Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @recentibus, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan Eylül sonuna kadar neredeyse tüm Türkiye tamamen aşılanmış olacak (BioNTech 120 milyon aşı gönderiyor). 1 Ekim'de DV-2022 mülakatları başlar mı?

    bilemiyorum. tek bildiğim şuan sizin gibi düşük case numarasına sahip kazananların evrak talep + onay almış olması gerektiği.

    ama esamesi okunmuyor..

  • ⭐⭐⭐

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @recentibus, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan Eylül sonuna kadar neredeyse tüm Türkiye tamamen aşılanmış olacak (BioNTech 120 milyon aşı gönderiyor). 1 Ekim'de DV-2022 mülakatları başlar mı?

    hayır. DV2021 mülakataklarını tamamen başlatacak tek şey davalardan çıkacak kararlar.
    bunun dışında basılacak 20-30 vize kimsenin işine yaramaz.

    Sayın @gucarslan arkadaş DV-2022 mülakatlarını sormuş. 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @FUAT-ARI, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    DS-260 formunu en son ne zaman submit edip göndermemiz gerekiyor arkadaşlar. Ne kadar zamanımız var.

    Sayın @gucarslan dediği gibi lütfen önce sürecinizi imzanıza taşıyın. Böylelikle daha net cevaplar alırsınız.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin


  • Merhaba benim hesabıma babamın para aktarması mülakatta sıkıntı yaparlar mı? Veya bunun bir sınırı var mı ? hesapta para bulundurma konusunu biraz açabilir misiniz acaba?


  • @mehmet48 Mulakattan 15 gun once dolar hesabi acmistim, Gostermelik olarak babamdan para aldim 10k-15k dolar arasi. Mulakata giderkende hesap cuzdani goturmustum. Onaylandigini ogrenincede parayi geri gondermistim.( Istersen geri vermeyede bilirsin tabiki 🙂 🙂 🙂 )

  • ⭐⭐⭐

    @mehmet48, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba benim hesabıma babamın para aktarması mülakatta sıkıntı yaparlar mı? Veya bunun bir sınırı var mı ? hesapta para bulundurma konusunu biraz açabilir misiniz acaba?

    Banka hareketlerinin son iki ayına bakıyorlar diye biliyorum. Ayrıca babanızın hesabınıza para aktarmasında bir sakınca olmaz. Mülakat tarihinden önceki üç ayda (bu benim tavsiyem) hesabınızda yeterli para olması gerekiyor ya da maddi değerini belgeleyebileceğiniz taşınmaz mallar da olabilir. (Üzerinize kayıtlı ev, arsa gibi)
    Ama yeterli para miktarı konusunda az para ile vize alanı da duyduk çok para ile alanı da. Bu biraz da gitmek istediğiniz eyalete bağlı olarak orada yani gerçek hayatta size gerekecek olan miktarı yanınızda bulundurmanız ile alakalı.


  • @Programmer Çok teşekkür ediyorum


  • @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @recentibus, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan

    1. DV-2021 mülakatlarına daha başlanmamasının sebebi, COVID-19'un Türkiye'deki kötü durumu mu?

    2. Prof. Dr. Uğur Şahin'in (BioNTech'in kurucusu) bir konuşmasını dinledim; Eylül ayının sonuna kadar 120 milyon doz BioNTech aşısı Türkiye'ye gelmiş olacak dedi. Öyleyse, DV-2022 mülakatlarının başlama tarihinde, neredeyse tüm Türkiye tüm dozlarını olmuş olacak. Öyleyse, bir DV-2022 kazananı olarak (case number: 17xx), Ekim veya Kasım ayında göçmenlik vizemi alabilir miyim?

    1- hayır. bu kesinlikle covid ile alakal değil. eğer öyle olsa ankara konsolosluğu diğer göçmen vizelerini geçen yıllardan daha fazla sayısa basmazdı.

    2- eğer süreniz doğru şekilde başlar ve devam ederse elbette almı olursunuz. ama bu durum aşılana olayı ile tamamen bağımsız.

    Fakat, şu an ulaştığım aşağıdaki resmi internet sayfasındaki 5 numaralı açıklama, DV-2021'ler için mülakatların yapılmamasının Türkiye'deki COVID-19 durumu ile alakalı olduğunu belirtiyor

    Bunun yanında, 02/06/2021'de kapalı olan Budapeşte konsolosluğu (Macaristan) bugün açılmış görünüyor: https://savediversityvisa.org/daily-visa-statistics/ Macaristan'ın halkını aşılama oranlarına bugün baktığımızda da, %39'unun tüm dozları olduğunu görüyoruz; Türkiye için ise bu oran bugün %15. Ancak, yaptığım hesaplamaya göre, Temmuz sonunda Türkiye için bu oran yaklaşık %50 olacak.

    Sonuç olarak, Macaristan'ın DV-2021 mülakatlarına başlama sebebi %39'luk orana ulaşması ise, Türkiye de Temmuz ayı içerisinde DV-2021 mülakatlarına başlar diye tahmin ediyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mac, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @mac, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba arkadaşlar, şanslı kişilerden birisi olarak ben iki hafta önce DS260 diversity immigrant visa app. mı attım, ben bu yıl için ayrıca daha önceden 2021 başında work and travel için j1 başvurusunda da bulunmuştum, TR deki Konsolosluk şartlarından dolayı bir visa görüşmesi olmadı, ancak Sofya ve Meksika daki konsolosluklardan J1 visası için başvurulabildiği şeklinde bir gelişme var. Ben halihazırda immigrant visa için başvurmuşken gidip Work and Travel için bir non-immigrant J1 başvurusunda bulunabilir miyim? Bulunursam kesin olarak reddedilme durumu var mı hali hazırda DV lottery başvurusu attığım için? Beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

    J-1 basvurusunda bulunabilirsiniz. Turkiye'ye geri doneceginizi gosterebildiginiz surece vize alabilirsiniz (bu konuda en buyuk kanit devam eden okulunuz olacaktir diye dusunuyorum). Fakat bu vize basvurusunu DS-260 formunu doldurmadan once yapmis olsaydiniz cok daha iyi olurdu 🙂

    Bu soruyu forumda daha once sordunuz mu?

    Bu soruyu burada ilk defa yöneltiyorum, daha önce sormadım. Benim hali hazırda bir J1 başvurum aslında var, ancak, konsolosluklar kapalı olduğu için herhangi bir görüşme tarihi sağlanmadı. J1 başvurumu DV lottery çıkmadan önce yapmıştım, şimdi vize görüşmesi alamayan Work and Travel öğrencileri için Bulgaristan, Meksika gibi ülkelerde tekrar J1 için başvurma fırsatı doğdu. Benim halihazırda olan immigrant başvurum engel değilse, bu yaz Work and Travel yapabilmek için çalışan, yurtdışındaki bir ABD konsolosluğuna başvurmayı düşünüyorum.

    Okulum için bu yıl son yıl, böyle non-immigrant vize görüşmesinde DV lottery talihlisi olmak işleri daha da kolaylaştırmaz mı, aslında?

    Şimdiden teşekkürler.

    her vizenin, yasalarla belirlenen ayri ayri kurallari var. DV talihlisi olmaniz size diger vizeler konusunda bir avantaj saglamiyor. Tam tersine ABD'ye gocmenlik islemleri icin girebileceginizi dusunup reddedebilirler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @recentibus sizce covid-19 sadece DV talihlilerinden mi bulaşıyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @samet-tr, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Eskiden cok normal sekilde yapilan bir islemdi bu, yeni ulkeye gittiginizi belirtip mulakatinizi yeni ulkeye aldirabiliyordunuz, hatta konsolosluklar da gerekirse birkac hafta icinde dosyayi yeni konsolosluga gonderiyordu; ama su an cok olaganustu bir durum var ve hicbir ulke zorunlu kalmadikca baska ulke vatandaslarina bakmak istemiyor. Ankara'daki ABD konsoloslugu'nun yaptigi gibi... O nedenle buna gercekten zorunlu kalmadikca, ne KCC ne de konsolosluk bu tur islemleri kolayca yapmayacaktir, bilginize. Bir de sunu unutmamaniz lazim, eger bu islem zaten cok kolay yapilabiliyor olsaydi, herkes mulakat yerini degistirip vize veren ulkeden vize almaya calisirdi, sadece siz degil tum DV talihlileri bu firsattan mahrum kalmak istemiyor.

    şimdi aklım karıştı biraz.ben yarın gidip bulgaristan'a yerleşeyim ve süreci ordan devam ettireyim fikri yerleşti aklıma.
    ben ds-260 formunun birkaç sayfasını doldurdum ve doğal olarak ilk sayfada mülakat yeri ankara olarak seçtim,forma yeni bilgi yüklemek için girdiğimde tüm sekmelere geri dönüp bilgileri değiştirebiliyorum fakat ilk sayfa olan mülakat yeri sayfasına ulaşamıyorum.formu devam edip tüm bilgileri girsem sanırım en son sayfada bir kez daha soruyor mülakat yerini oraya sofya yazsam kabul olur mu?
    yani formun başı ankara sonu sofya olacak biraz tuhaf gibi 🙂

    formun sonunda yeniden soruya cevap vermiyorsunuz, o cevabi degistiriyorsunuz. Yani, iki ayri cevap seklinde dusunmeyin.

    Eger Bulgaristan vatandasi degilseniz veya su an Bulgaristan'da bulunmuyorsaniz KCC dediginiz cevabi kabul etmeyebilir, bilginize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @osman-1, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Daha önce çalıştığımız kısımda. 2014/2015 yılları arasında 1 sene staj yaptığım yerin şuanki güncel bilgilerini bilmiyorum.Adres değişikliği vs.vs olmuş olabilir.
    Supervisor's Surnames gibi bilgileride hiç hatırlamıyorum. Eski çalıştığım yerlerden 1 sene staj yaptığım yeri girmesem problem olurmu ?

    18 Yaşında iken çalışmıştım.

    o zamanki bilgileri yazabilirsiniz, bir problem olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @darkside, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar size iki sorum var.

    1. Ben lisede 4. sınıfken okudugum lise anadolu lisesine dönüşüp adı değişti, fakat benim diplomada düz liseli olarak görünüyor. Ds260 formuna normal lise diplomamda okul ismi ne yazıyorsa onu mu yazmalıyım yoksa okulun şu an ki güncel ismini mi yazmalıyım?

    2. İkinci sorum ise social security number ile ilgili, formun açıklamasının olduğu pdf'de 3 kutucuk olacak onları no,yes,yes olarak doldurun diyor fakat ben de 2 tane kutucuk görünüyor. Fotograf eklemeyi beceremedim. İlk formu doldururken 3 kutucuktu şuan sadece iki kutucuk görünüyor.

    1. diplomadaki gibi yazabilirsiniz.

    2. yes ve no cevaplari arasinda gidip gelirseniz diger secenek acilacaktir.


  • @gucarslan haklısınız. Bu işin covid ile alakası yok gibi. Ya yeterli personel yok ya da göçmen almak istemiyorlar. Açıkcası DV2022 için de ümidim yok. Böyle giderse greencard çekilişi kalkabilir bile. Bu sadece tahmin.


  • @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @recentibus sizce covid-19 sadece DV talihlilerinden mi bulaşıyor?

    Analizimden sonra sizden böyle bir cevap almak beni üzdü

    Resmi açıklamayı buraya metin olarak da yazıyorum. Sorunuza yanıt olacaktır:
    COVID-19 pandemisi nedeniyle Ankara’daki ABD Büyükelçiliği olarak şu an DV-2021 çeşitlilik vizesi programının görüşmelerini yapmamaktayız. Çalışanlarımızı ve başvuru sahiplerini tam zamanlı olarak binalarımıza tekrar kabul edebilmek için Dışişleri Bakanlığı’nın rehberliğini takip etmekteyiz. Acil ve misyonumuzla ilgili kritik durumlar için vize hizmetleri vermeye devam etmekteyiz. Koşullar düzeldikçe ve başvuru sahipleri ile çalışanlarımız için güvenli hale gelir gelmez rutin vize hizmetlerimizi vermeye devam edeceğiz


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    Covid-19 aşılama konusunda bir sağlık personeli olarak şunu sizlere söyleyebilirim. Sağlık Bakanlığı son bir haftadır aşılama işini hızlandırmak için belli personelleri geçen hafta sonundan bugüne kadar harıl harıl çalıştırdılar. Hastanelere ve tüm Aile Sağlığı Merkezlerine aşılama konusunda tekrar tekrar eğitimler veriliyor. Hükümet de kapıların biran önce açılmasını istiyordur. Ekonomik veya başka sebeplerle diyebilirsiniz ama her sektörün buna acil ihtiyacı var.
    Toplum olarak çok da pandemiye dikkat etmedik maalesef. Dolayısıyla Avrupa ülkeleri ve ABD bunun farkında. Sinovac aşısını da kabul etmediklerinden dolayı ülkemizi kırmızı listede tutuyorlar.
    Belki de siyasi sebeplerden açmıyorlardır. Ama bunun birinci sebebi DV talihlileri olamaz. Benim fikrim iş dünyasının yaşadığı sıkıntılardır. Asıl zarar verilen konu bu olarak düşünülüyor. Naçizane görüşüm bu yöndedir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @recentibus bakın.. bu süreci bütün detayları ile takip etmeye çalışan biri olarak, konsolosluğun yaptığı açıklamanın ne kadar gerçekten uzak olduğunu göstermeye çalışıyorum size. resmi sitede yazan bir metnin gerçekleri yansıtmasini beklersiniz, bu çok normal. ancak konu vize işlemlerine geldiğinde bunu pek doğru bulamıyorsunuz.

    neden mi?

    şöyle düşünün.. karşınızda geçen yıllardan daha fazla göçmen vizesi basan bir konsolsoluk var ve basmadigi tek vize dv vizesi.

    sürekli resmi sitedeki covid ifadesi içeren metni gösteriyorsunuz ancak; ayni resmi sitenin bütün göçmen vizelerini basarken neden DV vizesi basmadigini açıklayan resmi metni gösteremiyorsunuz?
    çünkü öyle bir açıklama yok!

    bu yüzden soruyorum, sizce covid sadece dv talihlilerinden mi bulaşıyor diye.

    neredeyse bütün konsolsolukların sitelerini ve açılan davaların erisebildigim dava dosyalarının okumaya çalışıyorum. hep ayni terane, hep aynı yalan.

    covid; bütün göçmen vizeleri basilirken konsolsoluk görevlilerini riske sokmazken, dv vizesi basacakken ölümle tehdit edemez! bunu dile getiren hangi kurum varsa hayal dünyasında kendisine başarılar dilerim.

    size tavsiyem, bu açıklamaya kendinizi inandirmaktan vazgeçin. dv vizesini engelleyen her ne varsa bu covid değil. rıza silahlipoda bile olabilir ama covid değil.

    olmadı, olmayacak.

  • ⭐⭐⭐

    EU bölgsinde DV visa mülakatı vermeyen 4 ülke kaldı sadece:

    Ansterdam - Hollanda
    Stockholm - İsveç
    Moskova - Rusya
    Ankara - Türkiye


  • @gucarslan Merhaba. Geçen sene ile bu sene verilen vize sayısı nedir hocam ? Bardağın dolu tarafından bakarsak, geçen seneden hızlı çalışmaları iyi bir haber. Ellerindeki birikmiş dosyaları bitirip dv ye de yer açarlar diye ümit ediyorum.

    Türkiye de vaka sayısı azalıyor, aşılanma artıyor. Ayrıca açılan konsolosluk sayıları her geçen hafta artıyor. Bence açılacak nedense içimde böyle bir his var. 🙂 ❤


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum