Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhabalar , ds-260 formunu açtırabilmiş birisi varmı acaba ?


  • @muratcan teşekkürler,şuan kanadadayım ama halen belirli bir adresim yok birkaç gün içerisinde belirli olacak bu yüzden adresimi de burdaki türk konsolosluğuna belirtmedim sanırım ds-260 formunda daha önce ikamet etdiğimiz her yeri istiyor.benim şimdi planım türkiyede mülakata girmek sonradan eğer olursa mülakat yerimi kanadaya aldırmak o yüzden adres bilgilerini girerken kanadaki adresimi girmeye gerek var mı?(şuan adresim ikamete kayıtlı değil net olmadığı için)yoksa direkt türkiyedeki adresimi girsem yeterli mi?


  • merhaba arkadaşlar bugün ds260 formunu doldurdum ve onaylayacağım.ilk önce kazanan kişi sonra aile üyelerini mi onaylayacağım bir sıralama var mı

  • ⭐⭐⭐

    @beyc Evrak maillerinin ağustos gibi herkese geldiğini söylemek yanlış olur. Evrak talepleri dosya numarasına göre yapılıyor ve işlemler yapıldıkça ilerliyor.


  • Herkese selam ;
    Benim sormak istediğim Bankada göstereceğimiz para dolar cinsinden olması şart mı ? Yani 15 bin dolar karşılığında denk gelen TL olsa kabul görür mü? Yoksa dolar olması şart mıdır?

  • ⭐⭐⭐

    @nihat26, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    merhaba arkadaşlar bugün ds260 formunu doldurdum ve onaylayacağım.ilk önce kazanan kişi sonra aile üyelerini mi onaylayacağım bir sıralama var mı

    DS260 onayları birbirinden bağımsız.
    Siz yine de önce kazanan sonra diğer aile üyelerini onaylayın
    Onay bitince, her bir DS260 için onay bildirimini kendinize mail atmayı ve DS260'ları bilgisayarınıza download etmeyi unutmayın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @xanjee, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar ben staj yaptığım kuruma staj ücreti için dava açmıştım bu mahkeme evraklarının sunulması lazım mı herhangi bir ceza söz konusu değil

    zaten suclu siz degilsiniz ve ceza da almamissiniz, o nedenle boyle davalari eklemenize gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ali-Yüksel, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba. Abd de okuyan kızımın yeşil pasaportunu yenilememiz gerekiyor. öğrenci belgesi yanında ama apostil yaptırmadan Türkiye ye geldi. Türkiye deki abd konsolosluklarında öğrenci belgesine apostil mühürü yaparlar mı? Ona da yeşil pasaport almak istiyorum. Yoksa bordo pasaport almak zorunda kalacam.teşekkr.

    apostil gerektigini nufus mudurlugunden mi soylediler?

    ilgili baslik surasi:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1414/t-c-pasaport-türleri-ve-pasaport-başvurusu

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Emre1, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Okul kısmında meslek liseleri için "vocational" açıköğretim lise mezunu için "academic" yazılması gerekiyormuş. Ben mesleki açıköğretim lisesi mezunuyum burayı nasıl doldurmalıyım?

    vocational high school olarak belirtebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muratcan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @muratcan teşekkürler,şuan kanadadayım ama halen belirli bir adresim yok birkaç gün içerisinde belirli olacak bu yüzden adresimi de burdaki türk konsolosluğuna belirtmedim sanırım ds-260 formunda daha önce ikamet etdiğimiz her yeri istiyor.benim şimdi planım türkiyede mülakata girmek sonradan eğer olursa mülakat yerimi kanadaya aldırmak o yüzden adres bilgilerini girerken kanadaki adresimi girmeye gerek var mı?(şuan adresim ikamete kayıtlı değil net olmadığı için)yoksa direkt türkiyedeki adresimi girsem yeterli mi?

    Kanada'daki adresiniz belli olur olmaz bu adresi DS-260 formuna yazip, mulakat yerini de Montreal ABD Konsoloslugu olarak guncelleyebilirsiniz.

    Adresiniz ne zaman belli olacak? TC konsoloslugunda bu adresi beyan etmek zorunda degilsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @xbens, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese selam ;
    Benim sormak istediğim Bankada göstereceğimiz para dolar cinsinden olması şart mı ? Yani 15 bin dolar karşılığında denk gelen TL olsa kabul görür mü? Yoksa dolar olması şart mıdır?

    farketmez.


  • @crazycells "Course of Study" bölümünden bahsediyorum. Doğru anlatabilmişimdir umarım. Doğrudan " VOCATİONAL" olarak belirtiyorum o zaman. Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Emre1, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells "Course of Study" bölümünden bahsediyorum. Doğru anlatabilmişimdir umarım. Doğrudan " VOCATİONAL" olarak belirtiyorum o zaman. Teşekkürler.

    vocational uygundur.


  • @goblis cevap için teşekkür ederim. Şunu söylemek istiyorum. Örneğin benim doğum yerim İstanbul geçiyor. Dolayısıyla City of birth İstanbul olmuş oluyor. Ama benim kızımın doğum yeri Küçükçekmece yazıyor. İstanbul vs yazmıyor. Dolayısıyla ben City of Birth kısmına Küçükçekmece mi yazmam lazım? Yada City of birth kısmına İstanbul Stae/Province kısmına Küçükçekmece mi yazmam gerekiyor.


  • @crazycells merhaba.Evet nüfus Müdürlüğü pasapot şb.yeşil pasaport alacak yabancı ülkede okuyan öğrencinin öğrenci belgesinin Apostil olması gerektiğini söylediler.

  • ⭐⭐⭐

    @FUAT-ARI, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @goblis cevap için teşekkür ederim. Şunu söylemek istiyorum. Örneğin benim doğum yerim İstanbul geçiyor. Dolayısıyla City of birth İstanbul olmuş oluyor. Ama benim kızımın doğum yeri Küçükçekmece yazıyor. İstanbul vs yazmıyor. Dolayısıyla ben City of Birth kısmına Küçükçekmece mi yazmam lazım? Yada City of birth kısmına İstanbul Stae/Province kısmına Küçükçekmece mi yazmam gerekiyor.

    city: ilçe
    province: il

    nüfus kağıdında doğum yeri istanbul yazıyorsa
    city: istanbul
    province: istanbul

    nüfus kağıdında doğum yeri küçükcekmece yazıyorsa
    city: kucukcekmece
    province: istanbul


  • @crazycells Teşekkürler.


  • Herkese Merhaba, DS 260 formunu doldurmaya çalışıyorum, birkaç sorum olacak, yardımınızı rica ediyorum;

    1. Son 5 yıl içinde Üzerime kayıtlı olan ki hala aktifler 4 hat mevcut (1 ini ben aktif kullanıyorum, diğer 2 si annem ve yeğenim tarafından kullanılıyor, sonuncusu ise numarası güzel diye almıştım, hat açık ama kullanmadım hiç) bu 4 numarayı da eklemem gerekiyor mu?
    2. Facebook hesabımı 1 yıl önce kapatmıştım ve şu an mail adresini ve şifresini hatırlamıyorum. Bu hesabı bulup eklemem gerekiyor mu?
    3. E-Devlette sorguladığımız Tarihçeli Yerleşim Yeri Bilgileri Raporu'nda 3 farklı tarih mevcut (Beyan Tarihi / Tescil tarihi / Taşınma tarihi) bunlardan hangisini baz alacağız? (Mesela bazı adreslerde Beyaz tarihi ile Taşınma tarihi, bazılarında beyan tarihi ile tescil tarihi farklı görünüyor)
    4. E-Devlet te kayıtlı olan bazı adresler eksik girilmiş, bu eksik yazılanları olduğu gibi mi yoksa doğru hallerini mi eklemem lazım? Bir de tarih olarak aralarda hiç girilmemiş adresler mevcut, bunları da eklemem gerekiyor değil mi?
    5. Eski eşim ile geçen hafta boşanmamız gerçekleşti, şu an DS 260 formunda eski eşim ve kızımın form ları da mevcut görünüyor. Eski eşimden zaten boşandım, kızımı da götüremeyeceğim, tek kart alacak olan benim, bu durumda onların formlarını hiç doldurmayacağım değil mi?
  • ⭐⭐⭐

    @MehmetArikan

    1- Kendi kullandığınızı yazmanız yeterli.
    2-Şifresi önemli değil ama profil adresinizi, aktif olmasa da, yazın.
    3- E-Devletteki belgeye göre değil, gerçekte yaşadığınız adresleri yazın.
    4- O belgeye ihtiyacınız olmayacak ama tabi ki yasal olarak adres değişikliklerinizi devlete bildirmeniz gerekiyor.
    5- Yalnızca vize alacak kişiler için DS260'ı doldurun. Ancak kendi formunuzu doldururken çocuğunuzla ilgili bilgileri girmeyi unutmayın.


  • @smartcells TEŞEKKÜR EDERİM


Benzer Başlıklar

  • 36
  • 4872
  • 3
  • 56
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum