Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    merhaba sn. @kingocali,
    "chapter 2" beklediğimden de heyecanlı geçti. her ne kadar bu görüşmelerin sizi masrafa sokması beni biraz üzse de, azminiz karşısında sizi ayakta alkışlamak istiyorum. bu kadar azim kesinlikle takdir edilmeli ve sonucunda somut bir fayda sağlamalı. umarım o fayda sizinle olur..

    aos seçeneğinde "en azından" şuan için süre sıkıntısı oldukça önemli bir nokta. uscis'de biriken dosyaların durumu, bizlerden aos yapan arkadaşların halen sonuca ulaşamaması, maddi olarak insanları ciddi şekilde zora sokması vb.. bu yüzden atılacak adımın net olması birçok kişi için (özellikle sizin gibi detaylara önem veren) sürecin olamzsa olmazı.

    şu şekilde yapından ziyade, sizi hangisi rahat ettirecekse onu yapın demek geçiyor içimden. bu kadar çaba, bu kadar emek bir şekilde karşılıksız kalmayacaktır düsturuyla söylüyorum bunu. umarım da öyle olur.

    ilk söylemem gerekeni bu sefer son söyleyerek son vereyim yazdıklarıma;
    deneyimlerinizi paylaştığınız için çok ama çok teşekkürler. umuyorum ki süreç, sizler gibi kendini bu işe tam anlamıyla vermiş talihliler için olumlu sonuçlanacak.

    bol şans, sevgiler & saygılar


  • Arkadaşlar DS260 formuna ulaşmaya çalışıyorum fakat "Your request cannot be processed at this time." hatası alıyorum. Bi yerde hata mı yapıyorum?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Arne-Saknussemm ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

    aldığınız hata yoğunluktan kaynaklı bir hata. sabah erken saatlerde denemeye çalışın. bir süre sonra düzelecektir.


  • @gucarslan Teşekkürler. Evet dediğiniz gibi ara ara denedim ve giriş yapabildim. İmzamı da güncelledim. 👍🏻


  • @gucarslan İyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum. Ben de sizler için aynılarını diliyorum.

    Giden para olsun. Karşı tarafın istediğinin olmaması için elimden daha fazlası gelse, yine 3'e, 5'e bakmam; ne gerekiyorsa yaparım. Parayla aldığım bilgileri de, kendime edindiğim "Ömrümün geri kalanını, istekli olan mümkün olduğunca çok sayıda Türk'ün, yasal bir şekilde Amerika'ya gidebilmesine vakfetme" misyonu çerçevesinde kamusal alanda paylaşıyorum.

    Örneğin, DV-2022 talihlileri baktılar, Ankara yine DV bazlı göçmen vizesi basmamak için ayak sürüyor; numarası en yüksek olanlar bile -- tabii, imkanları varsa -- atlasınlar; en geç Şubat sonunda Amerika'ya gitsinler; Haziran'da numaraları "current" olunca, 90 günlük bekleme süresini de tamamlamış olduklarından, direkt Adjustment of Status başvurularını yapsınlar; benim gibi kararsız ve geç kalmasınlar diye yazıyorum.

    Geçmişte, Amerika'da okul seçmelerine, okullarla yazışmalarına, başvurularını tamamlamalarına, okulu ve konsolosluğu ikna etme sürecinde, sınırlı kaynaklarının akılcı yönetiminde yardımcı olduğum iki genç vardı. Biri yüksek lisansı bitirdi; Amerikalı'yla evlendi. Muhtemelen göçmen düşmanlarının en çok nefret ettikleri, zira en kolay şekilde Amerika'da kaldı. Diğeri yüksek lisansı bitirdi; H1 ile Amerika'da kaldı. 12 senedir hala Amerika'da olduğuna göre, employment-based göçmen vizesini de, green card'ını da cebine koymuş olduğunu tahmin ediyorum. Bu dava işleri bitip, Hanya - Konya belli olduktan sonra, o sahalara da geri döneceğim inşallah.

    Takdir edilmek benim için çok önemli değil ama, bu kadar azmin, bana olmasa bile, aynı yollardan geçmeye çalışan, tabiri caizse, "gelecek nesillere" somut bir fayda sağlamasını ben de umuyorum. Yeter ki, karşı tarafın istediği de olmasın; onlar da mutlu olmasın; huzur bulmasın. Oradaki bilinçli, azimli Türkler'in sayısı artsın; aralarından "kanaat önderleri", "toplum liderleri" çıksın; bizim de oralarda, en az nüfusça 17'de birimiz kadar olan Filistinliler kadar sesimiz duyulsun (Bkz. Son krizde Hadid kardeşlerin etkisi). Onların yaratacağı kamuoyuyla, onlardan da sonra "gelecek nesillerin" önü açılsın (Anavatana yapabilecekleri kamu diplomasisi ve lobicilik katkılarını saymıyorum bile).

    Selamlar, saygılar bizden...

    "If you are going through hell, keep going..." - Winston Churchill


  • Arkadaslar merhaba, Ben DV2021 talihlisiyim. CN17xxx. Mulakat yerimi ankara olarak secmistim ama is dolayisi ile irlanda'ya tasindim ve bunu anlatan bir email yazarak KCC'den mulakat yerimi degistirmesini istedim. Neredeyse 3 hafta oldu ama haber yok. Burada oturum kartim yeni elime gecti, onu da ekleyerek bir kez daha email atmam sorun olur mu? Ozellikle iki kez ust uste atmayin demisler ama hala da cevap gelmedi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @greenlover merhaba. lütfen ilk olarak sürecinizi imzanıza taşıyın..

    şuan kcc, maillere 20~25 gün sonra dönüş yapıyor. cevap almamanız normal. kısa süre sonra cevap alacaksınız.

    bu arada, irlanda'da oturum sahibi olduğunuza dair evrakları ilettiniz mi kendilerine?


  • Arkadaslar Merhaba,
    Bu screenshot taki tablo kac gunde bir guncelleniyor? - https://ibb.co/9ZzRSJP

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cevizagaci54ua teknik bir aksaklık olmadığı sürece her gün güncelleniyor.
    güncelleme sıklığını "Slide to change the date" kısmından da görebilirsiniz.

    2063ec4c-4127-4ced-9d9e-3c3dbed435d9-image.png


  • @gucarslan Evraklarim henuz gelmemisti, o yuzden gonderemedim malesef, ama covid oncesinde Irlanda da yasiyordum, sabika kaydim ve DS260 adreslerimde var. Umarim degistirirler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @greenlover KCC eğer yasal oturum evraklarınızı görmezse işleminizi yapması çok zor.
    yine de bol şans dilerim.


  • @gucarslan Bir onceki emailime reply yaparak atsam belgeleri, mantikli olur mu sizce? Benim emailime sira gelince ikisini birden gorurler, bilemedim, eylule de az kaldigi icin endiseliyim tabii

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @greenlover ne yazık ki sistem öyle işlemiyor.
    yolladığınız mail başka bir çalışana düşecektir muhtemelen.
    tavsiyem, ayın maili evraklarınızı ekleyerek tekrardan gönderin. bu sayede tek seferde okumalarını sağlarsınız.


  • @gucarslan Tesekkur ederim, bir haber geldiginde buraya yazarim, belki benzer durumdaki arkadaslara yardimci olur.


  • Merhabalar davaya ben de katılmak istiyorum süresi geçti mi ? Nasıl katılabilirim yardımcı olabilir misiniz ?

    Teşekkürler şimdiden.

  • Yasaklı


  • @Orhan-Cabarov çok teşekkürler hemen okuyorum.


  • Arkadaşlar selam dava için hazırlık yapıyorum. Bir kurum üzerinden ds260 formunu ilettik. Kurum bana ve eşime birer form gönderdi ds260 formlarını gönderdiklerine dair. Form üzende Immigrant Visa and Alien Registiration Application Center başlıklı bir pdf. Bunun doğrulamasını nereden yapabilirim ? Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐

    @Yusuf-UZUN, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Arkadaşlar selam dava için hazırlık yapıyorum. Bir kurum üzerinden ds260 formunu ilettik. Kurum bana ve eşime birer form gönderdi ds260 formlarını gönderdiklerine dair. Form üzende Immigrant Visa and Alien Registiration Application Center başlıklı bir pdf. Bunun doğrulamasını nereden yapabilirim ? Teşekkürler

    Aşağıdaki adres üzerinden bilgilerinizi girerek DS260 formunuzu görüntüleyebilir ve son sayfasından size gönderilen PDF'leri doğrulayabilirsiniz.


  • @Sono, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    son sayfasından size gönderilen PDF'leri doğrulayabilirsiniz

    Çok teşekkür ederim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

54
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum