Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @smartcells dediklerinize katiliyorum, durumlar netlesinceye kadar beklemek en mantiklisi.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@leylaaltun, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan merhabalar! Bizim de formumuz açıldı (principal açılmasını daha bekliyoruz), numara 10binlerde. Neden hemen güncellemek lazım? Bir iki hafta çok dikkatlice yazıp beklemek kötü mü? Teşekkürler!

hemenden kastim zaten 3-5 gün içinde, aynı gün içinde değil.
    bu arada lütfen sürecinizi imzaniza taşıyın.

• @gucarslan teşekür ederiz, umarım bir an önce diğer form da açılır. Sürecini imzaya bir türlü taşıyamadım, bilgisayardan telefondan denedim ama o sayfada belirtilen yeri bulamıyorum maalesef.

• @mechta22, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sayın @crazycells @gucarslan

1. Sabıka kaydı belgesinin geçerlilik suresi ne kadar olmalı?
    2. Evrak alınırken soyad değişikliği yaşayanlar hem eski soyadı hem de güncel soyadı için alması gerekir mi?
      Teşekkür ederim,

Hayir, o zamanki soyadiniz ne ise belgeler o isim yer alabilir.

Zaten mahkeme kayitlarinda hangi tarihten sonra isminizin degistigi yazacak, o nedenle eski soyisimli olsa da problem yasamazsiniz.

• @datanist, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, DS 260 formunda asagidaki sorulardan hangisi bulunmaktadir? Sanirim onceki yillarda bir guncelleme olmus.

1. Have you ever been the subject of a removal or deportation hearing?
    2. Have you ever been removed or deported from any country?

Tesekkurler

Sizin formunuzda hangi soru varsa onu cevaplamaniz yeterli. Eger soruyu anlamadiysaniz bu baslikta sorabilirsiniz.

Ayrica imzamdaki paketten de yararlanmayi unutmayin.

@gucarslan

1. Kırgızistan ülke vatandaşıyım. Evragi oradan şimdiden temin etsem olurmu?
    2. Soyadımı kendi isteğim ile 15 yaşımda değiştirdim.

Eger artik Kirgizistan'da yasamiyorsaniz simdiden alabilirsiniz.

@crazycells üniversite bilgilerini girerken course of study yerine academic olarak belirtmemiz gerekirmi yoksa okuduğumuz bolum ismi girilmeli mi?
    Teşekkürler

iki turlu de problem olmaz.

• @cem1, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaslar, Sn. @Orhan-Cabarov un ne yazik ki yasadigi sıkıntıyı biliyoruz, biz de bu sene ayni sorunu yasayacagiz gibi gozukuyor. Bu sekil bir yazi hazirladim tavsiylerinizi rica ediyorum. Dear Sir/Madam,
    I am a resident and natsional of Turkey. I would like to draw your attention to the fact that the violation of rights has been and will be caused by the latest announcement of the U.S. Embassy&Consulate in Turkey written below*. According to this announcement, I am DV2022 Green Card Lottery winner but I can not be interviewed for diversity visa in Turkey because I was not born in Turkey even if I am a resident and natsional of Turkey currently. Unfortunately, I also witnessed the situation mentioned in this announcement in practice: I know a few people who won the DV2021 Green Card Lottery but unfortunately they have not called for the interview despite having Turkish citizenship and small case number. Although I feel sorry for these people, I do not want to suffer the same fate. During this epidemic period, as there is a risk of contracting COVID-19 and the border gates are closed frequently, my priority is to be called for an interview in Turkey as someone with a baby and a child. If my request will not be accepted, to not lose my chance of winning a Green Card, I kindly ask if you could change the interview location from Turkey to my original country Algeria. I am citizen of Algeria and Turkey simultaneously, my parents and family are all still in Algeria. I would be grateful if you could attend to this matter as soon as possible.
    Yours faithfully,

Name Surname
    2022EU00005XXX
    Xx February 19XX

*“https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/” >>> For Turkish nationals and individuals with current and legal Turkish residency, the U.S. Embassy is providing the following services by appointment only: immigrant visas for immediate relatives and fiancés of American Citizens, adoption cases, family-based immigrant visas for relatives of American Citizens and lawful permanent residents, diversity visas (Turkish Nationals only), employment-based visas (Turkish Nationals only), returning resident visas (SB-1), I-131A boarding foils for lawful permanent residents, certain petitions that can be accepted at post (I-130/I-360/I-600) *see below, parole cases, and for certain Special Immigrant Visas (SI and SQ).

simdiden gondermenize gerek yok bence, zaten dosya numaraniz 5000, eger KCC mulakat tarihi vermezse o durumda boyle bir girisimde bulunmaniz daha dogru olur... Duruma gore yaziyi duzeltmenize yardimci olurum.

• @leylaaltun, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan merhabalar! Bizim de formumuz açıldı (principal açılmasını daha bekliyoruz), numara 10binlerde. Neden hemen güncellemek lazım? Bir iki hafta çok dikkatlice yazıp beklemek kötü mü? Teşekkürler!

birkac hafta problem yaratmaz.

• @yildirim84, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar ortalama 2 ay önce ds-260 kilidinin açılması için taşep göndermiştim. Bugün öğleden sonra açıldığına dair mail aldım. Tüm Arkadaşlarımı bilgilendirmek istedim. Ayrıca tekrar acele edip bu kez yanlış göndermek istemiyorum. Case numaram 22000 lerde ne kadar zamana kadar göndermiş olsam bir sorun gecikme yaşamam sizce ?

Birkac hafta icinde gonderebilirsiniz.

• @crazycells tesekkurler

• @crazycells teşekür ederim!

• Arkadaşlar merhaba sorularım aşağıdadır yardımcı olursanız bilenler çok memnun olurum.
    1.Ds 260 formunda student seçeceğime education seçtim ve üni bilgilerimi o şekilde yazdım.Değiştirmeli miyim student olarak (Hala okuyorum son senem)
    2.ikamet adresimizi değiştirdiğimiz tarihi tam olarak hatırlamadığım için tahminen bir ay yazdım skntı olur mu ?

Şimdiden teşekkürler

• Arkadaşlar merhaba Mevcut çalıştığınız veya okuduğunuz yerlre kısmında sekmelerde student yoktu bende education seçtim ve şu an okuduğum üniversiteyi ve adresini yazdım.Sorun olur mu ?
    bide 1 ay felan bir store da çalışmıştım çalıştığım yerler kısmına çok kısa süre olduğu için yazmadım sıkıntı teşkil eder mi arkadaşlar .Teşekkür ederim şimdiden

• ⭐⭐

@Enes-Kartal Her ikisi de formunuzu açtırmanızı gerektirecek şeyler değil.

• @Enes-Kartal, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar merhaba Mevcut çalıştığınız veya okuduğunuz yerlre kısmında sekmelerde student yoktu bende education seçtim ve şu an okuduğum üniversiteyi ve adresini yazdım.Sorun olur mu ?
    bide 1 ay felan bir store da çalışmıştım çalıştığım yerler kısmına çok kısa süre olduğu için yazmadım sıkıntı teşkil eder mi arkadaşlar .Teşekkür ederim şimdiden

sn @Enes-Kartal ,
    İmzanızı aşağıdaki linkte anlatıldığı gibi düzenlerseniz ileride soracağınız sorulara ve yardım isteklerinize Case Numaranız ve bulunduğunuz aşama görülerek daha etkin ve hızlı cevaplar gelir. Lütfen sürecinizi aşağıdaki linkte tarif edildiği gibi imzanıza taşıyın.
    https://bit.ly/3cIMFIw

• ds260 formunu açtırmak için mail atanlara dönüş yapılması neticesinde artık 2022 kazananlarına yönelik işlemlere başladılar diyebilir miyiz? Bu yakında zamanda evrak talebi alacağımızı gösterir mi sizce?

• @darkside evet ama daha eylül mülakat mailleri gelmedi nasıl olacak kimse bilmiyor. Beklemekten başka yapacak birşey yok gibi. Kimseden ses yok.

• ⭐⭐⭐

@darkside Evet, DV2022 ile ilgilenmelere başladıklarının göstergesi bu. Yakında ilk sıradaki arkadaşlara evrak talebi ve akabinde hızlıca evrak onayları gelecektir.

• @smartcells imzaladım şimdi cevap verebilecek misiniz acaba

Benzer Başlıklar

• Green card onay numara hatası

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card greencard form yesilkart forum
    3
    -2 Oy
    3 İleti
    8k Bakış
    sonarS
    @BEDİRHAN-FERMANOGLU Muhtemelen geçmiş yılın sonuçlarını kontrol ediyorsunuz. Bu sene başvurduysanız 2022 Mayıs ayını beklemek zorundasınız çekiliş o zaman açıklanacak.
  • [Arşiv] Sayılarla DV2022

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    389
    4
    25 Oy
    389 İleti
    42k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 1 Oy
    6k İleti
    600k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k