Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

• @janhord, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

süreci takip eden herkese bol şans dosya numaram yüksek olmasına rağmen evraklarımı göndermelimiyim gönderdikten sonra akabinde numaram current oldu ama evrak talebi almadım gibi bi mesaj atsam olurmu (daha önce hiç mail atmadım kccye cn yüksek olduğu için) benim evraklarım pasaport nüfus kayıt örneği askerlik durum belgesi ve adli sicil kaydı fakat e devletten bu evrakları alırken sadece adli sicil kaydı yabancı ülkeye ibaresiyle ingilizce olarak alınabiliyor ben bunu ingilizce aldım ama diğerleri türkçe hepsini türkçemi göndermeliyim

Dosya numaram 38 bin küsur. Numaramın Haziran itibariyle "current" olacağı Mayıs'ta açıklandı. 39 binli dosya numaralarından bile evrak talebi almış bulunanlar olduğu için, 3 Mayıs'ta KCC'ye "Bana evrak talebi gelmedi" e-mail'i attım. 1 Haziran'da, Mike diye bir KCC çalışanı, zaten kendilerine 8 ay süre vermemişim ve kendileri benimkinden sonraki numaralara bile evrak talebi göndermemiş gibi, "Bize başvurunu işlemek için birkaç hafta süre ver" otomatik e-mail'ini gönderdi. 2 hafta daha bekledim. 15 Haziran'da, evrak talebi almadan, tam da söylediğiniz belgeleri, tam da söylediğiniz şekilde (İngilizce'si olanları İngilizce; olmayanları Türkçe) gönderdim. Devam eden davaların, müvekkillerini adam yerine koyup, onlara gerçekten hizmet veren avukatları da, müvekkillerine, evrak talebi beklemeden evraklarını göndermelerini söylüyorlar.

DS-260 formunda, mülakat yerinizi Ankara olarak seçtiyseniz, İngilizce alabildiğiniz belgeleri İngilizce, alamadıklarınızı Türkçe olarak göndermeniz yeterli. Mülakat yeriniz başka bir yerse, belgelerinizin tamamını İngilizce'ye çevirtmeniz gerekiyor.

• @rayen çok teşekkürler, evet goodluck davasındayım :)

• @gucarslan çok teşekkür ederim.

• Merhaba arkadaşlar vizemin alt tarafındaki bir açıklama nin anlamini çözemedim gerci @gucarslan hocam açikladı ama ben genede gruba da sorayim dedim ..hangi başlığa yazacağımı da tam bulamadım ama ... alttaki yazı soyle

Annotation**
    NIE under all P.P.s on Novel Coronavirus

Vize sayfasında böyle birsey olurmu ki aklıma takılan coronavirus !!!!

• @kingocali merhabalar belgeleri İngilizce'ye cevirtmek icin nasıl bir yol önerirsiniz, yani noterden mi oluyor, yeminli tercüman mi çeviriyor, bu konuda bilginiz var mı acaba ve tercüman isim onerisi

• @Ahsen-Keser, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@kingocali merhabalar belgeleri İngilizce'ye cevirtmek icin nasıl bir yol önerirsiniz, yani noterden mi oluyor, yeminli tercüman mi çeviriyor, bu konuda bilginiz var mı acaba ve tercüman isim onerisi

Sorduğunuz soruların cevaplarını şu başlığın ilk iletisinde bulabilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/3423/dv2021-mulakat-deneyimleri

Özetle, yeminli tercüman çevirmeli. Noter onayına gerek yok. Size en yakın notere gidip, hangi yeminli tercümanla çalıştığını öğrenebilirsiniz.

• @aydın-t, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba arkadaşlar vizemin alt tarafındaki bir açıklama nin anlamini çözemedim gerci @gucarslan hocam açikladı ama ben genede gruba da sorayim dedim ..hangi başlığa yazacağımı da tam bulamadım ama ... alttaki yazı soyle

Annotation**

sizi direkt olarak ilgilendirmiyor aslinda, giriste veya seyahat sirasinda sorun yasamayin diye koyuyorlar. Kendileri icin bir bilgi yani :)

"national interest exception" oluyor acilimi... Acaba Turkiye'deki DV vizelerine de koyacaklar mi... eger koymazlarsa Schengen baniyla ilgili olarak sizin vizenize eklediklerine kanaat getirebiliriz sanirim.

• @crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@aydın-t, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba arkadaşlar vizemin alt tarafındaki bir açıklama nin anlamini çözemedim gerci @gucarslan hocam açikladı ama ben genede gruba da sorayim dedim ..hangi başlığa yazacağımı da tam bulamadım ama ... alttaki yazı soyle

Annotation**

sizi direkt olarak ilgilendirmiyor aslinda, giriste veya seyahat sirasinda sorun yasamayin diye koyuyorlar. Kendileri icin bir bilgi yani :)

"national interest exception" oluyor acilimi... Acaba Turkiye'deki DV vizelerine de koyacaklar mi... eger koymazlarsa Schengen baniyla ilgili olarak sizin vizenize eklediklerine kanaat getirebiliriz sanirim.

Hocam bağışlayın ama anlamadım coronaviris ibaresi aklıma takıldı giriş ve çıkışta nasıl bir kolaylık veya sorun olmasın... benim aklıma asi filan geldi belki çok saçma ama bunun asi vn alakası yok değil mi ...tekrardan teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Annotation**

Hocam bağışlayın ama anlamadım coronaviris ibaresi aklıma takıldı giriş ve çıkışta nasıl bir kolaylık veya sorun olmasın... benim aklıma asi filan geldi belki çok saçma ama bunun asi vn alakası yok değil mi ...tekrardan teşekkürler

Türkçe meali şu oluyor: Koronavirüs sebebiyle bazı kısıtlamalar var ve siz bu vizeyle bazı kısıtlamalardan muafsınız.

• @smartcells Oooooo super sikinti olacak birsey değilse çok iyi hocam Allah razı olsun çok çok teşekkürler 👍🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@smartcells Oooooo super sikinti olacak birsey değilse çok iyi hocam Allah razı olsun çok çok teşekkürler 👍🙂

Bunun tam açılımı: National Interest Exceptions all Presidential Proclamations on Novel Coronavirus.

"Presidential Proclamations Restricting Visa Issuance and Travel to the U.S." diye bir durum var. Bazı vize türlerinin verilmesi ve bazı bölgelerden ABD'ye seyahat yasakları ile ilgili.

Sizin vizenizdeki bu ibare bu kısıtlamaların size verilen vizede uygulanmayacağını söylüyor.

• @crazycells Teşekkürler tekrardan. Maili de gönderdim. Umarım en kısa sürede herkes için olumlu bir sonuç çıkar.

• @rayen Teşekkürler size de başarılar dilerim. Siz evrak onayı aldınız mı?

• @smartcells çok çok teşekkürler 👍🙂

• @kingocali merhaba, tercüman gerektiren belgeler hangileri acaba ben evraklarımı yolladım fakat bahsettiğiniz gibi yeminli tercümana ulaşmadım sadece police certificate dosyam ingilizce diğerleri türkçe sorun yaşar mıyım acaba?

• @eneseneskargi, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@kingocali merhaba, tercüman gerektiren belgeler hangileri acaba ben evraklarımı yolladım fakat bahsettiğiniz gibi yeminli tercümana ulaşmadım sadece police certificate dosyam ingilizce diğerleri türkçe sorun yaşar mıyım acaba?

Mülakat yeriniz Ankara'ysa, sorun yok.

• @smartcells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@smartcells Oooooo super sikinti olacak birsey değilse çok iyi hocam Allah razı olsun çok çok teşekkürler 👍🙂

Bunun tam açılımı: National Interest Exceptions all Presidential Proclamations on Novel Coronavirus.

"Presidential Proclamations Restricting Visa Issuance and Travel to the U.S." diye bir durum var. Bazı vize türlerinin verilmesi ve bazı bölgelerden ABD'ye seyahat yasakları ile ilgili.

Sizin vizenizdeki bu ibare bu kısıtlamaların size verilen vizede uygulanmayacağını söylüyor.

Coronavirus kisitlamalari ile ilgili baskanlik kararnamelerinden muaf oldugunuzu belirtiyor. Buyuk ihtimalle ilk giris icin giderken sorun cikmamasi icin. Tabii ki PCR testi yaptirmaniz gerekiyor, ucustan onceki 72 saat icerisinde.

• alt metni

DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamaları (Temsili) :)

• Merhabalar, sizlere birşey danışmam gerekiyor. Abim 21 talihlisi ve c/o kısmında benim adım soyadım yazıyor. Mal varlığım yok, reşit bile değilim. Bunun ne anlama geldiğini açıklayabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim :)

• Merhabalar 08.07 'dan sonra liste dışında mülakat alan oldu mu? Birde aynı gün 4 kişi 10.45 randevusu almış görünüyor. Çoklu bir çalışma var sanırım konsoloslukta? Aslında yetişmeyecek bir şey yok gibi. Son 2 yılda numaralar arası boşlukların da çok olduğuna dair bir konuşma izledim. Tabi yetiştirmeye gönülsüzler onun da farkındayız.

Benzer Başlıklar

• DV2021 Goh v. Blinken Davası (Mart 2021)

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    157
    10 Oy
    157 İleti
    10k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 17 Oy
    8k İleti
    916k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 15 Oy
    4k İleti
    494k Bakış
    erenottiE
    @bkaraca Merhaba, normalde pause olmasa, hızlı da denilebilecek bir ofiste süreciniz muhtemelen yetişirdi ancak pausedan dolayı green card alamama ihtimaliniz oldukça yüksek görünüyor. Masraflar gözünüze gelmeyecekse ve süreç içinde ülkeden çıkamayacağınız için 2.5-3 ay uygun zamanınız varsa denenebilir. Bol şanslar diliyorum.
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k