Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ALS, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba; Eşim evlendik den sonra hem kendi kızlık hem de benim soyadımı birlikte kullanıyor. BS 260 formunda alt bölümde kızlık soyadını ve adını belirtmeme gerek var mı ?

    formda size ne soruluyorsa cevaplamaniz beklenmekte. eğer soruda bu geçiyorsa evet, belirtmenize gerek var.


  • Cevaplarınız için minnettarız. Bir şey daha sormak istiyorum, SGK dökümlerime baktım Bir iş yerinde 10 yıl çalışmışım fakat şube değişikleri nedeniyle 4 kere giriş çıkış yapmış şirketim, çalıştığım yerleri yazarken aynı şirket adını belirterek 4 kere giriş ve çıkış tarihlerimi de belirterek mi doldurmam gerekli iş deneyimlerimi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ALS konsolosluk sizin SGK dökümünüze bakmaz. ki zaten aynı işyerinde giriş çıkış olarak görünüyor, farklı bir is değil. bu yüzden aynı işyeri gibi tek seferde yazabilirsiniz.


  • Merhaba,

    DS-260 formunu üç gündür gönderemiyorum çünkü "sign and submit" butonuna tıklanmıyor.

    -Formda herhangi bir eksiklik yok.
    -İmza sayfasında her şey doğru bir şekilde yazıldı. (0'ların atılarak yazılması, pasaport numarası vs.)
    -"Note" kısmındaki PDF dosyasını indirdim. Bilgisayarıma bahsi geçen Adobe programını da yükledim.
    -Farklı tarayıcılardan, cihazlardan ve internet bağlantılarından denedim. (Gizli sekmeden bile denedim.)
    -Son 3 gün içinde geriye dönüp onlarca kez formu kontrol ettim ve yüzlerce kez "sign and submit" butonuna tıklamaya çalıştım.
    -Formda ve imza sayfasında eksik ya da hatalı anlamına gelen herhangi bir bildirim yer almamaktadır.

    Bunlara rağmen hâlâ olumlu bir sonuç alamıyorum. Muhtemelen dikkatimden kaçan bir şeyler var. Bana yardımcı olabilir misiniz? Ayrıca ilerleyen günlerde hâlâ çözüme ulaşamazsam iletişime geçmem gereken yer KCC mi?

    İyi çalışmalar.


  • ds 260 ın son kısmında SSN ile ilgili olan yerde.Hem videoda hemde forumdaki pdf de 3 tane soru var ama bende 2 tane çıkıyor.
    Ortada ki soru yok.Şu soru ;Q. Do you want the Social Security Administration to issue a Social Security number
    and a card?

    Pdf de no-yes-yes diye cevaplayın diyordu.Ortadaki yes yok.Ayrıca son soruya kırmızı kutucuk içinde tam anlamadım ama eğer buraya yes demezsen green cardın basılmaz diye birşeyler yazıyordu.Herkeste böyle mi?


  • @gucarslan Hızlı cevabınız için teşekkürler. Bir kaç sorum daha olacaktı; öncelikle present education kısmında primary olarak okuduğum ana üniversiteyi yazdım ve aynı zamanda bir de açıköğretimde okuyor bulunmaktayım. Öğrenci kategorisiyle beraber açıköğretimi yeni bir üniversite olarak eklemek istediğim zaman izin vermiyor zaten öğrenciliği öncesinden seçtiniz hatasını veriyor bu durumda açıköğretimi eklemesem herhangi bir sıkıntı olur mu ? İkinci olarak, şu anda üniversite öğrenimi görmekteyim ve previous education kısmında Highest level of education completed kısmına university degreeyi mi seçmem gerek yoksa liseden mezun olduğum ve üniversiteyi hala bitirmediğim için high school diplomayı mı seçmem gerekiyor. Üçüncü olarak da okumuş olduğum okulların bilgilerini girerken date of attendence kısmına okula kayıt tarihini mi yazmalıyım yoksa okulun başlangıç tarihini mi yazmalıyım, özenli bir şekilde cevap verdiğiniz ve sorularımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @suleymanhvz evet ilk lise sonra yukarıya doğru gidilecek

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nadogus bu sayfaya kadar gelince hep her sayfayı save basarak geldiysen tamamen çık tekrar girebilirsin yoğunluktan olabilir. Göndermediğin sürece istediğin zaman yavaş yavaş düzelterek doldurursun


  • Merhaba. Form açılmayınca, dogum tarihimi ilk basvuruda ay ve gününün yerini karistirip yazdigim icin giris yapamadigimi anladim. Sorum şu; ds260' a doğru olani yazip KCC'ye mail atmaliyim degil mi?

    Boyle bir hatayi nasil yapmisim😔

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mert-Karayılan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan Hızlı cevabınız için teşekkürler. Bir kaç sorum daha olacaktı; öncelikle present education kısmında primary olarak okuduğum ana üniversiteyi yazdım ve aynı zamanda bir de açıköğretimde okuyor bulunmaktayım. Öğrenci kategorisiyle beraber açıköğretimi yeni bir üniversite olarak eklemek istediğim zaman izin vermiyor zaten öğrenciliği öncesinden seçtiniz hatasını veriyor bu durumda açıköğretimi eklemesem herhangi bir sıkıntı olur mu ? İkinci olarak, şu anda üniversite öğrenimi görmekteyim ve previous education kısmında Highest level of education completed kısmına university degreeyi mi seçmem gerek yoksa liseden mezun olduğum ve üniversiteyi hala bitirmediğim için high school diplomayı mı seçmem gerekiyor. Üçüncü olarak da okumuş olduğum okulların bilgilerini girerken date of attendence kısmına okula kayıt tarihini mi yazmalıyım yoksa okulun başlangıç tarihini mi yazmalıyım, özenli bir şekilde cevap verdiğiniz ve sorularımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

    1- örgün eğitiminizi yazabilirsiniz.
    2- mezun olmadıysanız ve mülakata kadar olmayacaksanız liseyi yazın
    3- iki tarihi de seçebilirsiniz, problem değil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @burcuburcu, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba. Form açılmayınca, dogum tarihimi ilk basvuruda ay ve gününün yerini karistirip yazdigim icin giris yapamadigimi anladim. Sorum şu; ds260' a doğru olani yazip KCC'ye mail atmaliyim degil mi?

    Boyle bir hatayi nasil yapmisim😔

    DS260'a doğru olan ne ise o şekilde doldurun lütfen. sonraki süreçte de bu şekilde devam etmeniz gerekecek. KCC'ye bununla ilgili bir mail atmanız bir şeyi ne yazık ki değiştirmez çünkü KCC, sizin DS260'a doldurduğunuz bilgileri dikkate alır. bu yüzden devamındaki süreçte doğru olan ne ise o şekilde ilerleyin lütfen.


  • @gucarslan cok teşekkürler


  • @gucarslan Mülakata kadar mezun olmuş olacağım (1 ay sonra mezunum) neyi işaretlemeliyim universite degreeyi mi işaretlemeliyim ve bu eğitim bilgilerinin yazılış sırası liseden günümüze mi olmalı yoksa şu andaki üniversiteden liseye doğru mu olmalı, gerçekten verdiğiniz cevaplar için çok teşekkürler.


  • Herkese merhaba.
    -Çekiliş başvurusu için kullandığım pasaportumunun süresi geçtigi icin DS260 formunda other document kısmını işaretlemiştim bu sorun teşkil eder mi?

    -Adreslerim kısmına da ''16 yaşından sonra'' ibaresine dikkat etmeyip doğumumdan itibaren olan adreslerimi yazdım. Bu düzeltilmesi gereken bir sorun mudur?

    Ds formunu görüşme talebim gelmeden KCC tarafından açılmasını isteyeceğim (mezuniyet sonrası üni diplomasını eklemek ve nikahımı bildirerek eşimi forma ekletmek için) Bu istek sonrası form açıldığında yeni pasaportumu forma ekleyerek ilk sorunu aşabilir miyim? Aynı şekilde adres kısmını da düzeltirim diye düsünüyorum. Bu isteklerimi uygulayabilir miyim?


  • Merhaba DS 260 formunu doldururken eşimin formunda başka isim kullandınız mı bölümüne hayır seçeneğini seçtim fakat sonuçta eşim evlilik öncesi kızlık soyadını kullanıyordu sanırım o bölümü evet işaretleyip kızlık soyadını eklemem gerekiyordu. Şu an Kcc ' mail atıp formu açtırıp düzeltme yapabilir miyim ve bu durum mülakat ile ilgili bir gecikme yaratır mı . Bilgisi olan cevaplayabilirse çok sevinirim. Saygıla r

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @holley merhaba. KCC'den görüşme talebi gelmeden önce evrak talebiniz gelecek.
    resmi olarak evliliğiniz yaptıktan sonra formu açtırın ve gerekli düzenlemeleri (eşinizi ekleme, pasaport ekleme, adresleri güncelleme) yapıp evrak talebinize o şekilde cevap verin. bu sayede daha sonra uğraşmak zorunda kalmazsınız.


  • @gucarslan Çok teşekkür ederim cevabınız için. Form açma talebi için nisan-mayıs ayını (nikah ve değişmesi gereken belgelerimin ancak o zamana yetisecegini tahmin ederek) düsünüyorum bu geç bir tarih midir? Sürecim olumsuz etkilenir mi sizce?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @holley 2022 nisan'dan bahsediyorsanız çok geç bir tarih. o zamana kesinlikle bırakmayın derim. siz hemen yeni bir pasaport çıkartıp DS260'ı doldurun ve sürecinize start verin. diğer türlü çok geç kalırsınız.

    ve o tarihten sonra yapacağınız evlilik mülakatta size sorun olabilir, tavsiyem daha erken bir tarihte resmi nikah yapıp evliliğini resmileştirin.


  • @gucarslan nikah icin ne kadar gec o kadar iyi gibi dusunmustum ama surec olumsuz etkilenecekse 2022'ye girmeden nikah kıyılarak belgelerimi yenileyip formu actırarak tek seferde tüm eksik/hataları düzeltmeliyim oyleyse.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @holley tam tersi, nikah için ne kadar erken o kadar iyi 🙂
    şimdiden mutluluklar ve bol şans..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

127
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum