Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu baslik altinda, US Department of State tarafindan aylik olarak yayinlanan vize bultenlerini bulabilirsiniz.

    Vize bultenlerine ulasabileceginiz ana sayfanin linki:

    https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html


  • VISA BULLETIN (VIZE BULTENI)

    ABD Devlet Bakanligi Tarafindan her ay yayinlanan ve Diversity Visa(DV) ceklisini kazananlarin, case/dosya numaralarina gore, hangilerine vize ayrildigini ve mulakat tarihi verilecegini de gosteren Vize Bulteni.

    Her ayin Vize Bulteni, hem kendi ismindeki ay icin hem de bir sonraki ay icin gecerli olacak cut-off (vize ayrilan ve isleme alinacak en son/maksimum) case/dosya numaralarini gosteren tablolari icerir. Ornegin; 2019 Subat Vize Bulteninde "B Bolumunde" Subat; "C Bolumunde" de Mart ayinda isleme alinacak son dosya numaralari bolgelere gore tablo halinde gosterilir.

    Ornek:

    Vize Bulteninin Adi/Basligi : "Visa Bulletin For February 2019" (2019 Subat Vize Bulteni)

    • Yayinlandigi Tarih : 2019 Ocak ayinin ikinci yarisi

    • Cut-off Bilgisi Aciklanan Aylar : Subat ve Mart 2019

    Bu baslikta, Vize Bulteninin icinde bilgisi verilen, takvime gore en ileri ayin tablosu paylasilacaktir.

    CASE/DOSYA NUMARASININ "CURRENT/AKTIF" OLMASI

    Ilgili dosya numarasinin, Vize Bulteninde belirtilen son dosya numarasindan kucuk olmasi. Ornegin Vize Bulteninde Subat icin verilen son dosya numarasi 15.000 ise, bu sayidan daha kucuk dosya numaralari "current (guncel/aktif)" olmus demektir. DS-260 formunun doldurulup gonderilmis ve KCC tarafindan istenen belgelerin elektronik olarak gonderilmis olmasi kosuluyla vize mulakat tarihleri verilecektir.

    Eger Vize Bulteninde bir dosya numarasi yerine "Current" ifadesi yazildiysa, o ay itibariyle o bolge icin tum dosya numaralari aktif/current olmus demektir. Ornek icin bakiniz.

    VIZE BULTENINDE EU BOLGESI

    Turkiye'den DV cekilisini kazanip dosya numarasi verilen talihliler, Vize Bulteninde, Turkiye'nin dahil oldugu Europe(EU) bolgesine ait numaralari takip edeceklerdir.

    ONCEKI YILLARA AIT VIZE BULTENLERI

    Onceki yillarda, hangi ayda hangi dosya numaralarinin current oldugunu takip etmek icin su tabloyu inceleyebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/bulten/

    DV Surecine dair daha detayli bilgi icin:
    DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari


  • VISA BULLETIN FOR JUNE 2018 ( HAZIRAN 2018 VIZE BULTENI )

    https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2018/visa-bulletin-for-june-2018.html

    VB_201906.jpg

    Yukaridaki tabloyu EUROPE (case numarasinda EU ibaresi bulunanlar) icin soyle ozetleyebiliriz:

    ✅ 21.900 'den kucuk olan ve DS-260 formlari KCC'ye ulasip islenmis DV-2018 case/dosya numaralari Temmuz 2018 icerisinde mulakatlarini yapabilecekler.


  • VISA BULLETIN FOR JULY 2018 ( TEMMUZ 2018 VIZE BULTENI )

    VB201807.jpg

    Yukaridaki tabloyu EUROPE (case numarasinda EU ibaresi bulunanlar) icin soyle ozetleyebiliriz:

    ✅ 23.325 'den kucuk olan ve DS-260 formlari KCC'ye ulasip islenmis DV-2018 case/dosya numaralari AGUSTOS 2018 icerisinde mulakatlarini yapabilecekler.


  • Merhabalar!
    Bi sorum var cok endiseleniyorum. Numaram 30 bin 4 yuz cevarinda eylul sonuna kadar acaba bana sira gelir mi? Sira gelmezse sonraki donem(fiscal donem) current olur mu acaba?
    Bu sene sira cok yavas ilerliyor. Ekimdeki teknik problemlerden dolayi olabilir mi?
    Onceden tesekkur ederim..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @akil 🇺🇸 V I S A _ B U L L E T I N ( Mulakat Tarihi Verilecek Case/Dosya Numaralarini Gosteren Aylik Vize Bulteni ) içinde söyledi:

    Merhabalar!
    Bi sorum var cok endiseleniyorum. Numaram 30 bin 4 yuz cevarinda eylul sonuna kadar acaba bana sira gelir mi? Sira gelmezse sonraki donem(fiscal donem) current olur mu acaba?
    Bu sene sira cok yavas ilerliyor. Ekimdeki teknik problemlerden dolayi olabilir mi?
    Onceden tesekkur ederim..

    Maalesef DV2018 icin tek bir ay kaldi, Eylul ayi islem yapilacak son ay, yil boyunca dosya numaralarinin hareketi icin su siteyi kullanabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/bulten/

    Ekim ayi itibariyle DV2019 sureci baslayacak ve o tarihten sonra DV2018 vizeleri basilamayacak.


  • 2019 talihlileri için ne zaman başlıyor ilk bülten?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dearosemary 🇺🇸 V I S A _ B U L L E T I N ( Mulakat Tarihi Verilecek Case/Dosya Numaralarini Gosteren Aylik Vize Bulteni ) içinde söyledi:

    2019 talihlileri için ne zaman başlıyor ilk bülten?

    Ilk cut-off numaralari Agustos ayinda aciklanacak bultende yer alacak.


  • Merhabalar ben dv2018 green card talihlilerindenim, eylül ayı 25.575 benim numaram da 24.532 ama hiçbir e posta ya da bilgilendirme mesajı almadım.İnternetten araştırdığımda ise ağustos ayı vize bültenin son ayı eylül ile birlikte vize bülteni bitiyor yazıyor.Eylül ayı da dahilse benim 2019 da kesin vize görüşmesine gidiceğim anlamına mı geliyor.Bir de 3. sınıf öğrencisiyim vize görüşmesinde okulumun 1 sene kaldığını ve seneye mezun bir şekilde abd ye kafa ve beden olarak daha hazır olarak gidebileceğimi söylesem reentry permite gerek kalmadan izin verirler mi yoksa direk red mi yerim.Sonuç olarak bütün şeffaflığıyla durumumu anlatmış ve sadece 1 sene izin istemiş olacağım okulumdan dolayı.Reentry permit istemememin sebebi hem abd ye gitmem gerekicek hemde reentry permit için ekstra masraf olucak,uçak masrafı da cabası.Son olarak vize görüşmesinde en az 15000$ banka hesabında bulundurulması gerekiyor yazıyor fakat dolar kuru malumunuz 8-10 bin dolar arası para bulundurmam da bir sakınca var mı acaba ? Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ediyorum

  • ⭐⭐

    @macarovski siz DS260 formu doldurdunuz mu.? DV2019 değilsiniz dimi emin siniz.. DV2018 seniz ve DS260 Doldurmadıysanız zaten bu saatten sonra görüşmeye çağrılmazsınız. Ayrıca 2018 yılı için 30 Eylül den sonra hiç bir işlem yapılmıyor.


  • @arnblt Evet temmuz ilk haftası ds260 formunu doldurdum.


  • Bu ileti silindi!

  • @metert ya bu nasıl bir saygısızca üslup @crazycells forumun biraz çivisi çıkıyor. İnsanlar seçime girmiş kazanmış ve özgür iradesiyle doldurmamıs atlamış ya da unutmuş olabilir. Lütfen bu uslubu düzeltin.. iş saygısızlık boyutunu da aştı

  • ⭐⭐

    @macarovski 24532 diye bir Case Number yok. Sen emin misin DV2018 olduğuna. DV2018 2017 kazananları Mayıs ta belli oldu.
    DV2019 Bu mayıs ta yani 2018 Mayıs ta belli oldu.


  • kimseye saygısızlık yok kimseye hakaret veya aşağalama yok.burda duyar kasmanın anlamı yok.millet yıllarca uğrasıyor bu çekiliş için sonra biri diyor ki 1 sene geçmiş üstünden e ben kazanmışımda yeni doldurdum.sen bu cümlene gerçekten inanıyormusun? " İnsanlar seçime girmiş kazanmış ve özgür iradesiyle doldurmamıs atlamış ya da unutmuş olabilir" . esas saygısızlık gerçekten gitmek isteyen birinin yerini gasp etmek .boşa yer harcamak. özgür iradeyleyse bende özgür irademle yorumumu yaptım .mesajıda siliyorum sırf tartışmaya mahal olmasın diye sen dedin diye yada saygıslızk olduğu için değil !


  • @metert teşekkürler..


  • Bu ileti silindi!

  • @macarovski Temmuzun ilk haftası doldurduysanız muhtemelen size randevu verilmedi. Çünkü Temmuzun ortasına doğru Eylül ayı mülakatları için randevu tarih ve saatleri kesinleşmişti. Bir ay önce doldurmuş olsaydınız yüksek ihtimalle size de randevu verilecekti.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @macarovski 🇺🇸 V I S A _ B U L L E T I N ( Mulakat Tarihi Verilecek Case/Dosya Numaralarini Gosteren Aylik Vize Bulteni ) içinde söyledi:

    Merhabalar ben dv2018 green card talihlilerindenim, eylül ayı 25.575 benim numaram da 24.532 ama hiçbir e posta ya da bilgilendirme mesajı almadım.İnternetten araştırdığımda ise ağustos ayı vize bültenin son ayı eylül ile birlikte vize bülteni bitiyor yazıyor.Eylül ayı da dahilse benim 2019 da kesin vize görüşmesine gidiceğim anlamına mı geliyor.Bir de 3. sınıf öğrencisiyim vize görüşmesinde okulumun 1 sene kaldığını ve seneye mezun bir şekilde abd ye kafa ve beden olarak daha hazır olarak gidebileceğimi söylesem reentry permite gerek kalmadan izin verirler mi yoksa direk red mi yerim.Sonuç olarak bütün şeffaflığıyla durumumu anlatmış ve sadece 1 sene izin istemiş olacağım okulumdan dolayı.Reentry permit istemememin sebebi hem abd ye gitmem gerekicek hemde reentry permit için ekstra masraf olucak,uçak masrafı da cabası.Son olarak vize görüşmesinde en az 15000$ banka hesabında bulundurulması gerekiyor yazıyor fakat dolar kuru malumunuz 8-10 bin dolar arası para bulundurmam da bir sakınca var mı acaba ? Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ediyorum

    Dvlottery sayfanizi kontrol etmeniz gerekiyor, eger dediginiz gibi dv2018 talihlisiyseniz bir mulakat tarihi verilmis olabilir ve sizin gozunuzden kacmis olabilir. Mulakat tarihi email ile bildirilmiyor.

    Saglikli cevap alabilmek icin hangi yilin hangi ayinda sonucunuzu kontrol ettiginizi, ve hangi yilin hangi ayinda formlari doldurdugunuzu belirtmeniz gerekiyor.

    re-entry permit dediginiz sekilde islemiyor, ABD'ye girdikten sonra izin almaniz lazim. 8-10 bin dolar yeterli olacaktir.


  • @metert 🇺🇸 V I S A _ B U L L E T I N ( Mulakat Tarihi Verilecek Case/Dosya Numaralarini Gosteren Aylik Vize Bulteni ) içinde söyledi:

    kimseye saygısızlık yok kimseye hakaret veya aşağalama yok.burda duyar kasmanın anlamı yok.millet yıllarca uğrasıyor bu çekiliş için sonra biri diyor ki 1 sene geçmiş üstünden e ben kazanmışımda yeni doldurdum.sen bu cümlene gerçekten inanıyormusun? " İnsanlar seçime girmiş kazanmış ve özgür iradesiyle doldurmamıs atlamış ya da unutmuş olabilir" . esas saygısızlık gerçekten gitmek isteyen birinin yerini gasp etmek .boşa yer harcamak. özgür iradeyleyse bende özgür irademle yorumumu yaptım .mesajıda siliyorum sırf tartışmaya mahal olmasın diye sen dedin diye yada saygıslızk olduğu için değil !

    ben daha öncede "gerçekten gitmek isteyenler ile çekilişe katılayım da sonrasına bakarız" diyenler hakkında yorumlar okumuştum, hatta "çekilişe katılmak ücretli olsun, gerçekten gitmek isteyenler kazanmış olur" yorumları da vardı. Tabi ki bunlar herkesin şahsi fikri, haklılık yada haksızlık unsurunu herkes kendi vicdanında değerlendirecek ancak kazandıktan sonra ki duruma biraz farklı pencereden bakmakta fayda var, örneklendirmek gerekirse; 2018 yılı 25775 ile bitti ve bu vatandaş numarasının 24532 olduğunu söylüyor, muhtemelen ds-260 formunu göndermedi ve çeşitli nedenlerden dolayı buna benzer birçok insan vardır, sadece Türkiye de değil bütün Avrupa da bu gibi durumlar mutlaka vardır ve kazanıp ds-260'ı bir şekilde onaylamayanlar aslında arkasındaki numaralara yol vermiş oluyor, özetlemek gerekirse, kazanan her numara ds 260 formunu göndermiş olsaydı cut off daha düşük olabilirdi. olaya bu pencereden yaklaşmak sanırım daha ılımlı olacaktır. herkese saygılarımla


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum