DV2021 Rosales v. Biden Davası (Ocak 2021)
-
@Sono, içinde söyledi: DV2021 Jacob v Biden Davası (Ocak 2021)
JacobvBiden davasında yargıcın süreçle ilgili talep ettiği raporu hükümet avukatları mahkemeye sundu. KCC’den üst düzey bir yetkilinin (Morgan Miles) ifadelerinin de yer aldığı raporda KCC ile ilgili bizleri ilgilendiren bazı kısımları şöyle:
(3) PP10014’ün 31 Mart’ta kalkacağına dair hazırlıklar yapılırken; yasağın erkenden kalkması üzerine mülakat verme sürecini 1 aya düşürmüşler. Bu kapsamda ilk mülakat 22 Şubat akşamında gönderilmiş.
Ben bunu, NVC ile koordine şekilde postlardan kapasite alıyoruz ve planlamayı ona göre yapıyoruz. Bunun için postlara ilk email 22 şubat'ta gönderildi diye anladım. Zaten talihlilere mülakat emaili bildiğim kadarıyla PP kalktıktan 3-4 gün sonra göndeirlmeye başlandı.
-
@Sono, içinde söyledi: DV2021 Jacob v Biden Davası (Ocak 2021)
JacobvBiden davasında yargıcın süreçle ilgili talep ettiği raporu hükümet avukatları mahkemeye sundu. KCC’den üst düzey bir yetkilinin (Morgan Miles) ifadelerinin de yer aldığı raporda KCC ile ilgili bizleri ilgilendiren bazı kısımları şöyle:
(1) KCC’de 28 kişilik ekip DV sürecinin her aşamasıyla ilgileniyor. COVID dolayısıyla uzun bir süre evden çalışmışlar. Eylül ayında 9 kişide COVID pozitif ortaya çıkınca, büyük ölçüde evden çalışmaya geçmişler. Bugün itibariyle %20 olacak şekilde ofise geri dönüş başlamış.
(2) KCC’nin normal sürecine göre mülakatlar 2 ay önceden, ayda iki paket halinde gönderiliyormuş.
(3) PP10014’ün 31 Mart’ta kalkacağına dair hazırlıklar yapılırken; yasağın erkenden kalkması üzerine mülakat verme sürecini 1 aya düşürmüşler. Bu kapsamda ilk mülakat 22 Şubat akşamında gönderilmiş.
(4) KCC, ayrıca, 1 Ekim’den beri büyükelçiliklerle iletişim halinde olduklarını ve onlara 1 Nisan’dan önce mülakat alıp almayacaklarını sormuşlar. Ama anladığımız kadarıyla büyükelçilikler, PP10014’ü öne sürerek, olumsuz yanıt vermişler.
(5) 10 Mart itibariyle KCC, 10000 dosyaya evrak onayı vermiş; bu yaklaşık 20,000 vize talihlisi anlamına geliyormuş.
(6) 10 Mart itibariyle 714 dosyanın mülakatı ayarlanmış.
(7) KCC yetkilisinin beyanına göre, bir dosyanın current olması ve evrak onayı alması mülakat alabileceği anlamına gelmiyor. Şöyle ki mülakatların, ancak, büyükelçiliklerin kapasitesine göre ayarlandığını ve evrak onayı olup current olan dosyaların mülakatı olacağının garanti olmadığı belirtilmiş.elinize saglik.
-
(5) 10 Mart itibariyle KCC, 10000 dosyaya evrak onayı vermiş; bu yaklaşık 20,000 vize talihlisi anlamına geliyormuş.
Bir anlık 10000 onayın dünya geneli için olduğunu unuttum 😂
(7) KCC yetkilisinin beyanına göre, bir dosyanın current olması ve evrak onayı alması mülakat alabileceği anlamına gelmiyor. Şöyle ki mülakatların, ancak, büyükelçiliklerin kapasitesine göre ayarlandığını ve evrak onayı olup current olan dosyaların mülakatı olacağının garanti olmadığı belirtilmiş.
Konsoloslukların kapasitesini baz alarak mesela EU bölgesini değerlendirirsek atıyorum numarası 7000 olup hızlı bir konslosluğa denk gelen birisi numarası 5000 olup düşük kapasiteli konsolosluğa denk gelen birisinden daha erken mülakata gire bilir ?! 🤔 Belki bu her zaman için böyleydi onu da bilmiyorum 😂
Es geçtikleri 6000-7000 binlere direk mülakat maili yollaya bilirler o zaman. -
@Masda insan okuyunca bir an için adamlar hakikaten çalıyor(mus) hissi uyandırıyor degil mi? :)
bu arada evrak onayı için bugün forumdan bir arkadaşımıza (cn6000) yolladığı maile istinaden evraklarınızı onayladık şeklinde cevap geldi. bence o aralıktaki herkes mail atmali sürekli.
-
@gucarslan hocam, çalışıyorlar ama ayık kafa ile olmadığını düşünüyorum :/
-
@Masda Doküman onayı olan current dosyalar ilgili konsolosluğun NVC’ye bildirdikleri kapasite dahilinde CN sırasına göre mülakat planlamasına dahil ediliyor. Yani dediğiniz ihtimal var evet.
-
yargıç Chen, hükümetin davanin Anunciato davasina bakan yargıç Seeborg'a devredilmesi talebini reddetti.
curtis morrison mesajında;
"Update in #JacobvBiden #DV2021:
Today Judge Chen denied the Government's motion to transfer the case to Judge Seeborg. This is good.
I realize part of the reasoning might make DV2021 plaintiffs nervous, but please relax. This reasoning was just to explain the transfer motion. Our Jacob DV2021 plaintiffs are still our Jacob DV2021 plaintiffs, and nothing has changed on that. Like our Jacob family plaintiffs, you will need to wait until Judge Chen's order on the PI motion after April 15 to know what the court's relief will ultimately be"ifadelerini kullandı.
-
bugün curtis morrison ve ekibi, hükümetin savunmasına karşı cevaplarını mahkemeye sundular;
62_Jacob_Plaintiffs'Oppo_to_Gov_MTD_for_Mootness+exhibits.pdf
-
hükümet tarafi ve haliyle avukatları, curtis morrison ve ekibi tarafından yapılan savunmaya cevaplarını ilettiler.
detayları ekli dokümanda bulabilirsiniz
-
curtis ve ekibi 15 nisan'daki duruşma için hükümet avukatı robinson'dan; davayı dinlemek için kişi sayısının 500 ile sınırlandırılmamasi için talepte bulunmuş ve public bir yayın olarak sunulmasını talep etmişti.
robinson bugün talebi kabul ettiğini bildirdi;
:backhand_index_pointing_down:
*robinson'un cevabindaki detaya dikkatlerinizi çekiyorum 🙃 -
@gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Jacob v Biden Davası (Ocak 2021)
curtis ve ekibi 15 nisan'daki duruşma için hükümet avukatı robinson'dan; davayı dinlemek için kişi sayısının 500 ile sınırlandırılmamasi için talepte bulunmuş ve public bir yayın olarak sunulmasını talep etmişti.
robinson bugün talebi kabul ettiğini bildirdi;
:backhand_index_pointing_down:
*robinson'un cevabindaki detaya dikkatlerinizi çekiyorum 🙃Email'de bile acik vermek istemiyorlar:)
-
@hardrock kesinlikle :)
robinson bu konuda inanılmaz sinsi. umarım bu son davası olur DVler hakkında. -
robinson bu konuda inanılmaz sinsi. umarım bu son davası olur DVler hakkında.Bu arada konu acilmisken bir soru sorayim:
Anunciato ile Jacob arasindaki temel fark, Anunciato sadece yasaklarin (proclaimation) kalkmasi icin acilmisken, Jacob hem yasaklarin kalkmasi hem de davacilarin vize islemlerinin biran once tamamlanmasini mi iciriyor? Class action mu mandamus mu Jacob davasi?Davanin ilk dokumanlarini okumadim ama son dokumanlarda savunma tarafi ayni Anunciato davasi gibi "yasaklar kalkti dolayisiyla bu dava duser" seklinde bir strateji izlemis anladigim kadariyla.
-
Arkadaşlar bu davanın tam olarak amacı nedir ? Eğer davayı kazanırsanız, davaya katılmayanlara da bir faydası olacak mı? Ben bu davayı görmemiştim ya da dikkat etmemişim, geç olmasa katılırdım 500 dolar büyük para değil sonuçta. Başarılar dilerim.
-
@hardrock, içinde söyledi: DV2021 Jacob v Biden Davası (Ocak 2021)
robinson bu konuda inanılmaz sinsi. umarım bu son davası olur DVler hakkında.Bu arada konu acilmisken bir soru sorayim:
Anunciato ile Jacob arasindaki temel fark, Anunciato sadece yasaklarin (proclaimation) kalkmasi icin acilmisken, Jacob hem yasaklarin kalkmasi hem de davacilarin vize islemlerinin biran once tamamlanmasini mi iciriyor? Class action mu mandamus mu Jacob davasi?Davanin ilk dokumanlarini okumadim ama son dokumanlarda savunma tarafi ayni Anunciato davasi gibi "yasaklar kalkti dolayisiyla bu dava duser" seklinde bir strateji izlemis anladigim kadariyla.
curtis, dava dilekçesini oluştururken Mandamus temelinde (ki bu açılan davaların hepsinde oluyor) class action ve bahsettiginiz gibi davacıların vize almasını amaçlayan PI talebinde bulunuyor. Mandamus temelde üst makamda bulunan bir görevliye / kuruma görevini yapması için emir verme anlamına geliyor. kısaca bütün davalarda gecen bir ifade olarak düşünebiliriz.
ama Anunciato bunun yerine sadece yasakların kalkması talebinde bulunduğu için zaten dava moot oldu ve bu yüzden de bir dava açmak durumunda kaldı Charles.
savunma planını yasakların kalkması üzerine kurdu ancak şuan verilmeyen vizeler yolumuza devam etmenizi sağlıyor diyebilirim.
terazinin ne tarafında olacağımızı şaşırdık kısaca
-
@Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 Jacob v Biden Davası (Ocak 2021)
Arkadaşlar bu davanın tam olarak amacı nedir ? Eğer davayı kazanırsanız, davaya katılmayanlara da bir faydası olacak mı? Ben bu davayı görmemiştim ya da dikkat etmemişim, geç olmasa katılırdım 500 dolar büyük para değil sonuçta. Başarılar dilerim.
davalar, ya bu yolda herkesin faydasina olması icin (class action) ya da sadece davaya katılanlarin faydasına olması icin (PI) açılır.
amaç temelde davaya katilanlara vizesini aldırmak (bkz: DV2020 talihlileri) elbette. class kararı olursa da, PI karari alinirsa da davacilar kazanacak.
ama class kararı çıkması cok ama cok düşük, bunu hepimiz biliyoruz
-
@hardrock, içinde söyledi: DV2021 Jacob v Biden Davası (Ocak 2021)
curtis, dava dilekçesini oluştururken Mandamus temelinde (ki bu açılan davaların hepsinde oluyor) class action ve bahsettiginiz gibi davacıların vize almasını amaçlayan PI talebinde bulunuyor. Mandamus temelde üst makamda bulunan bir görevliye / kuruma görevini yapması için emir verme anlamına geliyor. kısaca bütün davalarda gecen bir ifade olarak düşünebiliriz.
ama Anunciato bunun yerine sadece yasakların kalkması talebinde bulunduğu için zaten dava moot oldu ve bu yüzden de bir dava açmak durumunda kaldı Charles.
savunma planını yasakların kalkması üzerine kurdu ancak şuan verilmeyen vizeler yolumuza devam etmenizi sağlıyor diyebilirim.
terazinin ne tarafında olacağımızı şaşırdık kısaca
Anladim. Umarin Jacob davasi olumlu sonuclanir. Ama olumlu sonuclanmazsa Curtis ve ekibi PI talebi ile gecikmeden kaynaklanan magduriyetin gidirelmesi icin calisicak, yani yasaklar davanin konusu olmayacak artik.
Anunciato davasinda Charles Kuck ve ekibi muvekkilerine nasil bir email gonderdi bilmiyorum ama sanki bir sonraki davaya ucretsiz katilabilmeleri yaninda bazi bilgiler de paylasmis--En azinda BritSimon ve Charles'in videolarini izleyince oyle bir izlenim uyandi bende. Yine Anunciato davasinin tutanaklarinda hakim Seeborg israrla "yasaklar kalkti, magduruyetin farkindayim, ama magduruyeti giderecek dava bu degil" diyordu. Ilginc bir surec, insallah tum davalar olumlu sonuclar, ve bir rahatlama olur artik.
-
@gucarslan Teşekkür ederim. Umarım bu davalara gerek kalmadan herkes vizesini alır. :hugging_face:
-
curtis morrison ve ekibi, 15 nisan'daki duruşma için son "status report" dosyasını mahkemeye sundu.
son bir kaç gündür Anunciato avukatı Charles Kuck ile aralarında geçen tweet atışmaları sonrası dosyada yer alan son Anunciato davasının metinlerinin yer alması dikkat çekti.
curtis morrison, ilgili dosyayı müvekkillerine;
"If you haven't been able to reach me over the last day, this filing is why. I've been buried in making this as best as it could be. A lot of the issues I've been getting questions about, both from family-based category plaintiffs, and DV2021 plaintiffs, are addressed in our section of this report. You'll also notice we included exhibits. Exhibits A-C and E-F are ours, and Exhibit D is the government's.
DV-2021 selectees will note that I've brought more than sufficient evidence that Anunciato is not going to be a vehicle of relief for DV2021. So much so, I don't think we need to worry about Anunciato anymore."şeklinde duyurdu..
-
insallah hayirli bi haber (karar ) cikar bu durusmadan. Umitlerin 0 a yaklastigi yerdeyiz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
56
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum