Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• ⭐⭐⭐

@Stiff Kısa dönemli işlerinizi yazmayabilirsiniz. Öğrencilik sonrası yeterli.

Askerlik yaptıysanız askerliği kendi alanında söylemeniz yeterli.

• @Sono Çok teşekkürler. Son bir soru. Uluslararası bir lojistik şirketinde çalıştım. Merkez adresi ben çalışırken farklıydı, şimdi farklı bir adrese taşındı. Çalıştığım dönemki adresini mi yazmalıyım, şu an faaliyet gösterdiği adresi mi ?

• ⭐⭐⭐

@Stiff Şu anki adresini yazabilirsiniz.

• İyi akşamlar, evrak istenildiğine dair bir şeyler duydum acaba doğru mu ? Birde telegram grubu için formu doldurdum ne zaman geri dönüş olur ?

• @cem-güngör, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

İyi akşamlar, evrak istenildiğine dair bir şeyler duydum acaba doğru mu ? Birde telegram grubu için formu doldurdum ne zaman geri dönüş olur ?

dogru oldugunu sanmiyorum, excel listesinde henuz hareketlilik gorunmuyor:

https://bit.ly/3ep3byM

• Arkadaşlar ben staj yaptığım kuruma staj ücreti için dava açmıştım bu mahkeme evraklarının sunulması lazım mı herhangi bir ceza söz konusu değil

• @crazycells tesekür ederim

• ⭐⭐

@xanjee, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar ben staj yaptığım kuruma staj ücreti için dava açmıştım bu mahkeme evraklarının sunulması lazım mı herhangi bir ceza söz konusu değil

Arşivli adli sicil kaydınızda görünmeyen davalara dair herhangi bir bildirimde bulunmuyorsunuz.

Zaten “criminal” ve medeni durumunuzla ilgili olaylarla ilgileniyorlar sadece.

• @goblis, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@xanjee, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar ben staj yaptığım kuruma staj ücreti için dava açmıştım bu mahkeme evraklarının sunulması lazım mı herhangi bir ceza söz konusu değil

Arşivli adli sicil kaydınızda görünmeyen davalara dair herhangi bir bildirimde bulunmuyorsunuz.

Zaten “criminal” ve medeni durumunuzla ilgili olaylarla ilgileniyorlar sadece.

Anladım sag olun :)) bir an tereddüte duştümde

• Merhaba. Abd de okuyan kızımın yeşil pasaportunu yenilememiz gerekiyor. öğrenci belgesi yanında ama apostil yaptırmadan Türkiye ye geldi. Türkiye deki abd konsolosluklarında öğrenci belgesine apostil mühürü yaparlar mı? Ona da yeşil pasaport almak istiyorum. Yoksa bordo pasaport almak zorunda kalacam.teşekkr.

• selamlar,çekilişi kazanan kişi annem.DS260 formunda anne babam ve ben olmak üzere 3 kişiyiz. Göç edecek kişiler sadece ben ve annem.
    bu durumda babamın formunu doldurmam ya da form ücretini ödemek durumunda mıyım?

• ⭐⭐

@dontoliver Babanızın formunu doldurmayacaksınız. Muayene olmayacak ve haliyle muayene ücretlerini ödemeyecek. Mülakata da girmeyecek ve mülakat ve GC ücretini ödemeyecek.

• @crazycells Excele ismimi ekledim. Başka yapmam gereken bir şey var mı ?

• Merhaba Arkadaşlar,

Kimlik bilgileri ile ilgili bir sorum olacak. Doğum yeri bilgisi istenirken biliyorsunuz bizim kimlik bilgilerimizde İl İlçe diye bir ayırım söz konusu değil. Sadece tek bilgi var. Bu bilgi bazen ilçe bazen de il girilmiş ailedeki kişilerin kimlik bilgilerinde. Örneğin ben Üsküdar da doğmuşum fakat kimliğimde sadece İstanbul yazmakta. City Of Birt Kısmına: İstanbul State/Province kısmına da Üsküdar mı yazmalıyım. Karar veremedim. Size sormak istedim.

Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim. Üsküdar kimliğimde hiç geçmiyor. Kimlikte sadece İstanbul yazıyor.

Saygılarımla,

• ⭐⭐

@FUAT-ARI
    City: Pasaporttaki doğum yeri
    State/Province: Üsttekinin bulunduğu ilin adı

Bunlar aynı ya da farklı olabilir.

• @cem-güngör evrak talebi duyumu doğru değil. telegram için de bana özelden ulaşın lütfen.

• @cem-güngör hayır, teşekkürler

• Okul kısmında meslek liseleri için "vocational" açıköğretim lise mezunu için "academic" yazılması gerekiyormuş. Ben mesleki açıköğretim lisesi mezunuyum burayı nasıl doldurmalıyım?

• @crazycells Teşekürler

• Merhaba arkadaslar tekrardan, fuat beyin sormus oldugu soru bizimde sorun yasadigimiz konu oldu. Principal applicant esim, esimin dogum yeri iskenderun onun ds260 formuna iskenderun olarak girdik ama benim ve kizlarimizin formlarina annenin ve spouse yani esinizin dogum yeri sorusuna sehir soruldugundan sehir olarak iskenderun yerine Hatayi girdik cunku iskenderun ilce ama sehir hatay, Acaba yanlis mi yaptik ? Tesekkurler

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    519k Bakış
    Ekto OktanE
    @excan 100k Bond konusunun amacı maalesef DV Başvurucuları değil ve DV26 Veya DV27 süreçleriyle hiç alakası yok maalesef konu biraz yanlış anlaşılmış Detaylı şekilde bu konuyu incelemiş birisi olarak WSJ'nin haberi ve diğer kaynakların belirttiği üzere Yurt Dışında DOS tarafından basılan göçmen vizelerinin büyük bir kısmı Amerikan vatandaşlarının yakınlarına ait vizelerdir. Trump yönetiminin 100 bin dolarlık bond kuralı ile hedef aldığı kategori maalesef bu bölgedir. Public charge bahanesiyle maddi gücü yetmeyen orta sınıf bir çok amerikalının aile birleşimini kesmeyi planlıyorlar yasal göçün önünü kesmek için bir fikir DV'yi dahil etme olasiliklari var bu kural çıkarsa ama bu kuralın hazırlanma amacı veya hedefi DV değil Çünkü bir çok kişininde bildiği üzere DV için her mali yılda 55.000 Vize ayrılıyor bu noktada basılan göçmen vizelerininin 500 bin ve yukarısında olduğunu düşünürsek mevcut sistemde DV vizelerinin payı %10 ancak ediyor. Bu haber hala bir dedikodu net bir duyuru yok fakat geldiğimiz noktada bunun DV yasağı ile veya DV ile bir alakası yok tamamen aile temelli göç hedef alınıyor ve orayı kesmek veya kısıtlamak istiyorlar. Saygılarımla.
  • 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k