Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Coronavirus (COVID-19)

Gündem
3.8k 228 437.4k 172

• @knnrn evet biliyorum,bir kaç kanser tedavisi için yapılan mrna aşı calismalarinin-araştırmalarının da durdurulduğunu duyduk.

• merhaba daha yeni aşı oldum ilk dozu ve cevremdekiler felaket senaryolari anlat anlat durmak bilmediler, yani bi zombi olacaksin demedikleri kaldi, arkadas asi olmus birisine boyle seyler anlatmak ne kadar dogru adam zaten asi olmus ve anlattigin seylerin yarisi kulaktan duyma e nolcak simdi felc mi olacaz xD

• @Manwe6265 ben de kalp krizi gecirecegim onu bekliyorum yediler beni de:)) olan olmus tamam sen 10000 yil yasa aşı olmadigin icin ama beni rahat birak değil mi:))

• @graombze zombi olursam bilincaltimdan ilk bunlari enfekte edicem xd

• @MySea Bu videodaki doneler, pandemi nedeniyle olecek olan sayisiz insan icin hic bir guvenli durum olusumuna veya acil cozume hizmet etmiyor. Ben olsam, paylasimlarim herhangi birisinin viruse yakalanarak olmesi ihtimaline en ufak bir katki koyacaksa (asi olmamasi yonunde, buyuk oyunu gormesi yonunde ikna edici oldugundan) paylasmaya cekinirdim.
    Asi olunmazsa er yada gec (virus olasi bir kisir dongude kendini imha etmezse) cok ama cok daha fazla insan olecek zaten.
    Hani diyorlar ya acelesi yok "insanligi dinlene dinlene dovebilir".

• bişeyide tartışın çözüm odaklı olun(old kullanıcılar) içimizde üniversite okuyan var tez yazan var.bu önemli bir konu aşıya çekinen insanlarda faydalansın.hemen iletisini soldurmuş.ben aşı olmadım olmayıda dşünmüyorum.

• @caglaror Herseyden once bu video benim kendi videom degil. Isteyen dogruluk payini istedigi sekilde arastirabilir. Eksi veren arkadaslara da tesekkurler ama yine de karsit goruslerin ifade edilmesi taraftariyim.

Covid asilari konusunda hersey gulluk gulistanlik degil. Hala phase 3 asamasi tamamlanmamis bu asilarin. O yuzden FDA asilara hala tam olarak kesin bir onay verebilmis degil, sadece acil kullanim onayi verdi, onu da topyekun degil ama yas gruplarina gore kademeli olarak.

Ayni sekilde covid virusunun cikis noktasi da gulluk gulistanlik degil. Hala bu konuda buyuk bir debate var. Yani dogal olarak ortaya mi cikti yoksa yapay olarak lab ortaminda mi uretildi? Cin hukumeti bu arastirmalarin tamamlanmasina simdilik engel oluyor. Bu durum da supheleri daha da arttiriyor.

Sonuc olarak, bu asilarin 3-5 yil sonra ne gibi sonuclara yol acacagi belli degil. Bu bir videoda belirtildigi gibi proje midir yoksa henuz tum asamalari tamamlanmamis bir asilama midir, bunu zaman gosterecek...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@MySea Hala 2020 ortasında konuşulan şeyleri söylüyorsunuz. Üçüncü faz tamamlandı. Ayrıca tamamlanmamış olsa ne olur? Hangi aşı/ilaç yüz milyonlarca uygulanıyor da gidip ondan sonra yaptırıyorsunuz?

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2034577?

• @knnrn Hocam eminmisiniz?

Moderna asisinin trial/study asamasinin 27 Ekim 2022 de tamamlanmasi ongoruluyor.

Pfizer ise 31 Ocak 2023 de tamamlanmasini ongoruyor.

Tabii ki bunlar yine asilar uzerindeki arastirmalari da kapsiyor.

https://www.reuters.com/article/uk-factcheck-vaccine-monitoring/fact-check-it-is-standard-practice-for-vaccine-safety-monitoring-to-continue-after-approval-idUSKBN2AC2G3

• ⭐⭐⭐

@MySea Attiginiz yazidan kisimlar:

"After clearing final Phase III clinical trials, the Pfizer-BioNTech vaccine was granted approval for emergency use by U.S. regulators in December 2020"

1. asamanin tamamlandigini

"However, it is standard practice for safety monitoring to continue after a vaccine has been approved for use."

verdiginiz tarihlere kadar takip yapilacagini soyluyor.

• @keysnambır Yinede ben studylerin tamamlanmasini beklemeyi dusunuyorum. Zaten bu konuda yalniz da degilim. Henuz ABD de ulke geneli covid asilama orani 49.5% civarinda. Buyuk ihtimalle, tahminimce, hicbir zaman 60% uzerine cikamayacak. Bunun asi karsitligi falan ile ilgisi yok. Guven meselesi...

• Sayın @MySea olmayın efendim olmayın zaten kimse size olun da demiyor siz kendiniz sürekli aşı ile ilgili olumsuz videolar komplo teorileri vs paylaşıyorsunuz.Sizin ve dahi bir çok kişinin aşı olmamaya hakkı var doğrudur ama insanların kafasını da karıştırmaya hakkınızın olmadığını düşünüyorum.

Benim aşı olmayıp eşinin de olmasına ısrarla karşı çıkıp virüse yakalanıp öldüğünü bildiğim bi çift var YouTube videolarından haberlerden ne bileyim kulaktan dolma bilgilerden değil birebir bildiğim.Merak ediyorum sizin aşı olup da ölen ya da kalıcı hasar alan birebir tanıdığınız var mı ?

• Umarım aşı olmayanlara kısıtlama gelir. 😀

• ⭐⭐

@Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

Umarım aşı olmayanlara kısıtlama gelir. 😀

Kesinlikle. İtalya’nın yaptığını aşı tedariğinde sorun olmayan tüm ülkeler uygulamalı. Ya aşı olacaksın ya da test. Aksi halde maç, tiyatro, restoran müze vb kapalı alanlar, uçak, tren vs yasak.

Toplum sağlığı söz konusu ise gerektiğinde bireysel kısıtlama yapılmalı.

• @Rookie Polemik yapmaya gerek yok. Isteyen olur, isteyen olmaz. Milletin kafasi birkac video ile karisiyorsa, guven meselesinin iyice incelenmesi gerekir diye dusunuyorum.

Ayrica, tanidiklariniz icin uzuldum. Isiklar icinde uyusunlar!

• @MySea sayin @MySea , asi son 7 aydir uygulaniyor ve son 6 ayda ABD'de coronavirus'ten dolayi hayatini kaybedenlerin %99'u asi olmayan kisilermis... Bu istatistik hakkinda ne dusunuyorsunuz?

https://www.npr.org/2021/07/16/1017002907/u-s-covid-deaths-are-rising-again-experts-call-it-a-pandemic-of-the-unvaccinated

https://www.forbes.com/sites/jemimamcevoy/2021/07/01/995-of-people-killed-by-covid-in-last-6-months-were-unvaccinated-data-suggests/?sh=58789ccc493d

Zaten asi ile verilen biyomolekullerin vucutta birkac ay dayanmasi cok dusuk bir ihtimal. Hatta ilk haftada o molekullerin tamamina yakini vucutta parcalanacaktir. Acaba sizin sandiginizin aksine asi hem cok guvenli hem de cok etkili olabilir mi? Butun veriler bu yonde cunku...

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Israil'den gelen veriler kafalari karistirmasin...

Asilar ve yeni versiyonlari viruslerin tum varyantlari goz onunde bulundurularak hazirlanmaya devam edecektir. Virusun yeni varyantlari su an asilanmis kisilere de bulasabilir, hatta bu bakimdan koruyuculugu %50'nin altina dusmus haberleri yapiliyor; ama sadece virusun size bulasmasi tek basina bir sey ifade etmiyor. Asilar hala sizi semptomlara ve hastanelik olmaya karsi koruyor ve genel populasyonda koruyuculugu hala %90 ustunde... Yani yeni varyant size bulassa da, ne agir semptomlar yasiyorsunuz, ne de hastaneye gitmeye gerek duyuyorsunuz... Hastaligi ayakta atlatiyorsunuz, ki zaten basarilmak istenen de bu...

Zaten coronavirusun sonunu getirmeyi kimse beklemiyordu, grip yapan influenza virusunde oldugu gibi her yil olunacak asi ile bagisiklik kazanilmasi hedefleniyordu... Su an asilanmamis bir kesim oldugu icin maalesef normale donemiyoruz, cunku virus bu insanlari olduruyor. Ama su anki veriler normale donus icin gayet yeterli... Yani asilanma orani arttikca artik virus insanlari oldurmeyen ama insandan insana bulasabilen bir hastaliga donusecek ve biz de normal hayata geri donecegiz... Tabii bu sirada asilanmamis kisiler hayatlarini kaybetmeye maalesef devam edecekler. Hemen yukaridaki iletide paylastigim gibi, son 6 ayda ABD'de covid'den dolayi hayatini kaybedenlerin %99'u asi olmayan kisiler...

• @MySea, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

@Rookie Polemik yapmaya gerek yok. Isteyen olur, isteyen olmaz. Milletin kafasi birkac video ile karisiyorsa, guven meselesinin iyice incelenmesi gerekir diye dusunuyorum.

Ayrica, tanidiklariniz icin uzuldum. Isiklar icinde uyusunlar!

Sayın @MySea yazdıklarımın polemik yaratma ile bir ilgisi yok siz nasıl iletilere cevap verip fikrinizi belirtiyorsunuz ben ve diğer arkadaşlarda aynı şekilde fikrimizi belirtiyoruz.Evet maalesef bilime ve istatiksel verilere güvenmeyen kişilerin kafaları çok çabuk karışıyor.

Ayrıca temenniniz için teşekkürler !

• @crazycells Hocam bunlarin hepsi algi operasyonu! 😁 Nufusun yarisini asi olmaya ikna edemedikleri icin, korku yolu ile algi yapiyorlar. Para cekilisi yaptilar olmadi, hediye verdiler olmadi, simdi de bunu deniyorlar...

Bir kere ABD de grip asisi bile parali, onu da birakin hastanede bir aspirin versinler, onu bile faturaya ekliyorlar. Neden bu asi bedava, ve hatta ustune para bile teklif ediyorlar? 🧐😃

Benzer Başlıklar

• H1-B Vizelerinde Rekor Ücretlendirme (19 Eylül 2025)

Gündem
    28
    2 Oy
    28 İleti
    803 Bakış
    Ekto OktanE
    @RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
  • 4 Oy
    44 İleti
    1k Bakış
    Remy DanonR
    Okullara göre istenen dil yeterlilik sınavları değişiklik göstermekle birlikte, Toefl sınavı okulların neredeyse hepsinde kabul ediliyor. Hiç Toefl sınavına girmediğim için Duolingo English Test ile karşılaştıramam ama Duolingo'nun pek zorlamadığını söyleyebilirim. İyi şanslar dilerim.
  • 19 Mayis...

Gündem
    3
    6 Oy
    3 İleti
    136 Bakış
    dmrD
    [image: BrZCPU.jpg] 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.
  • Covid-19 Yardımı için başvuru

Taşındı Gündem
    28
    0 Oy
    28 İleti
    1k Bakış
    MySeaM
    @nejla Kizinizin herhangi bir geliri olmadigi icin tax return (vergi beyani) yapamaz. Bunu yapabilmesi icin gelirinin olmasi lazim. Gelir ise is/calisma karsiligi ucret/maas, yatirim getirisi, kira getirisi veya faiz getirisi olabilir. Tax return yapmadan da stimulus yardimlari alamaz. Bu arada, ilerisi icin yillik belli oranlarin uzerinde geliri olursa (2020 yilinda bekarlar icin $12,400), tax return yapmak zorunda. Bu tercihe bagli degil. Bu oran her yil icin degisebilir. IRS den her yil kontrol etmesi lazim. Bu oranin altinda yillik geliri olursa, o zaman tax return yapma durumu istege bagli.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k