Amerikan vizeleri ile ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi almak (Göçmen Olmayan Vizeler)
-
@oğuz-cansel Amerikan vizeleri ile ilkokul, ortaokul ve lise egitimi almak (Gocmen Olmayan Vizeler) içinde söyledi:
j1 den f 1 e geçişlerde pending süresi 10 ila 15 ay sürüyor diyorlar.ben de risk almamak için;çalıştığım işyerımden ayrılıp tr ye dönüp ordan direk f1 vizesi alıp öyle geleyim diye düşündüm.ama aklıma takılan 3 şey var. 1.si vizemın süresi bitmeden dönmem konsoluslukta sıkıntı yaratır mı?2.si 2 yıl kuralım hala var şu an bu sorun olma ihtimali nedir ordayken?ayrıca şu an burda oldugum için uzun süredir yoklama kaçağı olarak görünüyorum.herşeyimi tamamlayıp pasaporttan geçerken bu sorun yaratır mı?açıkçası ben hiç tr ye donmeden burada legal ve belgeli bir şekılde kalmak istiyorum.sizin önerilerinizi merak ediyorum.
Evet, Turkiye'den surece devam etmeniz her seyi hizlandirir; fakat kisa bir sure once ABD'den gelip sonra tekrar gitmeniz konsolos gorevlisinde soru isaretlerine neden olabilir. Bu surecin de oyle bir yonu var maalesef.
-
Bunun nasil etkileyecegine emin degilim maalesef, daha once bir vize almissiniz, bu vizenin sartlarini yerine getirip uygun bir tarihte Turkiye'ye donmek bence daha makul olur. En azindan daha once amacinizin gercek ve dogru oldugunu gormus olurlar.
-
2 yil kurali F vizesi icin sorun yaratmaz.
-
Askerlik icin su konudaki bilgileri okumanizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/83/universite-mezuniyetinden-sonra-turkiye-de-askerlik-tecili
-
-
@crazycells bütün sorularıma sabırla cevap verdiğiniz için teşekkür ederim
-
........
-
@gokcell Amerikan vizeleri ile ilkokul, ortaokul ve lise egitimi almak (Gocmen Olmayan Vizeler) içinde söyledi:
Peki @crazycells cocugumuz Amerikan vatandasi ise ve ona Amerikada egitim vermek istedigimiz de durum nasil olacak ? Tamam cocuk 21 yasina gelince anne babaya GC sagliyor da. Ilkokul,ortaokul,lise egitimini orada vermek istersek bunu nasil yapacagiz. Nedir yol yordam bunun icin? Bir yerlerde Anneye de vatandaslik verilebilir diye bir seyler duymustum ama emin degilim.
Su konuda aradiginiz bilgiler var:
ABD'de bir "legal guardian" tayin edebilirsiniz.
-
........
-
@crazycells Dost yaklaşık üç yıldır F2 statüsünde Amerika da bulunan ve liseden mezun olacak birisi, amerikan vatandaşı ile evlilik yapar ise green card başvuru sürecinde bir üniversiteye vatandaş statüsünde başvuru yapabilir mi? Teşekkürler
-
@Hakan-Yilmaz, içinde söyledi: Amerikan vizeleri ile ilkokul, ortaokul ve lise egitimi almak (Gocmen Olmayan Vizeler)
@crazycells Dost yaklaşık üç yıldır F2 statüsünde Amerika da bulunan ve liseden mezun olacak birisi, amerikan vatandaşı ile evlilik yapar ise green card başvuru sürecinde bir üniversiteye vatandaş statüsünde başvuru yapabilir mi? Teşekkürler
Vatandas statusu derken "in-state" demek istiyorsunuz sanirim? Universiteler basvuru sirasinda ucretleri belirlerken daha cok o eyalette ne kadar sure yasadiginizla ilgileniyor, o eyalette (genelde) 1 yildan az yasadiysaniz ABD vatandasi olsaniz da, yabanci ulke vatandasi olsaniz da cogunlukla ayni ucreti oduyorsunuz.
Isterseniz su basligi inceleyin:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/449/in-state-out-of-state-kavramlari
Ayrica belirtmis olayim, I-485 pending statusunde olacagi icin pek cok universite bunu Green Card ile benzer statude degerlendirecektir diye dusunuyorum, ama bunu ayrica belirtmeniz gerekecek basvuru sirasinda.
-
Siradisi bir soruyla yine karsinizdayim...
Babanin LRP oldugu es ve cocuklarin turist vizesi oldugu durumlarda. Cocuklarin okula kaydi yapilabilir mi?
-
@YollardakiAdam, içinde söyledi: Amerikan vizeleri ile ilkokul, ortaokul ve lise egitimi almak (Gocmen Olmayan Vizeler)
Siradisi bir soruyla yine karsinizdayim...
Babanin LRP oldugu es ve cocuklarin turist vizesi oldugu durumlarda. Cocuklarin okula kaydi yapilabilir mi?
Maalesef okula kayit yapacak kisinin statusu onemli... Turist vizesiyle okula kayit yaptirmak, B1/B2 statu kurallarini ihlal edecekleri anlamina geliyor.
-
@crazycells F1 ya da J1 alip gitmesi gerek sanirim.
-
@cnpist, içinde söyledi: Amerikan vizeleri ile ilkokul, ortaokul ve lise egitimi almak (Gocmen Olmayan Vizeler)
@crazycells F1 ya da J1 alip gitmesi gerek sanirim.
Evet, ya da giris yaptiktan sonra statu degistirecekler.
-
@crazycells yanlis yerde sorduysam kusura bakmayin, cocuk ABD dogumlu , anne baba Turk, sadece dogum icin Amerikada bulunmuslar. Cocuk Turk vatandasi da degil, Tuk tabiyetine gecirmemisler. Su an ilk okula Turkiyede basliyor. Ailenin amaci lise zamani cocugu ABDye goturmek ama vatandas olan cocuk. Bu durumda ebeveynler cocugun vatandas olmasi ve egitimine , hayatina ABD de devam edecegi ama henuz resit olmadigi icin ebeveynler green card alabilir mi ya da nasil bir yol izleyebilirler. Tesekkurler.
-
@cnpist Bildigim kadariyla yanitlayayim: Malesef cocugun anne ve babaya greencard konusunda hicbir faydasi olamaz. Ancak 21 yasina gelince, onlar icin basvurabilir. Bunun yaninda, lise egitimi icin kendisi gelebilir. Eger ABD'de bir tanidik bulabilirlerse, orada kalip okuluna gidebilir veya yatili (parali) liseler var, onlara gidebilir.
-
@MySea vasisi olarak uzun bir oturma izni olur mu acaba ? o da aklima gelen bir konu . ilginc bir konu :)
-
@cnpist, içinde söyledi: Amerikan vizeleri ile ilkokul, ortaokul ve lise egitimi almak (Gocmen Olmayan Vizeler)
@crazycells yanlis yerde sorduysam kusura bakmayin, cocuk ABD dogumlu , anne baba Turk, sadece dogum icin Amerikada bulunmuslar. Cocuk Turk vatandasi da degil, Tuk tabiyetine gecirmemisler. Su an ilk okula Turkiyede basliyor. Ailenin amaci lise zamani cocugu ABDye goturmek ama vatandas olan cocuk. Bu durumda ebeveynler cocugun vatandas olmasi ve egitimine , hayatina ABD de devam edecegi ama henuz resit olmadigi icin ebeveynler green card alabilir mi ya da nasil bir yol izleyebilirler. Tesekkurler.
Cocuk zaten ABD vatandasi olarak her zaman ABD'de egitim alabilir.
Ama bu nedeni one surerek ne anne ne de baba bir vize alabilir maalesef. Green Card basvurusu ise ancak cocuk 21 yasina geldiginde mumkun...
-
@cnpist Malesef hic sanmiyorum. Bircok aile dogum icin geliyorlar ve bunun ileride bazi avantajlari olacagini dusunuyorlar ama malesef sadece ABD'de dogan cocuga eger ABD passportu kullanmak isterse veya ileride okumak/yerlesmek isterse faydasi oluyor. Cocuk 21 yasina gelinceye kadar baska hickimseye faydasi yok. Bir tek istisna var, 18 yasindan sonra evlenirse, esini uygun vize ile getirebilir ama bu durumda da sanirim yeterli maddi imkanlarinin falan olmasi gerekiyor.
-
@MySea ve @crazycells cevaplar icin tesekkur ederim.
-
@MySea @crazycells son soru ; cocuk Amerikada tanidik bir aile yanina yerlesir ise , sonucta o aile ebeveyni degil, sistem nasil calisir. Ailenin ABD de arkadaslari var ama direk kan bagi olan kimse yok .
-
@MySea @crazycells son soru ; cocuk Amerikada tanidik bir aile yanina yerlesir ise , sonucta o aile ebeveyni degil, sistem nasil calisir. Ailenin ABD de arkadaslari var ama direk kan bagi olan kimse yok .
bu soruyla ilgili olarak su basligi incelemenizi tavsiye ederim:
-
@crazycells cok tesekkurler. aileyi de foruma uye yapacagim :) . biraz daha bilgilensinler. tekrar cok tesekkur ederim.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
9
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum