[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Mustafa-Hakkı-Karahan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@goblis KCC ye nasil talepte bulunabilirim ? Ankara' da girmek bana mantikli geliyor kendi islerimi halletmek acisindan.
formu gonderdiniz mi?
-
@Sicktalk3, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Is this child immigrating to the U.S at a later date to join You?
-Ailedeki çocuklardan birisi 23 yaşında olduğu için kendisini greencard başvurusuna dahil etmemiştik. DS260 formunda bu soru ile karşılaştık. Greencard aldıktan sonra çocuğu F1B'ye başvurup getirtmeyi düşünüyoruz. Bu soruya yes mi demeliyiz no mu?
yesdiyebilirsiniz. -
@Can-Çağdaş-Yeşiloğlu, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Sono Bu hatayı alıyorum ve bir türlü halledemedim. O yüzden sorun çıkartmayacaksa sadece doğduğumdan beri yaşadığım yer ile devam edecem.
There is a gap greater than a month in the dates you have provided since the date you turned sixteen. Please include ALL addresses where you have lived since the date you turned 16 years old.Adresleri yazarken, birinin bittigi yerde digeri baslamali... Bir adreste kalisiniz Mart 2020'de bittiyse, sonraki adresi de Mart 2020'den baslatmalisiniz...
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Fıratsky, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@goblis, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@ableindahouse, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba, ben şu anda Ankara'dayım; lakin aslında Almanya'da yüksek lisans yapıyorum. Interview Location kısmına hangi lokasyonu girmeliyim ? Green Card başvurumu yaparken de Ankara'daydım. Interview esnasında nerede olacağımı şimdiden bilmem zor. Mesela, Ankara olarak girsem sonradan değiştirme hakkına sahip miyim ?
Ds260’ta farklı bir yer seçmeniz yeterli olmuyor. Kazandığınızı öğrendiğiniz sayfada Post olarak neresi görünüyorsa mülakata orada gireceksiniz. Mülakat döneminde farklı bir ülkede yaşadığınız için değiştirmeniz gerekirse oturum izninizle birlikte KCC’ye talepte bulunmalısınız. Mülakat planlaması current olacağınız aydan 2 ay önce yapılır. Eğer bu süreyi geçirirseniz KCC yerine konsolosluklara doğrudan yazmanız gerekecektir.
ben moskova olarak seçmiştim post kısmını ama suan Moskovada konsolusluk calısmaları durdurulduğu için Türkiye'de girmem lazım .ds260da Ankara olarak sectıkten sonra tekrar mı KCCye talepte bulunacağım doldurduktan sonra formu ?
formu gonderdiniz mi?
yok henüz doldurmadım acele etmeyeceğim .benim pasaportumun süresi subat 2022de bitecek yeni pasaport cıkarttıktan sonra tek seferde doldurup göndermek istiyorum
-
@med4816, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar iki ismim var. İsimlerimden bir tanesi NADİ. Full name in native alphabet kısmına İ harfini noktasız olarak yazdım yani NADI olarak yazdım. Form açtırmaya değer bir hata mı yoksa yoksa sıkıntı yaratmaz mı?
problem yaratmaz, ayni harf oldugu belli oluyor.
-
@asag, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba,
2022 case numaramızı aldık. Eşimle birlikte dolduruyoruz. Dosya numarası benim adıma geldi. Ancak Work/Education/Training tabının altında Additional bölümünde "Have you ever served in the military?" sorusundan sonraki tüm sorular benim formumda görünmüyor. Ama eşimin formunda görünüyor.
Sebebi ne olabilir sizce ?herkesin formunda farkliliklar olabilir, siz sadece kendi formunuzdaki sorulardan sorumlusunuz. Surecte herkesin her bilgisi gerekmiyor.
-
@marioglu07, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Sono Evet o sayfadan deniyorum yaş doldurma kısmının altında Electronic Diversity Visa Confirmation Number başlığı çıkıyor. Önceki sorularda çıkıp çıkmadığını sorguladığımız kodu yazmamız gerektiğini smyleyenler olmuş fakat bu seferde Your request cannot be processed at this time. hatası alıyorum.
cekilis sonucunu kontrol ettiginiz numarayi yazacaksiniz. daha sonra tekrar deneyebilirsiniz.
-
@marioglu07, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Ds260 formunu doldurmaya başlayacağım fakat 2 sorum olucak yardımcı olabilirseniz.
- Kız arkadaşım ile evlilik planı içerisindeyken güzeli aldık. Fakat başvuru sırasında kız arkadaşım ile evlenerek başvurma şansımız yok. 1 yıl veya daha sonra ki bir süreçte başvurma şansımız var. Öncelikli olarak ben green card başvurumu tamamlayıp alabilirsem Amerika'ya gidip geldikten sonraki süreçte evlendiğimiz zaman onun için başvurup alma durumumuz var mı acaba? Aile sponsorluğu gibi bir sistem ile green card başvuru fark ettim bu sistem bizim durumumuza uygun mudur? Eğer uygunsa sponsorluk için orada yerleşmiş mi olmam gerekir?
- Bir diğer sorumda önümüzdeki 1 senelik süreçte türkiye'deki işlerimi bitirmek için zamanım yeterli olmayacak. Başvurumu yapıp Amerika'ya gelip kart işlemlerini yapıp geri dönmeyi planlıyorum işlerimi halledene kadar. Araştırmalarımda her 6 ay gibi bir sürede Amerika'ya gidip gelme gerekliliğini buldum. Böyle bir zorunluluk varsa süresi nedir acaba ?
-
Mumkundur, su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/78/abd-yolunda-evlilik -
Su basligi incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri
-
@FUAT-ARI, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan Merhaba. Oturumumuz 14.01.2022 tarihine kadar geçerli. Bu durumda bizim genede İngilterede mülakata girmek isteyişimiz ile ilgili mail atmamız gerekir mi ? Bu arada ben londra yı seçtim şimdi revizyon yapamıyorum. Bunu revize etmenin ve Türkiyeye çevirmenin bir yolu varmıdır.
formu gonderdiniz mi?
-
@gucarslan Fakat web sistesinde değiştirilemiyor. Bunu değiştirmenin başka bir yolu varmıdır?
eger formu gondermediyseniz son asamada degistirebiliyor olmaniz lazim, bilginize.
-
@Burooo07, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
2009 da taşındıığım evin adresin ismi 2010 de değişti.Güncel ismi kullanıcam fakat taşınma tarihi 2009 mu 2010 mu yazmalıyım?
dogru tarih hangisi ise onu yazin.
-
@Burooo07 sorularinizi bir kere sorun ve cevaplanmasini bekleyin!
-
@sultanofhearts, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba ben 3 iş yerinde çalışmadığım halde sgk'da çalışıyor gösterildiğim için bu 3 işi ds260 forumunda iş geçmişime yazdım. babam çalıştığı yerlerde beni de çalışıyor göstermiş. işler 2-3 aylık deneyim gerektirmeyen basit işler zaten üniversite mezunu olduğum için iş deneyimi şartını yerine getirmem gerekmiyor. Ds 260 formunu gönderdim Bu üç işi forumdan nasıl silebilirim ya da silmem gerekiyor mu silersem veya böyle kalırsa bir sorun olur mu
Bu sekilde kalabilir, bir sorun olmaz.
-
@sezcek, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
ben yuksek lisans mezunu oldugumdan advanced egitimi secip bitirdigim 2 universiteyi yazip, lise bilgisini girmedim bu onemli bir konu olur mu?
girmemenizin bir nedeni var mi? soruda lise ve ustu bilgiler isteniyor...
-
@mggunergok, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim. Çok mutluyum ilk katılışımda çekilişi kazandım. 20 yaşındayım umutlarım çok yüksek. Şuanda DS-260 formuyla alakalı bir kaç sorun yaşamaktayım. Yardımcı olabilecek olanlar buyursun lütfen. Ben şuanda Pamukkale üniversitesi öğrencisiyim ve lisede 3 farklı okula gittim. Daha önce de Nevşehir'de 1 yıl üniversite okudum. Şimdi bu "Number of Educational Institutions Attended" kısmında şuanda okuduğum dahil 5 mi yazmam lazım? Çoğu kişi eğer üniversite okuyorsanız 2 yazın diyor (lise ve üniversite). 2 yazmaya kalktığımda bilgilerini girdiğim liseler sayı olarak uyuşmuyor diye hata veriyor. Ancak formda tüm bilgiler isteniyor. 2015ten 2019'a kadar sadece bir lisede okuduğumu söylersem de canımı sıkarlar. Kazananlara hayırlı olsun kazanamayanlara da bol şans. Sevgiler.
5 deyip hepsini listeleyin...
-
@med4816, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
DS-260 formunu açtırmak süreci olumsuz etkiler mi?
neden actirmayi planliyorsunuz?
-
@aykanyorudu, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba Arkadaşlar. Şanslılar arasında bende varım. Sıralamam 16binlerde başvuru sürecinde şu an doldurmamız gereken ds260 formu, başvuru esnasında doldurduğumuz ilk formun güncellenmesi mi demektir acaba? Yani ilk forumda yanlış girilen herhangi bir bilginin güncellenmesi olarakta algılanabilir mi ? Cevap için şimdiden çok teşekkür ederim. Bu yaptığınız yardımlar içinde hepinize minnettarım çok faydalı bir forum sitesi.
Hayir, cok daha ayrintili sekilde bilgilerinizi giriyorsunuz.
Ilk formda hata mi yapmistiniz?
-
@Fıratsky, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@xbens, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese Selam , DV 2022 Dosya numaram 8binlerde sorum şu şekilde ;
- Pasaportum 2022 temmuzda süresi bitiyor ds260 formunu mevcut pasaportumla doldursam daha sonra yeni pasaport aldığımda güncellesem problem olur mu ? Çünkü yeni pasaport başvurusu gelmesi en az 1 aylık süreç pandemi vs formu göndermekte geç kalmak istemiyorum açıkçası . Herkese bol şans
,Benim de Şubat 2022de , çocuğumun mayıs 2022de sizce bu pasaportlar ile doldurup sonra değişmeli mi yoksa, ikimizin de yeni, mi çıkartması gerekir?
nasil rahat ediyorsaniz o sekilde ilerleyebilirsiniz. iki turlusu de mumkun...
-
@gucarslan Türkiyede yapmak istiyorum. Ama siz Türkiyede DV basımları şu an yapılmıyor. İngiltere sizin için daya iyi olabilir dediniz. Bu konudaki tavsiyeniz nedir acaba?
Ben de sayin @gucarslan 'a katiliyorum. TC vatandasi oldugunuz icin Ankara'ya aldirmaniz cok daha kolay, o nedenle Ingiltere olarak kalabilir su an icin. DV2022 sureci basladiginda gidisata gore degistirip degistirmeme karari alirsiniz.
-
@ALS, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Tekrardan Selamlar, doğru anladığımdan emin olmak arzusundayım, mülakata gittiğimizde konsolosluk dan ABD de geçirilen süreler için tarafımızdan polis kaydı istenmeyecektir fakat ABD dışından geçirilen süreler için istenebilir diyorsunuz,. Bir çok site forum gezdim FBI dan almanız gereken diyenden tutun, USA ya gidip alın diyene kadar bir çok kişi bir çok şey söylüyor bir çok bilgi kirliliği mevcut.
ABD'den polis belgesi (sicil kaydi) almaniza gerek yok.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum