Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @smartcells Çok aklımı kurcalayan bir konuydu. Cevabınız bizi rahatlattı. Çok teşekkür ederiz yardımcı olduğunuz için.

  • ⭐⭐⭐

    @Bilgehan-Şeref, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @smartcells Çok aklımı kurcalayan bir konuydu. Cevabınız bizi rahatlattı. Çok teşekkür ederiz yardımcı olduğunuz için.

    Örnek olarak aşağıdaki gibi hazırladım. isim ve soy isim tamamen atmasyondur.

    Rus pasportunda
    latin harflerle yazılan isim: irina tula
    kiril harflerle: irina vladimirovna tyula
    alt metni

    Böylece Rus pasaportunda yazılan hem latin harflerle yazılmış kısa versiyonu hem de kiril harflerle yazılmış tam versiyonu doğru biçimde vermiş olacaksınız. Verdiğiniz bilgiler elinizdeki yasal belgede aynen yazıldığı için herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.


  • @smartcells emeğinize sağlık. Zaman ayırıp örnek üzerinde göstermişsiniz. Çok teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @Bilgehan-Şeref

    Teşekkürü @crazycells 'e edeceğiz. Bende de aynı kafa karışıklığı yaşanmıştı. Sağolsun o da bana bu şekilde açıklamıştı.
    Dediğim gibi girdiğiniz bilgiler elinizdeki yasal belge ile (pasaport) desteklendiği/aynı olduğu sürece bir sıkıntı yaşanmaz.


  • Merhaba arkadaşlar. Çalıştığımız iş yerlerini belirtirken veya oturduğumuz önceki adresleri forma girerken bazı genel ifadeler için türkçe mi yoksa ingilizce karşılıklarını mı yazmamız lazım. Örneğin A firması yazdığımızda A company mi yazmamı doğru olur yoksa türkçe haliylemi kalmalı. Bunun yanında önceki oturduğumuz adresleri girerken manolya sokak yerine manolya street mi yazmamız doğru olur? bu konularda bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. Saygılarımla,


  • @aylinak, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba
    Email adresi girdikten sonra kullandığınız başka email var mı sorusunda çalıştığımız şirketteki email adresini yazmaya gerek var mı?
    Tesekkürler

    Kişisel kullanım amaçlı e-mailler belirtilmeli diye hatırlıyorum.


  • @smartcells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Bilgehan-Şeref

    Teşekkürü @crazycells 'e edeceğiz. Bende de aynı kafa karışıklığı yaşanmıştı. Sağolsun o da bana bu şekilde açıklamıştı.
    Dediğim gibi girdiğiniz bilgiler elinizdeki yasal belge ile (pasaport) desteklendiği/aynı olduğu sürece bir sıkıntı yaşanmaz.

    Bende aynı sıkıntıyı şurda yaşadım. Kendi başvuru formunu doldururken ilk green card başvuru formunda eşimin bilgileri olan kısımı doğum belgesine göre doldurmuştum. Middle name kısmına ortanca ismini yazmıştım. Eşim şimdi yeni pasaport alınca bilgilerini İngilizce yazan kısıma göre dolduracağım ds 260da.Aynı yazdığınız gibi. Başta çok endişelendim red alırız diye ama sorun yok diye düşünüyorum. Çünkü allies kısmında belirtmiş olacağiz yani ilk başvuru bilgileri eşim ve çocuklar içinde aynı şekilde doğum belgesinde ne yazıyorsa o şekilde belirtip yollamıştım. Sonuç olarak pasaport zorunluluğu sadece başvuru sahibi için şart iken diğer kişiler sonradan çıkartabilir. Zaten eşim soyadını değiştirmemişti. Şuan herşeyi allies kısmında yazacak. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu ile ilgili?
    Birde, çocuklar için have you evet used other names kısmı tam olarak nasıl olacak?
    Name kısmı :Ad ve ortanca ad
    Surname : aynı soy ad mı olacak yoksa boş mu kalacak? Sonuç olarak soyad ile ilgili bir değişme olmadı. Eşimde evlilik dolayısıyla benim soyadım oldu


  • @emirgenco teşekkürler. Şunuda sormak istiyorum. DS 260 formunu doldurduk ve gönderdik. Mülakattan önce mi bu maliyeti harcıyoruz. Yani Amerikaya gitme şansımız garantilendikten sonra mı bu bedeli ödüyoruz yoksa parayı ödesek maliyetlere katlansak bile gidişimiz kesin değil mi?


  • Üniversite döneminde kısa süreli 2 ay gibi 2000 yılında bir şirkette çalışmıştım. Sgk dönümünde görülen bütün çalıştığım şirket bilgilerini yazmam gerekirmi


  • Merhabalar. Ds260 formunu verdikten sonra fotoğrafları hazırlamamız söyleniyor ve bir takım bilgiler veriyorlar. Sorum şu, TR pasaportu ve yeşil kart başvurusunda verdiğimiz fotoğraflar (Biometrik) istenilen fotoğraflarla uyuşuyor mu yoksa yeniden farklı bir formatta mı çekilmemiz gerekiyor. Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐

    @FUAT-ARI Mülakat öncesi yapmanız gereken zorunlu harcamalar mevcut: Sağlık Muayenesi Ücreti (270 dolar kişi başına), Muayenede yapılan aşıların ücreti (20-220 dolar arası değişiyor, kişi başına), vize ücreti (330 dolar kişi başına). Bunları ödedikten sonra mülakata girebiliyorsunuz.

    Mülakatta gösterecen 15k ve her kişi başına 5k ise herhangi bir harcama değil, bankada hesabınızda bulunan birikim oluyor. Konsolosluk bunu yalnızca ABD'ye gidince devlete yük olmayacağınızı görmek için istiyor.

    Mülakatı geçerseniz de GreenCard'ınızın bastırmak için USCIS'e ücret ödemeniz gerekiyor. Bu da 220 dolar kişi başına.

  • ⭐⭐⭐

    @The-inception, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Üniversite döneminde kısa süreli 2 ay gibi 2000 yılında bir şirkette çalışmıştım. Sgk dönümünde görülen bütün çalıştığım şirket bilgilerini yazmam gerekirmi

    Mülakatta SGK dökümü istenmiyor. Yazmayabilirsiniz, ancak sizinle bağlantılı önemli tüm iş deneyimlerinizi yazmanızda fayda var.

  • ⭐⭐⭐

    @Barış-Buz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar. Ds260 formunu verdikten sonra fotoğrafları hazırlamamız söyleniyor ve bir takım bilgiler veriyorlar. Sorum şu, TR pasaportu ve yeşil kart başvurusunda verdiğimiz fotoğraflar (Biometrik) istenilen fotoğraflarla uyuşuyor mu yoksa yeniden farklı bir formatta mı çekilmemiz gerekiyor. Teşekkürler.

    Bahsettiğiniz fotoğraflar güncel olmayacağı için mülakat öncesinde ABD standartlarına uygun şekilde fotoğraf çektirebilirsiniz konsolosluğun yakınında.


  • Herkese merhaba;
    DS 260 formumu 22 Mayıs 2022 tarihinde doldurdum.
    "SSN numarası için daha önce bir başvurunuz oldu mu?" sorusuna NO şeklinde yanıt vermiştim.
    Fakat bir süre sonra bundan 11 sene önce ABD'ye WAT ile gittiğimde SSN numarası da almış olabileceğim aklıma geldi. Tabii onun hala geçerli olduğunun farkında bile değildim, neredeyse unutmuştum.. Daha sonra SSN numaramı da eski arşivlerimden buldum.
    Sonuç olarak istemeden forma yanlış bilgi girmiş oldum.
    Sizce bunun için formu yeniden açtırmalı mıyım?
    Yoksa vize görüşmesi sırasında SSN numarası bilgimi paylaşmam yeterli olur mu?


  • Merhaba mülakkatta diplomanın ingilizcesi mi istiyorlar yoksa normal türkçe oluyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mehmet48 mülakata ankara'da girecekseniz türkçe ya da ingilizde olabilir. siz hangisine sahipseniz..

    bu arada lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın!


  • Merhaba. Eşim 2022 talihlisi. DV 260 formunu gönderirken 4 kişilik ailemiz ayrı ayrı formları doldurduk. Ve herkesin mail adresleri kendilerine özel. Forumun bir yerinde okumuştum sanırım. Tek mail adresi kullanın yazıyordu. şimdi benim yaptığım gibi herkesin kendi mail adresini yazmamız doğru mu? Yoksa sadece talihlinin mail adresini mi yazmalıyız diğer aile üyelerine.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    @Ali-Yüksel Sürecinizin sonraki aşamalarındaki iletişim asıl talihlinin verdiği mail üzerinden ilerleyecek. Evrak talebini ve mülakat mailini KCC, asıl talihliye gönderecek. DS260'da her birey için farklı mail adresi belirtmenizde bu açıdan bir mahsur bulunmuyor.


  • İş deneyimlerimizi girerken devam ettiğimiz firma için çıkış tarihi olmayacaktır. Bunu nasıl belirtmeliyim? Ayrıca aynı anda bik iki tane firmada sigortalı gözüküyorum ve henüz ayrılmadım. Bu durumda bu iş yerlerini yazarken nasıl veri girişi yapmalıyım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.


Benzer Başlıklar

  • 644
  • 11
  • 11663
  • 114
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

125
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum