Temsilciler Meclisinde secimin cok yakin gececegi (ama Cumhuriyetcilerin almasinin beklenildigi) yerlerde Demokratlar su ana kadar iyi bir is cikardi...
Screen Shot 2022-11-09 at 12.48.12.png
@ArifK34-0 Twitter’dan dv pause sayfaları, hukuk sayfalarıno takip ediyordum. Burada herkesin bildiği red eagle, Curtis, press unpause, britsimon vs. gibi sayfalar.
@sciencemil Süreç durmuş durumda 75 ülke yasağı için dava açılıcak araştırma yaparak davalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
The House held votes on Tuesday to reopen the government after it partially shut down over the weekend.
ac kapa oldu iyice.
Emeğine sağlık,çok gurur duydum.Başarılarının devamını canı gönülden diliyorum @crazycells
Başlıklar iltica (HR1) ile ilgili. DV ile alakalı bir konu değil
@Hasan-Sevinç teşekkürler. benim 10 yıllık pasaportun süresi doldu bir kaç ay önce. Böyle bir paylaşım görünce yeni yıl zammı gelmeden başvurayım dedim 😅
@gucarslan, içinde söyledi: Göçmen Vizesi Dosya Taşıma Kısıtlamaları (28 Ağustos 2025 Güncellemesi)
öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
aksi halde sorularınıza cevap alamayacaksınız.
@SUAT-GUNAY, içinde söyledi: DV Başvuru Ücreti Resmileşti! (1$) - Eylül 2025
10K ve üstü ücret ise bana en az 60-70% kazanma olasılığı vermesi lazım...
Tamde senin icin chatgptye olasilik hesaplattim.
Tek kisi oldugunu varsayiyorum, ve Eger her yil 1000 dolar basavuru ucreti geldiginde basvuran kazanan orani %10’a yukseldigini kabul edersek sonuclar su sekilde;
“10 sayılı bir zar (yani 1–10 arası numaralı) düşünelim.
Belirli bir sayının (örneğin 10’un) gelme olasılığı:
P(10) = \frac{1}{10}
Gelmemesi olasılığı:
P(\text{10 gelmeme}) = \frac{9}{10}
Zar n kez atıldığında, en az 1 kez 10 gelme olasılığı:
P(\text{en az 1 defa 10}) = 1 - \left(\frac{9}{10}\right)^n
Şimdi bazı örnek değerleri hesaplayalım:
Atış sayısı (n)
En az 1 kere 10 gelme olasılığı
1
0.1 → %10
2
1 − (0.9)² = 0.19 → %19
5
1 − (0.9)⁵ = 0.4095 → %40.95
10
1 − (0.9)¹⁰ = 0.6513 → %65.13”
Yani 1/10 olasilikli bir kurada 10 kez kura cekildikten sonra 1 kere tutma olasiligi %65.
Ilk kurada yuzde %10 konustugumuz gibi, ancak 10 kere arka arkaya ayni olasiligi icin kura cektiginde kazanma ihtimalin %65
Bence 10bin dolara deger hocam, seni bilmem ama ben veririm heralde.
Bununla birlikte 30 kere ust uste kuraya katilirsan kazanma oranin %95
Allah uzun omur versin 100 kerede iste %99.7 😄
Bu tarz seylerde insanlar ne verecem ya derler ama bakarlarki sans cok fazla diger seneler kazanma ihtimalimi azalir. Bu nedenle es kaza seneye 100 dolar vs olursa atlamayin derim.
@RyanSnowace Hocam boşa değil Trump ölümsüz değil ve bu kararda 1 senelik eğer uzatmazsa önümüzdeki sene karar geçersiz olucak endişelenmeyin hiçbir şey bilmiyorsaniz üniversite egitimi sonrasi ABD'de yükseklisans deneyin diye öneri yapabilirim...
....amerikada bu tur olaylar cok oluyor,bui silahli zorbalarin gucu sadece okul cocuklarinami yetiyor,bunlar zihinsel ozurlu insanlar olmalilar akli yerinde olan boyle bir sey yapmaz.,gercekten uzucu ve aci seyler.
ABD, vize ücretlerine yüzde 135 zam... 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak
ABD Kongresi’nde kabul edilen “One Big Beautiful Bill Act” kapsamında, 1 Ekim 2025’ten itibaren tüm göçmen olmayan vizelere 250 dolarlık ek ücret uygulanacak. Yeni düzenleme, turistlerden öğrencilere, işçilerden değişim programı katılımcılarına kadar milyonlarca kişiyi etkileyecek.
ABD’nin getirdiği “Visa Integrity Fee” ile turist vizelerinin (B1/B2) ücreti 185 dolardan 435 dolara yükseldi. Böylece vize başvuru maliyeti yüzde 135 artmış oldu.
Turist vizeleri (B1/B2) artık 435 dolar olacak. Öğrenci ve değişim programı vizeleri (F, J, M) ek ücretten etkilenecek. Çalışma vizeleri (H-1B, L-1, O-1) dahil olmak üzere birçok kategoriye aynı ücret yansıyacak.
ESTA (Vize Muafiyet Programı) kapsamındaki yolcular muaf tutuldu, ancak ESTA başvuru ücreti de artırıldı.
Kongre Bütçe Ofisi (CBO), yeni ücretten yıllık 2,7 milyar dolar gelir beklendiğini açıkladı. Ancak sektör temsilcileri, yüksek maliyetin ABD’nin turizm gelirlerinde 29 milyar dolara kadar kayıp yaratabileceğini öngörüyor.
ABD vizeleri, yeni artışla birlikte dünyadaki en pahalı vizelerden biri haline geldi.
Trump yonetiminden bir hamle daha, 55 milyon kisinin vizeleri tekrar gozden gecirilecek ve eger vize ihlalleri, suca karisma gibi durumlar varsa, vizeler iptal edilecek.
2025 Salgınımız: KIZAMIK
Texas’ta kızamık vakaları artarak devam ediyor. Ocak sonundan bu yana 505 kişide görülen kızamık, 2’si çocuk olmak üzeren 3 kişinin ölümüne sebep oldu. Kızamık vakalarının Texas’ın yanısıra Oklahama, New Mexico ve Kansas eyaletleri ile Meksika’ya yayıldığı söyleniyor.
https://apnews.com/article/measles-outbreak-texas-day-care-lubbock-3d90c3ea9050c12dbc74a8f8142a6355
Vakalar batı Texas’ta hızla yayılsa bile, gün itibariyle Kuzey Texas’ta da ER’lara şüpheli vakaların başvurduğu forumlarda yer alıyor.
@redsat2000 ımarım bu tasarıyı unutur ve aklına ekimden sonra gelir biz giriş yapalım da 😀
USA Today'in haberine gore Trump yonetimi yeni bir travel ban uzerine calisiyorlar. Bu defa asagidaki kirmizi listedeki ulke vatandaslarina giris yasagi gelmesi bekleniyor:
Sudan
Venezuela
Somali
Suriye
Yemen
Iran
Libya
Kuba
Kuzey Kore
Pakistan
Afganistan
Donald Trump's controversial travel ban could be coming back now he's back in the White House
Montana mRNA asilarini yasaklayan ilk eyalet olma yolunda ilerliyor.
Bildiğiniz üzere amerikan büyükelçiliği göçmen olmayan vize başvurularını süresiz dondurmuştur.. Tam da b2 vizesi başvurusu yapacakken bunu yapması beni ayrı sinirlendirdi her neyse bu durum hakkında bilgisi olan var mı bu süreç eski haline dönebilir mi yoksa artık amerikaya gidemeyecek miyiz ? Bence bu olaylar bizim green card başvurularına dahi etki edecek sizin düşünceleriniz neler hep beraber tartışalım
Evet arkadaslar, aciklamaya gore sadece gocmen olmayan vize hizmetleri durdurulmus. Bu aciklamaya gore Diversity Visa dahil hicbir gocmen vize islemi bundan etkilenmiyor. O nedenle gocmen vize basvuru sahiplerinin telaslanmasina gerek yok. Halihazirda vize sahibi olanlar hala vizelerini kullanabilirler. Sadece gocmen olmayan vize "hizmetleri" durdurulmus. Yani onumuzdeki gunlerde gocmen olmayan vize gorusmesi olan kisiler bu karardan olumsuz etkilenecektir. Umuyoruz ki en yakin zamanda bu durum ortadan kalkar ve her sey normale doner.
İş bilmez siyasetçilerimizden yüzünden düştüğümüz hallere bakın, bu kafayla gidersek gelecek sene kökten ambargo yeriz iran gibi olacağız diye korkuyorum..
@crazycells umarım öyle olur dostum eğer bi gelişme olursa lütfen paylaş bizimle de
Sabah uçuşu için hazırlıkları bitirip, yorucu ve uzun bir yolculuktan önce dinlenmeye çalışırken eşim haber verdi. Sabah 10'da uçuşumuz var. Açıklamanın hem göçmen olmayan hem de bundan sonraki vize hizmetlerini kapsaması sorun yaşamayacağımızı düşündürüyor ama ister istemez canımız sıkıldı tabi. Normal şartlarda bile kafamızda "acaba" sorun yaşar mıyız sorusu varken yarın burdan çıkışından orda girişine kadar bakalım neler yaşayacağız. Sebep olanlar utansın diyecem ama onların utanmasının olmadığını çok defa gördük.
@JESUS-CHRİST Daha önce bahsetmiştim 2,5 yaşımdaki oğlumun fotoğraf çekimi için bekliyoruz,eşim ve benim fotoğraflarımız hazır. Bugün yaptığımız denemelerde başarılı olamadık vb... Netice de başvuru için oğlumun fotoğrafını bekliyoruz bu nedenle henüz başvuru yapamadık. Bu haber akşam akşam hem üzdü hem sinirlendirdi. Şu an için Göçmen Vize başvurularını etkilemiyor ama önümüzdeki günlerde göçmen vizelerini de etkileyebilir mi? @crazycells Biraz bakındım ama cevap bulamadım; Her hangi bir sebepten GC başvuruları durdurulabilir mi?
@anka Olay daha sıcak olduğundan şimdilik bir şey olmaz gibi gözüküyor. Konsolosluk sadece göçmen olmayan vizeleri durdurdu. Daha önce ki vize alanları ve greencardları etkileyecek bir durum yok. Görevliler belki tavırlı davranıp sinir bozabilir. Sakin kalmaya bakın.
@eenuysal maalesef devlet islerinde her sey mumkundur. Ama yakin bir zamanda isin o dereceye varacagini dusunmuyorum.
Maalesef Turkiye de misilleme olarak ABD vatandaslarinin vize gorusmelerini askiya almis. Bu durumda gerginlik buyuyebilir, umarim onumuzdeki gunlerde sagduyulu aciklamalar duyariz.
Şimdi ABD ekstra misilleme olarak göçmen vizelerini de almıyorum kardeşim demesin 
@anka dostum inşallah herşey sorunsuz olur bavulunuza ters bişey sokmayın bu olaylar yüzünden görevliler ön yargılı yaklaşabilir belki bol şanslar
şimdiden dolar 3.77 oldu. Geçen sene özellikle aralık ayında dolar kurunun yüksek olmasından zorluk yaşamıştık. Hazırlıklı olmanızda yarar var. Sağlık ödemesi ve vezne ödemeleriniz için dolar almanızda fayda var. Türkiye piyasasını tahmin zor ilerde düşedebilir yükseledebilir. Darbe ve Trump'ın seçilmesinde bile bu kadar hızlı kur artışı hiç görmedim. Borsa yarın açılacak ne tür önlemler alınacak göreceğiz. Bu sefer varlık fonu ile öteleyemezler. Kuru aşağıya çekemezlerse büyük zamlar kapıda
@crazycells Teşekkür ederim...
Amerika İran'dan bile GC göçmen vize kabul ediyor iken hali hazırdaki Türkiye göçmen vizelerine dokunacağını sanmıyorum. Ama şu günkü politik ortamda her şey mümkün...
sayin @crazycells ABD konsolosluk ve elçiliği bugün kapalı haberinin anlami nedir?Bugun greencard gorusmesi olanlar ne yapacaklar? ( https://www.gazeteduvar.com.tr/gunde...-bugun-kapali/ )
Konsolosluklar Cristof Kolomb günü nedeni ile kapalı bugün.
@denizirem arkadaslarin da belirttigi gibi bugun ABD'de federal tatil ve pek cok devlet dairesi kapali. Turkiye ile olan iliskilerinden dolayi bir kapanma soz konusu degil. Zaten bugun kapali olacagi bilindiginden bugune randevu vermemis olmalari lazim.
@eenuysal https://travel.state.gov/content/visas/en/general/photos/photo-page.html Hocam burdan bi bak çoçuk için örneklere 
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum