Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• @crazycells teşekkürler

• ⭐⭐⭐

@salih25 Turistlerin kullanabileceği kadar uzun olmasa da bir süre geçerli çoğu eyalette. Ama hic geçmediği yerler de var. Gideceğiniz yere göre araştırmanız lazım. Ayrıca göçmen olacağınız icin ivedilikle eyaletin ehliyetinizi almanız gerekiyor.

• @computerengineer, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@computerengineer, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar....
    Babamın GC kazandığını yazmıştım. DS-260 formunu doldururken sıkıntı yaşıyorum. Kendisi 1980'lerin sonu ile 1995'lere kadar Suudi Arabistan'da çalışmış ve farkı farklı işyerlerinde. Arabistan sicil kaydı vermediği için de tarihleri gün-ay-yıl olarak net hatırlamıyor babam. Çalıştığı işyerlerinin hepsi uzun yıllar önce kapatılmış. Ancak DS-260 formunda çalışılan işyerinin cadde bilgisi ve telefon no bile sorulmuş. Bunları nasıl doldurmamızı önerirsiniz? Telefon no kısmına 00000 yazsak ve cadde kısmına hatırlamıyorum diye ibare düşsek sıkıntı olur mu? Nerede olduğunu seneler önce kapatıldıkları için tespit etmemiz de imkansız.

Bir diğer sorum da;
    Babam lise mezunu olmadığı için meslek üzerinden başvuracak. Ancak 10 senedir emekli. Emekli olmasına rağmen fiilen SGK kaydı olmadan halen çalışıyor (annemin adına bir işyeri var, orada beraber çalışıyorlar). Bu durumda meslek üzerinden başvuruyu işyerinden alınan antetli kağıtta belirtmek yeterli olacak mıdır?

Meslek sartindan yararlanmak icin sadece gecmiste calismis olmak yetmiyor. Hem son 5 yilin en az 2 yili bu meslegi icra etmeli, hem de bu meslek yasalardaki sartlari saglamali...

Su basligi incelemenizi tavsiye ederim:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/1807/lise-mezunu-olmadan-green-card-dv-almak

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2587/green-card-çekilişi-başvuru-şartları

Adresler konusunda ise elinizden gelenin en iyisini yapmaniz yeterli olacaktir, hatirlayabildiginiz kadariyla yazabilirsiniz. Bazi kisimlari bos birakabilirsiniz... Eger hicbir kismi hatirlamiyorsaniz o adresi es gecip digerini yazabilirsiniz.

Evet son 5 sene içinde en az 2 senelik şartı ve 7.0 üzeri mesleklerden biri olması gerektiğini biliyorum. Bu saydığım şartlara fiilen uyuyor ancak emekli olduğu için annemle beraber fiilen yapıyor bu işi. Resmi olarak SGK kaydı yok. İşyerinden alınan antetli kağıt yeterli olacak mı yoksa illa SGK mı istenecek?

Adres kısmını da dediğiniz gibi yapacağım o halde. Teşekkür ediyorum.

Ne kadar cok belge toparlarsaniz o kadar iyi olur.

Eger konsolos ikna olmazsa daha fazla belge gormek isteyebilir. Siz, bu calisma durumu icin ne kadar farkli sunabiliyorsaniz, bence hepsini hazirlayip sunun... Yeterli olup olmayacagina konsolos karar verecek.

• @ali-yılmaz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Tekrar merhaba. Formun kabul etmediği e-mail adresini yazmasam bir sorun olur mu ?
    2) Amerika’da adres kartın gönderileceği adres mi yoksa nerede yaşayacaksınız diye mi soruyorlar?
    3) Amerika’daki arkadaşım yakın zamanda taşınacakları için ev adresi yerine iş yeri adresini verdi. Bu bir sorun teşkil eder mi ?
    Şimdiden teşekkürler.

1. sorun olmaz

2. ikisi de ayri ayri soruluyor.

3. sorun olmaz.

• @Mevlut-Yilmaz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, ds260 formunu doldurdum ama aklima birsey takildi.
    Bu son 5 sene icinde gittiginiz yerler? Ben yazdim ama aklima gelenleri unuttuklarim olmus😬
    Cok var) sadece aklima gelenleri yazdim.. sorun teskil edermi?
    Tesekkurler

sorun olmaz.

Eger isminizi aklayamazlarsa zaten idari islem devam ederken size bu tur sorulari daha ayrintili cevaplayabileceginiz bir form verilecek.

• @salih25, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar Türkiye'deki ehliyetimiz Amerika'da geçerli mi ? Geçerliyse ne kadar süresi var ? Gitmeden motor ehliyeti alıp oraya ilk girişimde kurye mi olsam diye düşündüm ??

Su basligi inceleyebilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak

• ⭐⭐⭐

@salih25, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar Türkiye'deki ehliyetimiz Amerika'da geçerli mi ? Geçerliyse ne kadar süresi var ? Gitmeden motor ehliyeti alıp oraya ilk girişimde kurye mi olsam diye düşündüm ??

Su basligi da incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/652/amerika-da-uber-eats-doordash-ve-pizza-delivery-yapmak

Yanlis bilmiyorsam Turkiye'den aldiginiz ehliyet ile calismaniz mumkun degil.

• @crazycells teşekkürler

• @computerengineer merhabalar! Babanızın formu açıldı, doğru mu anladım? Ne zaman istek gönderdiniz ve ne zaman cevap geldi? Teşekkürler!

• Sayın @crazycells @gucarslan

1. Sabıka kaydı belgesinin geçerlilik suresi ne kadar olmalı?
    2. Evrak alınırken soyad değişikliği yaşayanlar hem eski soyadı hem de güncel soyadı için alması gerekir mi?
      Teşekkür ederim,
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@mechta22 ilk olarak case numarasını ilk hanesini yazın lütfen.
    e-devletten aldıysanız üzerinde zaten geçerlilik süresi yazar. kcc'ye gönderdiğinizde bu sorun olmaz, geçerlilik süresini merak etmeyin.

eski soyadınızdan kastınız evlilik sonrası mi yoksa herhangi bir dava sonrası mi değişti soyadınız?

• Merhabalar, DS 260 formunda asagidaki sorulardan hangisi bulunmaktadir? Sanirim onceki yillarda bir guncelleme olmus.

1. Have you ever been the subject of a removal or deportation hearing?
    2. Have you ever been removed or deported from any country?

Tesekkurler

• Merhaba,
    DS260 formunu doldururken green kartımızın postalanmasını istediğimiz bir yakınımızın adresini " Permanent Address (Please provide the following information on where you intend to live after arrival in the United States)" sorusuna da yazdık. Altta da 1 " Is this address where you want your Permanent Residence Card (Green Card) mailed?" sorusuna yes işaretledik. Biz bu adreste yaşamıycaz ama bu şekilde doldurduk. Bu sıkıntı yaratır mı? Formu açtırıp düzeltmek gerekir mi, yoksa mülakat sırasında bu adreste bir yakınımızın yaşadığını gittiğimizde kısa süre kalabileceğimizi ancak başka bir eyalete yerleşme niyetinde olduğumuzu mu belirtmeliyiz? Teşekkürler.

• @gucarslan

1. Yabancı ulke vatandaşıyım. Kendi ülkemden aldiracagim evrakta geçerlilik suresi varmidir?
    2. Evlilikle alakali olmayan soyad değişikliğidir.
      Teşekkürler

• Ben DV 2022 talihlisiyim DS 260 formunu gönderdim fakat bir hatam olduğunu sonradan farkettim. Üniversite ismim falan her şeyim dorğu fakat lise ismim yerine ilkokulumun ismini yazmışım bu yüzden vize verilmemesi gibi bir durum olur mu? Mülakat sırasında düzeltebilir miyim acaba?

• Selamlar asıl talihli babam lise mezunu ve şuan da emekli ayrıca annem de emekli bende ds260 formunu gönderirken lise son olduğum için öğrenci olarak yazdım fakat sınav açıklandı ve mezuna kalma kararı aldım yani artık öğrenci değilim bunlardan herhangi biri ileri ki süreçte sorun teşkil eder mi hem babamın yaşı hem benim bu durumum?

• Merhaba arkadaşlar ortalama 2 ay önce ds-260 kilidinin açılması için taşep göndermiştim. Bugün öğleden sonra açıldığına dair mail aldım. Tüm Arkadaşlarımı bilgilendirmek istedim. Ayrıca tekrar acele edip bu kez yanlış göndermek istemiyorum. Case numaram 22000 lerde ne kadar zamana kadar göndermiş olsam bir sorun gecikme yaşamam sizce ?

• @Shila ds260 kilit açıldı. forumda yazmıştınız sizede söz vermiştim bilgi vereceğime dair. Bilginize

• @yildirim84, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar ortalama 2 ay önce ds-260 kilidinin açılması için taşep göndermiştim. Bugün öğleden sonra açıldığına dair mail aldım. Tüm Arkadaşlarımı bilgilendirmek istedim. Ayrıca tekrar acele edip bu kez yanlış göndermek istemiyorum. Case numaram 22000 lerde ne kadar zamana kadar göndermiş olsam bir sorun gecikme yaşamam sizce ?

eger açıldıysa formunuzu güncellemeyi yapin ve bir an once submit edin, gecikmeyin.

• ⭐⭐

@ganzo, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba,
    DS260 formunu doldururken green kartımızın postalanmasını istediğimiz bir yakınımızın adresini " Permanent Address (Please provide the following information on where you intend to live after arrival in the United States)" sorusuna da yazdık. Altta da 1 " Is this address where you want your Permanent Residence Card (Green Card) mailed?" sorusuna yes işaretledik. Biz bu adreste yaşamıycaz ama bu şekilde doldurduk. Bu sıkıntı yaratır mı? Formu açtırıp düzeltmek gerekir mi, yoksa mülakat sırasında bu adreste bir yakınımızın yaşadığını gittiğimizde kısa süre kalabileceğimizi ancak başka bir eyalete yerleşme niyetinde olduğumuzu mu belirtmeliyiz? Teşekkürler.

Form açtırmanızı gerektiren bir durum yok. Gc adresi değiştirecekseniz mülakatta söylersiniz. Aynı kalacaksa sorulmadıkça kafa karıştırıcı ekstra bilgi vermeyin derim 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

8

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k