Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    ABD'ye göç edecek, özellikle genç arkadaşlar için önereceğim meslektir.

    "ABD'ye gidersem orada ne iş yaparım?" kaygısı çoğu kişide vardır. Diplomalarımız ve mesleki tecrübelerimiz çoğunlukla oranın standartları ve yasal şartlar nedeniyle bir değer taşımadığı için iş alanında insanlar genelde dipten, sıfırdan başlamak zorunda kalabiliyorlar. Kendi diploması/uzmanı oldukları alanlara geçmek için zaman , para, emek harcamak, bir sürü formalite, sınav, sertifkasyon hatta sıfırdan yeniden üniversite okumak gibi süreçlere girmek zorunda kalıyorlar. Kendi alanlarına geçene kadar uber, lyft, kuryelik, garsonluk, kasiyerlik vs gibi işlerle bir gelir oluşturmaya ve tutunmaya çalışıyorlar.

    Drone pilotluğu (UAV - unmanned aerial vehicle) hem elde etmesi kolay bir lisans olması, hem görece düşük bir eğitim/yatırım maliyeti olması sebepleriyle başlangıç için fena geliri olmayan bir meslektir. Bu alanda tecrübe kazanmış lisanslı birinin geliri yıllık 50 bin doların üstüne çıkabilir. Kullanıldığı uygulamaya ve uzmanlık becerinize göre 100 bin doların üstüne çıkabilir.

    Drone teknolojisi ve uygulama alanları öylesine bir hızla büyümekte ki ciddi bir drone pilotu ihtiyacı doğmuş durumda. İş arama sitelerine girip "drone pilot", "uav pilot" gibi anahtar kelimelerle arama yaparsanız nasıl bir talep olduğu hakkında fikir sahibi olursunuz.

    Tarımsal ilaçlamadan, kargoya, hava film/fotoğraflamadan (TV/sinema sekötürü dahil) havadan denetleme (nakil hatları, kanalizasyon, su vs) o kadar çok alanda yoğun kullanılmaya başladı ki. Aşağıda kullanım yoğunluğuna göre bir liste koyacağım.

    ABD'de commercial uygulamalarda drone kullanmak için FAA lisansı almanız gerekmektedir.

    Bu lisans alma süreci maksimum 2 ay sürmektedir ve maliyeti eğitimi, sınavı vs toplam 400-700 dolar arasında değişmektedir.

    Biraz yeteneği olan için düşük bir maliyetle alması kolay, geleceği çok parlak bir meslek. Hem keyifle uğraşıp hem de iyi kazanma fırsatları sunan bir meslek.

    Basit işlerde çalışarak orada tutunurken bir yandan da buna yatırım yapmak (ki yukarıda yazdığım gibi çok büyük bir maliyet ve zaman gerektirmiyor) özellikle genç arkadaşlar için iyi bir meslek alternatifidir.

    Bir çok meslek gelişen teknoloji ile önemini ve gelirini kaybederken Drone Pilotluğu geleceğin parlak mesleklerinden biridir.

    alt metni

    TOP INDUSTRIES USING DRONES FOR WORK

    Here are some of the top industries and sectors using drones for commercial purposes today, along with the ways that they’re using them:

    Agriculture
    Farmers use drones to collect data on their crops and then use that data to improve their yields.

    Chemicals
    Drones are being used in the chemicals industry to improve indoor inspections by taking the place of inspectors in collecting visual data inside large assets used in chemical processes.

    Conservation
    One of the main ways drones are helping conservation efforts is by providing detailed vegetation maps to help track forestry work and water mapping to better understand how water moves through an area. Drones have also been invented that shoot out seeds from the air, which could help reforestation efforts in places that have been clear cut.

    Construction
    Mapping and surveying construction sites can be quite slow when done by walking a site. Drones help speed up these efforts, allowing construction companies to provide real-time maps of progress and surveys that can help them both plan for projects and improve projects that are underway, leading to significant savings.

    Delivery
    Consumer drone delivery has yet to be rolled out at a large scale anywhere in the world but it does present a major contribution for commercial drones. Medical drone delivery is currently taking place throughout the world in countries as far-reaching as Rwanda, the U.S., and Switzerland (where Flyability is headquartered).

    Filmmaking
    For years now, high-end drones have been used to capture aerial shots for movies instead of helicopters, which are more expensive and cumbersome to work with.

    Mining
    Mining companies are turning to tough indoor drones like the Elios 2 to help them create maps of their mines. These maps lead to improved safety and can also help companies locate ore that might otherwise be lost.

    Insurance
    Insurance companies are always processing claims, especially after large storms. Drones are helping insurance companies process claims on roof damage much more quickly by allowing adjusters to collect visual data from the sky instead of by climbing up ladders. Insurance companies are also using drones for accident reconstruction, helping them to piece together how an auto collision took place so that they can verify the validity of auto-related insurance claims.

    Oil & Gas
    Indoor drones like the Elios 2 are making a big impact in Oil & Gas by providing inspectors with a tool for collecting high-quality visual data inside assets crucial to the oil refining process, such as tanks and FCC units. and risers.

    Power Generation
    In power generation, indoor drones are also helping inspectors to access areas that would otherwise be difficult to reach. Drones can also help keep inspectors from the harm presented by radiation at nuclear power plants by taking the place of inspectors in collecting visual data of key assets like boilers.

    Public Safety
    Law enforcement, fire departments, and search and rescue have all adopted drones over the last several years. Police use drones to help them get better situational awareness and to map densely populated areas, firefighters use drones to collect thermal data that can pinpoint where they should focus their efforts, and search and rescue personnel are using both thermal and visual sensors on drones to help find people missing in the wilderness.

    Sewer Maintenance
    Indoor drones have been helping inspectors enter city sewer systems to collect visual data that can be used to identify the source of a problem or to evaluate the condition of the infrastructure as part of the regular maintenance process.

  • ⭐⭐

    bilgi için thanks

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    sn. @smartcells detaylı bilgiler için teşekkürler.
    dediğiniz gibi oldukça zevkli ve bir o kadar da kazançlı bir meslek.
    türkiye'de hali hazırda uğraştığım bir (yarı meslek-hobi) olduğu için benim de abd'de düşündüğüm bir meslek aynı zamanda.

    araştırdığım lisans kurslarından birini buraya bırakıyorum, faydalı olası dileğiyle.

    burada da eyaletlere göre drone yasaları bulunmakta. gitmeyi düşündüğünüz eyalete göre kontrol edebilirsiniz.


  • Anlattıklarınız bana da çok makul geldi, konuyu da takip etmek adına yazayım ve size de teşekkür edeyim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    şöyle bir video da eklemek isterim 🙂


  • Merhaba ben Turkiyede havacılık yönetimi okuyorum ingilizce temelim var ve sürekli geliştiriyorum. Dv2022 green kazandım gitmek nasip olursa turkiyeden mezun olup (şuan 3. Sınıfım) diplomayı aldıktan sonra amerikadan denklik alabilir ve amerika havaalanında iş bulabilir miyim ? Tam olarak yer hizmetlerinde çalışmak için egitiliyoruz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Kitapsever şimdiden üniversite hocalarınla bu konuyu konuş muhakkak onların amerika da işbirlik olduğu arkadaş yada grupları vardır. Neden bitmesini bekliyorsun ki şimdiden konuş staj yapacaksın onların işine paralel bir staj yaparsın böylelikle oraya gidince yabancılık çekmezsin.


  • @ayvalik10 teşekkür ederim çok mantıklı dediğiniz bu konuda mail yazayım hocalarıma belki staj ayarlama fırsatları olur birde yardımcı olursa süper olur. Hiç aklıma gelmemişti iyi oldu 🙂


  • Amerika'da profesyonel olarak değil de hobi ve eğlence amaçlı drone uçurmayı düşünenler için Federal Havacılık İdaresinin (FAA), "B4UFLY" adında cihazınızı nerelerde uçurup nerelerde uçuramayacağınızı harita üzerinden gösteren bir uygulaması varmış. Akılda tutmakta fayda olabilir.

    https://www.faa.gov/uas/recreational_fliers/where_can_i_fly/b4ufly/


  • Drone konusunda:

    Gecen haftasonu parkta kopekle yuruyus yapiyorduk. Onumuzde bir kadinla adam yuruyordu. Birdenbire kadinin kafasina bir drone gelip carpti. Saclarina drone pervaneleri dolandi. Adam drone'u kadinin saclarindan kurtardi ve yere atip ayaklariyla ezip parcaladi. 😁 Sonra etrafa bakindilar, hatta bende bakindim ama kimseyi goremedik. 😠

    Adamin yerinde bende olsaydim, aynisini yapardim. 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Drone lisansı almak isteyen varsa sivil havacılık internet üzerinden veriyor. 20 soruluk online bir sınav var ona giriyorsunuz sadece bu ay ücretsiz yapmışlar.
    1200tl idi sonrada 480 tl ye düşmüştü şimdi bedava olmuş.
    iha.shgm.gov.tr
    Ye girip

    1. Kayıt oluşturun
    2. Hem telefona hem emaile kod gelecek
    3. Bilgilerinizi yazdıktan sonra
      Çıkış yapın
    4. Tekrar şifrenizle girin
    5. İHA Pilot Kayıt Başvurusu seçiyoruz
    6. IHA 1 sportif amatör- Seçeceksiniz
    7. Sınav ol seçiyoruz

    Yanitlar:
    1- HAYIR
    2- HAYIR
    3- EVET
    4- EVET
    5- HAYIR
    6- HAYIR
    7- EVET
    8- HAYIR
    9- EVET
    10- HAYIR
    11- EVET
    12- HAYIR
    13- HAYIR
    14- EVET
    15- HAYIR
    16- EVET
    17- HAYIR
    18- EVET
    19- EVET
    20- EVET

    Bu ay sonmuş
    İHA 01. Seçeneği 0-25kg ya kadar İHA uçurabilirsiniz demek
    20 soruyu yanitladiktan sonra
    Vesikalık foto yükle diyecek, bilgisayarda yada telefonunuzda normal fotonuz hazır olsun.
    Onuda yükleyince bitiyor e devletten sorguladığınız zaman süresiz pilot lisansınız oluyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10
    yaklaşık 1-2 dakika sonra gelen belgeler

    12.jpg

    11.jpg


  • @ayvalik10 bilgilendirme için çok teşekkür ederim 🙏😊


  • @ayvalik10 Teşekkürler, bir türlü fotoğrafı kabul ettiremedim. Hangi boyutlarda olması gerekiyor bilginiz var mıdır?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cisemc vesikalık olması gerekiyor green kart için kullandığın oluyor


  • @ayvalik10 Telefondan olmadı, bilgisayardan oldu tekrar teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cisemc hayırlı olsun

  • ⭐⭐⭐

    @ayvalik10, içinde söyledi: Drone (UAV) Pilotluğu

    Drone lisansı almak isteyen varsa sivil havacılık internet üzerinden veriyor. 20 soruluk online bir sınav var ona giriyorsunuz sadece bu ay ücretsiz yapmışlar.
    1200tl idi sonrada 480 tl ye düşmüştü şimdi bedava olmuş.
    iha.shgm.gov.tr
    Ye girip

    1. Kayıt oluşturun
    2. Hem telefona hem emaile kod gelecek
    3. Bilgilerinizi yazdıktan sonra
      Çıkış yapın
    4. Tekrar şifrenizle girin
    5. İHA Pilot Kayıt Başvurusu seçiyoruz
    6. IHA 1 sportif amatör- Seçeceksiniz
    7. Sınav ol seçiyoruz

    Yanitlar:
    1- HAYIR
    2- HAYIR
    3- EVET
    4- EVET
    5- HAYIR
    6- HAYIR
    7- EVET
    8- HAYIR
    9- EVET
    10- HAYIR
    11- EVET
    12- HAYIR
    13- HAYIR
    14- EVET
    15- HAYIR
    16- EVET
    17- HAYIR
    18- EVET
    19- EVET
    20- EVET

    Bu ay sonmuş
    İHA 01. Seçeneği 0-25kg ya kadar İHA uçurabilirsiniz demek
    20 soruyu yanitladiktan sonra
    Vesikalık foto yükle diyecek, bilgisayarda yada telefonunuzda normal fotonuz hazır olsun.
    Onuda yükleyince bitiyor e devletten sorguladığınız zaman süresiz pilot lisansınız oluyor

    Ah keşke zamanında bu mesajı görseydim dedimmm, bir baktım bugün yazılmış. Hemen kaydoldum. 😁

    Cevapları vermen hoşuma gitmemiş olsa da teşekürler. 😊


  • @ayvalik10 Teşekkürler. Ay bitmeden alalım +1 belge nerede ne zaman işe yarayacağı belli olmaz.


  • Ben de boyle amator denizcilik lisansi almistim. Cesitli uluslarasi fonlardan para aliniyor mesela 3 sene icinde 500.000 drone pilotu yetistirecegiz diye. Sure sonuna geldiginde sayi tutmuyor haliyle. Tutturmak icin neredeyse adini dogru yazana lisans veriliyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

70
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum