Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Otomatik mail geldi sonrasında bilgilendirici mail gelecekmi merak ediyorum. Umarım hepimiz gideriz arkadaşlar.


  • @sinoretik konu ile alakasız ama bir soru sorayım size. Hem rakam ve tahminlerden bunaldık. Sırası 24k olan da 27-28k olan da, 30k ve üstü olan da tedirgin. Konuşulanlara göre 30k üstü tedirgin bile değil. Yok saysın green Kartı gibi bir ortam var. Ben de 31xxx. Umarım curent olur. Bütün CN lerin değeri aynı olur o zaman. Konuyu yine dağıttım😏😏. Hocam sakıncası yoksa mesleğiniz nedir?


  • @select ben bana sıra gelmeyeceğini düşünüyorum. epeydir de böyle düşünüyorum. umarım isteyen herkes vizesini alabilir. eczacıyım hocam.


  • İlk öğrendiğim günü hatırlıyorum da. Sevinçten uçmuştuk. 1 yıldır hayatı askıya aldık taşınacağız diye. Şimdi geldiğimiz noktaya bakıyorum. Sayılar, DV 18 vs... Her ay bir sıçrama beklerken her geçen ay tükenen umutlar...
    İbni Haldun sanırım, coğrafya insanın kaderidir demiş. O halde coğrafyayı değiştirince kader de değişecekti. Neyse...Gidebilenler kıymetini bilsin... Mesleği rumuz nedeniyle sormuştum sinoretik hocam. Sana ve herkese hayatında başarı ve mutluluklar dilerim.


  • @sinoretik ve @select 17 yıllık eczacıyım, 6. başvurumda (2018) çıktı. Mesleği burada bırakıp gidiyorum. gitme fikrinden asla vazgeçmeyin. Modern dünyayı hayal bile edemeyen İbn-i Haldun haltetmiş afedersin.
    GC'ye başvurmaya devam edin. Ama benim cesaret edemediğim AUS ve Canada'ya başvuruları da inceleyin. Pes etmek yok. İnsan doğduğu memlekette yaşamak zorunda değil. Çabalamaya devam.


  • @caglaror Kesinlikle haklısınız Cağlar Bey, umarım herşey yolunda gider nereden başlayacaksnız , varmı aklınında bir yer yada iş . Benim görüşüm bunu herkeze söylüyorum 3 yıl dayanın sonra iyi olur.


  • Henüz gidecek yer konusunu netleştiremedik. Ama iç kesimlere girmeyi çok düşünmüyoruz şimdiden. IT sektöründe çalışmak istiyorum. Bakalım oradaki şartlar belirleyecek.


  • @alesta Avustralyayi arastirmanizi tavsiye ederim. Bir kac tanidigim (Amerikada goren) oraya goctuler ve mutlular. Belirli meslek gruplarina oturum izni cikariyor bu ulke. Kanada'da da olabilir. Amerika aslinda gercekten cocuklarini dunyaya getirip mutlu mesut yetistirecegin oncelikli bir yer degil bakildiginda. Cok daha guzel ulkeler var ve gocmek daha kolay. Alternatifler daha guzel aslinda dil bilen universite mezunlari icin…


  • @caglaror hadi bakalim yolunuz acik olsun nerede is orada as 🙏👍


  • bi arkadaş böyle bir hesaplama yapmış sizin yorumunuz nedir ?
    " Toplam EU CN 39.695
    Toplam form doldurmayan 18.780
    21.900'e kadar vizesi onaylanan CN 6.405
    21.900'e kadar vizesi onaylanan CN'lerin aldığı toplam vize 14.578 (Aile üyeleri ile birlikte).
    21.900'e kadar CN'lerin CN başına aldığı vize 2,276
    21.900'e kadar form doldurmayan CN 7.566
    21.900 ve üzeri form doldurmayan CN 11.214
    Form doldurmama oranı 21.900'e kadar 35%, 21.900 ve üzeri 63%. (Bu iyi haber)
    21.900 ve üzeri form dolduran CN 6.581
    21.900'e kadar form doldurup mülakata giren CN oranı 45%
    Bu orana göre 21.900 üzeri form dolduran 6.581 CN'in 45%'i yani 2.940 CN daha mülakata çağırılabilir.
    Bir CN'in 2,27 vize aldığını düşünürsek current olduğu durumda 6.692 vizenin daha verilmesi gerektiğini düşünebiliriz.
    21.900'e kadar verilen vize 14.578 + hesaplanan ihtiyaç duyduğumuz vize 6.692=21.270

    Hep okuduğumuz EU kotasının 20.000 olduğuydu. Eğer bu kota redistribution, NACARA vb. ek kotalarla artmaz ise current olması mümkün değil gibi. Ancak 30.000 ve altı gibi beklentiler de aşırı kötümser diye yorumluyorum.

    Analizim benim gibi numarası aşırı yüksek olanlar için can sıksa da 33.000 ve altı arkdaşlar için iyi haber diye düşünüyorum. "

  • ⭐⭐

    @caglaror Çağlar Hocam her ne kadar IT ye gönüllü olsan da ben eczacılığı bırakma derim. Orada denklik falan onlarla uğraş. 17 yıl yapmışsın o konuda artık en iyilerdensindir. Tabi karar senin. Ben bu sürecin başından beri ne olursa olsun buradan gidicem modunda olmadığım için mesleğim dışı bir iş yapmak için gitmeyi düşünmüyorum. Bir şekilde IT nin ucundan tutarım yoksa buluncaya kadar aramaya devam. Belli bir yaştan sonra ki bu yaş 45, geleceği çocuklar için planlamaya başlıyorsunuz. Onlar kendini kurtarsın da bizim ne olduğumuz pek umurumda değil. Bu arada sayı kaça kadar gelir bilmiyorum ama Current olması için dua ediyorum.
    Doğrudur yanlıştır tartışılır insan sonucu belli olmayan bir şeye bu kadar umut bağlamalı mıdır bilinmez ama madem bağlandı bu seferlikte yukarısı bir güzellik yapıversin artık. Zaten 23 bin den sonra kalan kaç kişi 5-10 kişi. (Bu sayfadaki arkadaşlardan bahsediyorum. Genel izleyiciler değil kastım. Üzgün olup burada içini dökenler. Dert ortaklarımız.)


  • @arnblt abi sence son aya kadar readyleri görmek mi istemişerldir bu sene daha fazlaydı sanırım önceki yıllara göre.bu readyler vize alırsa bizde eu yu yuksek artırırsak global kotayı aşmış oluruz gibi bi düşünceyle mi hareket ettiler sence? belkida baktılar bu readyler aynen duruyor yok sayacaklar mıdır ? yine hayal kırıklığı uğrayacağız orası ayrı

  • ⭐⭐

    @alesta o readyleri en az 3000 i kalacak. AP lerden tedirgin olmak lazım. Genelde sürecin sonuna doğru çözülüyor o case ler. Eğer hedef 50000 ise EU iyi bir artış alacak ama nereye kadar tahmin etmek zor.


  • @arnblt peki teşekkürler.sizce benim şansım nedir bilyiroum tahmin etmek imkansız ama sizin ne hissettiğini merak ediyorum 28080

  • ⭐⭐

    Eğer 18500 gibi bir kota varsa şansın hiç yok. Hatta 20000 vizede bile. Ama ben 50 000 i hedef alırlarsa EU ya şimdiye kadar ki en fazla vizeyi vereceklerini düşünüyorum. Bu da sayıyı bir hayli yukarı çıkarır. Temmuz 13 den önceki veriyi görmek lazım.

  • ⭐⭐

    @alesta umudun bir kenarda dursun. Olursa tadından yenmez.


  • Peki :(( madem yuksek verecekler suan kadar verdiklerinden o zmn son ayi beklediler ready ap leri gormek icin mi. Tabiki olursa cok mutlu olurum.yani nu kadar vize vermek istemeleri bena cok inandirici gelmiyor son vb den dolayi


  • @arnblt hocam ready olayı çok normal değil mi zaten? yani mutlaka her sene nasıl ki form doldurmayan büyük bir kitle olduysa, forum doldurup da mülakata gitmekten vazgeçen insanlar da olması çok doğal değil mi?

  • ⭐⭐

    @alesta daha önce çok bilinmeyen vardı. Afrikayı arttırdılar ama gelip gelmeyeceklerini bilmiyorlar. Geriden gelenler var. Onların kaç tane olacağını bilmiyorlar. Ama belli bir tarihten sonra geriden gelen ID leri dikkate alamayacaklar. Dolayısıyla son ay yani Temmuz 13 ünde artık max. kaç kişiye vize vereceklerini net olarak görecekler. Bu sayının EU dahil 46 bin olduğunu düşün. Eu da 18500 e göre de kota yaptılar. Ee nolacak 4000 vize. Kastım buydu, kalan 4000 i EU ya dağıtırlarsa cut-off 30 bini de geçer.

  • ⭐⭐

    @pacaveli doğal tabiki ama bu kötümser tahminlerde bulunanlar hep bunları ISSUED olarak gördü. Maalesef EU da bu kötümser tahmin şimdilik tuttu. Ama AF de tutmadı. Bende diyorum ki bu ay ki bülten de EU yu net görecekler. Artık EU yalnız başına.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum