Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Masda bence şuana kadar olumlu / olumsuz herhangi bir karar verme cesareti gösterememesi 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    yargıç j. chen, son duruşmayı, bütün taleplerin aynı anda dinlenmesi için bir (1) gün oteleyerek 16 temmuz saat (tsi) 20:30'a ayarladığını bildirdi.

    ilgili detayları curtis morrison'un tweetinden ulaşabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    16 temmuz'daki duruşma YouTube üzerinden canlı dinlenebilecek. detaylar için;

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    curtis morrison, hükümet avukatı valerie hanımefendi'nin hazırladığı ve mahkemeye sunduğu KCC direktörü morgan miles'in raporuna cevaplarini mahkemeye sundu.

    kcc'nin işleyişindeki o saçma argümanların savunmasına güzel bir cevap niteliğindeki bu rapor, j. chen'in karar vermesi icin oldukça yeterli argümanlarla dolu.. ancak son karar elbette üzümlü kekimiz chen'de..


  • @gucarslan sizce nasıl karar verecek bu üzümlü kek ? (j chen)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @İpek-Dedemen-Erdur kestirmek cidden zor.
    ama 7 aydır süren bir davada.. sürekli zarar gördü bu dv'ler dediği her hearingde tutup olumsuz ya da fayda sağlamayacak bir karar verirse hayal kırıklığı olur.

    şahsen, güzel bi' karar çıkacak.. 🤞

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    her yeni hafta, farklı bir haber getiriyor bizlere..
    bu bazen umutlandırıyor, bazen karalar bağlatıyor, bazen de "artık ne olacaksa olsun yeter.." fikrine gark ediyor bizleri.

    iş bu ahvalden mütevellit, davanın geldiği noktayı sizlere açıklamak istiyorum.

    biliyorsunuz ki hükümet, davanın artık sonlandırılması gerektiğini ya da DC bölgesine transfer edilmesi gerektiğini mahkemeye yazılı olarak sunmuştu. buradaki argümanlar, yasal dayanaklarla desteklendiğinde RosalesvBiden davasının DC bölgesine transferi artık bir şekilde resmileşmek zorunda kaldı diyebiliriz.

    neden mi?

    hatırlarsanız J. Chen, ani bir kararla aile vizelerini davadan çıkartmış ve davada sadece DV vizeleri kalmıştı. bu karar sonrasın davanın temelini oluşturan ve CA bölgesinde açılmasına imkan veren aile de davadan çıkmış oldu. kısaca, davanın CA bölgesinde açılmasını sağlayan yasal dayanak da kalmamış oldu. hükümet de bunu çok güzel kullanarak, davanın seyrini ciddi şekilde değiştirdi.

    dün itibariyle curtis morrison ve ekibi,
    hükümetin bu taleplerine cevabını mahkemeye sundular,

    Today we filed our response to the government’s motion to dismiss or transfer.
    In summary, we have conceded that the government’s argument that the Northern District of California is an improper venue. Since the court dismissed all the family preference category petitioner plaintiffs who lived in the district, the law is clear that the case must be either dismissed or transferred to DC. Many of you have suggested we should argue that Judge Chen should not transfer the case, but after an exhaustive search over the last couple weeks, we can find no case law to support that argument. Therefore, we have asked Judge Chen that he should transfer the case instead of dismissing it. Also, we argue that he should issue orders on our pending motions for preliminary injunction and class certification before he does so. There is a precedent that we cite for this approach. In a DV-2019 lawsuit in the Eastern District of California, former Chief Judge Lawrence O’Neill acknowledged a case must be transferred, but he still issued his order that visas should be adjudicated before transferring the case. We are hoping for that outcome here. 🙏🙏

    ilgili raporda; davanın DC bölgesine transferini kabul ettiklerini ama öncesinde davacılar için bir rahatlama vermesini talep ettiler.

    hükümetin, yarına kadar bu taleplere cevabını mahkemeye sunması gerekmekte.
    nasıl bir talep gelecek göreceğiz.

    *şahsen, güzel kararların çıkacağına inancımı hiçbir gün yitirmedim, tıpkı bugün olduğu gibi. inanıyorum ki bu başlığa, "davayı kazandık!" yazacak günlere ulaşacağız.

    ışık bizimle olsun,
    namaste!


  • Sn @gucarslan DC ve CA Bölgeleri ne demek oluyor ?

  • ⭐⭐⭐

    @İpek-Dedemen-Erdur, içinde söyledi: DV2021 Rosales v. Biden Davası (Ocak 2021)

    Sn @gucarslan DC ve CA Bölgeleri ne demek oluyor ?

    CA: California
    DC: Washington DC (Başkent olan Washington şehrini eyalet olan Washinghton'dan ayırt edebilmek için kısaca DC diyorlar. District of Columbia'nın kısaltılmışı)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    J Chen, hükümetin sunacağı savunmayı beklemeden davanın DC bölgesine transferini onaylayan kararını yayınladı.
    dava artık CA bölgesinde değil, D bölge mahkemeleri tarafından görülecek.
    bu vesiye ile 16 temmuz'a ertelenen duruma da iptal edilmiş oldu.
    hangi hakime atanıp, ilk duruşmanın ne zaman yapılacağını bekleyip göreceğiz.

    sevdiğim bir sözle son vereyim iletime;
    tebdil-i mekanda ferahlık vardır..

  • Yasaklı

    @gucarslan Merhaba hocam. Yani sizin davaya artık chen bakmıyor mu ? 6 ay boşa mı gitti, tekrardan başka yargıç mı bakacak davaya? Eğer öyleyse Mehta alır gibime geliyor.
    Edit: Hayırlı olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov evet, dava artık chen'in sorumluluğundan çıktı.
    bekleyip görelim kim alacak..


  • @smartcells çok teşekkürler 😊

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    RosalesvBiden davasi, beklendiği gibi J. Mehta'ya atandı.
    hearingin ne zaman olacağı henuz belli değil ancak kisa sürede bunun da belli olacağını düşünüyoruz;

    #RosalesvBiden #DV2021 Update: The lawsuit has been assigned to Judge Mehta. As of now, it has not been set for hearing, or consolidated with the Monday hearing (that is for 8 cases - DV2020 and DV2021).

    2021 0715 121 Rosales - transferred to Judge Mehta.pdf

  • Yasaklı

    @gucarslan Hayırlı olsun hocam. Chen boş yere 6 ay oyaladı. Bu konuda Bilgili biri değilim ama mehta nın atanması bence iyi oldu. 🙏


  • Morrison 19u için hearing teklifinde bulunmuş. Hükümet itiraz etmesine rağmen, Mehta izin verirse hearinglerimiz aynı gün ola bilir. Top yekün karara bağlanır.


  • Davanın Yargıç Mehta elindeki ilk adımı atıldı.

    Yargıçtan bizim istediğimiz 19'unda diğer davalar ile birlikte bizim de PI ve Class taleplerimizin görüşülmesiydi. Hükümet tarafı ise hazırlanmak için zamana ihtiyaçları olduğunu ve 19'unda sadece "status conference" yapılmasını talep ettiler.

    Mehta konu ile alakalı kararını verdi ve 19 Temmuz'da yaklaşık 4 saat sürmesi beklenen diğer DV davalarının ardından Rosales için bir "status conference" düzenleneceğini taraflara bildirdi (maalesef).

    Bu görüşmede bir mahkeme tarihi de belirlenecek.

    2021 0717 Rosales Minute Order .pdf

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    güncelleme 💡

    hükümet, davanın avukatı olarak william h. weiland aradığını duyurdu.

    bir de böyle demeyelim bakalım..

    Update in #RosalesvBiden #DV2021. William H. Weiland has entered his appearance on behalf of Joe Biden, et al. The status conference for Rosales follows today's hearing before same judge. Imagine being an attorney representing Biden against immigrants.


  • @gucarslan Update in #RosalesvBiden #DV2021. William H. Weiland has entered his appearance on behalf of Joe Biden, et al. The status conference for Rosales follows today's hearing before same judge. Imagine being an attorney representing Biden against immigrants. 😂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Masda evet evet, son cümle ironilerle dolu muhteşem bir dünyanın kapılarını açıyor bizlere.. 🤦♂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum