Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Sayin @gucarslan,

    Tesekkurler.

    8,700 sayisi belli bir suredir gozume ilisen bir rakam, o sebeple bir suredir bu rakamda tikandiklari kanisindayim.

    Aslinda ''tikandiklari'' demeyelim. En nihayetinde Kentucky maillere yazdigi, evrak onayi konusunda ise yaramayan template'ler ile cevap vermekle zaman gecirmek yerine, evraklari onaylamakla ugrasiyor olsaydi belki de cogu insan simdiye evrak onayini almisti. Gorunen o ki ''niyet'' kelimesi daha on plana cikiyor bu surecte.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fortuneormisfortune kesinlikle haklısınız. buradaki bir diğer detay da mülakat alan ülkelerin / regionlarin evrak onayları devam ediyor. kcc de bütün iş yükünü sürekli mülakat alan regionlara yönlendiriyor, AF gibi..

    kısaca, ankara ne zaman mülakat kabul ederse o zaman evrak onaylarının arttığını göreceğiz.

  • ⭐⭐

    @özlemkaya Evrak talep emailinden ilgili kısım şu şekilde:
    a2369c2d-4923-4e9c-bf7a-8d22369c17bc-image.png

    Buna göre, kızınız vatandaşı olduğu ülkede herhangi bir zamanda 6 aydan fazla yaşadıysa oradan almalısınız. Ayrıca ilk kritere göre G.Afrika'dan almalı. 16. doğum gününden sonra 12 aydan fazla bir ülkede yaşadıysa oradan da almalı. Sizin durumda anladığım kadarıyla Malawi'de yaşarken 16'dan küçüktü, o halde almasına gerek yok.

    Bol şans.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Emre-Serda, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Ben bir şey sormak istiyorum. Bu söz konusu davalar, sadece katılımcılarını mı ilgilendiriyor, yoksa genel olarak talihliler hakkında bir kararın verilmesi için açılmış davalar mı?

    class-action olarak acilanlar herkesi ilgilendiriyor. Digerleri ise sadece o davaya katilan kisileri...


  • merhaba arkadaslar, 19 nisan da KCC'ye ne zaman dokumanlari submit edebilirim diye sormustum. 3 mayis'ta yanit verdiler ve dokumanlari submit etmemi soylediler. bu sabah dokumanlari submit ettim. bilgilendirmek istedim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sarslan hayırlı olsun. umarım kısa sürede onay da alırsınız..
    haber verdiğiniz için teşekkürler.


  • @sarslan merhaba hayırlı olsun.inşallah tamamına erersiniz (ereriz).gelen maili sakıncası yoksa paylaşabilirmisiniz?


  • Herkese tekrar merhaba , sanirim mulakat yerimi degistirmeye karar verdim. Suan bulundugum ulkede gocmen vizesi verilmiyor , komsu ulkeye yonlendirilme yapiliyor. Dv260 forumunu doldururken sistem bana otomatik olarak komsu ulkeyi tavsiye etmisti ancan ben Ankarada gorusmeye girmemin daha olumlu olacagini dusunup mulakat yerimi Ankara olarak secmistim. Dv260 formundaki adresim degismedi , hala ayni ulkede ikamet ediyorum. 2 sorum olacak ;
    1- mulakat yerini degistirmem icin tekrar bu ulkede oturdugumu kanitlamam gereken belge yollamam gerekiyor mu ?
    2- forumda mulakat yeri degisimi icin ornek mail taslagi var mi acaba yoksa yoksa su sebepten dolayi mulakat yerimi degistirmek istiyorum desem yeterli mi ( sebep olarak covid salginindan dolayi Ankara buyukelciliginin kapali oldugunu gosterecegim) gercek sebepte bu zaten .

    Mental acidan cok yorucu bir konu . Kendi ulkemizdeki konsolosluk gorevlilleri en azindan o ulkenin insanini ve kulturunu tanidiklarindan , mulakatlar daha kolay oluyordur. Simdi baska alakasiz bir ulkede mulakata girmek ne kadar faydali olacak bu da ayri bir konu. Tabi hic mulakata girememekten iyidir.


  • @crazycells Merhaba hocam. Konsolosluk değişmek için KCC ye ısrarla mail atıyorum. 19 nisan da attığım maile bugün yine aynı cevap geldi. Ne yapmamı tavsiye edersiniz? Bundan sonra 2 tane daha mail attım konsolosluk değişmek için. 22 nisanda ve 4 Mayıs’ta.

    Thank you for your inquiry.

    Your case number is now current for interview processing. Once the interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.


  • Herkese Merhaba,
    KCC'ye attığım 3. mailden sonra bugün, 17/04/2021 tarihinde attığım maile cevap olarak evrak talep maili aldım. Önceki maillerime "inceleniyor, dönüş yapılacak" şeklinde geri bildirim almıştım. Daha önce forumda bahsedildiği gibi sanırım KCC'de maili inceleyen personele göre verilen cevap değişiyor.
    Umarım herkes için güzel sonuçlar görürüz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tugcey gözünüz aydın. vakit kaybetmeden evraklarinizi gönderin. devamı için de bol şans..


  • Merhabalar

    Ds 260 formunda previous spouse bölümünde eski eşimin soy adına evlenmeden önceki yoksa evlendikten sonraki benim şuanki soyisminimi yazmam gerekiyor


  • Merhabalar, dosya numaramız 23binlerde. KCC ye daha önce mail atmadım. Hangi mail adresine göndermem gerekiyor ve ne yazmam gerekiyor kısaca bilgilendirirseniz çok sevinirim.


  • @T-A, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Herkese tekrar merhaba , sanirim mulakat yerimi degistirmeye karar verdim. Suan bulundugum ulkede gocmen vizesi verilmiyor , komsu ulkeye yonlendirilme yapiliyor. Dv260 forumunu doldururken sistem bana otomatik olarak komsu ulkeyi tavsiye etmisti ancan ben Ankarada gorusmeye girmemin daha olumlu olacagini dusunup mulakat yerimi Ankara olarak secmistim. Dv260 formundaki adresim degismedi , hala ayni ulkede ikamet ediyorum. 2 sorum olacak ;
    1- mulakat yerini degistirmem icin tekrar bu ulkede oturdugumu kanitlamam gereken belge yollamam gerekiyor mu ?
    2- forumda mulakat yeri degisimi icin ornek mail taslagi var mi acaba yoksa yoksa su sebepten dolayi mulakat yerimi degistirmek istiyorum desem yeterli mi ( sebep olarak covid salginindan dolayi Ankara buyukelciliginin kapali oldugunu gosterecegim) gercek sebepte bu zaten .

    Mental acidan cok yorucu bir konu . Kendi ulkemizdeki konsolosluk gorevlilleri en azindan o ulkenin insanini ve kulturunu tanidiklarindan , mulakatlar daha kolay oluyordur. Simdi baska alakasiz bir ulkede mulakata girmek ne kadar faydali olacak bu da ayri bir konu. Tabi hic mulakata girememekten iyidir.

    Merhaba biz 1 hafta yada 10 gün önce değiştirdik mülakat yerimizi. Aşağıya attığım maili yazıyorum.

    Dear Responsible;

    I'm a Moroccan citizen residing in Turkey, the passport with which I have applied to the DV 2021 is Moroccan and my case number as you might see is belonging to the AF region, beside this, my home, parents and family are all still in Morocco.

    As you may know, the U.S. Embassy in Turkey is not accepting or processing any DV cases, so to not lose my chance of winning a Green Card, I'm thinking about changing the Interview location from Turkey to my original country Morocco, but I don't know the right way to do so, is it enough to just unlock my DS-260 and change the interview location in it? should I ask you to change it? or contact the U.S. Consulate in Morocco or the U.S. Consulate in Turkey?


  • @fortuneormisfortune, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Sayin Forum Kullanicilari ve Moderatorler,

    Malumunuz, surecin daha once sekteye ugratilmasi, takip eden kisitllamalar ve son olarak da tamamen kapanma. Bunlarin hepsi bu deadline (kisitli zaman araligi) icerisinde alternatifler dusunmeye itiyor. Muhtemelen daha once benzer sorular soruldu ve cevaplandi. Emin olmak ve birebir cevap almak icin ben de danismak isterim.

    1 Vatandasi olmadigimiz veya oturum iznimizin olmadigi bir ulkeye gidip mulakat ve vize surecini oradan yonetme sansimiz var mi (Avrupa, komsu ulkeler vb.)?
    2 Bir onceki sorumun cevabinin muhtemelen hayir oldugunu varsayarak soruyu bir de soyle spesifik hale getirmek isterim. Guncel ve uzun sureli ABD B1/B2 vizesi (is ziyareti) sahibi birisi sureci Amerika'ya gidip oradan yonetebilir mi?

    Selamlar,

    New York'taki bir Türk avukata 200 Dolar ödeyerek aldığım cevabı, amme hizmeti olarak buradan paylaşmak isterim:

    DV-2021 kazananlarının, dosya numaraları "current" olduktan sonra, Amerika'ya gidip (Gitmek için dosya numarasının "current" olmasına gerek yok; Adjustment of Status işlemlerine başlamak için var. Gitme tarihi "as soon as possible"), Adjustment of Status yapabilmesi için iki yol varmış:

    1. Gidiyoruz. 90 gün bekliyoruz. Avukat Adjustment of Status başvurumuzu yapıyor. USCIS’te kimse niyetimizi sorgulamıyor. Avukat dosyanın üzerine “Acil” yazıyor. Ama dikkate alınacağını ve işlemlerin 30 Eylül 2021’e yetişeceğini garanti edemiyor.

    2. Gidiyoruz. 2-3 hafta bekliyoruz. Avukat Adjustment of Status başvurumuzu yapıyor. USCIS’te “Sen kötü niyetli giriş yaptın. Visa fraud’dan suçlusun” muamelesi yapıyorlar. Onlara avukatlarımızla görüşmeye geldiğimizi, zamanın daralmasından dolayı, Amerika’dayken, bu işe Amerika’da başvurmaya karar verdiğimizi anlatıyoruz, ama onları niyetimizin kötü olmadığına ikna etmek bize düşüyor. O zaman 30 Eylül 2021’e kadar yetişmesi mümkün.

    USCIS Fee: 1.225 Dolar. Avukat ücreti: 2.500 Dolar.

    Avukata “Delikanlı gibi söyle: Sen benim yerimde olsan bu riski alır mısın?” diye sordum. “Almayacak olmanın rahatlığıyla cevap veriyorum: Başka çarem olmadığı için alırım” dedi.

    Başka çarem olup olmadığını öğrenmek için, haftaya 300 Dolar ödeyip, Goh v. Blinken davasının davacısı ImmPact Litigation Team ile görüşeceğim. Oradan çıkacak sonucu da (Onlar da açık yüreklilikle cevap verir de, herhangi bir sonuç çıkarsa) sizlerle paylaşırım.

    Diğer yandan, New York ve New Jersey'deki arkadaşların kanepelerinde kaç günlük kontenjanım olduğunu öğrenmeye çalışıyorum.

    Yıldızlar hizalanırsa, "Forth Eorlingas"...

    Çok Önemli Not: Kesinlikle göçmenlik tavsiyesi değildir. Sadece elimdeki verileri paylaşıyorum. Herkes kendi avukatını kendisi bulur; kendi değerlendirmesini kendisi yapar; kendi kararını kendisi verir; kendi kararının sonuçlarından da yalnızca kendisi sorumludur.


  • Cümleten iyi geceler arkadaşlar,
    Umarım herkesin sağlığı yerindedir. Sizlere birkaç sorum olacak. Fikir ve tecrübe sahibi arkadaşlara arz ederim:

    1. Ocak 2021 tarihinde DV2021 Green Card davası açanların, aradan 4 ay geçtiği halde, henüz bir sonuç elde alamamış oldukları duyumunu aldım. Önümüzdeki Haziran 2021'de başlayacak olan "Büyük Mandamus" davasının sonucunun 30 Eylül 2021 tarihine kadar yetişmesi ne denli olası? Ya da bu tarihten sonra bir sonuç çıkarsa DV2021 talihleri için vize rezervesi bağlamında bir bağlayıcılığı olur mu? DV2020 talihlilerinden bu tarz davalara başvuran ve bir sonuç alan oldu mu?

    2. Google üzerinden DV2021 talihlileri formunu doldurmaya çalıştım. "Current" olduğunuz tarihi soran bir soru var. DV numaram 22000'lerde. Bu numaranın tam olarak ne zaman "current" olduğunu göremiyorum. "Current" olduğu tarih olarak Haziran 2021 olarak mı belirtmeliyim?

    3. Şehir değiştirmedim. Fakat bir ay içinde aynı şehirde yeni bir eve taşınma durumu söz konusu. Bildiğim kadarıyla Green Card vizesinin çıkması halinde bulunduğumuz yere en yakın PTT şubesinden vizeli pasaportu alacağız. Yani vizeli pasaportlar eve gönderilmeyecek. Bunu DS260 formunu açtırıp bildirmeli miyim?

    Saygılarımı sunarım.

  • ⭐⭐⭐

    @okuyanus en kolay olan 3. soruya cevap vereyim. 🙂 Hayir gerekmiyor. ais kaydi yaptiginizda subeyi kendiniz seciyorsunuz.

    1. sorunuz icin de imzanizda bilgi olmadigi icin Avrupa bolgesinde oldugunuzu varsayiyorum. (lutfen surecinizi imzaniza tasiyin) Mayis bultenine baktigimda Avrupa icin; Mayis 18000 cutoff, Haziran icin ise Current diyor. Dolayisiyle Haziran diyebilirsiniz.
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Tolga-Yıldız, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhabalar

    Ds 260 formunda previous spouse bölümünde eski eşimin soy adına evlenmeden önceki yoksa evlendikten sonraki benim şuanki soyisminimi yazmam gerekiyor

    eski esinizin su anki resmi ismini yazmaniz gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @T-A, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Herkese tekrar merhaba , sanirim mulakat yerimi degistirmeye karar verdim. Suan bulundugum ulkede gocmen vizesi verilmiyor , komsu ulkeye yonlendirilme yapiliyor. Dv260 forumunu doldururken sistem bana otomatik olarak komsu ulkeyi tavsiye etmisti ancan ben Ankarada gorusmeye girmemin daha olumlu olacagini dusunup mulakat yerimi Ankara olarak secmistim. Dv260 formundaki adresim degismedi , hala ayni ulkede ikamet ediyorum. 2 sorum olacak ;
    1- mulakat yerini degistirmem icin tekrar bu ulkede oturdugumu kanitlamam gereken belge yollamam gerekiyor mu ?
    2- forumda mulakat yeri degisimi icin ornek mail taslagi var mi acaba yoksa yoksa su sebepten dolayi mulakat yerimi degistirmek istiyorum desem yeterli mi ( sebep olarak covid salginindan dolayi Ankara buyukelciliginin kapali oldugunu gosterecegim) gercek sebepte bu zaten .

    Mental acidan cok yorucu bir konu . Kendi ulkemizdeki konsolosluk gorevlilleri en azindan o ulkenin insanini ve kulturunu tanidiklarindan , mulakatlar daha kolay oluyordur. Simdi baska alakasiz bir ulkede mulakata girmek ne kadar faydali olacak bu da ayri bir konu. Tabi hic mulakata girememekten iyidir.

    1. Genelde ulke degistirdiginize dair sozlu beyan yetiyor, sonrasinda DS-260 formundaki adres bilgilerinizi de guncelleyebilirsiniz.

    2. Bunu neden olarak gostermenizi tavsiye etmem, adresiniz (yasadiginiz ulke) degistigi icin degisiklik istemenizi tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells Merhaba hocam. Konsolosluk değişmek için KCC ye ısrarla mail atıyorum. 19 nisan da attığım maile bugün yine aynı cevap geldi. Ne yapmamı tavsiye edersiniz? Bundan sonra 2 tane daha mail attım konsolosluk değişmek için. 22 nisanda ve 4 Mayıs’ta.

    Thank you for your inquiry.

    Your case number is now current for interview processing. Once the interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.

    Maalesef bu cevaba gore KCC artik mulakat yerini degistiremeyecegini soyluyor.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum