Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Rosales v. Biden Davası (Ocak 2021)

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
332 52 18.2k 57

  • @gucarslan Merhaba hocam. Hükümet avukatları 679 sayfalık ne savunması yapmış olabilir? Savunulacak bir şey de yok ama 679 sayfayı neyle doldurmuşlar merak ettim. 🙄


  • @Orhan-Cabarov basit.. saçmalalıklar!
    son bir kaç seferdir hükümet; sınavda düşük puan alacağını anlayıp, sayfalarca yazı yazıp bari oradan puan alayım niyetinde.

    dosyanın bir bölümü nedenini anlayamadığımız bir şekilde #GoodluckvBiden davasının dava dilekçesini de içeriyor :) kişi sayısı kalabalık olunca onu da eklemişler, belki oradan da 3-5 puan alırız diye herhalde..


  • @gucarslan Sınav kağıdı dolu gözüksün diye sallayan öğrenciler gibi. 😀 Umarım yargıç bu oyuna gelmez. Teşekkür ederim. 🙏


  • @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Rosales v. Biden Davası (Ocak 2021)

    hükümet tarafı 2 temmuz'da mahkemeye sunmaları gereken raporu sonunda paylaştı;

    22 haziran: second amended complain
    2 temmuz: hükümetin yanıtı
    15 temmuz: hearing

    avukata para vermiş olmamıza rağmen oturup okuduğumuz bu dava dosyasından genel hatlarıyla bahsetmemiz gerekirse;

    bir kere anneanne yorganı edasıyla hazırlanmış tamı tamına 680 sayfalık bir dosya ile karşı karşıyayız bunu belirtmek lazım :)

    hükümet kendilerinden beklenen şekilde muhteşem(!) argümanlarla süslü, varak desenlerle işlenmiş bu güzel dosyasında davayı; DC bölgesine devretmek istediklerini ve diğer bütün davalarla birleştirmek istediklerini dile getirdiler.

    yine genel hatlarıyla class talebinin iptali ve davacılar + dv talihlilerinin hiçbir şekilde zarara uğramadıklarını bu yüzden de davanın hemen iptal edilmesi gerektiğini defalarca ama defalarca dile getirmişler. burada sundukları sebepler her zaman olduğu gibi covid ve tier konuları. j Chen'in hearinglerde defalarca DV talihlilerinin zarar gördüğünü dile getirmesine rağmen, hükümetin bunun tam tersini iddia etmesi gerçekten şaşırtıcı.

    yoksa değil miydi ya? değilmiş, pardon..

    bu arada hükümet avukatı valerie, davayı 15 temmuz'dan 6 ağustos'a ertelenmesini talep ettiği bir mail atmış curtis morrison'a. morrison da bunu tabi ki reddedeceğini dile getirdi.

    curtis morrison'un konuyla ilgili tweeti aşağıdaki gibi;


    ha unutmadan;
    ironiden anlamayan nesle aşina değiliz :winking_face:

    .

    Merhaba sayın @gucarslan . Okumaya üşendim okuduysanız bazı konsolosluklarda pandemi koşullarına ve tiered approach a tamamen zıdd bir şekilde verdikleri mulakatlarla ilgili bir şeyler var mı ? Ellerindeki tek etkili arguman bu ola bilir şu an.


  • merhaba sn. @Masda
    okuyabildiğim kadarıyla bununla ilgili bir açıklama yoktu.
    ama tam zıttı, mülakat veremedikleri konsolosluklar için sundukları (ki ankara ve moskova da dahil buna) bahaneleri açıklamışlar. ankara için hükümetin getirdiği lockdown ve covid, moskova için siyasi sebepler ve covid'i sunmuşlar.

    ilk müsait zamanda tekrardan bakmayı düşünüyorum, eğer bir detay yakalarsam bu iletiyi editleyeceğim.


  • @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Rosales v. Biden Davası (Ocak 2021)

    merhaba sn. @Masda
    okuyabildiğim kadarıyla bununla ilgili bir açıklama yoktu.
    ama tam zıttı, mülakat veremedikleri konsolosluklar için sundukları (ki ankara ve moskova da dahil buna) bahaneleri açıklamışlar. ankara için hükümetin getirdiği lockdown ve covid, moskova için siyasi sebepler ve covid'i sunmuşlar.

    ilk müsait zamanda tekrardan bakmayı düşünüyorum, eğer bir detay yakalarsam bu iletiyi editleyeceğim.

    Çok teşekkürler👍


  • @crazycells Teşekkür ederim. Kafa karışıklığım oldu o zaman hala devam eden mahkeme sürecini temmuz ağustos sonu gibi anlayacağız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    hükümet avukatı sn. valerie hanımefendi, 15 temmuz'a ayarlanmış duruşmayı salak saçma bahanelerle 6 agustos'a ötelemek istediğine dair mahkemeye başvurusunu yaptı..

    114 Rosales Def Mot To Consilidate Hearings.pdf

    bunun üzerine curtis morrison, bu talebi reddettiklerini ve duruşmanın daha önce kararlaştırıldığı gibi 15 temmuz'da yapılması gerektiğine dair itiraz dilekçesini mahkemeye sundu.

    2021 0707 115 Rosales pl opp to gov admin motion.pdf

    şimdi son karar, j chen beycigimizde..

  • ⭐⭐⭐⭐

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Rosales v. Biden Davası (Ocak 2021)

    hükümet avukatı sn. valerie hanımefendi, 15 temmuz'a ayarlanmış duruşmayı salak saçma bahanelerle 6 agustos'a ötelemek istediğine dair mahkemeye başvurusunu yaptı..

    114 Rosales Def Mot To Consilidate Hearings.pdf

    bunun üzerine curtis morrison, bu talebi reddettiklerini ve duruşmanın daha önce kararlaştırıldığı gibi 15 temmuz'da yapılması gerektiğine dair itiraz dilekçesini mahkemeye sundu.

    2021 0707 115 Rosales pl opp to gov admin motion.pdf

    şimdi son karar, j chen beycigimizde..

    Maçın son anlarında kendini yere atıp dakikalarca sakat numarası yapan sahtekar futbolcu gibi.


  • şimdi son karar, j chen beycigimizde..
    Hakemin suçu neydi 😂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Masda bence şuana kadar olumlu / olumsuz herhangi bir karar verme cesareti gösterememesi :)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    yargıç j. chen, son duruşmayı, bütün taleplerin aynı anda dinlenmesi için bir (1) gün oteleyerek 16 temmuz saat (tsi) 20:30'a ayarladığını bildirdi.

    ilgili detayları curtis morrison'un tweetinden ulaşabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    16 temmuz'daki duruşma YouTube üzerinden canlı dinlenebilecek. detaylar için;

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    curtis morrison, hükümet avukatı valerie hanımefendi'nin hazırladığı ve mahkemeye sunduğu KCC direktörü morgan miles'in raporuna cevaplarini mahkemeye sundu.

    kcc'nin işleyişindeki o saçma argümanların savunmasına güzel bir cevap niteliğindeki bu rapor, j. chen'in karar vermesi icin oldukça yeterli argümanlarla dolu.. ancak son karar elbette üzümlü kekimiz chen'de..


  • @gucarslan sizce nasıl karar verecek bu üzümlü kek ? (j chen)


  • @İpek-Dedemen-Erdur kestirmek cidden zor.
    ama 7 aydır süren bir davada.. sürekli zarar gördü bu dv'ler dediği her hearingde tutup olumsuz ya da fayda sağlamayacak bir karar verirse hayal kırıklığı olur.

    şahsen, güzel bi' karar çıkacak.. :crossed_fingers:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    her yeni hafta, farklı bir haber getiriyor bizlere..
    bu bazen umutlandırıyor, bazen karalar bağlatıyor, bazen de "artık ne olacaksa olsun yeter.." fikrine gark ediyor bizleri.

    iş bu ahvalden mütevellit, davanın geldiği noktayı sizlere açıklamak istiyorum.

    biliyorsunuz ki hükümet, davanın artık sonlandırılması gerektiğini ya da DC bölgesine transfer edilmesi gerektiğini mahkemeye yazılı olarak sunmuştu. buradaki argümanlar, yasal dayanaklarla desteklendiğinde RosalesvBiden davasının DC bölgesine transferi artık bir şekilde resmileşmek zorunda kaldı diyebiliriz.

    neden mi?

    hatırlarsanız J. Chen, ani bir kararla aile vizelerini davadan çıkartmış ve davada sadece DV vizeleri kalmıştı. bu karar sonrasın davanın temelini oluşturan ve CA bölgesinde açılmasına imkan veren aile de davadan çıkmış oldu. kısaca, davanın CA bölgesinde açılmasını sağlayan yasal dayanak da kalmamış oldu. hükümet de bunu çok güzel kullanarak, davanın seyrini ciddi şekilde değiştirdi.

    dün itibariyle curtis morrison ve ekibi,
    hükümetin bu taleplerine cevabını mahkemeye sundular,

    Today we filed our response to the government’s motion to dismiss or transfer.
    In summary, we have conceded that the government’s argument that the Northern District of California is an improper venue. Since the court dismissed all the family preference category petitioner plaintiffs who lived in the district, the law is clear that the case must be either dismissed or transferred to DC. Many of you have suggested we should argue that Judge Chen should not transfer the case, but after an exhaustive search over the last couple weeks, we can find no case law to support that argument. Therefore, we have asked Judge Chen that he should transfer the case instead of dismissing it. Also, we argue that he should issue orders on our pending motions for preliminary injunction and class certification before he does so. There is a precedent that we cite for this approach. In a DV-2019 lawsuit in the Eastern District of California, former Chief Judge Lawrence O’Neill acknowledged a case must be transferred, but he still issued his order that visas should be adjudicated before transferring the case. We are hoping for that outcome here. 🙏🙏

    ilgili raporda; davanın DC bölgesine transferini kabul ettiklerini ama öncesinde davacılar için bir rahatlama vermesini talep ettiler.

    hükümetin, yarına kadar bu taleplere cevabını mahkemeye sunması gerekmekte.
    nasıl bir talep gelecek göreceğiz.

    *şahsen, güzel kararların çıkacağına inancımı hiçbir gün yitirmedim, tıpkı bugün olduğu gibi. inanıyorum ki bu başlığa, "davayı kazandık!" yazacak günlere ulaşacağız.

    ışık bizimle olsun,
    namaste!


  • Sn @gucarslan DC ve CA Bölgeleri ne demek oluyor ?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @İpek-Dedemen-Erdur, içinde söyledi: DV2021 Rosales v. Biden Davası (Ocak 2021)

    Sn @gucarslan DC ve CA Bölgeleri ne demek oluyor ?

    CA: California
    DC: Washington DC (Başkent olan Washington şehrini eyalet olan Washinghton'dan ayırt edebilmek için kısaca DC diyorlar. District of Columbia'nın kısaltılmışı)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    J Chen, hükümetin sunacağı savunmayı beklemeden davanın DC bölgesine transferini onaylayan kararını yayınladı.
    dava artık CA bölgesinde değil, D bölge mahkemeleri tarafından görülecek.
    bu vesiye ile 16 temmuz'a ertelenen duruma da iptal edilmiş oldu.
    hangi hakime atanıp, ilk duruşmanın ne zaman yapılacağını bekleyip göreceğiz.

    sevdiğim bir sözle son vereyim iletime;
    tebdil-i mekanda ferahlık vardır..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum