımın yer aldığı e-mail aldım. Ayrıca Konsolosluk ile sağlık raporu ve x-ray'i e-mail olarak paylaştıklarını belirttiler. Sağlık kontrolü belgelerinin konsolosluk ile paylaşılması yaklaşık 1 hafta sürdü. Tahminim, ekstra işlemler olmasından dolayı. Umarım konsolosluk bekletmeden veya aksi bir durum çıkmadan vizemi onaylar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mehmet858, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells Bugün Unganlardan aşı kartımın yer aldığı e-mail aldım. Ayrıca Konsolosluk ile sağlık raporu ve x-ray'i e-mail olarak paylaştıklarını belirttiler. Sağlık kontrolü belgelerinin konsolosluk ile paylaşılması yaklaşık 1 hafta sürdü. Tahminim, ekstra işlemler olmasından dolayı. Umarım konsolosluk bekletmeden veya aksi bir durum çıkmadan vizemi onaylar.

    En yakin zamanda iyi haberlerinizi bekliyoruz 🙂


  • Bugun son kez belgelerimi kontrol ederken aklıma birey takıldı size sormak istiyorum.
    Arsiv Kayitli Sicil Kaydını e=devlet uzerinden ve Ingilizce olarak aldım. CEAC sistemine bunu yükledim. Konsolosluga götüreceğim dokumanlar arasına da bunun ciktisini koydum. Bir sikinti olmaz dimi? Bu belgenin turkcesini götürmem gerekir mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cafer-mokar, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Bugun son kez belgelerimi kontrol ederken aklıma birey takıldı size sormak istiyorum.
    Arsiv Kayitli Sicil Kaydını e=devlet uzerinden ve Ingilizce olarak aldım. CEAC sistemine bunu yükledim. Konsolosluga götüreceğim dokumanlar arasına da bunun ciktisini koydum. Bir sikinti olmaz dimi? Bu belgenin turkcesini götürmem gerekir mi?

    sikinti olmaz, ingilizce belgeleri kulllanabilirsiniz tabii ki.


Benzer Başlıklar

  • 57
  • 2923
  • 3
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum