Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mazk2104, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    tesekkur ederim
    peki son olarak, simdilik adresimizin birlesmesine biraz daha sure var. bir ay kadar. ama evli olmus olacagiz. adreslerimizin ayni olmasi gerektigini biliyorum ama bana yardimci olabilmesi acisindan new yorktan ehliyet almak istiyordum. new yorkta adres gosterip kendi mail adresimi ( su an yasadigim yeri mailin adresi olarak kullansam veya esimin kart basvurusundaki ayni adresi kullansam ) bu mulakatta bize bi sorun cikarir mi ? uzun sureler ehliyet bekleyecek veya nj de defalarca gidip gelecek vaktimiz yok. ny deki online sinava katilmak istiyorum. kolay olsun diye ilerideki asamalari mahvetmis olur muyum ?

    Ehliyet konusu surada:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak

    Adresinizi farkli gosterip, yasamadiginiz bir eyaletten ehliyet almanizi tavsiye etmem.


  • Öncelikle merhabalar,
    Sözlümün green card sırası 22 bin.
    Görüştüğümüz bazı insanlar mülakattan önce evliliğin çok riski olacağını amerikaya yerleştikten sonra evliliğin daha garanti bir yol olacağını söylediler.
    Sizden bu konuda aydınlatıcı bir yol rica edeceğim. Biz beraber gitmek veya sözlüm gittikten sonra kısa bir süre bekledikten sonra gitmeyi düşünüyoruz.

    Teşekkürler.


  • @yesilveyabani Siz nişanlısınız o yüzden geçmişinizi ıspatlayacak çok resim paylaşım vs vardır diye tahmin ediyorum. ds260 formunu doldurmadan önce yapılması daha iyi bence. ve evli olarak mülakata girersiniz. Eş durumundan süreçler daha uzun oluyor. insanların planları her zaman vardır gc çıktı diye evlenmişler diye düşünülmez ıspatlı belgelerle. Şöyle düşünün Haziran tarihinde düğün davetiyeniz var. planladığınız bir zaman sonuçta. hemen onlar aa bunlar çakma evlilik yapıyor diye yargılayamazlar. Geçmişle ilgili belgeler yeterli olacaktır.
    ancak GC mülakattan sonra evliliklerde asıl sorgulayıcı oluyorlar ve işlemler daha uzun sürüyor. Yorumlara bakın biraz kendinize rota çizeceksiniz hayırlısı olsun, tebrikler..


  • @yesilveyabani merhaba @hope34 e katılıyorum ne kadar erken evlenirseniz işlemler o kadar kolay ilerler.Bende benzer bir durumdaydım buradan aldığım fikirlerle evlilik kararımı erkene çekmeye karar verdim.Haziran ayında ds260 ı doldurmustum ocak ayında evlenerek dosyamı açtırdım ve eşimi sürece dahil ettim. nacizane tavsiyem olabildiğince erken evlenerek işlemleri birlikte yürütmeniz yönünde.


  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
    Amerika'da yaşayan bir avukat sözlüme önce kendini kurtar, kendini garanti altına al, artık çok riskli gc çıktıktan sonra evlenmek gibi cümleler kurdu fakat bana mantık ve akıl dışı geldi. Neticede bizim 4 senelik tescilli bir birlikteliğimiz var. Gc'a hiç sevinemeden bunun derdine düştük.


  • Selamlar; bu başlık altındaki birçok iletiyi okudum fakat yine de sizlerin de tecrübesinden yola çıkarak birkaç sorum olacak.

    Öncelikle, Green Card, 7 senedir birlikte olduğum ve evlilik planları yaptığım nişanlıma çıktı. Kendisiyle 2020 yılında evlenecektik fakat pandemi nedeniyle 2021 Haziran ayına ertelemek zorunda kaldık.(26 Haziran) Düğün yeri ile sözleşmemiz elimizde mevcut. Bunun yanında gösterebileceğimiz sosyal medya fotoğrafları, wp konuşmaları vs. var.

    Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyiz? DS-260 formunu düğünden sonra doldurmak mı mantıklı yoksa düğün sonrası doldurmak mı? Nişanlımın soyadı değişimi olacağı için yeni bir pasaport alacak tabii. Süreç kendisi üzerinden yürüyecek. Önerilerinizi büyük bir dikkatle okuyacağım. Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @Mert-doğan Evlendikten sonra formu doldurabilirsiniz. Yeni pasaport süreci çok kısa sürüyor merak etmeyin.


  • @Mert-doğan merhaba düğüne çok az bir süre kalmış. Düğüne kalan süre az olduğu için ds260 ı şimdi doldurup daha sonra açtırmaktansa düğün sonrası doldurmanız daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Şimdi doldurdunuz diyelim evlendikten sonra dosyanın açılmasını da bekleyeceksiniz ben dosyamın açılması için iki hafta kadar beklemiştim. O yüzden evlenip eşinizin pasaportu değiştikten sonra ds260 ı doldurmanızı tavsiye ediyorum.


  • Değerli cevaplarınız için teşekkür ederiz. @Sono @black Evlilikten sonra formu doldurmaya karar verdik, süreci bu şekilde ilerleteceğiz.


  • @crazycells Bence en mantiklisi sizin ABD'ye girmeyip, Turkiye'de evlenip DV sureci bitmeden esinize de vize almaniz. (tabii kendi vizenizi de yenileyecekseniz). Aksi takdirde sizin ABD'de, esinizin de Turkiye'de kalmasi gerekecek.

    Buradaki en mantıklısı dediğiiz durum Görüşme mülakat sonrası abd ye giriş yapmadan yani greencarda sahip olmadan evlenip durumu doğru mudur? Bu durumda da yine o yılki F2A statüsündeki aşvuru sayısına mı bakılıyor olacak? yoksa bu durumda avantajlı olan başka bir ihtimal mi var?

  • ⭐⭐⭐

    @Mert-doğan, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Selamlar; bu başlık altındaki birçok iletiyi okudum fakat yine de sizlerin de tecrübesinden yola çıkarak birkaç sorum olacak.

    Öncelikle, Green Card, 7 senedir birlikte olduğum ve evlilik planları yaptığım nişanlıma çıktı. Kendisiyle 2020 yılında evlenecektik fakat pandemi nedeniyle 2021 Haziran ayına ertelemek zorunda kaldık.(26 Haziran) Düğün yeri ile sözleşmemiz elimizde mevcut. Bunun yanında gösterebileceğimiz sosyal medya fotoğrafları, wp konuşmaları vs. var.

    Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyiz? DS-260 formunu düğünden sonra doldurmak mı mantıklı yoksa düğün sonrası doldurmak mı? Nişanlımın soyadı değişimi olacağı için yeni bir pasaport alacak tabii. Süreç kendisi üzerinden yürüyecek. Önerilerinizi büyük bir dikkatle okuyacağım. Teşekkür ederim.

    Öncelikle tebrik ederim,

    Sizinle neredeyse birebir benzeyen bir sürecim oldu.
    Biz evliliği gerçekleştirdikten sonra ve eşim adına pasaport, kimlik.. vs belgelerinin yenilerini gönderdikten sonra ds-260 formunu gönderdik.
    Sizin süreciniz 1 Ekim-2021 tarihinde başladığı için formunuzu ve belgelerinizi Temmuz,Ağustos-2021 tarihine kadar gönderirseniz süreciniz herhangi bir aksamaya uğramadan devam eder. Acele etmenize gerek yok.

    Bol Şans


  • @bolatmali Çok teşekkürler! Yazdığınız iletiyle içimiz daha da rahatladı şu anda. Acele etmeden, sindire sindire süreci devam ettireceğiz.


  • Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacaktı, soruyla ilgili başlıkları okudum ancak soruma cevap bulamadığım için yazmak istedim. Erkek arkadaşım green card kazandı, mülakat tarihinden önce (eylül gibi) evlenmeyi düşünüyoruz. Evlendikten sonra konsolosluğa bilgi verildikten sonra erkek arkadaşımın vize tarihi ileri tarihe atılır mı ? vize kalmadığı izin yüksek numaraya sahip insanlara mülakat verilemediğini ve green card alamadıklarıı okumuştum öyle bir durumla karşılaşır mı ? Yoksa mülakat tarihinde bir değişiklik olmaz ve yeni bilgileri sadece konsolosluğa mı bildirir? Sıralaması 17.000

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @selin-gözet, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacaktı, soruyla ilgili başlıkları okudum ancak soruma cevap bulamadığım için yazmak istedim. Erkek arkadaşım green card kazandı, mülakat tarihinden önce (eylül gibi) evlenmeyi düşünüyoruz. Evlendikten sonra konsolosluğa bilgi verildikten sonra erkek arkadaşımın vize tarihi ileri tarihe atılır mı ? vize kalmadığı izin yüksek numaraya sahip insanlara mülakat verilemediğini ve green card alamadıklarıı okumuştum öyle bir durumla karşılaşır mı ? Yoksa mülakat tarihinde bir değişiklik olmaz ve yeni bilgileri sadece konsolosluğa mı bildirir? Sıralaması 17.000

    Yeni talihli mi? DV2022 diye imzaniza yazin.

    Eylul derken 4 ay sonraki Eylul mu? yoksa 1 yil 4 ay sonraki Eylul mu?


  • Merhaba. Green Card çekilişine bu sene hem ben hem de kız arkadaşım ayrı ayrı başvuracağız. İkimizden birine çıkarsa evlilik tarihini öne çekip evlenerek gitmeyi düşünüyoruz. Kafamıza takılan birkaç soruyu siz değerli forum üyelerine danışmak istedik.

    1.) Konsolosluk görüşmesinden önce evlenmek şart mı? Görüşmeye tek gidip green card onayı aldıktan sonra evlenip konsolosluğa tekrar gidip eşimin bilgilerini de ekletmem mümkün mü? Bir sakıncası olur mu?

    2.) Bu yıl Haziran'da nişanlanıp 2022'de evlenmeyi düşünüyoruz. Görüşmede yeni evli olduğumuzdan dolayı sahte olduğu düşünülebilir. Nişan, nikah, aile ve telefondaki fotoğraflarımızı baskılatıp götürsem nasıl olur?

    3.) Mayıs'ta çekiliş açıklandığında DS-260 formunu ne zaman doldurduğumun önemi var mı? Evlilik süreci olursa ve DS-260 formunu bu yüzden hemen değil de gecikmeli doldursam konsolosluk görüşmemde sorun olur mu? Konsolosluk Case Number ile görüşmeye çağırıyormuş. DS-260'ı geç doldurduğum için konsoloslukta görüşmeye çağrılmama şansım var mı?

    4.) Green Card'ın gönderileceği adresi önceki talihli arkadaşlar nasıl doldurdu? Orada tanıdığımız yok. Aracı şirketlerin GC için geçici posta adresi servisi verdiğini okudum. Siz nasıl yaptınız?

    5.) İki kişilik bir aile için 15-20 bin dolar ile kabul görebilir miyiz? Miktar yeterli midir?

    Son olarak 6.) Türkiye'de toptancılık yapıyorum ve burada çok sağlam bağlantılarım var. ABD'ye gittikten sonra Türkiye'den toptan ürün getirip ticaretini yapmak istiyorum ve konsoloslukta yapacağım iş olarak bunu belirteceğim. ABD'de toptancılık için Seller Permit ve Resale Certificate gerekiyormuş sanırım. Bu konuda bilgisi olup yardımcı olabilecek var mı?

    Soruları konu kalabalığı yapmamak adına alt alta sıraladım. @crazycells in forumda pek çok insana yardımcı olduğunu gördüm ve onun da bilgilerinden istifade etmek isterim. Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @galiprifat, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik

    Merhaba. Green Card çekilişine bu sene hem ben hem de kız arkadaşım ayrı ayrı başvuracağız. İkimizden birine çıkarsa evlilik tarihini öne çekip evlenerek gitmeyi düşünüyoruz. Kafamıza takılan birkaç soruyu siz değerli forum üyelerine danışmak istedik.

    1.) Konsolosluk görüşmesinden önce evlenmek şart mı? Görüşmeye tek gidip green card onayı aldıktan sonra evlenip konsolosluğa tekrar gidip eşimin bilgilerini de ekletmem mümkün mü? Bir sakıncası olur mu?

    2.) Bu yıl Haziran'da nişanlanıp 2022'de evlenmeyi düşünüyoruz. Görüşmede yeni evli olduğumuzdan dolayı sahte olduğu düşünülebilir. Nişan, nikah, aile ve telefondaki fotoğraflarımızı baskılatıp götürsem nasıl olur?

    3.) Mayıs'ta çekiliş açıklandığında DS-260 formunu ne zaman doldurduğumun önemi var mı? Evlilik süreci olursa ve DS-260 formunu bu yüzden hemen değil de gecikmeli doldursam konsolosluk görüşmemde sorun olur mu? Konsolosluk Case Number ile görüşmeye çağırıyormuş. DS-260'ı geç doldurduğum için konsoloslukta görüşmeye çağrılmama şansım var mı?

    4.) Green Card'ın gönderileceği adresi önceki talihli arkadaşlar nasıl doldurdu? Orada tanıdığımız yok. Aracı şirketlerin GC için geçici posta adresi servisi verdiğini okudum. Siz nasıl yaptınız?

    5.) İki kişilik bir aile için 15-20 bin dolar ile kabul görebilir miyiz? Miktar yeterli midir?

    Son olarak 6.) Türkiye'de toptancılık yapıyorum ve burada çok sağlam bağlantılarım var. ABD'ye gittikten sonra Türkiye'den toptan ürün getirip ticaretini yapmak istiyorum ve konsoloslukta yapacağım iş olarak bunu belirteceğim. ABD'de toptancılık için Seller Permit ve Resale Certificate gerekiyormuş sanırım. Bu konuda bilgisi olup yardımcı olabilecek var mı?

    Soruları konu kalabalığı yapmamak adına alt alta sıraladım. @crazycells in forumda pek çok insana yardımcı olduğunu gördüm ve onun da bilgilerinden istifade etmek isterim. Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.

    1. Bu sekilde yapmayin, yoksa kendi vizenizi de degistirmeniz ve bir daha vize ucreti odemeniz gerekecek. Ne kadar erken evlenirseniz o kadar iyi olur.

    2. Buna benzer bir paket hazirlayip goturmenizi tavsiye ederim. Mulakat sirasinda sorarlarsa gosterirsiniz.

    3. Bir onemi yok. Formu doldurmak icin 1 yil beklemediginiz surece cok problem olmaz.

    4. Genelde birini buluyorsunuz... Eger saglam bir adres bulamazsaniz rastgele veya guvenilirligi supheli bir adres yerine profesyonel yardim almanizi tavsiye ederim.

    5. Kabul edilebilir gorunuyor, son karari konsolos verecek.

    6. Bunun icin forumdaki Meslek bolumunu inceleyebilirsiniz...
      https://yesilkartforum.com/forum/category/6/i̇ş-alanları-ve-meslekler


  • Merhabalar. Ben GC 2022 talihlisiyim ve case number 2022EU00007XXX şeklinde.

    Kız arkadaşım ile bu süreçte evlilik kararı almak üzereyiz ancak neyin ne tarihte ne gibi sorunlar çıkarabileceğini öngöremediğimden açıkçası grupta paylaşmak ve benzer süreçlerden geçmiş veya bilgisi olan birinden yardım talebim olacak.
    Ben Üniversiteden 2020 itibari ile mezun olmuş ve İstanbul’da çalışan 23 yaşında gen bir mühendis kardeşinizim. Kız arkadaşım ise İstanbul’da oturuyor normal şartlarda, ancak üniversite sonrası şehirden ayrılmayarak Sakarya’da Endüstri mühendisi olarak çalışıyor.
    1-) Süreci aslında ds260ı bekar bir şekilde doldurup, akabinde evlilik ardından formu tekrar açtıracak şekilde başlatmak çevremden aldığım bir tavsiye. Evlilik ve evlilik ile beraber gelen süreçleri yönetebilmem adına konsolosluk görüşmesinden ne kadar bir süre öncesine kadar nikahlanmış olmam gerekir?
    2-) Konsolosluk görüşme zamanlarının geçen senelere göre tahmini olarak şu aylarda gelir dendiğini sıkça görüyorum ancak kimi sıra numaram için aralık derken kimi ocak şubat diyor. Aralıklar yakın farkındayım ancak tarihler su süreçte önemi büyük bir hale geliyor bizim için. Daha net bir ağızdan duyabilmek çok güzel olurdu aslında.
    3-)Yukarıda bahsettiğim konsolosluk görüşmesi öncesi süreci tamamlayabildiğim ihtimalde konsoloslukta henüz düğün yapamadığımızı ancak düğün planladığımızı malum süreçlerden ötürü konsolosluk sonrasına kaldığını söylememiz bir problem yaratır mı? Aslına herkes bizden iyi niyet beklendiğini yazmış. İyi niyetle loto öncesi de görüştüğüm kız arkadaşımla aslında family sponsor gibi süreçlere kalmadan nikahı öne çekiyorum ve düğün planımı davetiye basılması salonun tutulması gibi örneklerle kanıtlıyorum? Kanıtlama kısmında ikimizin farklı şehirlerde çalıştığı aşikar. Nikahlanıp beraber yaşamamız da çok mümkün değil açıkçası. Bunun da görevlileri sahte evlilik düşüncesine yönlendirmesinden korkuyorum açıkçası. Bu durumda kanıt olarak bizden görülmesini bekledikleri ortak bir ikametgah fatura ödemeleri gibi şeyleri paylaşamıyor olacağım. Kanıt yönünde neler kullanabilirim?
    Benim tarafımda iyi niyet olarak görünen bu durum onlarca farklı algılanır ve ters tepebilir mi?
    Bu süreci nasıl yönetebileceğim hakkında tavsiyesi olan var ise paylaşabilir mi? Teşekkür ederim.
    Bu sıkıntılı süreci hesaplarken hesaba katmadığım bir durum var mı sizce? Şimdiden yardımcı olmak isteyen herkese teşekkür ederim

  • ⭐⭐

    @leblebi Hayırlı olsun.
    2022 mülakatların ne zaman ve hangi hızda başlayacağını henüz bilmiyoruz. Normal zamanda 3. 4. Aylarda (Aralık-Ocak) size sıra gelmesi beklenirdi.
    Mülakata evli olarak girmenizi öneririm. Ertelerseniz, sonrasında beklenmedik gecikmeler yaşanabilir, vize kalmaz vs vs. Böyle bir dönemde bu riske girmenizi önermiyorum.
    Mülakattan bir kaç hafta öncesinde konsolosluğa bildirirseniz birlikte girme ihtimaliniz yüksek. Ama eşinizin muayenesi yetişmeyebilir, bu durumda eşinizin vizesi rapor tesliminden sonra gecikmeli olarak basılır. Mülakat emaili almadan (current olduğunuzu öğrendiğiniz bülten yayınlandıktan sonraki 1-3 hafta) bildirirseniz muayeneye de birlikte girme şansınız olabilir.
    Süreç açısından en kolayı evlenip, eşiniz için form ekletip öyle devam etmek ya da, formu bekar dolduracaksanız, yine çok geciktirmeden evlenip formu açtırıp güncellemek olacaktır.
    Önceden tanıştığınızı varsayıyorum, bunu kanıtlayacak şeyler bulabilirsiniz bence. Söz, nişan vs ile de desteklersiniz.

    Bol şans

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @leblebi sn. @goblis'in cevabina ek olarak bir ekleme yapmak isterim 2. sorunuza.

    hangi aylarda mülakata gireceğiniz sadece tecrübelere istinaden öngörülebilir. bunu görebileceğimiz tek yer de elbette geçmiş deneyimler ve bültenler. sadece DV2021'i baz almayın yeterli, çünkü bizde kimse mülakata giremedi. DV2018-29-20 sizin için örnek teskil edebilir. sadece hiçbir zaman net olmaz, olamaz.


  • @leblebi Ben de sizinle ayni yolu izleyerek surecimi devam ettirmeyi dusunuyorum. Cn 25k oldugu icin aslinda izinizden gidicem de diyebiliriz 🙂 Bekar olarak submit ettim ds formunu. Nikahi gorusme bildirimi gelmeden once yapmayı planliyorum ( gectigimiz senelerde 25k icin en erken mayis ayinda gorusme sırası geldigi icin nikah tarihini mart-nisan gibi düşünüyorum)

    Nikah kiyildiktan sonra mart-nisan ayi kcc'ye form acma talebinde bulunmak icin gec bir tarih olur mu acaba?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum