Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım


  • @Volkan-Şale inşallah...


  • merhaba @knnrn eski forumda aşağıdaki gibi bir görüş paylaşmışsınız, toplu taşıma ile ilgili görüşleriniz hala aynı mı? Teşekkürler ***** Houston'da arabasız olmaz deniyor, ben de kısa zaman öncesine kadar böyle düşünüyordum. Ama bir süredir Houston Metro ağını (metro dediklerine bakmayın, otobüs) kullanmaya başladım. Sabah 6:50 gibi evime 10 dakika yürüme mesafesindeki durağa yürüyorum, 6:00-9:00 arası 10 dakikada bir otobüs var. Giderken de dönerken de ara duraktan binmeme rağmen hiç ayakta kalmadım. Hatta en öndeki 4-5 koltuk engelli ve yaşlılar için boş bırakıldığı halde yer buluyorum. İşyerim bana Q-card verdi, aylık kullanım için 80 dolar yüklüydü, bir haftada 75 dolara düştü. Aktarmalar ücretsiz. 50 binişte 5 ücretsiz biniş veriyor. Sabah otobüs+tramvay akşam ise tramvay+otobüs yapıyorum. Her iki durumda da yaklaşık 30 dakikada varıyorum. Google'da yol tarifi yaparken toplu taşımayı seçerseniz çok güzel gösteriyor, hatta gelecek otobüsün kaç dakikası kaldığını anlık olarak takip edebiliyorsunuz. Ben şu ana kadar çok memnunum. Park etme derdi yok, trafikle uğraşmak yok.
    Otobüsleri kullananlar genellikle temizlik işçileri, evsizler, düşük gelir grubuna dahil olanlar. Ama ben bir zararlarını görmedim. Herkes kendi işine gücüne bakıyor.
    Q-card yoksa otobüs şoförüne 1 dolar 25 cent ödemeniz gerekiyor. Şoförün önündeki otomatik makineye parayı veriyorsunuz.
    Tramvaya binerken durağın kenarındaki noktalara kartı basıyorsunuz. Turnike falan yok. Bilet kontrolü de yapılmıyor. Ama herkes mutlaka kartını değdiriyor yada otomatik makineden bilet alıyor. *****

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @GrayCollarDude Houston'da toplu taşıma ile işi gidip gelmek mümkün, ancak yaşadığınız ve çalıştığınız yeri buna göre seçmek lazım. Şu anda yaşadığım Sugar Land için toplu ulaşım pek mümkün değil. Bir arkadaşım Park and Ride yapıyor, yani arabayla otobüs durağına gidiyor, orada ücretsiz park yerine bırakıp otobüsle işe geliyor. Akşam da aynı şekilde eve dönüyor. İmkansız değil ama bence zor. İşe bu şekilde gidip gelse de alışverişe vs her yere arabasıyla gidiyor.


  • @knnrn biz toplu taşımaya alışkın ve bununla büyümüş bir milletiz ama abd de insanların buna pek ihtiyacı yok. güçleri kendi araçlarını almaya yetiyor ayrıca coğrafya çok geniş. Bir ring ciddi zaman ister bakıldığında. Bu nedenle ihtiyaç duymuyorlar diye yorumluyorum ben

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @istanbuladami Düzenli çalışma saatleri olanlar için Vanpool denen hizmet de mantıklı olabilir. Türkiye'deki işyeri servislerine benziyor.


  • @knnrn evet işe gidip gelmek için güzel bir hizmete benziyor 👍


  • Herkese merhaba ben üniversite son sınıfım ve Green card çıktı ilk başvurumdu size danışmak istiyorum çok şehir araştırdım 7 gündür çok kişiyle konuştum birde burada olan insanlardan akıl almak istiyorum houston gitmeyi düşünüyorum iş konusunda inince 7 gün içinde bulabilir miyim ve kendimi geçindirecek kadar yeterli olur mu İngilizcem yok gidene kadar kendimi ifade edecek kadar İngilizce çalışacam orada olan Türkler genel olarak yardımcı olur mu ve gruptan houston gidecek kişiler olursa tanışıp beraber bir ev tutmak istiyorum uygun olur ve psikolojik olarak destek olacağını düşünüyorum herkese iyi günler


  • @Sefa-Dt Telegram green card gruplarında seninle benzer yaşta ve durumda kişilerle görüşüp gidebilirsin. Burada genelde evli insanlar var. Yerinde olsam 2 arkadaş veya 3 beraber süreci yürütürüm. Ama kafa dengi olması önemli. İllaki senin gibi talihliler vardır.


  • Houston'a biraz soğuk bakıyordum. Çok hareketsiz, donuk bir şehir gibi gözüküyor videolarda. Ama iş imkanı açısından mantıklı gelmeye başladı. Buradaki birkaç yorum ve araştırma sonucunun da etkisi olduğunu söyleyebilirim. Telegram grubundan bahsedilmişken ben de indireyim şu uygulamayı artık.


  • @Sefa-Dt Sefa kardeşim öncelikle tebrik ediyorum. Hayatının en güzel piyangosu sana vurmuş. Bunu mutlaka değerlendir. 🙂 Öncelikle Facebook' daki gruba üye olmanı öneriyorum. Yesilkartforum ve buradan cevabını alamayacağın soru yok. Hem ingilizce konusunda hem de iş konusunda Türk comunity'nin son derece destekleyici olduğunu orada yaşayan bir çok kişi belirtiyor. İngilizcenin yetersiz olması orada sürekli Türk arkadaşların yanında çalışmak durumunda bırakabilir seni. Sürekli Türklerin yanında çalışmak durumunda kalman da hem İngilizceyi daha az kullanman ve haliyle oradaki yerleşik hayata adaptasyon için olumsuz olabilir. Hem de hızlı çevre oluşturman açısından sıkıntı olur. Bu nedenle ingilizce konusuna özellikle eğilmende fayda var. Umarım her şey güzel olur ve bir gün yollarımız orada kesişir 🙂 selamlar


  • @Stiff Ekşide Houston ve diğer şehirler hakkında yorumlar var. Houston büyük ve düzensiz bir İstanbul gibi anlatılanlara göre. Google mapten de bu izlenimi edindim. Teksas için en çirkini Houston deniyor. Dallas-Fort Worth daha iyi bir seçenek gibi duruyor. Austin de güzel bir şehir. Dallas daha düzenli ve gördüğüm kadarıyla daha da güzel. Ama elbette iş nerede bulunursa orası tercih edilmeli ilk. Türklerde bir Houston sevdası var ama sebebini tam çözemedim.


  • @sobrero O sanırım community'nin biraz daha kalabalık olmasından kaynaklı. Birbiri ile sürekli iletişimdeler ve ev bulma, araba alma-satma, iş bulma, arkadaşlık kurma gibi konularda daha hızlı destek alınabiliyor sanırım. Austin'de yaşayan bir abi ile konuşmuştum. Austin'in iş fırsatları konusunda kıt olduğunu ve her geçen gün geliştiğini, kalabalıklaştığını söylemişti ama şehir olarak, yaşam olarak inanılmaz beğeniyordu ve Hala da oradalar bildiğim kadarıyla. Houston daha çok sıfırdan başlangıç için 1. vites gibi sanki


  • @istanbuladami çok teşekkür ederim bilgi için abi ancak hemşehrimi buldum ve Houston gitmiyeceğim bu yazın için teşekkür ederim virgina gideceğim


  • @Sefa-Dt Hayırlısı olsun kardeşim. USA'e gir de neresi olursa olsun. İnşallah yürekten isteyen herkese nasip olur 🙂


  • @istanbuladami Austin sanırım trafiği hariç güzel ama bizim gibi ilk gidecekler için iyi bir tercih değil. Düzen oturduktan sonra olabilir. Kalabalık ve iş imkanı olan yerleri seçmekte fayda


  • @sobrero orada yaşayan çok Türk var ama özellikle işini gücünü oturtmuş kişiler bunlar öyle görünüyor. Yani Türkiye'den valizi topladığı gibi direkt Austin'e inen çok az gibi. Genelde Dallas, Houston ya da San Antonio falan tercih ediliyor


  • @sobrero, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

    @Stiff Ekşide Houston ve diğer şehirler hakkında yorumlar var. Houston büyük ve düzensiz bir İstanbul gibi anlatılanlara göre. Google mapten de bu izlenimi edindim. Teksas için en çirkini Houston deniyor. Dallas-Fort Worth daha iyi bir seçenek gibi duruyor. Austin de güzel bir şehir. Dallas daha düzenli ve gördüğüm kadarıyla daha da güzel. Ama elbette iş nerede bulunursa orası tercih edilmeli ilk. Türklerde bir Houston sevdası var ama sebebini tam çözemedim.

    Neye gore/kime gore cirkin? Benim begendimi siz begenmeyebilirsiniz, sizin begendiginizi ben begenmeyebilirim. Bence bu sekilde dangalakca yorum yazanlari dikkate almayin.

    Siz ne istediginizi bilmiyor musunuz? Ornegin sizin icin yasanacak yerin tanimi nedir? Bu yer hangi sartlari saglamalidir?

    Akilli insanlar oturup dusunuyor kendi sartlarina uygun olan yada uygun oldugunu dusundugu sehri secip oraya gidiyor. Eger sartlar dusundugu gibi degilse U.S.A.'da 19.502 tane sehir var. Bunlardan yine kendine uygun oldugunu dusundugu sehire tasinabilir, degil mi?


  • @TMG Ben de sizin gibi düşünüyorum. Ekşisözlük yazarları zaten hiçbir şeyi beğenmemesiyle ünlü. Yaşayıp görmeden bilemeyiz. Türkiye'de de bence çok kötü bir yerde yaşıyorum. Ama insanın işi, tüm hayatı, anıları, sevdikleri bir yerde olunca o kadar da kötü olmuyor. Houston başlangıç için gerçekten mantıklı bir seçenek gibi gözüküyor. 10 sene Green Card kovalayan bir abim aradı, GC kazandığımı duymuş. Direkt Houston ya da Dallas dedi.


  • @TMG Türklerdeki Houston sevdası Houston'ın ABD'nin çoğu yerine göre daha göçmen yoğunluğunu kabul etmesi ve Türk nüfusunun biraz daha fazla olması. Ayrıca hayat şartlarının başlangıç için daha kabul edilebilir olması, çoğu eyalet ve şehire nazaran nispeten daha ucuz olması gibi sebepler de ciddi mana da tercih sebebi. Partizanca bakmayıp diğer lokasyonları da detaylıca incelemek gerek tabi. Georgia, San Antonio, New Jersey, Dallas gibi yerlerde de başlangıç yapan, yaşan bir sürü göçmen Türk var.


  • daha önce bu forumu keşfedememiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyorum. herkese merhabalar


Benzer Başlıklar

  • 97
  • 94
  • 1
  • 546
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum