Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @med4816, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells Daha önce belirttiğim gibi abi. İkinci ismimdeki NADİ yi NADI yazdığım için panik oldum gönderdim. Bir de tabi province/city kısımlarını ters yazmıştım. KCC ye emaili göndermiş bulundum. Yanlış mı yaptım? Bana bir olumsuzluk yaratır mı?

    sorun olmaz. form acildiktan sonra hizlica degisiklik yapip gonderebilirsiniz.

    Diger kisimlari da kontrol edin, hata varsa hepsini tek seferde duzeltirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @betterwithbutter, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells 6 ay kadar süreyle Hollanda'da kalmıştım Erasmus için bunu yazmam gerekecek galiba ve sonrasında Hollanda polis belgesi (sicil kaydı) almam mı gerekecek?

    Bir de 3 aylık İngiltere IELTS kursunu yazmak gerekir mi? 6 aydan az olanlar da bu kapsama giriyor mu?

    ikisini de yazin. Hollanda'da 1 yildan az kaldiginiz icin gerek yok. Ingiltere icin sinir 6 ay, fakat siz 6 aydan az kaldiginiz icin oradan da almaniza gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tantalizedracoon, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells

    Çok teşekkürler. Peki bir sorum daha olacak 🙈

    2022 için benim case numberıma sıra gelmez veya ben DV sürecini herhangi bir aşamadan sonra ilerletmezsem, bu durumlarda turist vizesini kullanmam bana sıkıntı yaratır mı? Size çok soru sordum çok teşekkür ederim .

    gecerli turist vizenizi gecerli nedenlerle kullanabilirsiniz. Giriste sikinti yasama ihtimaliniz tabii ki her zaman var ama bence oldukca dusuk...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kaanogan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Formu gönderdim Arkadaşlar bugün; herkese başarılar, yukarıda fees bölümü var herhangi bir ödeme yapamayacağız değil mi henüz ?

    hayir, su an icin gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sinecan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells vermiş olduğunuz cevaplar için çok teşekkür ederim.

    netleştirebilmek adına soruyorum, gereksiz ise kusura bakmayın lütfen.

    1 hafta 10 günlük turistik avrupa seyahatlerini oraya yazmamıza gerek yok o zaman öyle mi? ya da yazacağız ancak polis belgesi mi almamıza gerek yok? bu arada polis belgesi nedir adli sicil kaydı mı? ve her ülkenin kendi konsolosluğunda mı alına bir belge?

    bu kadar kisa seyahatlari yazmaya gerek yok. polis belgesinin Turkiye'deki ismi adli sicil kaydi, her ulkede farkli bir ismi var.

    Her ulkeden almanin yolu farkli; su basligi inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gunay-Seferzade, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan başvuru yaparken Türkiyeden yapmıştım burada oturumum olduğu iç
    n. Bu sebepten öneri olarakta Ankara çıkıyor, sadece konsolusluğun henüz açılmaması düşündürüyor.

    bu hepimizi düşündürüyor ne yazık ki. umarım en kısa sürede çalışmaya başlarlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sinecan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    son bir sorum olacak görüşlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

    daha önce hiç vize başvurunuz reddedildi mi gibi bir soru var formda. Evet benim 2 sefer turist vize başvurum reddedildi.2017 yılı idi yanlış hatırlamıyorsam, gerekçe olarak ilk seferde evlilik cüzdanını götürmediğim ve hemen evlenir evlenmez başvurduğum için reddedildiğimi düşünmüştüm ikinci seferde ise hemen arkasına başvurdum ve nedeni bilmediğim bir şekilde yine red aldım. ancak 2018 yılında bir daha başvurdum 3. seferde 10 yıllık turist vizemi 10 saniye de sorunsuz bir şekilde aldım.

    bu durum da formdaki ilgili soruya 2 kez red yediğimi yazmalı mıyım, bu bir olumsuzluk doğururur mu gerekçe olarak sonuçta kendi yorumlarım var kesin bir bilgim yok, gerekçe olarak ne yazmalıyım. daha önce yaşandı mı acaba tecrübeleriniz ne der bu durum için?

    aslinda size mulakat sonrasi bir belge verildi, orada aciklama yaziyordu... Tahminimce 214(b)'den red aldiniz... Yani gocmen olmayan niyetinizi konsolos memuruna kanitlayamadiniz.

    O belgeleri bulabilirseniz aciklamayi yazabilirsiniz, eger bulamazsaniz bilmediginizi yazabilirsiniz.

    Bu durum mulakatta sorun olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ALS, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Ds 260 formunu doldururken kızım pasaport süresinin geçmiş olduğunu fark ettim .Formdaki tüm verilerimi doldurdum gönderilmeye hazır .Kızıma yeni pasaport pasaport çıkartana kadar formu bekletmeli miyim, pasaport çıkartana kadar vakit mi kaybederim ne yapmalıyım sizce ? Saygılar

    henuz vakit kaybedebilecek surecte degiliz 🙂 surecin baslamasina aylar var... birkac ay icinde gondermeniz yeterli...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eynar, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba arkadaşlar,

    Biz de 5. başvurumuzda adaylar arasına girdik. Umarım hepimiz için sürecin sonu mutlu biter.

    Formla ilgili bir kaç sorum var, vaktiniz olur da yanıtlarsanız çok mutlu olurum.

    1 - Adres bilgilerinde nüfusta yazdığı hali mi yoksa gerçekte oturduğumuz yer ve süreler mi önemli?
    Örneğin ben annemle yaşadığım adresten şu anda oturduğum adrese kaydımı 2018'de taşıdım (aynı semtte olduğu için, tembellikten). Halbuki 2012'de evlendiğimizde şu anki adreste oturmaya başlamıştık eşimle. Dolayısıyla eşim de 2012-2018 arasında annemle oturduğumuz evde yaşamış görünüyor. Sizce gerçekte olduğu gibi 2012 ve sonrası oturduğumuz yeri mi yazmalıyız yoksa nüfusta nasıl kayıtlı görünüyorsa o şekilde mi yazmalıyız?

    2 - Şu an oturduğumuz bina 3-4 ay içinde yıkılacak ve dolayısıyla başka adrese taşınacağız. Posta'lık bir durum var mı bilmiyorum ama "Is your Mailing Address the same as your Present Address?" sorusuna garanti olsun diye annemin yaşadığı evi yazsam nasıl olur?

    3 - Eşim, Türkçe Öğretmeni ve evden özel ders veriyor. Yani bir kurumda çalışmıyor. Employer kısmına "Self Employed" deyip ev adresini yazmamızı mı, yoksa "Not Employed" seçeneğini mi işaretlememizi önerirsiniz?

    4 - 4 yaşındaki çocuğumuzun buradaki tüm aşılarını yaptırdık ve doğduğu hastanenin verdiği ve sağlık ocağındaki hemşirenin tüm aşıları not ettiği bir defterimiz var. Ama aşı kartı gibi bir şey değil. Acaba bu, "Do you have documentation.." sorusuna "Yes" dememiz için yeterli mi yoksa yine kendimizde olduğu gibi "No, I do not.." mı yazmalıyız? "No, I do not.." dersek bu durumda çocuk, olduğu tüm aşıları muayenede tekrar olmak durumunda mı kalacak?

    1. Gercekte yasadiginiz adresleri yazmaniz yeterli.

    2. Yazabilirsiniz, artik tum surec online hallediliyor. Dolayisiyla ne yazdiginiz pek de onemli degil...

    3. self-employed / freelance daha uygundur.

    4. O soru cok spesifik bir soru, imzamdaki paketten turkcesini okuyabilirsiniz. asi belgeniz var mi diye sormuyor orada... o nedenle no diye isaretleyebilirsiniz. Asi kartlarini muayeneye gotureceginiz icin cogunu yeniden olmasina gerek olmayacak.


  • @crazycells <iframe width="560" height="315" src="

    " title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

    Bu videoyu izlemelisiniz 😁

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gunay-Seferzade, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells ben Azerbaycan vatandaşıyım ama T.C de yaşiyorum. Bu sebeple önceki adres bilgilerini doldururken alfabe farkından dolayı nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum.

    Sorulara tekrar donup duzeltme sansiniz var.

    Sorulari ingilizce karakterler ile cevaplamaniz gerekiyor. Sokak, cadde gibi kelimeleri ingilizceye cevirmenize gerek yok, eger yazabiliyorsaniz latin alfabesiyle yazin, eger yazamiyorsaniz o durumda ceviri de yapabilirsiniz.

    isim ve soyisminizi de ingilizce karakterler ile yazin (pasaporttaki gibi); sadece native alphabet sorusunda pasaporttaki orijinal azerbaycan alfabesiyle yazin...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ertosavage, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    yaşım 19 lise geçen sen bitti ve sigortalı iş geçmişim yok. ds-260 formu için figüran ajansında projeye bağlı olarak figüranlık yaptım ve bunun için meslekte ''artist'' kısmını mı seçmem daha doğru olur yoksa iş geçmişi olmadığı için ''homemaker'' seçebilir miyim? ilginize şimdiden teşekkürler:)

    siz kendinizi nasil tanimliyorsaniz o sekilde yazin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ertosavage, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    iki seferde sorup mesgul ediyorum kusura bakmayın. Liseyi 3 farklı okulda bitirdim. formda sonuncusunu mu girmeliyim(diploma üzerinde yazan) yoksa kronolojik olarak (en sonuncudan ilkine doğru) mı yapmam gerekir.

    3'unu yazip sadece mezun oldugunuzun karsisina diploma yazin.


  • @crazycells teşekkürler bilgileriniz için, teyit etmek adına bir şey sormak istiyorum da. Konsolosluk görüşmemi Tiflise alıp, gelecekte Ankaraya değiştirme gibi bir şansım olabilirmi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @computerengineer, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba arkadaşlar. 2018'de ben kazanıp yerleşmiştim. Bu forumun çok faydası oldu, baştan sona buradan yararlandım diyebilirim.
    Bu sene de babam kazandı. Zaten ABD'ye gitmek istiyorlardı, iyi oldu 🙂 Babam 57 yaşında ve emekli. Ama aynı zamanda çalışıyor. Formda emekli olarak mı yazmalıyım yoksa çalışan olarak mı?
    Cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

    tebrikler sayin @computerengineer 🙂


  • @gucarslan umarım dediğiniz gibi normal süreci işletirler. Ülkemizdeki covid durumu şuan için iç açıcı değil ama yaz aylarındaki aşılama ile kış aylarına sorunsuz girebiliriz diye ümit ediyorum. Bu da konsolosluğun mülakatları tekrar organize etmesine olanak sağlar sanırım eğer herhangi bir olumsuz siyasi durum yaşamazsak. Gerek TR-ABD, gerekse ABD'nin kendi göçmenlik politikaları ile alakalı.
    Bu durumda şunu merak ediyorum. DV2022 talihlileri her ihtimale karşı DV2023 için de şanslarını deneyebilirler mi? Çekilişi kazananların tekrar çekilişe katılmalarını engelleyen bir durum var mı?

    DV2021 için durum covid ile alakalı diye anlıyorum. Yoksa siyasi midir? Konsolosluğun mülakatlar için bir açıklaması var mı bu konuyla alakalı? DV2021 genelinde diğer ülkeler de dahil süreci tamamlanan adaylar var mı yoksa seçilenlerin tamamı şuan da bekletiliyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Bilgehan-Şeref, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar,
    Ben de bu yılın talihlilerindenim. Eşim ve benim merak ettiğim bir soruyu sizlere sormak istiyoruz. Biraz stresliyiz açıkçası.
    Eşim yabancı ülke vatandaşı. Evliliğimiz Türkiye de oldu. Bizim evlilik cüzdanımızda eşimin eski soyadı olarak N... ve evlendikten sonraki soyadı olarak Ş... yazıyor ama o evlendikten sonra ülkesine gidip pasaportunda soy ismini değiştirmedi, yani soyadı pasaportunda N... olarak kaldı. Ben de DV2022 başvurusu yaparken pasaportunda nasılsa o şekilde yazdım. Bu bizim için bir problem yaratır mı acaba? Bilgilendirebilirseniz çok seviniriz.

    insanlar farkli ulkelerde farkli isimlere sahip olabilirler. esinizin uyrugu olan ulkede evlilik sonrasi soyisim otomatik mi degisiyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @barva, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Arkadaşlar iş tecrübeleri kısmında 2 yıllık deneyim mi eğitim mi bir seçenek vardı evet veya hayır şeklinde cevap veriliyordu. Bu soruya neye göre ever ya da hayır diyoruz. Önlisans pazarlama mezunuyum. Mezun olduktan sonra 4 ay bir şirkette 9 ay başka bir şirkette pazarlama alanında çalıştım. Bu soruya diplomama istinaden evet mi demeliyim yoksa hayır mı

    buna yaptiginiz ise gore siz karar vereceksiniz. eger egitim aldiysaniz evet deyin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @KorLic35, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells merhaba size bir sorum olacaktı. Öncelikle Dv2022 başvurusu sırasında oturduğumuz evin adresini verdik ancak ikametgahta ise adres aynı daire numarası farklı görünüyor 2022 talihlisiyiz Ds260 doldururken ikametgah adresini mi yoksa başvurduğumuzda verdiğimiz daire numarasını verelim? Apartman aile apartmanı olduğu için ikametgahtaki değişikliği önemsememiştik başvuruda da dikkat etmeden doldurduk ama kazanınca aklımıza takıldı ne yapmalıyız acaba?

    sorun olmaz, gercek adres ne ise su an formu o bilgilerle doldurun...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fıratsky, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @murat0368, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Fıratsky Aynı sorun bende de GERMANY yazıyor doğum yerim olduğu için mi bilmiyorum, konsolosluk seçemiyorum ben sadece normal devam ediyor.

    Benim doğum yerim Türkiye sadece dv başvurusu yaparken ben mülakat yeri post yazıyor Moskova seçmiştim ama şuan burası vize işlemlerini durdurduğu için ds260 formunda Ankarayı seçeceğim .Sizin sorununuz başka galiba @gucarslan size daha önce sormuştum ama @crazycells dün farklı cevap verdi sizde tekrar sorayım ben ds260ı henüz doldurup göndermedim ama kazandığım sayfada post moskova yazıyor burası mülakat yeri galiba .Ds260 formunda Ankara seçtikten sonra KCCye başka bir başvuru yapmama gerek yok sanırım?

    DS-260 formunu doldururken o sekilde yazin, eger dosyanin gidecegi post degismezse KCC'ye ulasabilirsiniz, eger degisirse ulasmaniza gerek yok.

    Formu gondermeden KCC dosyanizda degisiklik yapamaz, bilginize.


Benzer Başlıklar

  • 6431
  • 3
  • 316
  • 22
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum