Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Dun aksam bir arkadas ile gorustum. Philly'de bir apartment complex de maintenance technician isine basvurmus. Saat ucreti $30 diye ilan vermisler. Gorusmeye gitmis, interview cok iyi gecmis ve cok begenmisler. Sonra covid asisini sormuslar. Asim yok demis. Seni ise almak istiyoruz ama iki secenegin var demisler. Ya asi olursun ve saat ucreti $30 baslarsin yada asisiz saat ucreti $22 olarak baslarsin secenekleri sunmuslar. Asi olmadan $26 olsun baslayayim demis. Haber bekliyor...


  • ⭐⭐⭐

    Maalesef Türkiye'deki vaka sayıları da hızla tırmanıyor. 17,000'e dayandı birkaç gün içerisinde. Henüz uzun süreli bayram tatili etkilerini de görmedik muhtemelen.

  • Yasaklı

    @Sono Umarım aşı olmayanlara kısıtlama gelir.


  • @Sono, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Maalesef Türkiye'deki vaka sayıları da hızla tırmanıyor. 17,000'e dayandı birkaç gün içerisinde. Henüz uzun süreli bayram tatili etkilerini de görmedik muhtemelen.

    Gece 12'den sonraki muzik yasagi ise yaramamis gibi gorunuyor!

  • Yasaklı

    @MySea Dünya'nın en saçma yasağı.


  • @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @MySea Dünya'nın en saçma yasağı.

    Benim kisisel gozlemim sudur ki, Turkiye'de bir kanun yada duzenleme yapilirken ilk once cok mantikli bir neden one surulur. Duzenleme yapilir daha sonrada bu duzenleme bahane edilerek insanlarin baska haklarina mudahale edilir.

    Muzik yasaginin bahanesi yerlesim yerlerinde ses duzeyinin ayarlanmasi, sonucu gece hayatina mudahale edilmesi. Yasal sinirin ustunde ses yapan diger etmenler goz ardi edilip sadece gece kluplerine mudahale etmek bu sacmaligi goz onune seriyor.


  • ABD'de ilk asi mecburiyeti Gazilik Bakanligindan geliyor. Kendilerine bagli olan ve gazilere hizmet veren hastanelerdeki tum calisanlara covid asi mecburiyeti getireceklerini acikladilar. Bu federal kurum duzeyindeki ilk mecburiyet olacak.


  • @MySea Apartman complex yonetimleri dupeduz cakal.


  • @MySea Hocam yapilan kurgu sayisi gerceklesenlerden cok fazla hatta neredeyse o kadar cok ki gerceklesecek herhangi bir felaketin coktan kurgusu vardir, cunku kurgular da satiyor (TV programlari, kitaplar, kose yazilari vb...).
    Bir kurgu ve plan aktif ise bile ortada cok somut bilimsel bir gercek var. Asili olum orani asisiz olum orani. Bunlarin resmi verilere bakmadan sahada calisan doktor arkadaslardan anliyoruz.
    Ilac sektorunden geldigimden en iyi bu sektorun cakalliklarini bilirim. Zaten hali hazirda onlarca somuru sistemi var, hasta olmayan insanlara ilac satmak uzerine kurulu ve tikir tikir isliyor. Ama bu virusle ilgili bir tik farkli bir durum var, cok gercekci, cok hizli bulasiyor ve %2 gibi bir olum oranina sahip. Asi ise yariyor mu evet. Varsin plan olsun. Ha eger hic bir sorun yasamadan ve viruse yakalanmadan kesin cozum bulununcaya kadar idare edebileceksek zaten kim takar dunyayi.
    Asi cozumune karsi olmakla GDO karsitligi arasinda bir benzerlik var ama konuyu cok dallandiracagindan ona hic girmeyelim. Asi yerine ilacla cozum bulurlarsa (ornegin sindirlebilir antikorlar vb) o konuda nasil bir karsi tez uretilecek onu merak etmeye basladim. Cunku duyumlara gore preventif bir urun yoldaymis.


  • Türkiye de insanlar çok sıkışık maalesef Amerika da yanyana gelmek zor oluyor çoğu zaman. Geçen ay Türkiyedeydim Eskişehirde Ankarada Antalyada heryerde insanlar sırt sırta azalmasının imkanı yok. Maske zorunlu ama o kadar sırt sırta çarşı pazarda gezince olmuyor maalesef.


  • @gkhanfeez TX ile kiyasliyorum. Yuzolcum neredeyse ayni ama nufus neredeyse 3 kati ve cok hizla artiyor. 50 yil sonrasi icin hic bir planlari yok mu bu insanlarin. 3 cocuk ortalamasini TR degil ama Suriyeli ve Afganlarla rahatlikla tuttururlar. Da o bogazlara nasil bakacaklar 😕


  • @caglaror Evet bunu bende okudum bir yerde. Hastaligi onleyici bir ilac uzerinde olumlu sonuclar almislar. Yakinda piyasaya cikacak gibi gorunuyor.


  • @caglaror Dun bir yazi okudum gazetenin birisinde. Sanirim Hatay belediye baskaniydi, onumuzdeki secimlerde burada Suriyeliler bir aday cikartirsa, rahatlikla kazanirlar demis!


  • Asi tecrubem; ayin 23 u asi oldum ilk doz ilk gun kolda hic agri olmadi, 2. gun biraz agrimaya basladi az bisey halsizlik basladi zaten bunyem saglam degildir, 3. gun halsizlik devam etti ama ise gittim calistim cok kotu degildi suyu bol icmek lazim ve yeterli uyku, ben az uyumustum onunda etkisi oldu sonra gecti bu kadar benim icin basitti

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea asıl sorun nedir biliyor musun Türkiye de sadece konuşup yazı yazıyor insanlar çıkıp ta sorunları dile getiremiyorlar. Çünkü etkilemiyor yukarıda oturan kişileri o koltukta ki kişilere sinek vızıltısı gibi geliyor. Türkiye de kime sorsan mültecileri seviyor musun istiyor musun gitmelerini ister misin diye oran kaç çıkar. Peki gerçekten de bu kişilerin gitmesi için sadece KONUŞAN değil bunu eyleme koyan kişiyi savunan kaç kişi var. Yüzde SIFIIRRR. Nasrettin hoca köyümüzün sorunu var. Gidelim padişaha sen bize öncü olur musun. 100 kişi çıkıyorlar yola en son padişahın karşısına sadece nasrettin hoca çıkıyor. Ondan sen ne anlatırsan anlat TÜRK kafasını zihniyetini bırakamayan kişilere anlatamazsın. Bugün 18.30 - 19.00 gibi bakan koca açıklama youtube yapacak. Yaptıkları akıl sır ermeyen beceriksizliklerini anlatmayacak hala ege bölgesinde akdeniz bölgesinde aşılama ne kadar yüksek sonra TÜRK aşısının ne kadar koruyucu anlatacak. Başarı üstüne başarı anlatacak. İşimden dolayı doğulu insanlar hep iç içeyim onlarda tam da bunu söylüyorlar. YALAN konuşuyorlar sürekli bir konuda fikir değiştiriyorlar. Ondan bizde inanmıyoruz diyorlar. En basit bir örnek biontech aşısı için vereceğim. 2 aşı arası ne kadar süre olmalı. Yaklaşık 7 defa takvim değişti. En son ingiltere kapsamlı bir çalışma yaptı. 8 hafta dediler antikor üretimi için bir daha İngiltere açıklama yapmaz bu kararı bir kere verir bunun üstüne gider ama bizde 7 defa değişti.


  • Biden reisin yarin tum federal calisanlar icin covid asisi mecburiyetini aciklamasi bekleniyor. Cember yavas yavas daraliyor asisizlar!! 😃

  • Yasaklı

    Ben iki doz aşı oldum ama çevremde kimse olmak istemiyor . En büyük sebebi ise Sağlık Bakanlığı’nın herkesi ikna edecek net bir açıklama yapmaması . Bu durum aşı karşıtlarının ekmeğine yağ sürüyor


  • @MySea Turkiyeyi zor gunler bekliyor.


  • @caglaror Takip ettigim kadariyla, gercekci olmak gerekirse, ekonomik sebeblerden dolayi Turkiye'de gercekci ve etkili onlemler alamiyorlar. Mayis ayindaki tam kapanma dedikleri surede bile cogunluk is guc nedeniyle disaridaydi yine.

    Bir diger konuda, saglik bakanliginin ve hukumetin rakamlari carpitmalari veya gizlemeleri nedeni ile artik milletin onlara guveni kalmamis gibi gorunuyor. Yani bu saatten sonra ne derlerse desinler, inanmayacak guvenmeyecek buyuk bir kitle var. Gercekten durum zor yani!

    Burada da Biden yonetimine guven sorunu yasayan buyuk bir kitle var ve asi konusunda istekli degiller. Yonetim ve eyaletler de ikna etmekde zorlaniyorlar. Hala 49% asilanmis durumda. Geriye kalan 51% ikna olmuyor. Bu yuzdelerin icinde 12 yas altindakiler yok. Yani 12 yas ustundeki nufusun 49%'i ancak asilanabildi, her turlu kampanyaya ragmen. O yuzden artik yavas yavas calisanlara mecburiyet getirmeye basliyorlar. Google ve birkac eyalet calisanlarina mecburiyet getirdiler. Gazilik bakanligi kendi hastane calisanlari icin getirdi. Biden aciklarsa bugun, tum federal calisanlara da getirecekler gibi...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

42
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum