Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

Taşındı Eyaletler
1.0k 270 153.8k 269
  • ⭐⭐

@MySea, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

@goodluck, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

@caglaror, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

@goodluck Ayni sey Austin icin de gecerli.

Evet oralari duydum. Bizim buralarda cografi yapi, hava sicakligi, yasam kalitesini baz aldiginizda kuzeyde yasayanlar icin hala ucuz sayilir. Soyle durumlara sahit oluyorduk. Normalde evin degeri pandemi artislari olmadan once $350000di. Ev 10000 sqfeet alana kurulu ve kanala bakiyor. Tekne baglayip acilabilirsin. Kendine ait havuzu var. $430000a satilmisti. New York dan bi adam bakmadan satin almisti. Su anda artislardan sonra bu fiyatlara almak imkansiz tabi ama adam o zaman icin market fiyati nedir diye ugrasmamisti bile

New York'daki adam icin o ev $430 bin olarak oldukca ucuz. Evin alani 10k sq/ft ve kanala kiyisi var, boat kullanabilirsin. O yuzden sadece resimlerine bakarak almistir.

Aynen oyle. Komsumun evi gene ayni ozelliklere sahip. $530000 den ilana koydular. $650000 e gitti. Evime al satci firmalardan posta geliyor. Dosya masrafi emlak komisyonlari hepsini elinize cash verebiliriz yaziyor

• Eskiden ev $300 binden satiliga cikardi, alicilar genelde o fiyatin altinda teklif verirlerdi ve en yuksek teklif veren evi alirdi. Simdi ise alicilar $300 binin cok daha uzerinde teklif veriyorlar ve cogu zaman evler satisa konulan degerin cok daha yukarisinda bir miktara alici buluyor. O yuzden daha once baska konuda yazmistim, ev almak icin hic uygun bir zaman degil, ama satmayi dusunuyorsaniz, en uygun zaman!

• ABD icin Haziran ayi tuketici enflasyonu 5.4% olarak aciklandi. Son 13 yilin en yuksek orani. Henuz fiyatlarda bir gerileme yok. Biden Reis ile ucusa gectik :P

• FB_IMG_1626478970672.jpg

• ..amerikada her sehirde upper class ve lower class diye bolgeler vardir,uper class beyaz yakalilar kismidir,lower class da mavi yakalilar ve issiz gucsuzlerin bolgesidir

• @sir-altan, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

..amerikada her sehirde upper class ve lower class diye bolgeler vardir,uper class beyaz yakalilar kismidir,lower class da mavi yakalilar ve issiz gucsuzlerin bolgesidir

Bir yerde bir sure yasayinca, neresinin iyi yerler neresinin kotu yerler oldugunu ogreniyorsunuz. Her sehirde iyi ve kotu semtler vardir. Girdiginiz bir sokaktaki evlerin gorunus ve bakimindan zaten asagi yukari anlarsiniz.

Birde iyi puanli okullarin bolgesindeki yerler genel olarak iyi semtlerdir denilebilir ama bu bazen yaniltici olabilir. Okul bolgeleri cok genis bir yelpazeyi kapsayabilir. Mesela bizimkinin okulunun bolgesi 5 miles radius, yani 5 millik bir cember icerisini kapsiyor. Bu Delaware icin buyuk bir alan. Yaklasik 3 tane farkli zip code icine aliyor. Yine bu alan icerisinde iyi veya kotu bircok yer var benim bildigim.

• @sir-altan Merhaba Altan Bey, bu ev arama sitelerinde Security kısmında güvenli bölgeleri görebiliyoruz. Peki upper class veya lower class diye sınıflandırma yapan siteler var mı ? Olması biraz garip olur sanki ama :) Yine de sormak istedim. Teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐

@Stiff bu sekilde siniflandirma discrimination'a girebilecegi icin aradiginiz siteleri bulamayabilirsiniz. Okul puani ve crime rate gibi gostergeleri kullanabilirsiniz. "Elit" bir sitede oturayim derseniz "income restricted" olanlar isinizi gorur sanirim.

• @Stiff, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

@sir-altan Merhaba Altan Bey, bu ev arama sitelerinde Security kısmında güvenli bölgeleri görebiliyoruz. Peki upper class veya lower class diye sınıflandırma yapan siteler var mı ? Olması biraz garip olur sanki ama :) Yine de sormak istedim. Teşekkür ederim.

Bu bilgiyi emlak sitelerinden degil de city/town/county web sitelerinden demographics diye aratirsaniz ulasabilirsiniz. Yas dagilimi, egitim durumu, evsahibi/kiraci orani ve median income gibi bilgilere ulasabilirisiniz.

Crime rate dogru sekilde bakmazsaniz yaniltici bir veridir. Nufus yogunlugu ne kadar artarsa crime sayisi o kadar artar, bu nedenle downtownlarda crime rate hep yuksek gorunur. Ayrica crime in niteligine de bakmak lazim, zengin mahallerinde mesela theft (hirsizlik) yogunken, downtownlarda shoplifting-assult gibi suclar yogundur. Bu gibi seyleri dikkate almak lazim.

@MySea belirtmis,

@MySea, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

Bir yerde bir sure yasayinca, neresinin iyi yerler neresinin kotu yerler oldugunu ogreniyorsunuz. Her sehirde iyi ve kotu semtler vardir. Girdiginiz bir sokaktaki evlerin gorunus ve bakimindan zaten asagi yukari anlarsiniz.

bir mahalledeki evlerin ve bahcelerin nasil oldugu, evlerin onundeki araclar, sokakta dolasan insan tiplerinden nasil bir mahalle oldugunu anlayabilirsiniz. Tabii ki her mahalleyi gezmeden once bir arastirin, her sehirde girilmesi sakincali bolgeler vardir. Sanzinizi zorlamayin :beaming_face_with_smiling_eyes:

• ..bir sehiri veya kasabayi bilmek icin orda yasamak lazmdir,haberleri takip etmek lazimdir,,,,,,,misal olarak benim yasadigim bolge lubnan kokenli insanlarla dolu, her satilan evi bir arap kokenli aile aliyor,bir cok bolgeler yine gocmen kokenli insanlarla doludur,kendim sydney muhitlerini asagi yukari bilirim hangi bolgede nasil tipli insanlar yasadiklarini bilirim.

.kendim devamli amerika crime kanallarini izlerim aldatmalar cinayetler uyusturucu satislari,hayat kadinlari filan,bu crime kanallarinda hangi tur muhitlerde ne tur cinayetler islendigi acikca gorulur.yukardaki arkadasin yazdigi gibi muhit kendini soyler,emlakci veya site bu muhit boyledir derse,hata yapmis olur ve baslari kanun yoluyle belaya girebilir.amerikaya yeni gelecek olan sahis once yerlesecegi sehiri veya eyaleti sececek,bir muddet sonrada devamli ikamet edecegi muhiti inceleyip sececek....amerika hem toprak bakimindan hemde nufus bakimindan buyuk ulkedir,bazi sehir ve kasabalar gocmenlerle doludur,bazi kasabalarda safi gercek amerikalilarla doludur,onlarda crime yokmudur vardir tabi.

• Genel anlamda, bir semtte veya bolgede ev fiyatlari ile apartment kiralari normale gore daha dusuk seviyede ise, oradan uzak durmakta fayda vardir. Iyi bir bolge olsaydi, emlak fiyatlari dusuk olmazdi!

• Arkadaşlar merhaba, grupta yazistik ama buradan da danışmak istiyorum. Biz epeydir araştırıyoruz ama işin içinden çıkamadık. İlk başlarda kesin olarak Virgina/DC düşünüyorduk ama yaşam maliyetleri bizi korkuttu. Sonra New Hampshire i bulduk. Normalde bizim için çok uygun görünmekle beraber (satış vergisi alınmıyor, vergi cenneti vs denmesine rağmen) perakende fiyatları ve yaşam maliyetlerinin Numbeo ya göre örneğin houston veya Orlando ya göre çok daha yüksek olduğunu gördük. İş bulup gitme şansımız yok, küçük çocukla perisan olmak istemiyoruz, gittik mi 3-5 ay sonra dönmek de istemiyoruz. Sıcak bir yer kesinlikle istemiyoruz, ama -30 lar da Türkiye ortalamasına göre çok sert. Artık pek zaman kalmadı, bu da stres sebebi oldu. Valhasili siz forumdaslarimizdan fikir alalım dedim. Her öneriye/ fikre açığım.
    Teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Serhatd
    eyaletler hakkında videolar var
    https://www.youtube.com/c/AmerikadaNerdeYaşanır/videos
    home snacks sonra istediğin eyalet google arattırıyorsun

niche sonra istediğin eyalet google arattırıyorsun

virginia yıllarca yaşamış birisi
    https://www.youtube.com/c/HAPPYNAZO/videos
    1 yıl önce virginia taşınmış birisi
    https://www.youtube.com/c/sarperusa/videos
    washington dc yaşayanlar
    https://www.youtube.com/c/İremEmre/videos

bildiğiniz tüm ev bulma sitelerinden çok daha kapsamlı site
    www.apartmenthomeliving.com

eyalet arası karşılaştırma yapma siteleri
    www.areavibes.com
    www.bestplaces.net

• Merhabalar @Serhatd, ben 20 seneyi askindir Amerika'da yasiyorum. Suan ailem ve cocuklarimla California'dayim. Ama burayi yeni gelen ailelere tavsiye etmem. Is olanaklari, yasam kalitesi, ulasim, cok pahali olmayan yerlerde suan cocugumla Amerika'ya yeni tasiniyor olsam. Dallas'i secerdim. Havasi kuru sicak, Denizli gibi yazin biraz kotu oluyor ama burada heryer merkezi klima evde buram buram terlemiyorsunuz. Kis mevsimi harika. Sonbahar gibi. Sehir secerken biraz merkezden uzak semtlere bakin mesela Dallas'in suburbs, Plano, Richardson gibi yerlerde iyi okullar vardir ve aileler icin idealdir. Turks in Dallas diye bir facebook grubu var ordanda bilgi alabilirsiniz. Sanirm bir iki emlakci var. Ev kiralamak icin Zillow diye bir uygulama var onu indirin. Ordan okul puanlarina bakin tutacaginiz evin. 7'nin altinda ise muhtemelen kotu bir mahalledir sizin icin. Ben TX da 5 sene yasadim. Washington DC de yasadim 5-6 sene ve Minnesota da yasadim 8 sene. Ama buralari tavsiye etmem. MN iyidir fakat dehset bir soguk vardi -40 dereceler falan. Eger Ankarali iseniz belki orda yasayabilirsiniz. MN'da mutlu mesut yasayan Turklerin cogu Ankarali :) Ben dayanamadim CA ya kactim. CA cok pahali suan istesem tasinamazdim buraya. Benim bu onerilerim daha cok cocuklu aileler icin. Bekar olsam buyuk sehire giderdim is olanaklari ve tecrube edinmek icin. Bol sans!

• @Serhatd, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

Arkadaşlar merhaba, grupta yazistik ama buradan da danışmak istiyorum. Biz epeydir araştırıyoruz ama işin içinden çıkamadık. İlk başlarda kesin olarak Virgina/DC düşünüyorduk ama yaşam maliyetleri bizi korkuttu. Sonra New Hampshire i bulduk. Normalde bizim için çok uygun görünmekle beraber (satış vergisi alınmıyor, vergi cenneti vs denmesine rağmen) perakende fiyatları ve yaşam maliyetlerinin Numbeo ya göre örneğin houston veya Orlando ya göre çok daha yüksek olduğunu gördük. İş bulup gitme şansımız yok, küçük çocukla perisan olmak istemiyoruz, gittik mi 3-5 ay sonra dönmek de istemiyoruz. Sıcak bir yer kesinlikle istemiyoruz, ama -30 lar da Türkiye ortalamasına göre çok sert. Artık pek zaman kalmadı, bu da stres sebebi oldu. Valhasili siz forumdaslarimizdan fikir alalım dedim. Her öneriye/ fikre açığım.
    Teşekkür ederim.

New Hampshire’in da icinde bulundugu New England ABD’nin sosyo ekonomik acidan en gelismis bolgelerinden biri. Emlak fiyatlari, kira, mal ve hizmetlerin fiyatlari yuksetir ama gelirler de oyledir. asgari ucretin saati kanunla ulke genelinde $15’a hala cikmamis olsa da (halen $7,25) pandemiden once $12 civarindaydi simdilerde ise $15’in uzerine rahat rahat cikti. En vasifsiz, yarin gel basla seklinde Islerden bahsediyorum. Su an herkes bu sektorde adam ariyor.
    Soguktur, bazi bolgeleri rural (ucra, kirsaldir). Insanlarin egitim seviyesi ABD ortalamasinin uzerindedir. New England genel olarak demoktat bir bolgedir. New Hampshire New England’in en az demokrat eyaletidir.
    Eger TR’den politik siyasal sebeplee ayriliyorsaniz, kultursuzluk, seviyesizlik, cabillik, yobazlik sebebiyle ayriliyorsaniz New England bolgesi en iyi secenektir.
    Ingilizceniz yoksa ya da zayifsa zorlanabilirsiniz. Ozellikle kucuk yerlerinde diversity yoktur, gocmen yoktur. Durust caliskan namuslu insanlardir. Suc oranlari cok dusuktur. Egitim kalitesi cok yuksektir.
    Feci kar yagar. Trafik tikanmaz yollar kapanmaz isler aksamaz.
    Komsu olarak Vermont, Maine, Massachusetts gibi ilerici, demokrat, bilim/teknoloji ve sanatin gelismis oldugu eyaletler ile dipdibedir.
    Ben Massachusetts’in kuzeyinde New Hampshire sinirinda oturuyorum. Konum itibariyla cok yakin oldugum tum bu 4 eyalete sik sik gidip geliyorum.
    Daha sorun soyleyeyim.
    Hayirlisi olsun.

• South Carolina Charleston - Summerville'de ikamet eden var mıdır forumda?

• @yonca_2020 Texas'ı neden önermiyorsunuz ? Merak ettim şimdi.

• @Programmer oneriyorum Texas'i. Onermiyorum demedim ki!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k