Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar bi sorum olucak, şimdi eğer bu sene eylüle kadar ankara mülakatlara başlamaz ise bizim hakkımız yanmış olacak değil mi? Beni korkutan şey böyle birşeyin olma ihtimalinin yüksek olması.


  • @kingocali, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Goh v. Blinken davasının dava dilekçesinde (ilgili başlık altında linkini paylaştım), davacıların taleplerine (Request for Relief bölümü) baktığım zaman, avukatların, vizesi onaylanmış, ancak pasaportuna basılmamış olanlar için, mülakat tarihi verilmiş, ancak sonradan iptal edilmiş olanlar için, evrakları bir şekilde ilgili konsolosluğa ulaşmış, ancak geçen süre zarfında geçerliliğini yitirmiş olanlar için, taleplerinin ne kadar açık ve yerine getirilebilir; evrak talebi dahi almamış olanlar için, ne kadar muğlak ve uygulanamaz olduğunu; evrak talebi dahi almamış davacılardan avukatların bile ümitsiz olduğunu, ama adam başı 2.000 Dolar'ımızı aldıkları için bunu açıkça ifade etmekten kaçındıklarını görüyorum (Hizmet sözleşmesinde "Bu toplu bir davadır. Fiyatı o yüzden bu kadar düşüktür. Bu nedenle, şahsi durumunuzla ilgili bireysel sorular soramazsınız" şartı koştukları için, "Bizim durumumuz ne olacak? / Bizim durumumuzda ne yapmalıyız?" diye soru da soramıyoruz).

    Bu başlığın ilk sayfasındaki DV-2021 tablosuna baktığım zaman, KCC'nin, artık evrak taleplerini hiçbir kurala uymadan gönderdiğini görüyorum. Numarası benim gibi büyük arkadaşlar evrak talebini nasıl alıyorlar? Evrak talebi talep etmek mi daha mantıklı (açıkçası, KCC'ye bunun için bir neden uydurmakta zorlanıyorum); yoksa, evrak talebi beklemeden direkt evrakları gönderip, doğrudan evrak onayı talep etmek mi daha mantıklı (bunun nedeni gayet açık ve tartışmasız)?

    Diğer yandan, B planı olarak, Amerika'daki avukatlara Adjustment of Status konusunda taleplerimi gönderiyorum. "Ben hallederim; gel" diyen olursa, atlayıp gideceğim. Bir taraftan da, evrak onayı alıp, dosyamın Ankara'ya gönderilmesi, ya da gönderilmese bile bir şekilde Ankara ile ilişkilendirilmesi durumunda, Adjustment of Status alternatifini engeller mi / ihtimalini ortadan kaldırır mı diye endişeleniyorum. Amerika'daki avukatlar sabık başkan Trump'ın var olduğunu iddia ettiği ekonomik krizden pek etkilenmemiş olacaklar ki, henüz taleplerime dönüş yapan olmadı. Halbuki arkadaş bir E2 başvurusu yaptı. 7.000 Dolar'ını aldılar. Ben Amerikalı avukat olsam, benim gibi keriz müşteriyi kaçırmazdım. Konuya dönüyorum: KCC'den evrak onayı alıp, dosyanın zamanı geldiğinde / dava kazanıldığında Ankara'ya gönderilmeyi bekler hale gelmesini sağlamak, o zaman gelmeden önce Amerika'ya gidip, dosyanın Ankara'ya değil, USCIS'e gönderilmesini talep etmenin önünde engel oluşturur mu?

    Sorularımı rafine ediyorum:

    1. (Davadan gerçekten bir sonuç elde edebilmek için) KCC'ye evrak talebi talebi mi göndereyim?

    2. (Davadan gerçekten bir sonuç elde edebilmek için) KCC'ye evrak talebi beklemeden doğrudan evraklarımı mı göndereyim?

    3. KCC'den Ankara mülakatı için evrak onayı almak, dosya Ankara'ya gönderilmeden ya da gönderildikten sonra Amerika'ya gidip Adjustment of Status başvurusu yapmaya engel olur mu?

    Teşekkürler. Saygılar.

    Ayni davaya biz de katildik, dava dilekcesinde henuz evrak talebi almamislar icin mahkemeden talep edilen cozumun neden uygulanamaz buldugunuzu anlamadim. Ayni ifade ayni avukatlar tarafindan gecen sene acilan Aker v. Trump davasinda da var. Gecen sene hakim yurutmeyi gecici olarak durdurma karari verip, konsolosluklarin acilip calismasini sagladiginda, DS260 doldurmus tum davacilarin islemleri tamamlandi, bu davacilar arasinda o zamana kadar evrak onayi almayanlarda vardi.


  • @hykargin, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Arkadaşlar bi sorum olucak, şimdi eğer bu sene eylüle kadar ankara mülakatlara başlamaz ise bizim hakkımız yanmış olacak değil mi? Beni korkutan şey böyle birşeyin olma ihtimalinin yüksek olması.

    Malesef aksi bir yasa çıkmazsa yani biz 30 Eylül değilde 31 Aralık yaptık demezlerse yanacak. Ki böyle bir şey zannediyorum bugüne kadar olmadı 😞


  • @rayen koskoca bir seneyi onca hayal ve hevesi ellerinin tersiyle kenara itmiş olacaklar, en azından bir açıklama yapsalar neden hiç sesleri çıkmıyor 😞

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rayen, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @rayen, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Herkese merhaba;
    Daha önceden eşimin Fas vatandaşı olması ve lotonun ona çıkmasından dolayı mülakat yerimizi Ankara'nın da açılma durumlarının sıkıntılı olması sebebiyle Casablanca'ya taşımayı düşündüğümüzü ve ne yapmamız gerektiğini sormuştum. Burada @gucarslan kardeşimizin de telkiniyle KCC'ye attığımız maili ve bize dönüşlerini size iletmek istiyorum.

    Dear Responsible;

    I would like to change my interview location from Ankara/Turkey where I'm residing to Casablanca/Morocco, my original country.

    Kindly note that I'm a Moroccan citizen, I still have a home and family in Marrakech/Morocco, and my case number is already from the AF region as I have applied to the DV 2021 with my Moroccan Passport.

    Due to unknown reasons the U.S. embassy in Turkey is not processing DV cases, I don't want to lose my chance to have the green card I'm dreaming about for years, therefore I'm kindly asking you to change my interview location and allow me to have my chance of being interviewed in Morocco, as the U.S Embassy in Morocco is working and processing DV cases as well.

    Bugün gelen cevap ise şöyle;

    Thank you for your inquiry.
    Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Casablanca. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected]. You will also need to request that KCC unlock your DS-260, so that you can update your application with your new address. (Please note that Post Office Boxes and mailing addresses in care of another person do not justify a change of interview location.)

    Burdan anladığım kadarıyla mülakat yerimiz değişti. Bu sevindirici kısmı fakat bir noktada DS-260'ı açıp adres güncelleyin diyor. Burada eşimin ailesinin yaşadığı yeri yazmış olmak yeterli midir? Diğer taraftan bir oh çekebilir miyiz?
    Teşekkürler.

    merhaba. cok güzel haber, hayırlı olsun.
    dediğiniz gibi eşinizin ailesinin adresini yazabilirsiniz.
    tekrardan tebrikler ve bol şans diliyorum. sürecinizle alakalı bizi bilgilendirmeye devam edin lütfen.

    Çok teşekkürler bir nevi sizin telkinlerinizle yaptık umarım başardık. Aklımızı karıştıran şey orda bir ibare var "You will also need to request that KCC unlock your DS-260, so that you can update your application with your new address. " Burada adres güncelleyin diyor ama biz taşınmıyoruz. Yani eşimin Fas'taki adresini yazmamız yeterli olacak mı? KCC'ye bunu da sorduk

    sormaniza gerek yoktu aslında. direkt adresi guncellemeniz lazim ds260'i açtırıp. baska bir ihtimaliniz yok. çünkü kcc, sizin orada ikamet edeceğinize inandığı icin bu talebinizi onayladı. siz guncelleyin, önemli kısım bu çünkü.


  • @hykargin "Any visas not used during the fiscal year do not roll over into the next year. Instead, if not issued prior to October 1, they are forever lost." - Almaqrami v. Pompeo, 933 F.3d 774, 777 (D.C. Cir. 2019). Hepimiz aynı şeyden korkuyoruz. O yüzden ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız.

    @rayen Olması mümkün değil. Zira, yasaya aykırı. Ancak federal bir mahkeme, hakkı yananların bir kısmının haklarını saklı tutma kararı alabiliyor. O hakların ne zaman, ne şekilde kullanılacağı da tamamen muamma.

    @hardrock Çünkü diğer mağduriyet kategorilerinin aksine, bu kategoridekiler için talep edilen somut bir çözüm yok. "Undertake all feasible efforts" denilerek çözüm, yine ve tamamen, "entry"yi askıya alan genelgeyi tamamen keyfi olarak "issuance"ı da kapsayacak şekilde yorumlayıp, sorunu bizzat kendisi yaratan kötü niyetli kişi ve kurumların keyfiyetine bırakılmış. "İdaremizde, bu kategorideki kişilerin evrakları bile bulunmadığından, haklarında idari işlem yapılması mümkün değildir" deseler, kimsenin söyleyecek sözü yok. Ama siz Aker v. Trump'ta evraklarını göndermemiş olanların bile işlemleri tamamlandı deyince, içim biraz rahatlamadı değil.


  • @kingocali, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @hykargin "Any visas not used during the fiscal year do not roll over into the next year. Instead, if not issued prior to October 1, they are forever lost." - Almaqrami v. Pompeo, 933 F.3d 774, 777 (D.C. Cir. 2019). Hepimiz aynı şeyden korkuyoruz. O yüzden ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız.

    @rayen Olması mümkün değil. Zira, yasaya aykırı. Ancak federal bir mahkeme, hakkı yananların bir kısmının haklarını saklı tutma kararı alabiliyor. O hakların ne zaman, ne şekilde kullanılacağı da tamamen muamma.

    @hardrock Çünkü diğer mağduriyet kategorilerinin aksine, bu kategoridekiler için talep edilen somut bir çözüm yok. "Undertake all feasible efforts" denilerek çözüm, yine ve tamamen, "entry"yi askıya alan genelgeyi tamamen keyfi olarak "issuance"ı da kapsayacak şekilde yorumlayıp, sorunu bizzat kendisi yaratan kötü niyetli kişi ve kurumların keyfiyetine bırakılmış. "İdaremizde, bu kategorideki kişilerin evrakları bile bulunmadığından, haklarında idari işlem yapılması mümkün değildir" deseler, kimsenin söyleyecek sözü yok. Ama siz Aker v. Trump'ta evraklarını göndermemiş olanların bile işlemleri tamamlandı deyince, içim biraz rahatlamadı değil.

    Daha once @Muhtaradana 'nin burada paylastigi bir dokumani paylasayim sizinle, belki icinizin biraz daha rahatlamasini saglar:) Dokumanda gecen seneki davada ara karar cikinca, 4 Eylül-21 eylül arasında KCC, DOS, ve konsolosluklarin neler yaptiklari ve nasil ugrastiklari detaylica anlatilmis. Ozellikle Annex kismindaki yeminli ifadeler cok ilginc.


  • Türkiyeden şu ana kadar 2021 talihlileri içinden vize alan oldumu acaba? Yoksa travel state in son açıklamasına gore 2021 talihlilerinin hayalleri suyami düştü ??


  • @themasterfl Ankara'dan DV vizesi alan olmadı henüz.Suya düşmüştü zaten çok önceleri.Aylardır bekliyorduk beklemeye devam ediyoruz değişen bir şey yok.

  • Yasaklı

    @themasterfl Hayır olmadı. Ankara konsolosluğu şimdiye kadar hiç dv vizesi vermedi ve hiç kimseye mülakat tarihi vermedi.

    Süreci şuradan takip edebilirsiniz.

    https://twitter.com/sDiversityVisa


  • Arkadaşlar Herkese Selam,
    Şuan evrak isteme sırası kaçlarda? excel listesine baktığım zaman benden sonraki numaralardan evrak istenmiş karışık olarak ve benden önce istenmeyende bir çok kişi var. Bu dengesizliğin sebebi nedir? KCC ye mail attım. Birkaç hafta bekleyin DS formlarınız inceleniyor diye copy paste cevap geldi :(( Talihli miyiz yoksa talihsiz miyiz bilemedim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cevizagaci54ua şuan evrak talepleri 20Klarda. yakinda size de gelecektir. yine de kcc'ye mail atmaya devam edin..


  • Sayin Forum Kullanicilari ve Moderatorler,

    Su veya bu sebeplerden oturu hak sahibi bireylerin bazi davalarda taraf oldugunu gormekteyim. Herkesin bu noktada gonlune gore olmasini ve hak eden iyi insanlarin hedeflerine ulasmasini dilerim. Dava noktada danismak istedigim bir iki husus olacakti.

    1 Cevresinde daha once benzer davalarda taraf olmus ve faydasini gormus, amacina ulasmis ornekler var midir?
    2 Ilk sorunun cevabinin ''evet'' oldugunu varsayarak, davalarda 1 Ekim'den once taraf olmakla, 1 Ekim veya sonrasinda taraf olmak arasinda ciddi farklilik olusacak midir?
    3 Bir davaya Turkiye'den katilmak istedigimde, maliyet konusunda tecrubesi olan kisiler bilgilendirirse memnun olurum (kanimca bireysel bir dava acmakla, toplu bir davaya katilmanin maliyeti farkli olacaktir ya da halihazirda acilmis bir davanin su asamada parcasi olmak mumkun mudur)?

    Konu ile ilgili bilgisi olanlar kisaca bilgilendirebilirse memnun olurum.

    Sevgi ve hurmetle,

  • ⭐⭐⭐

    @fortuneormisfortune Merhaba,

    1. DV tarihinde dava deneyimi çok fazla yok. En yakın DV2020'de yaşandı ve DV2021 için de ocaktan bu yana süren bir dava var. Bu alanda en deneyimli avukatlar, geçen sene de binlerce kişinin vize almasını sağlayan, Curtis Morrison ve Charles Kuck. İkisi de farklı avukatlar ve ofisleri var.

    2. Mali yıl bitmeden taraf olmanızda fayda var. Çünkü yasal olarak mali yıl tamamlandıktan sonra vize basmaları mümkün değil konsoloslukların. Olağanüstü bir karar olması lazım; örneğin DV2020'ler için rezerve edilen 9000 vize böyle. Ancak aylardır nasıl ve ne şekilde kullanılacağı belli değil bu rezerv vizelerin. Bu yüzden mali yıl bitmeden davaların sonuçlanması her halükarda daha iyi.

    3. Bireysel dava açmanız çok maliyetli, güç ve yargıçların gündemine girmenizi zorlaştırır. Toplu davalara davacı olmanız hem maliyet hem de çıktı sağlayabilmek açısından daha avantajlı.


  • Sayin @Sono,

    Alakaniza tesekkurler.

    Hanimlar ve Beyler,
    Davaya taraf olmus bireyler, dava noktasinda su ana kadar ki guncel olusmus arti gelecekte dava ile ilgili tekrar olasi maliyetler ve ilgili avukatlarin iletisim detaylari konusunda bilgi verebilir mi?

    Bu noktada Mayis 2021 icerisinde bir karar vermek gerekecek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fortuneormisfortune forumda davalar ile ilgili başlıklarin ilk iletilerinde sorduğunuz soruların cevaplari mevcut. lütfen ilk olarak o başlıkları inceleyin.

  • Yasaklı

    @fortuneormisfortune Merhaba. Bu sayfanın sonunda Curtis Morrison'ın Mayıs'ta açacağı davanın da bir bekleme listesi var. Oraya kayıt ol, dava açılınca size mail gelecek o zaman katılıp katılmamaya karar verirsiniz.

    https://curtismorrisonlaw.com/2021dv

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @rayen, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Herkese merhaba;
    Daha önceden eşimin Fas vatandaşı olması ve lotonun ona çıkmasından dolayı mülakat yerimizi Ankara'nın da açılma durumlarının sıkıntılı olması sebebiyle Casablanca'ya taşımayı düşündüğümüzü ve ne yapmamız gerektiğini sormuştum. Burada @gucarslan kardeşimizin de telkiniyle KCC'ye attığımız maili ve bize dönüşlerini size iletmek istiyorum.

    Dear Responsible;

    I would like to change my interview location from Ankara/Turkey where I'm residing to Casablanca/Morocco, my original country.

    Kindly note that I'm a Moroccan citizen, I still have a home and family in Marrakech/Morocco, and my case number is already from the AF region as I have applied to the DV 2021 with my Moroccan Passport.

    Due to unknown reasons the U.S. embassy in Turkey is not processing DV cases, I don't want to lose my chance to have the green card I'm dreaming about for years, therefore I'm kindly asking you to change my interview location and allow me to have my chance of being interviewed in Morocco, as the U.S Embassy in Morocco is working and processing DV cases as well.

    Bugün gelen cevap ise şöyle;

    Thank you for your inquiry.
    Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Casablanca. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected]. You will also need to request that KCC unlock your DS-260, so that you can update your application with your new address. (Please note that Post Office Boxes and mailing addresses in care of another person do not justify a change of interview location.)

    Burdan anladığım kadarıyla mülakat yerimiz değişti. Bu sevindirici kısmı fakat bir noktada DS-260'ı açıp adres güncelleyin diyor. Burada eşimin ailesinin yaşadığı yeri yazmış olmak yeterli midir? Diğer taraftan bir oh çekebilir miyiz?
    Teşekkürler.

    "I don't want to lose my chance to have the green card"... diye yazmissiniz ama buradaki burokrasiyi iyi anlamaniz lazim. Sadece bu sansi kaybetmemeniz icin KCC bu degisikligi yapmiyor, siz baska bir ulkede bulunacaksiniz diye yapiyor, o nedenle DS-260 formunuzu guncelleyip esinizin Fas adresini formlara yazin. Hatta daha sonra lokal yasaklara takilmamaniz icin Fas'a ilk firsatta seyahat plani da yapmanizi tavsiye ederim.

    Eger Fas'ta bulunuyorsaniz ve Fas'ta uzun sure kalacaksaniz o durumda KCC'nin sizi oradaki konsolosluga yonlendirmesinde bir sorun olmayacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fortuneormisfortune, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Sayin Forum Kullanicilari ve Moderatorler,

    Malumunuz, surecin daha once sekteye ugratilmasi, takip eden kisitllamalar ve son olarak da tamamen kapanma. Bunlarin hepsi bu deadline (kisitli zaman araligi) icerisinde alternatifler dusunmeye itiyor. Muhtemelen daha once benzer sorular soruldu ve cevaplandi. Emin olmak ve birebir cevap almak icin ben de danismak isterim.

    1 Vatandasi olmadigimiz veya oturum iznimizin olmadigi bir ulkeye gidip mulakat ve vize surecini oradan yonetme sansimiz var mi (Avrupa, komsu ulkeler vb.)?
    2 Bir onceki sorumun cevabinin muhtemelen hayir oldugunu varsayarak soruyu bir de soyle spesifik hale getirmek isterim. Guncel ve uzun sureli ABD B1/B2 vizesi (is ziyareti) sahibi birisi sureci Amerika'ya gidip oradan yonetebilir mi?

    Selamlar,

    1. Once o ulkeye gidip, sonra o ulkede uzun kalacaginizi gostermelisiniz, sonrasinda konsolosluk degisikligi yapabilirsiniz. Maalesef gecici nedenlerle konsolosluk degisikligi yapmayi KCC kabul etmeyecektir.

    2. Eger su an ABD'de yasiyor olsaydiniz belki olurdu ama AOS, CP gibi kisa surede biten bir islem degil; ayrica turist vizesini de bu amacla kullanmaniz problemli. Bu konuda AOS basliginda yeterince bilgi bulabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

  • Yasaklı

    @crazycells Merhaba hocam ben de bu konu hakkında bir şey sormak istiyorum izninizle. Azerbaycan’a taşınmadan önce ds-260 formunu Türkiye’deyken açıp adres değişikliği yaptıktan birkaç hafta sonra Azerbaycan’a taşınsam olur mu ? Zaman kaybetmemek için soruyorum. Net gideceğim tarih belli değil ama %90 mayısın sonuna doğru olacak.

    Edit: Bir de burada bilgisayarım var diye rahat oluyor bu işlemleri yapmak.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

38
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum