Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar,

    Orijinal basvuru formunda "bekar" isaretlemistim kagit uzerinde bekar oldugum icin. Fakat aslen bosandim, eski esle hicbir bag yok arada, nafaka, cocuk vs. Simdi DS 260 formunda eski evlilikle ilgili bilgileri giricem. Bu red yememe sebep olur mu sizce mulakatta?

    Bir de, egitim durumu olarak some graduate courses secmistim, henuz yuksek lisans tezimi vermedigim icin. Aslen university degree secmem gerekiyormus galiba. Yine DS 260'da duzeltip gondersem bir sorun teskil eder mi sizce?


  • Herkese merhaba,
    Nişanlım 2022 talihlisi bizimde bu süreçte aklımıza takılan sorular oldu.
    1-4,5 yıldır birlikteyiz temmuz ağustos gibi evlenmeyi düşünüyoruz ds260 formunu o zamana kadar bekletsek evlendikten sonra doldursak sorun olur mu?
    2-her ikimizinde pasaportların süresi doldu ikimizde yeni pasaport alıp o bilgiler ile mi ds260 ı doldurmalıyız? şimdiden teşekkürler.


  • Bu ileti silindi!

  • @ayvalik10
    Merhaba ,
    Önce üniversite bilgisini ve sonra lise bilgisini yazmak sorun yaratır mı ?


  • Bu ileti silindi!

  • @ableindahouse merhaba, aşağıdaki bağlantıda benzer bir soru sormuştum. Bana da hali hazırda okuduğum okulu previous kısmına yazmak mantıklı gelmediği için ve şuan da hem çalışıp hem okuduğum için güncel eğitim bilgilerini present kısmında 2. iş/eğitim olarak yazdım. Eğer çalışmasaydım senin durumunda olduğu gibi primary occupation kısmına yazardım.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4298/dv2022-2022-green-card-lotosu-aşamaları/401?_=1621245884354


  • @isoceylan99 merhaba, bende aynı durumda yurtdışında 1 dönem okudum. Dolayısıyla forma burada okuduğum üniversite + yurt dışı olmak üzere 2 tane yazdım. Diploma kısmına da exchange student certificate gibi bir şey yazdım, gittiğim üniversiteden vermişlerdi.

    Belge almadığın üniversite için none yazabilirsin ayrıca, sorun olacağını sanmıyorum. Bu durumda lise+üniversiteler toplam 4 okul yazman gerekiyor.

    Şuan okuduğun üniversite için ben previous kısmına değil de present kısmında primary occupation olarak girmeni tavsiye ederim. Bitiş tarihi de lazım olmayacaktır. Bu üniversite 1. soruda bahsettiğin 3 üniversiteden biri ise bu durumda toplam gidilen okul sayısına 3 yazabilirsin.


  • U.S. buyukelciligi&konsoloslugu hangi ulkelerde green card faaliyetlerine devam etmektedir (Turkiye'dekinin alsine) biliyor musunuz, bana lazim olan Fas aslinda, bunu ogrebilecek resmi bir kaynak var mi? Tesekkurler.


  • Herkese merhaba,
    Ben de dv 2022 talihlisiyim. Forumda yazılanları elimden geldiğince okudum. Benim de merak ettiğim bir konu var. Eşim devlet memuru ve emeklilik yılını doldurmasına yaklaşık 6 sene var. Bu yüzden bu süreyi doldurana kadar greencard almak istemiyor. ABD'de yaşayıp çalışmadıktan sonra bu kartı elimizde tutmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. O yüzden onun adına DS 260 formu doldurmamaya karar verdik.
    Öncelikle onun adına form doldurmamak benim başvurumu etkiler mi? (Çekilişi kazanan benim)
    Ayrıca, Mayıs 2022'de eşimin 10 yıllık turist vizesinin süresi doluyor. Yenilerken sorun yaşar mıyız?
    Umarım daha önce sorulmuş bir soruyu tekrar sormamışımdır.
    Teşekkürler. Herkese bol şans.


  • merhaba. lk başlarda amerikada maddi olarak sıkıntı yaşarım diye eş ve çocuklar için sonradan başvurmak sıkıntı olur mu. yoksa daha baştan onları da mı katayım. tavsiyeniz nedir? bir de benle gelmedikleri halde onlar için de form dolduracak mıyım? teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @beyc, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba arkadaşlar hepinize iyi bayramlar dilerim,
    Birkaç sorum olucaktı size danışmak istediğim:
    1-DS-260 Formunu doldururken mevcut işime öğrenci diyip üniversitemi ve adresini girdim. Ancak Lise yada Üniversite yada İş sertifikası programına katıldınızmı sorusuna hayır dedim. ( Sayfa sürekli çöktüğü için gözümden kaçmış olmalı.)
    2-DS-260 Formunu doldururken Geçmiş adreslerimi sıralarken Kıbrısta okuduğum için ordaki adresimi de yazdım ancak yukarıdaki belirttiğim sebepten ötürü adresim Turkey olarak kaldı.
    3-Bu sorunlar için ne yapmam gerekiyor DS-260 formunu açtırmaktan bahseden arkadaşlar olmuş. Nasıl açılıyor bir bilgimde yok rica etsem yardımcı olabilirmisiniz ?

    merhaba, aşağıdaki adımları izleyerek DS260 formunu açtırıp gereklideğişiklikleri yapabilirsiniz.

    [email protected]'a

    mail başlığı: case numaranız

    mail içeriği:
    isim soyisim
    case number
    doğum tarihi (ay/gün/yıl)

    Dear Sir/Madam,
    Please unlock my Ds 260 form as I would like to make some revisions
    Thank you.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cem1, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    U.S. buyukelciligi&konsoloslugu hangi ulkelerde green card faaliyetlerine devam etmektedir (Turkiye'dekinin alsine) biliyor musunuz, bana lazim olan Fas aslinda, bunu ogrebilecek resmi bir kaynak var mi? Tesekkurler.

    elbette var.
    bizim hazırladığımız ve her gün güncellene bu sitede DV mülakatı kabul eden konsoloslukları görebilirsiniz;

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Oneirou, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese merhaba,
    Ben de dv 2022 talihlisiyim. Forumda yazılanları elimden geldiğince okudum. Benim de merak ettiğim bir konu var. Eşim devlet memuru ve emeklilik yılını doldurmasına yaklaşık 6 sene var. Bu yüzden bu süreyi doldurana kadar greencard almak istemiyor. ABD'de yaşayıp çalışmadıktan sonra bu kartı elimizde tutmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. O yüzden onun adına DS 260 formu doldurmamaya karar verdik.
    Öncelikle onun adına form doldurmamak benim başvurumu etkiler mi? (Çekilişi kazanan benim)
    Ayrıca, Mayıs 2022'de eşimin 10 yıllık turist vizesinin süresi doluyor. Yenilerken sorun yaşar mıyız?
    Umarım daha önce sorulmuş bir soruyu tekrar sormamışımdır.
    Teşekkürler. Herkese bol şans.

    eğer eşiniz green card almayacaksa şimdi, çok doğru bir karar veriyorsunuz.
    sonrasında F2A/B süreci ile green card alma hakkı olacktır zaten.
    ona başvuru yapmamak size kesinlikle olumsuz etkilemez, merak etmeyin.
    eşinizin turist vizesi almasının da sorun olacağını zannetmiyorum, çünkü daha öncecden vize almış bir başvuru sahibi olacak.

    bol şans dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mirali-Doğan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    merhaba. lk başlarda amerikada maddi olarak sıkıntı yaşarım diye eş ve çocuklar için sonradan başvurmak sıkıntı olur mu. yoksa daha baştan onları da mı katayım. tavsiyeniz nedir? bir de benle gelmedikleri halde onlar için de form dolduracak mıyım? teşekkür ederim

    eğer aile bireyleriniz için green card almayacaksanız F2A/B süreci ile daha sonradan onlara da green card alabilirsiniz. ama süreç daha uzun ve zahmetli.

    sizinle abd'de kalmaayacaklarsa statülerini ihlal edeceklerinden doğru karar verin.
    bu başlığı dikkatlice okuyun

    eğer sizinle mülakata girmeyeceklerse form doldurmanıza gerek yok.

    bol şans.


  • @gucarslan sağolasın hocam. ancak sayfayı ilk açtığında eş ve çocuklar için form var otomatik çıkan. eş ve çocuklar gelmese de doldurulacak diye birşey okumuştum diye hatırlıyor gıbıyım. netleştirke için soruyorum. teşekkür ederim.


  • @gucarslan
    Cevabınız için çok teşekkür ederim.


  • @ayvalik10, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @nadogus bu sayfaya kadar gelince hep her sayfayı save basarak geldiysen tamamen çık tekrar girebilirsin yoğunluktan olabilir. Göndermediğin sürece istediğin zaman yavaş yavaş düzelterek doldurursun

    Yok hocam o soru bende, tekrar tekrar girdim.Hatta ss aldım bende ortadaki soru yok herkeste böyle mi(yani şablon falan mı değişti)Adsız2.png


  • @kriegerx1 Benim fikrim; siz doldurup submit edin, medeni haliniz guncellendiginde formu tekar actirip guncelleyebilirsiniz.


  • @nadogus ortadaki soru, sizde cikan en alttaki soruda birlestirilmis olmali. Yani son soruda ortadaki soruyu da soruyor aslinda dikkatli okursaniz.


  • @akarslante Dediginiz gibi; tum yollar tikandigina dair kanaat getirmisseniz, KCC ile iletisime gecebilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum