Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @knnrn Kanser konusunda basari oranlari var mi?

  • ⭐⭐⭐

    Kalp kasi iltihabi ile ilgili CDC'nin bilgilendirme sayfasi:


  • Yukarıda arkadaşımızın verdiği linkteki sayfada detaylıca incelenmiş, çok güzel bir video.


  • @knnrn sanirim MS hastalari icn de su an mRNA asilari cikiyor. Esime Turkiyedeki doktoru onerdi, yeni bir asi ile MS sonlandirilabiliyor. Bunun br sureci var tabi, tik diye tek asida degil ama , su an kullanilan hap ya da soguk zincire devamli asi vurulmak yerine , sene de bir vurulan bir asi modeli ve 2-3 sene icinde tedavi olundugu yonunde calismalar var. Biz de bu konuyu takip ediyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @knnrn Kanser konusunda basari oranlari var mi?

    Devam eden pek çok deneysel çalışma var. Örnek olarak melanom hastaları ile olan bir tanesinde 2 ve 4 yıllık sağkalım %93 ve %70 olarak görülmüş.


  • @knnrn evet biliyorum,bir kaç kanser tedavisi için yapılan mrna aşı calismalarinin-araştırmalarının da durdurulduğunu duyduk.


  • merhaba daha yeni aşı oldum ilk dozu ve cevremdekiler felaket senaryolari anlat anlat durmak bilmediler, yani bi zombi olacaksin demedikleri kaldi, arkadas asi olmus birisine boyle seyler anlatmak ne kadar dogru adam zaten asi olmus ve anlattigin seylerin yarisi kulaktan duyma e nolcak simdi felc mi olacaz xD


  • @Manwe6265 ben de kalp krizi gecirecegim onu bekliyorum yediler beni de:)) olan olmus tamam sen 10000 yil yasa aşı olmadigin icin ama beni rahat birak değil mi:))


  • @graombze zombi olursam bilincaltimdan ilk bunlari enfekte edicem xd



  • @MySea Bu videodaki doneler, pandemi nedeniyle olecek olan sayisiz insan icin hic bir guvenli durum olusumuna veya acil cozume hizmet etmiyor. Ben olsam, paylasimlarim herhangi birisinin viruse yakalanarak olmesi ihtimaline en ufak bir katki koyacaksa (asi olmamasi yonunde, buyuk oyunu gormesi yonunde ikna edici oldugundan) paylasmaya cekinirdim.
    Asi olunmazsa er yada gec (virus olasi bir kisir dongude kendini imha etmezse) cok ama cok daha fazla insan olecek zaten.
    Hani diyorlar ya acelesi yok "insanligi dinlene dinlene dovebilir".


  • bişeyide tartışın çözüm odaklı olun(old kullanıcılar) içimizde üniversite okuyan var tez yazan var.bu önemli bir konu aşıya çekinen insanlarda faydalansın.hemen iletisini soldurmuş.ben aşı olmadım olmayıda dşünmüyorum.


  • @caglaror Herseyden once bu video benim kendi videom degil. Isteyen dogruluk payini istedigi sekilde arastirabilir. Eksi veren arkadaslara da tesekkurler ama yine de karsit goruslerin ifade edilmesi taraftariyim.

    Covid asilari konusunda hersey gulluk gulistanlik degil. Hala phase 3 asamasi tamamlanmamis bu asilarin. O yuzden FDA asilara hala tam olarak kesin bir onay verebilmis degil, sadece acil kullanim onayi verdi, onu da topyekun degil ama yas gruplarina gore kademeli olarak.

    Ayni sekilde covid virusunun cikis noktasi da gulluk gulistanlik degil. Hala bu konuda buyuk bir debate var. Yani dogal olarak ortaya mi cikti yoksa yapay olarak lab ortaminda mi uretildi? Cin hukumeti bu arastirmalarin tamamlanmasina simdilik engel oluyor. Bu durum da supheleri daha da arttiriyor.

    Sonuc olarak, bu asilarin 3-5 yil sonra ne gibi sonuclara yol acacagi belli degil. Bu bir videoda belirtildigi gibi proje midir yoksa henuz tum asamalari tamamlanmamis bir asilama midir, bunu zaman gosterecek...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea Hala 2020 ortasında konuşulan şeyleri söylüyorsunuz. Üçüncü faz tamamlandı. Ayrıca tamamlanmamış olsa ne olur? Hangi aşı/ilaç yüz milyonlarca uygulanıyor da gidip ondan sonra yaptırıyorsunuz?

    https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2034577?


  • @knnrn Hocam eminmisiniz?

    Moderna asisinin trial/study asamasinin 27 Ekim 2022 de tamamlanmasi ongoruluyor.

    Pfizer ise 31 Ocak 2023 de tamamlanmasini ongoruyor.

    Tabii ki bunlar yine asilar uzerindeki arastirmalari da kapsiyor.

    https://www.reuters.com/article/uk-factcheck-vaccine-monitoring/fact-check-it-is-standard-practice-for-vaccine-safety-monitoring-to-continue-after-approval-idUSKBN2AC2G3

  • ⭐⭐⭐

    @MySea Attiginiz yazidan kisimlar:

    "After clearing final Phase III clinical trials, the Pfizer-BioNTech vaccine was granted approval for emergency use by U.S. regulators in December 2020"

    1. asamanin tamamlandigini

    "However, it is standard practice for safety monitoring to continue after a vaccine has been approved for use."

    verdiginiz tarihlere kadar takip yapilacagini soyluyor.


  • @keysnambır Yinede ben studylerin tamamlanmasini beklemeyi dusunuyorum. Zaten bu konuda yalniz da degilim. Henuz ABD de ulke geneli covid asilama orani 49.5% civarinda. Buyuk ihtimalle, tahminimce, hicbir zaman 60% uzerine cikamayacak. Bunun asi karsitligi falan ile ilgisi yok. Guven meselesi...


  • Sayın @MySea olmayın efendim olmayın zaten kimse size olun da demiyor siz kendiniz sürekli aşı ile ilgili olumsuz videolar komplo teorileri vs paylaşıyorsunuz.Sizin ve dahi bir çok kişinin aşı olmamaya hakkı var doğrudur ama insanların kafasını da karıştırmaya hakkınızın olmadığını düşünüyorum.

    Benim aşı olmayıp eşinin de olmasına ısrarla karşı çıkıp virüse yakalanıp öldüğünü bildiğim bi çift var YouTube videolarından haberlerden ne bileyim kulaktan dolma bilgilerden değil birebir bildiğim.Merak ediyorum sizin aşı olup da ölen ya da kalıcı hasar alan birebir tanıdığınız var mı ?


  • Umarım aşı olmayanlara kısıtlama gelir. 😀

  • ⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Umarım aşı olmayanlara kısıtlama gelir. 😀

    Kesinlikle. İtalya’nın yaptığını aşı tedariğinde sorun olmayan tüm ülkeler uygulamalı. Ya aşı olacaksın ya da test. Aksi halde maç, tiyatro, restoran müze vb kapalı alanlar, uçak, tren vs yasak.

    Toplum sağlığı söz konusu ise gerektiğinde bireysel kısıtlama yapılmalı.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

84
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum