Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

Texas
950 200 109.4k 168
  • ⭐⭐⭐

@Chipotle teşekkür ederiz sağolun. Hoşgeldiniz aramıza 🙂

• @fetihy hoşbulduk teşekkür ederim :)

• @Chipotle, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

Bu arada Türkiye'de bir devlet kurumunda 657 memur olarak çalışıyorum. Mesleğimi severek yapıyorum ve görece iyi de kazanıyorum (6bin Tl). Fakat özellikle son zamanlarda yaşananlar, ülke gündemi, kamuda bile adam kayırma, torpil, iltimas olayları öyle arttı ki yaptığım işten zevk alamaz oldum. Çok rahatlıkla bir "kurum müdürünün" tamam demesiyle olabilecek işleri; "Torpilin yoksa olmaz, malum partiden birini aratmazsan olmaz, ben tek başıma onaylayamam" gibi sözleri birinci ağızdan ve açık açık, hiçbir çekince olmadan duymak beni o kadar rahatsız etti ki... Eşimin aklında amerika fikri vardı ve bu sene onun için başvuru yapmıştık, benim hala bu kötü giden düzeni değiştirmek için bir umudum vardı fakat onu da bırakmadılar maalesef. O yüzden bu sene kendi adıma başvuruyu kaçırdığıma çok ama çok üzülüyorum. Ama dediğim gibi umarım eşime çıkar da biz de amerikada bir düzen kurarız. Şimdiden başvuran tüm arkadaşlara bol şans diliyorum. Bu süreçte youtube'da yayınladığı videolarla amerika ve özellikle houston konusunda bize rehberlik eden, cesaretlendiren ve yol gösteri rol oynayan @semavi Kadir Bey'e de şimdiden teşekkür etmek istiyorum. Mutlu haberler almak ümidiyle...

Talih sizinle olsun... Hosgeldiniz

• @Chipotle ...

• @Volkan-Şale mutlu ve sağlıklı bir "ikinci" yaşam geçirmeniz dileğiyle...

• @Volkan-Şale Bu kadar ülkesini seven, fakat nefes alamayacak duruma gelmiş olan, binlerce beyin göçünün sebebi olanlara, binlerce kez lanet olsun.

• @semavi Hoşbulduk Kadir bey çok teşekkür ederiz

• @Volkan-Şale herşeyin gözümüzün önünde hatta gözümüze sokularak açık açık yapıldığı bir yerde yaşamayı geçtim, nefes almak zor geliyor bazen... Maaşım tarafından zorla işe getirildim bugün de...

• @Volkan-Şale, içinde söyledi: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

gecemi gündüzüme katarak girdiğim meslekten üç satırlık kağıtla ayrılmak hayatımdaki en zor olaylardan biri olacak

aynı hislerle doluyuz.

• @Muhammed-Yasin kardeşim demek istediği şu uçak bileti alırken gidiş dönüş bileti alınca tek gidişten daha ucuza geliyor bilet fiyatları dönüş biletini sonra açığa aldırıyorsun istediğin zaman kullanıyorsun

• @Tongel...

• @Chipotle Az daha sabredin umarım eşiniz üzerinden sizde kazanırsınız.

• @Volkan-Şale inşallah...

• merhaba @knnrn eski forumda aşağıdaki gibi bir görüş paylaşmışsınız, toplu taşıma ile ilgili görüşleriniz hala aynı mı? Teşekkürler ***** Houston'da arabasız olmaz deniyor, ben de kısa zaman öncesine kadar böyle düşünüyordum. Ama bir süredir Houston Metro ağını (metro dediklerine bakmayın, otobüs) kullanmaya başladım. Sabah 6:50 gibi evime 10 dakika yürüme mesafesindeki durağa yürüyorum, 6:00-9:00 arası 10 dakikada bir otobüs var. Giderken de dönerken de ara duraktan binmeme rağmen hiç ayakta kalmadım. Hatta en öndeki 4-5 koltuk engelli ve yaşlılar için boş bırakıldığı halde yer buluyorum. İşyerim bana Q-card verdi, aylık kullanım için 80 dolar yüklüydü, bir haftada 75 dolara düştü. Aktarmalar ücretsiz. 50 binişte 5 ücretsiz biniş veriyor. Sabah otobüs+tramvay akşam ise tramvay+otobüs yapıyorum. Her iki durumda da yaklaşık 30 dakikada varıyorum. Google'da yol tarifi yaparken toplu taşımayı seçerseniz çok güzel gösteriyor, hatta gelecek otobüsün kaç dakikası kaldığını anlık olarak takip edebiliyorsunuz. Ben şu ana kadar çok memnunum. Park etme derdi yok, trafikle uğraşmak yok.
    Otobüsleri kullananlar genellikle temizlik işçileri, evsizler, düşük gelir grubuna dahil olanlar. Ama ben bir zararlarını görmedim. Herkes kendi işine gücüne bakıyor.
    Q-card yoksa otobüs şoförüne 1 dolar 25 cent ödemeniz gerekiyor. Şoförün önündeki otomatik makineye parayı veriyorsunuz.
    Tramvaya binerken durağın kenarındaki noktalara kartı basıyorsunuz. Turnike falan yok. Bilet kontrolü de yapılmıyor. Ama herkes mutlaka kartını değdiriyor yada otomatik makineden bilet alıyor. *****

• @GrayCollarDude Houston'da toplu taşıma ile işi gidip gelmek mümkün, ancak yaşadığınız ve çalıştığınız yeri buna göre seçmek lazım. Şu anda yaşadığım Sugar Land için toplu ulaşım pek mümkün değil. Bir arkadaşım Park and Ride yapıyor, yani arabayla otobüs durağına gidiyor, orada ücretsiz park yerine bırakıp otobüsle işe geliyor. Akşam da aynı şekilde eve dönüyor. İmkansız değil ama bence zor. İşe bu şekilde gidip gelse de alışverişe vs her yere arabasıyla gidiyor.

• @knnrn biz toplu taşımaya alışkın ve bununla büyümüş bir milletiz ama abd de insanların buna pek ihtiyacı yok. güçleri kendi araçlarını almaya yetiyor ayrıca coğrafya çok geniş. Bir ring ciddi zaman ister bakıldığında. Bu nedenle ihtiyaç duymuyorlar diye yorumluyorum ben

• @istanbuladami Düzenli çalışma saatleri olanlar için Vanpool denen hizmet de mantıklı olabilir. Türkiye'deki işyeri servislerine benziyor.

https://www.ridemetro.org/pages/StarVanpool.aspx

• @knnrn evet işe gidip gelmek için güzel bir hizmete benziyor :thumbs_up:

• Herkese merhaba ben üniversite son sınıfım ve Green card çıktı ilk başvurumdu size danışmak istiyorum çok şehir araştırdım 7 gündür çok kişiyle konuştum birde burada olan insanlardan akıl almak istiyorum houston gitmeyi düşünüyorum iş konusunda inince 7 gün içinde bulabilir miyim ve kendimi geçindirecek kadar yeterli olur mu İngilizcem yok gidene kadar kendimi ifade edecek kadar İngilizce çalışacam orada olan Türkler genel olarak yardımcı olur mu ve gruptan houston gidecek kişiler olursa tanışıp beraber bir ev tutmak istiyorum uygun olur ve psikolojik olarak destek olacağını düşünüyorum herkese iyi günler

• @Sefa-Dt Telegram green card gruplarında seninle benzer yaşta ve durumda kişilerle görüşüp gidebilirsin. Burada genelde evli insanlar var. Yerinde olsam 2 arkadaş veya 3 beraber süreci yürütürüm. Ama kafa dengi olması önemli. İllaki senin gibi talihliler vardır.

Benzer Başlıklar

• San Antonio

Texas
    2
    0 Oy
    2 İleti
    370 Bakış
    emirhankdE
    @saulgoodman merhaba hocam ben de austine yerleşeceğim. Hangi şehirdesin?
  • Dallas,Plano

Texas
    104
    11 Oy
    104 İleti
    6k Bakış
    Gizem ArslanG
    @deebee teşekkürler bilgiler için🙏 biz de aslında plano, frisco yada austinde cedar park, round rock arasında gidip geliyoruz. Şu an için austin olarak karar kıldık ama bakalım 3 ay gibi daha bir süremiz var
  • Texas,Dallas

Texas
    146
    10 Oy
    146 İleti
    15k Bakış
    M
    Merhaba yakında kedimle dallas'a geleceğim, ev tutma vs halledene kadar kedimi emanet edebileceğim güvenilir bir yer var mı acaba 1-2 hafta? Doğru başlığa yazıyorumdur umarım
  • Texas, Austin

Texas
    642
    15 Oy
    642 İleti
    82k Bakış
    cptmuzafferC
    Merhaba, Yeni giriş yapacak ve Austin'e yerleşecek arkadaşlarıma tavsiye vermek istiyorum. 9 Temmuz 2025'te Austin Havalimanından giriş yaptık evraklarımızı teslim ettik girişte hiç bir problem olmadı. Sonrasında evrak tesliminden 90 gün geçmesine rağmen GreenCardlarımız elimize ulaşmadı uscis mail attı evraklarınız bize ulaşmadı eğer sarı dosya elinizdeyse bize posta gönderin değilse konsolosluğa teslim ettiğiniz evrakları randevu alıp bize getirmeniz gerekiyor diye. Bundan dolayı havalimanı CBP ofisine gittik durumu sorduk evraklarınız bizde ödenek yok gönderemiyoruz hükümet düştüğü için diye cevap aldık dedik ki bize verin dosyayı biz götürelim vermediler. sonra uscis ofisini aradık randevu almaya çalışıyoruz daha vermediler. Yani durum şöyle ki eğer Austin'e yerleşmeyi düşünüyorsanız böyle bir durum var. Houston veya başka bir sorunu olmayan havalimanından giriş yapmayı tercih edebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k