Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] Sayılar ile DV 2018

Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
3.5k 142 1.1m 21

• @yekta abi kimseyi yanıltmak istemem. Kotayı hesaplayan adam bile sonucu kestiremiyor :) Ama daha realistik yaklaşımı Brit'e göre. Bence de 25.5k- 28.5k arasında bitmemesi için bir neden yok. Eğer bu kota muhabbetine sadık kalırlarsa 26500 gibi bir rakamda bitirirler en az. Bence sen 3lü valiz siparişini ver abi online :)

• 28050 tam sınırdayım sanırım :(

• @superdem22 biri kesin dese bileti bile alacam :))))

• @yekta abi kimsenin kesin diyeceği bir matematik yok bence. Önceki aylarda vize bülteninin son günlerde hesaplandığını düşünüyordum regulasyon için ama iki ay üst üste aynı sayıda id açıklanması beni daralttı iyice. Dikkat edersen DV4Roger da son ay bir regulasyon bekliyor ki bu temponun üzerinde bir beklentisi var. Şu iki haftalık süreçte CEAC'ı takip etmek lazım.

• @superdem22 aynen işin şakası tabi kesin diye birşey yok . ama senin dedigin gibi siyasi bir sıkıntı yoksa eğer avrupa son ay artar

• Vallahi artik illalah ettirdiler ya biktim psikolojim bozuldu.ne oluyosa olsun artik.yeteeeeer diye balkona cikip bagirasim var

• @yekta DV4Roger'ın son yaptığı analiz iyi duruyor. Bunun onda birini Brit yapamaz. Adam hangi koşulda ne olur açıklamış. Son seçenekte ki bu en kötü senaryo zaten 25.5k- 28.5k arasında bir cutoff'da biter diyor. CN'i bu aralıkta olanlar için gelecek bülten bence çok büyük ihtimal.

• Ucundan giriyorum 28k ilk yuz umut var gibimi yani

• @alesta yerinde olsam umudumu korurdum. Ben mesela farklı yollar aramaya başladım yurtdışı için. Maalesef greencard yüzünden bir sene kaybettim. Farklı kariyer seçeneklerini de görmezden geldim nasıl olsa giderim diye. Demekki olması gereken bu diye düşünüyorum.

• Orda c seceneginde onceki cut offlar bunun olacagino gosteriyor gibi de dwmisti. Yani yuksek ihtimal bu gerceklesecek.aynen oyle britin bi nane bildigi yok adam gibi sundan sundan dolayi boyle . Boyle olursa boyle olur denmesi lazim. Mmm olmaz , mmmm bekle ve gor demekle bi konuda uzman olunmuyor ancak uzmanmis gibi gorunulur.aynen oyle 1 sene gitti .baska yollara bende netlessin bakacagim . Alanim bilgisayar muhendisligi belki o yuzden diger mesleklere gore 1 tik daha avantajlo

• @alesta sene sonunda belki Brit'in dedikleri doğru olur ya da olmaz buna sözüm yok ama "ne" sorusu yerine "nasıl" sorusunun cevabını vermiyor(veremiyor). Know how'ın varsa paylaşmayabilirsin buna okey. Ama EU'nun neden current olmayacağı vize kalmadı diyerek açıklanamaz. Yasada geçen redistribution olayını görmezden gelmesi de çok manidar. Site açan bir adamın ben bir yerlerden bilgi kaynağı olduğunu yada KCC'nin sahip olduğu bir know how'a sahip olduğunu düşünüyorum.
    Çünkü uzun vadeli tahminleri başarılı değil.
    Mesela sene başında kendi sorduğu "Will DV2018 go current?" sorusuna "No. Not all regions at least, and possibly no regions" yanıtını vermişti. Ancak 3 region current oldu. Ancak son aylarda ne hikmetse yasada geçen redistribution ibaresine rağmen kota gerçeğinden vazgeçmedi.

• arkadaşlar kcc ye kibar bir mail attım rica ettim yüksek sayılara şans tanıyın diye bakalım farklı bir cvp gelecek mi isteyenlere buradan paylaşırım

DV-2018
    CN: 28XXX

• ⭐⭐⭐⭐⭐

emaillere KCC'nin verdikleri cevabi gordum. Ben de bu aksam forumdaki emaili verdikleri cevaba gore (yasalarla ilgili aciklama ekleyerek) duzenleyip buraya aktaracagim, sonrasinda hepimiz emaili gondeririz.

• @pacaveli Bana da tam olarak bu mail geldi.

• Otomatik mail geldi sonrasında bilgilendirici mail gelecekmi merak ediyorum. Umarım hepimiz gideriz arkadaşlar.

• @sinoretik konu ile alakasız ama bir soru sorayım size. Hem rakam ve tahminlerden bunaldık. Sırası 24k olan da 27-28k olan da, 30k ve üstü olan da tedirgin. Konuşulanlara göre 30k üstü tedirgin bile değil. Yok saysın green Kartı gibi bir ortam var. Ben de 31xxx. Umarım curent olur. Bütün CN lerin değeri aynı olur o zaman. Konuyu yine dağıttım😏😏. Hocam sakıncası yoksa mesleğiniz nedir?

• @select ben bana sıra gelmeyeceğini düşünüyorum. epeydir de böyle düşünüyorum. umarım isteyen herkes vizesini alabilir. eczacıyım hocam.

• İlk öğrendiğim günü hatırlıyorum da. Sevinçten uçmuştuk. 1 yıldır hayatı askıya aldık taşınacağız diye. Şimdi geldiğimiz noktaya bakıyorum. Sayılar, DV 18 vs... Her ay bir sıçrama beklerken her geçen ay tükenen umutlar...
    İbni Haldun sanırım, coğrafya insanın kaderidir demiş. O halde coğrafyayı değiştirince kader de değişecekti. Neyse...Gidebilenler kıymetini bilsin... Mesleği rumuz nedeniyle sormuştum sinoretik hocam. Sana ve herkese hayatında başarı ve mutluluklar dilerim.

• @sinoretik ve @select 17 yıllık eczacıyım, 6. başvurumda (2018) çıktı. Mesleği burada bırakıp gidiyorum. gitme fikrinden asla vazgeçmeyin. Modern dünyayı hayal bile edemeyen İbn-i Haldun haltetmiş afedersin.
    GC'ye başvurmaya devam edin. Ama benim cesaret edemediğim AUS ve Canada'ya başvuruları da inceleyin. Pes etmek yok. İnsan doğduğu memlekette yaşamak zorunda değil. Çabalamaya devam.

• @caglaror Kesinlikle haklısınız Cağlar Bey, umarım herşey yolunda gider nereden başlayacaksnız , varmı aklınında bir yer yada iş . Benim görüşüm bunu herkeze söylüyorum 3 yıl dayanın sonra iyi olur.

Benzer Başlıklar

• 42 Oy
    20 İleti
    4k Bakış
    EzgiLeraE
    @MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi :) https://www.cnn.com/2024/06/20/politics/trump-green-cards-gradutate-college/index.html Seçim vaadi :) Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb. Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek… Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde :)
  • 33 Oy
    5k İleti
    604k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • 52 Oy
    3k İleti
    327k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k