• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Barış Buz
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 30
    • En İyi 6
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

Barış Buz

@Barış Buz

9
    İtibar
    141
    Profil Görüntülemeleri
    30
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Barış Buz Takip etme Takip Et

Barış Buz tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Barış-Buz yeni pasaport bilgilerini e-devlet üzerinden görebilirsiniz basıldığında.
      geçen yıl sizin durumunuzu yaşayan bir arkadaşımız, başvurduğu gün ankara'daki pasaport basım merkezi'ne gidip direkt elden teslim almıştı aynı gün. isterseniz öyle deneyin..

Bu bilgi için çok ama çok teşekkürler, dün cuma günü gidip pasaport teslim merkezinden aldım ve mülakatımı adeta kurtardı bu tavsiyeniz, ben almasam kargoya verilip mülakat günü ancak benim memleketime gelmiş olacaktı ve mülakata pasaportsuz gitmek zorunda kalacaktım. Bu yönteme işi düşecek olacaklar için bilgi vereyim, internette pasaport basım merkezi diye aratınca çok yanlış adresler çıkıyor, Gölbaşı şubesi kapanmış yıllar evvel boşuna oraya gitmeyin pasaportunuzu aynı gün almak için Yenimahalle bölgesindeki pasaport teslim noktasına gitmeniz gerekiyor. Öğleden önce gitmeniz kritik.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Barış Buz
      Barış Buz
    • RE: [Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

@Barış-Buz, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

@smartcells, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Merhaba, Ds260 formunda istenilen aşı kartı bende mevcut değil ve sitede yazdığı üzere yok ama mülakat tarihinde teslim edecem kıvamlı cevabı girdim, bu aşı kartı "4) Sağlık raporu" maddesine dahil mi, yani aşı kartını da mı Ungan'lardan alacağım yoksa aşı faslı mülakat tarihinden konsoloslukta mı halledilecek ve ücretlendirilecek? Değerli bilgiler için çok teşekkürler.

Ds260'ta aşı kartı sorusuna yes veya no demenizin bir önemi yok. Sağlık muayenesine giderken varsa aşı kartınızı götürün. Doktor, yaş ve sağlık durumunuza göre gerekli aşıları yapacak ve aşı kartınız oluşturulacak.

Aşı kartım hiç yoksa sorun olmaz değil mi her türlü orada bir aşı kartı alacağım, bulmam imkansıza yakın çünkü aşı kartımı.

Bilgi için çok teşekkür ederim. Yapacak bir şey yok, köprü belli, ayı belli, bir şekilde geçilecek bu köprüden 😃

Barış Buz
      Barış Buz

@smartcells, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar, daha önce sorulmuş ise kusura bakmayın bulamadım. Nüfus kayıt örenği alırken "Nüfus Kayıt Örneği Tipi" bölümü var, orada "Kişi", "Aile" ve "Nüfus Aile" seçenekleri sunulmuş. Bu seçenekler arasından hangisi seçilmeli? Annemin ve babamın da kayıtları gerekli mi? (Ailemin boşanma, evlenme gibi bilgileri bulunuyor "Nüfus Aile" seçeneğinde)

Aile ve vukuatlı olarak seçebilirsiniz.

Teşekkürler

Barış Buz
      Barış Buz

@smartcells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@barış-buz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@boraozc, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@barış-buz Merhaba, Telefon ile ulaşarak durumunuzu açıklayıp, randevu almaya çalışmanız tavsiye ediliyor.
      Unganlar Pazartesi-Cuma günleri saat 17:00-19:00 arası telefonlara cevap veriyor. İsterseniz bu şekilde şansınızı deneyebilirsiniz.
      Ayrıca mülakata sağlık raporu olmadan girebilirsiniz. Raporu daha sonra ilettiğinizde vizeniz basılır.

Sağlık raporu olmadan mülakata gidilebileceğinden emin misiniz? Doğrulanmış bir bilgi mi?

Doğrudur. Sağlık raporu almadan mülakata girebilirsiniz. Vizeniz onaylanırsa basılması için sağlık raporunu ulaştırmanızı beklerler.
      Öncelikle Unganları size tavsiye edildiği gibi telefonla arayıp bu şekilde randevu almaya çalışın. Bir şekilde randevu ayarlayıp araya sıkıştırabiliyorlar. Bu şekilde yoğunluktan yer olmazsa mecburen mülakat sonrasında gireceksiniz sağlık muayenesine.

Az önce Unganların ofisi ile konuşup mülakat sonrası randevu almam üzerine yönlendirildim. Merak ettiğim şey mülakat sonrası sağlık raporunu nasıl iletmem gerekiyor Amerika tarafına?

Bu arada @smartcells ve @boraozc cevaplarınız için çok teşekkürler!

Barış Buz
      Barış Buz

@Kryptonite Teşekkürler, umarım sorun olmaz, gelgelelim yeni pasaportumu hala teslim alabilmiş durumda değilim, o da ayrı bir konu. Köpek gibi kovalıyorum süreci hızlandırmanın her yolunu, başka bir yol bilen varsa çok işime yarar şu an.

Barış Buz
      Barış Buz

@gucarslan Ankara konsolosluğunun telefonda yaptığı açıklama beni karamsarlığa itti durum ondan dolayı bu hale geldi, üzgünüm. Verdiğiniz bilgiler ve ilginiz için hepinize çok teşekkür ederim.

Barış Buz
      Barış Buz

Merhaba, Ds260 formunda istenilen aşı kartı bende mevcut değil ve sitede yazdığı üzere yok ama mülakat tarihinde teslim edecem kıvamlı cevabı girdim, bu aşı kartı "4) Sağlık raporu" maddesine dahil mi, yani aşı kartını da mı Ungan'lardan alacağım yoksa aşı faslı mülakat tarihinden konsoloslukta mı halledilecek ve ücretlendirilecek? Değerli bilgiler için çok teşekkürler.

Barış Buz
      Barış Buz

Barış Buz tarafından gönderilen son iletiler

Merhabalar herkese mülakattan çıkalı çok olmadı, doğum yerim ve başvuru bölgemin uyuşmaması gerekçesiyle reddedildim. Arabistanda doğup 1 yıl bile geçirmeden Türkiye'ye geldim ve o gün bugündür Türkiye'de yaşıyorum. Arabistanda hiçbir hakkım hukukum yok ne vatandaşlık ne de ülkeye giriş çıkış hakkım mevcut değil. Başvurunun ilk adımında başvuru hakkınız olan ülkeyi sorduklarında Türkiye seçip seçtiğim ülkenin doğduğum ülke olmadığını da beyan ettim fakat faydası olmadan bu sebeple red aldım. Konuda tecrübesi olan, itiraz veya ek görüşme hakkım olup olmadığını bilen birisi var mı acaba?

Barış Buz
      Barış Buz

@gucarslan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Barış-Buz yeni pasaport bilgilerini e-devlet üzerinden görebilirsiniz basıldığında.
      geçen yıl sizin durumunuzu yaşayan bir arkadaşımız, başvurduğu gün ankara'daki pasaport basım merkezi'ne gidip direkt elden teslim almıştı aynı gün. isterseniz öyle deneyin..

Bu bilgi için çok ama çok teşekkürler, dün cuma günü gidip pasaport teslim merkezinden aldım ve mülakatımı adeta kurtardı bu tavsiyeniz, ben almasam kargoya verilip mülakat günü ancak benim memleketime gelmiş olacaktı ve mülakata pasaportsuz gitmek zorunda kalacaktım. Bu yönteme işi düşecek olacaklar için bilgi vereyim, internette pasaport basım merkezi diye aratınca çok yanlış adresler çıkıyor, Gölbaşı şubesi kapanmış yıllar evvel boşuna oraya gitmeyin pasaportunuzu aynı gün almak için Yenimahalle bölgesindeki pasaport teslim noktasına gitmeniz gerekiyor. Öğleden önce gitmeniz kritik.

Barış Buz
      Barış Buz

@gucarslan Teşekkür ederim. Elimden pek başka bir şey de gelmiyor zaten. Hayırlısı olsun bakalım.

Barış Buz
      Barış Buz

@Kryptonite İsim altına işlemedim henüz fakat 7 Martta mülakatım.

Barış Buz
      Barış Buz

@gucarslan Ankara konsolosluğunun telefonda yaptığı açıklama beni karamsarlığa itti durum ondan dolayı bu hale geldi, üzgünüm. Verdiğiniz bilgiler ve ilginiz için hepinize çok teşekkür ederim.

Barış Buz
      Barış Buz

@Kryptonite Teşekkürler, umarım sorun olmaz, gelgelelim yeni pasaportumu hala teslim alabilmiş durumda değilim, o da ayrı bir konu. Köpek gibi kovalıyorum süreci hızlandırmanın her yolunu, başka bir yol bilen varsa çok işime yarar şu an.

Barış Buz
      Barış Buz

@Kryptonite Yani gönderdiğim ve fizizksel olarak teslim edeceğim belgelerde eski pasaport numaramın bulunması sorun olmaz mı?

Barış Buz
      Barış Buz

@Barış-Buz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Ek olarak şöyle bir sorum var. Bugün randevu bölümünü aradım ve pasaport ile akalaklı yaşadığım durumu anlattım, onların dışında verdiğim belgeler ve başvurumdaki pasaportun yeni çıkartacağım pasaport ile uyuşmayacak olmasının sorun olacağı ve ds260 gibi belgelerin yeniden yeni pasaport bilgileri ile doldurulması gerektiğini belirtti, fakat ds260 formumum yanında COMPLETED yazıyor ve içindeki bilgileri hiçbir şekilde değiştiremiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Üstttekine ek olarak da eski pasaportumun girildiği bütün sistemler artık kilitli halde yeni pasaport numarama göre düzenleyemiyorum. Aradığımda aldığım bilgiye göre bu belgelerin yeni pasaport ile uyumaması da sorun olurmuş.

Barış Buz
      Barış Buz

@smartcells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, 7 sinde mülakatım var fakat ben geçen ayın 25 inde 10 yıllık yeni bir pasaport başvurusunda bulundum dolayısıyla başvuru yaptığım ve elimdeki tek pasaport delinerek geçersin hale getirildi. Mülakat tarhine yeni pasaportum gelmezse bu durumda ne olur, ne yapmam gerekir?

199'u arayarak 7 Mart'taki konsolosluk görüşmesi için acil pasaporta ihtiyacınız olduğunu söyleyip pasaportun basılması ve size ulaşmasını hızlandırın. Bu şekilde 2-3 gün içinde elinizde olur yeni pasaport.

Mülakata hem yeni pasaport hem de başvuruda kullandığınız eski pasaportu beraber götürmelisiniz.

Bilgi için çok teşekkürler aradım durumu anlattım aciliyeti kayıtlara işledim dedi fakat bugün yarın tek resmi iş günleri olurda yetiştiremezlerse ve mülakata gittiğimde geçerli güncel bir pasaportum yoksa işin çıkar yolu olur mu acaba yoksa direk geçersiz mi sayılır o mülakat.

@gucarslan olayın kaba özeti bu.

Barış Buz
      Barış Buz

Ek olarak şöyle bir sorum var. Bugün randevu bölümünü aradım ve pasaport ile akalaklı yaşadığım durumu anlattım, onların dışında verdiğim belgeler ve başvurumdaki pasaportun yeni çıkartacağım pasaport ile uyuşmayacak olmasının sorun olacağı ve ds260 gibi belgelerin yeniden yeni pasaport bilgileri ile doldurulması gerektiğini belirtti, fakat ds260 formumum yanında COMPLETED yazıyor ve içindeki bilgileri hiçbir şekilde değiştiremiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Barış Buz
      Barış Buz