Gelir vergisi / beyani
-
@mulus Sıfır gelir olarak belirttiğiniz için elektronik ortamda kabul etmiyor. Posta ile göndereceksiniz. Yada Türkiye'deki geliri beyan edebilirsiniz.
-
@knnrn peki adres ve telefon konusunda sıkıntı yaşar mıyım?
-
@mulus, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
@knnrn peki adres ve telefon konusunda sıkıntı yaşar mıyım?
Bence kendinize ait olmayan bir adres ve telefon vermeyin. Adres için bir tanıdığınızın adresini vermek daha uygun olur. Telefon için de sistem kabul ediyorsa Türkiye numaranızı verebilirsiniz, etmiyorsa ona da bir yakınınızın numarasını yazın. Benim önerim bu şekilde olur.
-
Ilk girisi yapali 1 seneye yakin oldu, giris yaptiktan bir kac gun sonra USA dan ayrildim. Us ve Turkiye de bu zamanda calismadigim ve vergi vermedigim icin IRS vergi bildirimi yapilmasi gerekiyor mu?
-
@tiberius, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
Ilk girisi yapali 1 seneye yakin oldu, giris yaptiktan bir kac gun sonra USA dan ayrildim. Us ve Turkiye de bu zamanda calismadigim ve vergi vermedigim icin IRS vergi bildirimi yapilmasi gerekiyor mu?
Gerekmiyor ama eger durumu kayit altina almak isterseniz hala vergi beyani yapabilirsiniz. Vergi odemek ile vergi beyani yapmak iki ayri durum.
-
Herkese Merhaba,
Bu sene ikinci olacak inşallah vergimi ödemeye çalışıyorum ama beceremiyorum TurboTax üzerinden bir türlü. Bir süredir Credit Karma'dan girmeye çalışayım diyorum ama devamlı "A technical issue has unexpectedly occurred. Please try again in a few moments." uyarısı veriyor. Bu acaba Türkiye'de olduğum için yaptığı bir uyarı mı?
Karnıma ağrılar giriyor, vergi beyanında bulunamıyorum bir türlü! (yukarıda yaşadığım sıkıntıların bazılarını yazmıştım, cevap veren arkadaşlara tekrar teşekkürler). En ama EN kötü senaryoyu düşünelim ve ben bu sene tax file edememiş olayım. Ne olur? Ne gibi bir yaptırımı olur?
-
@mulus, içinde söyledi: Gelir vergisi / beyani
Herkese Merhaba,
Bu sene ikinci olacak inşallah vergimi ödemeye çalışıyorum ama beceremiyorum TurboTax üzerinden bir türlü. Bir süredir Credit Karma'dan girmeye çalışayım diyorum ama devamlı "A technical issue has unexpectedly occurred. Please try again in a few moments." uyarısı veriyor. Bu acaba Türkiye'de olduğum için yaptığı bir uyarı mı?
Karnıma ağrılar giriyor, vergi beyanında bulunamıyorum bir türlü! (yukarıda yaşadığım sıkıntıların bazılarını yazmıştım, cevap veren arkadaşlara tekrar teşekkürler). En ama EN kötü senaryoyu düşünelim ve ben bu sene tax file edememiş olayım. Ne olur? Ne gibi bir yaptırımı olur?
Turkiyeden girmeye calisinca Credit Karma oyle diyor. VPN ler de ise yaramiyor maalesef.
-
@mulus Bir yakınınız ABD'den sizin adınıza doldurabilir bence.
Beyan vermesi gerektiği halde vermemek vatandaşlık başvurusu sırasında sıkıntı olabilir. Ayrıca federal olarak zorunlu. -
Merhabalar, 2019 yılında Turbotax (Ücretsiz) üzerinden 0.-$ Gelir ve Standart Deduction ile beyanda bulunmuştum. 2020 yılı içinde Mart ayında yine Turbotax ( Ücretsiz ) uygulamasından yine 0.-$ Gelir ve Standart Deduction (24,800.-$ )Filling Married Jointly olarak beyanda bulunduk. Almış olduğumuz Stimilus Odemelerine işaretleyerek. Beyanname de herhangi bir Vergi İadesi çıkmadı. Sormak istediğim iki soru var.
- Bu beyanı Turbotax E-File olarak IRS'e aktarıyor mu? Yoksa çıktısını bizim alıp IRD e Posta ile mi göndermemiz gerekiyor? Turbotax ücretli seçeceği bize daha fazla bir avantaj sağlıyor mu?
Turbotax ekranındaki iki ayrı ekran görüntüsünü ekliyorum. - Hiç bir gelirimiz olmamasına ve Standart Geçim İndirimlerini yazmış olmamıza karşın herhangi bir Vergi İadesi yapılması gerekmiyor mu?
Bilgi veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Ekran Resmi 2021-05-07 12.15.08.png
Ekran Resmi 2021-05-07 12.23.14.png

- Bu beyanı Turbotax E-File olarak IRS'e aktarıyor mu? Yoksa çıktısını bizim alıp IRD e Posta ile mi göndermemiz gerekiyor? Turbotax ücretli seçeceği bize daha fazla bir avantaj sağlıyor mu?
-
@ZaferY Ekran görüntülerini göremiyorum. Tekrar yükleyin isterseniz.
-
@knnrn yükledim sanırım.
-
@ZaferY Sıfır gelir olduğu için çıktısını alıp IRS'e posta ile göndereceksiniz. Turbotax sadece size formları hazır hale getirmede yardımcı olmuş oluyor.
Vergi iadesi adından da anlaşılacağı üzere, ödenmiş verginin iadesi şeklinde oluyor. Ödenmiş vergi yoksa sadece daha önce almadığınız stimulusları alırsınız. -
Sayın @knnrn çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Turbotax ın 30 dolarlık bir paketi var. onu satın alırsak Turbotax IRS'e beyanı kendisi mi gönderiyor acaba? ne dersiniz ?
-
@ZaferY Geliriniz belli bir sinirin altindaysa TurboTax uzerinden bedavaya bildirim yapabiliyorsunuz.
-
@ZaferY Hayır, ücretli de olsa yapamazsınız. IRS sistemi sıfır gelirle kabul etmiyor. Sadece posta ile yapabilirsiniz.
Şurada sıfır gelirle online yapmak için ufak bir hile önerilmiş: https://support.taxslayer.com/hc/en-us/articles/360015902391-What-if-I-don-t-have-any-taxable-income-
Buna göre 1 dolarlık faiz geliri beyan ediyorsunuz, bu yolla sistem sizi otomatik olarak reddetmemiş oluyor. İsterseniz böyle yapın. -
Genel bilgi notu geceyim : FBAR yaparken , Turkiyedeki bankalardaki musteri numaranizi vererek yapabilirsiniz. İlla hesap numaralarini hepsini degil, musteri numaranizi vererek banka bilgisini yapabilirsiniz.
-
@knnrn Tekrar merhaba Kenan bey, bir soru daha sormak istiyorum izninizle:
TurboTax üzerinden işlemleri gerçekleştirdim bütün adımları takip ettim ve en sonunda bu çıktı. Benim bu kaydettiğim 1040 formunun çıktısını alıp ABD'deki IRS'e mi postalamam gerekiyor artık?
Teşekkürler...
NOT: Tekrar tekrar sorduğumun farkındayım ama geçen sene e-file ederken bu sene postalıyor olmayı kabul etmiyor zihnim mantığım. Değişen bir şey olmadı çünkü, gene gelirimi $0 olarak gösterdim (çünkü öyle, gelirim yok).
-
@mulus Evet, posta ile gönderin sadece. Geçen yıl neden öyle oldu bilmiyorum, normalde sıfır gelir için sistem e-file kabul etmez.
Bu yıl da e-file yapmak için 1 dolarlık faiz geliri hilesini yapabilirsiniz, bunda bir sakınca yok.
-
DHL Express ile İstanbul - Texas Austin'deki IRS merkezi için Cuma günü teslim olacak şekilde evrakımı 69 Euro yani 695 liraya yolladım. Eğer @knnrn beyin fikrini önceden görmüş olsaydım belki e-file edebilecektim ama kısmet =) Türkiye'den dosya göndermek isteyenlere de fikir olsun aşağı yukarı rayiç buymuş.
İnşallah ileride sıkıntı sorun çıkmaz. Çok korkuyorum vergi işinden. Allah kısmet eder de şu naturalization zamanı geldiğinde başıma iş olsun istemiyorum =) $0 yazmam sorun olur mu? Yani, cidden beyan edecek bi gelirim yok, ne yazacağımı da bilemedim...
-
Selam forum ahalisi,
Bugün niyet ettim, vergimi halletmeye fakat durum biraz sıkıntılı daha önce tecrübesi olanlar yeşillendirirse sevinirim.
- 2 kez gir çık yaptım.
- Hanım’ın ve çocukların greencard’ı henüz yok.
- Tüm gelirim Türkiye’de ki şirketimden.
TurboTax ile görüştüm. En iyisi 2020 için bekar olarak doldurman denildi. Doğru mu? Yoksa hiç doldurmamak daha mı iyi? Amacım sorumluluğumu yerine getirip niyetimin ciddi olduğunu vurgulamak.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum