Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Yabancıların Türkiye'ye Giriş Yasağını Kaldırmak

Türkiye Cumhuriyeti
12 8 1.1k 4

• Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.Bu durumda daha fazla Almanya'da kalması gerekmiyor ozaman Amerikaya dönüş yapsın. Uçak biletini 800 dolara almıştık giremeden geri gönderdiler. :( Ne kadar saçma bir ülkede yaşadığımızı bir kez daha anlamış oldum.

• @tbaran Türkiye Giriş Yasağı ( Yardım ) içinde söyledi:

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.Bu durumda daha fazla Almanya'da kalması gerekmiyor ozaman Amerikaya dönüş yapsın. Uçak biletini 800 dolara almıştık giremeden geri gönderdiler. :( Ne kadar saçma bir ülkede yaşadığımızı bir kez daha anlamış oldum.

Tam olarak saçmalık neresi ? Tamam Belki Suriyeli Olsa Böyle Bir Durum Oluşmazdı :D O Kısmı Geçelim Fakat Her Ülkede Olması Gereken Bir Durum ki Sizde Amerika da Olsaydınız Tahminim Sonucun Aynı Olmasaydı Yani Bence Artık her Şeyi Ülkemizde Bulmayalım Ve Geçmiş Olsun Umarım Kalkar Yasak.

• @tbaran Türkiye Giriş Yasağı ( Yardım ) içinde söyledi:

Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.Bu durumda daha fazla Almanya'da kalması gerekmiyor ozaman Amerikaya dönüş yapsın. Uçak biletini 800 dolara almıştık giremeden geri gönderdiler. :( Ne kadar saçma bir ülkede yaşadığımızı bir kez daha anlamış oldum.

Evet o sekilde yapmasi bence de en uygunu olur.

Bence cok duygusal yaklasmamak lazim, her ulke kendi kurallarini belirliyor, dolayisiyla bize dusen her ulkede o ulkenin kural ve uygulamalarina saygi gostermek.

Arkadasiniza bol sanslar dilerim, guncelleme bekliyoruz :slight_smile: umarim en yakin zamanda Turkiye'ye gelir. 1 ay diyor ama bence cok daha kisa surebilir, ilk firsatta bir randevu alsin konsolosluktan.

• @m-turk Türkiye Giriş Yasağı ( Yardım ) içinde söyledi:

@tbaran Türkiye Giriş Yasağı ( Yardım ) içinde söyledi:

Tam olarak saçmalık neresi ? Tamam Belki Suriyeli Olsa Böyle Bir Durum Oluşmazdı :D O Kısmı Geçelim Fakat Her Ülkede Olması Gereken Bir Durum ki Sizde Amerika da Olsaydınız Tahminim Sonucun Aynı Olmasaydı Yani Bence Artık her Şeyi Ülkemizde Bulmayalım Ve Geçmiş Olsun Umarım Kalkar Yasak.

Saçma bulduğum yer şurası

350 TL 1 ay vizesiz kalıştan doğan giriş cezası var. Bu parayı çıkarken yani ülkeyi terk ederken ödemesi gerekiyor. Havalimanındaki görevli memurun ingilizcesi yok gibi birşey zaten tam olarak ne demek istediğini anlatamamış ve en son eliyle imza at geç gibi birşey demek istemiş ve arkadaşımda öyle yapmış. Sonuç olarak arkadaşım 350 TL lik para cezasını çıkarken ödemediği için giriş yasağı konuluyor. Şimdi ödeyelim diyoruz geçti artık çıkışta ödemeniz gerekti diyorlar. Bir nevi devlet bize trip atıyor gibi birşey.

Öte yandan arkadaşım dün istanbula iniş yapıyor .1 gece boyunca sahiba gökçenin yabancılar şubesinde gözaltında tutuluyor sanki suçluymuş gibi.
    Hatta yanında 2 tane Suriyeli bayanda varmış onlarla birlikte kalmış. Ertesi gün Münihe tekrar gönderiliyor.
    Nedeni sadece 350 TL. Bu yapılan muamelenin mantığını anlamakta zorluk çekiyorum.

Ülkem adına arkadaşımdan utandım gerçekten kendisi amerikan vatandaşı ve her istediği ülkeye vizesiz seyahat edebiliyor ki şuan Almanyada otelde dinleniyor. Yarın sabahtan dönüş yapacak ülkesine bakalım neler olacak.

• @tbaran bu konuda size %100 katiliyorum. Personel alimalari liyakata gore olmadigindan ingilizce bilmeyen personeli dis hatlara birakirlarsa bu tur saçmalıkların olmasına engel olunamıyor.
    Sistemsel olarakta 350 tl ceza dan dolayı ulkeye girisni yasaklamak kadar saçma bir zihniyet yok. Gelmek isteyenin cezasını girişte alırsın geçer bu kadar basit. Dusunsenize dukkaniniza alisveris icin musteri gelmis ve siz o müşterinin borcu oldugu için alışveriş yapmasını istemiyorsunuz. Adam borcunu ödeyecek ve borcunun kaç kati alışveriş yapıp nakit verecek ve sen onu geri gonderiyorsun. 😀😀😀

• Bizim hava yolumuzda da sık sık bu durumla karşılaşıyoruz. Eğer kişi Türkiye'de verilen izinden fazla kalırsa çıkışta ya cezasını öder ve girişte problem yaşamaz, ya da 5 yıl gibi bir süre entry ban almış olur. Bu süre içerisinde Türkiye'ye giriş yapmaya çalışırsa INAD (Inadmissible Passenger) konumuna düşer ve aynı hava yoluyla (bazen anlaşmalı havayollarıyla da olabilir) ilk geldiği destinasyona geri gönderilir, INAD prosedürü bu şekilde çalışmaktadır. Fakat yolcu eğer henüz geri gönderilmemiş ise, bildiğim kadarıyla ceza ücretini havalimanında (eğer varsa) göç idaresine yatırıp polisin insiyatifiyle girişi sağlanabilir, böyle bir yolcuyu inad durumundan kurtarmıştık. Tabi burda havalimanı otoritesi ve polis insiyatifi de işin içine giriyor. En iyisi, eğer çıkış yapacağınız süre kalışınıza izin verilen süreyi aşıyorsa göç idaresine başvurup yapabileceklerinizi öğrenmek ve ülkeden çıkış yapmadan önce ceza ücretini ödemek.

• Benim Amerika'li bir arkadasim Turkiye'ye tatile gitmek istedi. Evize almisti. Fakat Turkiye'ye gidince havalimanindan gecemedi. Bir gece havalimaninda kalip, sonraki ucakla en son aktarma yaptigi ulkeye, daha sonra da Amerika'ya geri dondu. Problemin kaynagini da, daha once oturma izni bitmesine ragmen fazla kaldigi icin arti bir daha giris yapamayacagi soylenmis. Halbuki vizeye ve giris cikilara bakilirsa oyle bir durum yok.

Bir kilise ile iliskisi oldugu icin - son derece normal cunku Amerika'li bir hristiyan- kendisini deport etmisler. Internetten tekrar vizeye basvurdugunda ise "islemde bir gelisme yok" cevabini almis.

Arkadasim Turkiye'ye bir daha donemez mi?

• ....2019 da turkiyeye tatile gitmistim 6 hafta kadar kaldim,istanbulun bazi bolgelerinde o kadar cok yabanci insan gordum, siyahi zenci saat satiyor,pakistanli afganistanli,inaniyorumki cogunun oturma musaadesi yoktur.hele guney dogu SINIRLARI tam lacka olmus giren cikan belli degil.demekki hava yollariyla normal yoldan gelince problem cikiyor.bizler icinde australyadan turkiyeye giderken turk kimliginiz varmi diye soruyorlar.

• @jim, içinde söyledi: Yabancıların Türkiye'ye Giriş Yasağını Kaldırmak

Benim Amerika'li bir arkadasim Turkiye'ye tatile gitmek istedi. Evize almisti. Fakat Turkiye'ye gidince havalimanindan gecemedi. Bir gece havalimaninda kalip, sonraki ucakla en son aktarma yaptigi ulkeye, daha sonra da Amerika'ya geri dondu. Problemin kaynagini da, daha once oturma izni bitmesine ragmen fazla kaldigi icin arti bir daha giris yapamayacagi soylenmis. Halbuki vizeye ve giris cikilara bakilirsa oyle bir durum yok.

Bir kilise ile iliskisi oldugu icin - son derece normal cunku Amerika'li bir hristiyan- kendisini deport etmisler. Internetten tekrar vizeye basvurdugunda ise "islemde bir gelisme yok" cevabini almis.

Ikinci bir rahip Brunson faciasi yasamamak icin arkadasinizi kabul etmemis olabilirler :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@jim, içinde söyledi: Yabancıların Türkiye'ye Giriş Yasağını Kaldırmak

Benim Amerika'li bir arkadasim Turkiye'ye tatile gitmek istedi. Evize almisti. Fakat Turkiye'ye gidince havalimanindan gecemedi. Bir gece havalimaninda kalip, sonraki ucakla en son aktarma yaptigi ulkeye, daha sonra da Amerika'ya geri dondu. Problemin kaynagini da, daha once oturma izni bitmesine ragmen fazla kaldigi icin arti bir daha giris yapamayacagi soylenmis. Halbuki vizeye ve giris cikilara bakilirsa oyle bir durum yok.

Arkadasiniz, ABD'de bulundugu eyalete hizmet veren TC konsolosluguna yazsin ve sorunun neden kaynaklandigini bulsun bence. Konsolosluk gorevlileri hem problemi bulmada, hem de cozmede yardimci olmaya calisacaklardir.

Benzer Başlıklar

• ABD pasaportu ile TR'ye giris

Taşındı Türkiye Cumhuriyeti
    6
    0 Oy
    6 İleti
    366 Bakış
    E
    @ATS16 Tesekkurler! Seyahat etmeden once bakmistim bu durumumuza internetten ve bir yerde okudum ceza ihtimalini ama hatirlayamiyorum tam olarak. Sonrasinda zaten telas olup foruma sormustum. 2 ayi astigi icin hatirlayamiyorum hic. Chatgpt'ye de sordugumu hatirliyorum. Orda okumus bile olabilirim. Kafa bulandirmak istemem kusura bakmayin!
  • Amerika'daki Gelirin Türkiye'de Vergilendirilmesi

Türkiye Cumhuriyeti
    2
    0 Oy
    2 İleti
    213 Bakış
    cgokhanC
    @us_dream_12 Garanti bankasi ve diger bankalar surekli bana mail atiyor Fatca formu doldur diye. Bi bakayim dedim SSN gibi bilgiler istiyor. Pek guvenemedigim icin ve zaten gemileri coktan yaktigim icin doldurmadim 😂 Eger boyle birsey doldurduysan verilerine erisebilirler. FATCA Nedir? Yabancı Hesaplar Vergi Uyum Yasası (FATCA), ABD kişilerinin (ABD vatandaşı ya da ABD vergi mukimi) vergiye tabi kazançlarının adil olarak vergilendirilmesi için ABD dışındaki Yabancı Finansal Kuruluşlara ve diğer finansal aracı kuruluşlara çeşitli yükümlülükler getiren ülkeler arası bir anlaşmadır.
  • Türkiye'de üniversite okunmalı mı?

Türkiye Cumhuriyeti
    22
    2 Oy
    22 İleti
    1k Bakış
    celicaC
    Selamlar, hazirlik derslerimi alirken universitede hangi ortamlarda nasil konusma pratigi yapabilirim? Simdiden tesekkurler
  • Türkiye'de Uygulanan Pandemi Yasakları

Türkiye Cumhuriyeti
    5
    0 Oy
    5 İleti
    233 Bakış
    crazycellsC
    @ozancanan, içinde söyledi: Türkiye'de Uygulanan Pandemi Yasakları Bildiğiniz gibi Türkiye’de uygulanan sokağa çıkma yasaklarından turistler muaf tutuluyor. Bu muafiyetten turistik ziyaretlerimizde bizler de yararlanabiliyor muyuz? Genelgede bu konuyla ilgili bir şey bulamadım. Televizyonda gördüğüm kadarıyla turistlere sadece kimlik ya da pasaport soruluyor. Green card gösterip bundan yararlanabiliyor muyuz? Son dönemde Türkiye’ye seyahat eden arkadaşlardan deneyenler oldu mu? Yasal olarak Turkiye'de bir TC vatandasinin turist olmasi mumkun degil, o nedenle Green Card ile bu yasaklardan muaf olamiyorsunuz maalesef.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k