merhaba @knnrn eski forumda aşağıdaki gibi bir görüş paylaşmışsınız, toplu taşıma ile ilgili görüşleriniz hala aynı mı? Teşekkürler ***** Houston'da arabasız olmaz deniyor, ben de kısa zaman öncesine kadar böyle düşünüyordum. Ama bir süredir Houston Metro ağını (metro dediklerine bakmayın, otobüs) kullanmaya başladım. Sabah 6:50 gibi evime 10 dakika yürüme mesafesindeki durağa yürüyorum, 6:00-9:00 arası 10 dakikada bir otobüs var. Giderken de dönerken de ara duraktan binmeme rağmen hiç ayakta kalmadım. Hatta en öndeki 4-5 koltuk engelli ve yaşlılar için boş bırakıldığı halde yer buluyorum. İşyerim bana Q-card verdi, aylık kullanım için 80 dolar yüklüydü, bir haftada 75 dolara düştü. Aktarmalar ücretsiz. 50 binişte 5 ücretsiz biniş veriyor. Sabah otobüs+tramvay akşam ise tramvay+otobüs yapıyorum. Her iki durumda da yaklaşık 30 dakikada varıyorum. Google'da yol tarifi yaparken toplu taşımayı seçerseniz çok güzel gösteriyor, hatta gelecek otobüsün kaç dakikası kaldığını anlık olarak takip edebiliyorsunuz. Ben şu ana kadar çok memnunum. Park etme derdi yok, trafikle uğraşmak yok.
Otobüsleri kullananlar genellikle temizlik işçileri, evsizler, düşük gelir grubuna dahil olanlar. Ama ben bir zararlarını görmedim. Herkes kendi işine gücüne bakıyor.
Q-card yoksa otobüs şoförüne 1 dolar 25 cent ödemeniz gerekiyor. Şoförün önündeki otomatik makineye parayı veriyorsunuz.
Tramvaya binerken durağın kenarındaki noktalara kartı basıyorsunuz. Turnike falan yok. Bilet kontrolü de yapılmıyor. Ama herkes mutlaka kartını değdiriyor yada otomatik makineden bilet alıyor. *****