Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini 31 Mart 2021'e Kadar Durdurma Kararı (1 Ocak 2021)

Gündem
235 68 13.9k 58

• özetle;

For the foregoing reasons, Plaintiffs’ Motion for Emergency Injunctive Relief is granted in part and denied in part. The court hereby orders pursuant to the All Writs Act, 28 U.S.C. § 1651(a), that Defendants shall treat all visas issued or renewed pursuant to Gomez I as having been issued in the first instance as of the date that this court renders a final judgment in this action. The court’s Order contains two caveats. First, in the event that the Proclamations are rescinded or expire without renewal on or before March 31, 2021, the DV-2020 Plaintiffs’ challenge to the Proclamations will become moot. The court would then no longer have jurisdiction over those claims, and relief under the All Writs Act would no longer be necessary.
    Accordingly, if the Proclamations are rescinded or expire without renewal on or before March 31, 2021, Defendants shall treat all visas issued or renewed pursuant to Gomez I as having been issued in the first instance as of the date the Proclamations are no longer effective. Second, the court’s Order shall not apply to DV-2020 Plaintiffs whose visas will expire or were set to expire between February 17, and February 28, 2021, in light of the State Department’s decision to grant national interest waivers to such DV-2020 visa holders, see Defs.’ Notice on Recent Actions Taken by the State Department, ECF No. 208, at 3. Those Plaintiffs now lack standing to challenge the Proclamations, and the court lacks jurisdiction over their claims. If the State Department grants further national interest waivers for DV-2020 Plaintiffs whose visas will expire in March 2021, the court will entertain requests to modify this Order, as necessary.

• @DustyBlue türkçe translation
    Yukarıdaki nedenlerden ötürü, Davacıların Acil İhtiyati Tedbir Önergesi kısmen kabul edilmiş ve kısmen reddedilmiştir. Mahkeme, Tüm Yazılı Yasa, 28 U.S.C. § 1651 (a), Davalıların Gomez I uyarınca verilen veya yenilenen tüm vizeleri, bu mahkemenin bu davada nihai bir karar verdiği tarihten itibaren ilk derece mahkemesinde verilmiş kabul edeceklerdir. Mahkemenin Kararı iki uyarı içermektedir. İlk olarak, Bildirilerin 31 Mart 2021 tarihinde veya öncesinde iptal edilmesi veya yenilenmeden sona ermesi durumunda, DV-2020 Davacılarının Bildirilere karşı itirazı tartışmalı hale gelecektir. Mahkemenin artık bu iddialar üzerinde yargı yetkisi olmayacak ve Tüm Yazılar Yasası uyarınca tazminat artık gerekli olmayacaktı.
    Buna göre, Bildirilerin 31 Mart 2021 tarihinde veya daha önce iptal edilmesi veya yenilenmeden sona ermesi halinde, Davalılar Gomez I uyarınca verilen veya yenilenen tüm vizeleri, Bildirilerin artık yürürlükte olmadığı tarihten itibaren ilk etapta verilmiş kabul edeceklerdir. İkinci olarak, Mahkeme Kararı, Dışişleri Bakanlığı'nın bu tür DV-2020 vizelerine ulusal çıkar muafiyeti verme kararı ışığında, vizeleri 17 Şubat ile 28 Şubat 2021 arasında sona erecek veya sona erecek olan DV-2020 Davacıları için geçerli olmayacaktır. Sahipleri, bkz. Defs. 'Dışişleri Bakanlığı Tarafından Yapılan Son İşlemler Hakkında Bildirim, ECF No. 208, s. 3. Bu Davacılar artık Bildirilere itiraz etme hakkından yoksundur ve mahkemenin iddiaları üzerinde yargı yetkisi yoktur. Dışişleri Bakanlığı, vizeleri Mart 2021'de sona erecek olan DV-2020 Davacıları için ilave ulusal çıkar muafiyetleri verirse, mahkeme bu Emri gerektiği şekilde değiştirme taleplerini kabul edecektir.

• @gucarslan emeğinize sağlık güzel şeyler olacak hepimiz beklemedeyiz

• Merhabalar, 31 Mart Tarihindeki dava görüşmesi hakkında bilgi verebilecek olan var mı?

• Arkadaşlar vize yasağındaki değişiklikle ilgili bir güncelleme söz konusu mu?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• Bekleyen arkadaşlar;inşallah en kısa zamanda hak ettiğiniz green carda sahip olabilirsiniz,2022 sonucunu bekleyen biri olarak bunu canı gönülden diliyorum,güzel haberlerinizi alırız en kısa zamanda

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Tahmin edildigi uzere Biden bu yasaklari 31 Mart gunu uzatmadi ve dun itibariyle calisma vizelerindeki yasaklar da kalkmis oldu. Artik konsolosluklarda H, L veya tum J vizelerini almak mumkun...

https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/update-on-presidential-proclamation-10052.html

(gocmen vizelerindeki yasaklar zaten daha once kaldirilmisti)

• @crazycells konsolosluğu da tetikler umarım bu, zira yasak olsa da kalksa da konsolosluklar randevu vermediği sürece pek bir fark olmuyor. Covid yasakları da artıyor yine Nisanda, dolayısıyla ben yine bir hareketlenme olacağı ı düşünmüyorum :(

• @hulyaek dunyada dv mulakati yapan abd konsoloslugu sayisi ibresi gecen hafta bize dogru dondu. Yani yapanlarin sayisi yapmayanlarin sayisini gecti. Her gun 2ser 2ser yenileri ekleniyor ve atiyorum 100 konsoloslugun 99u acildiginda ankara isterse kendini yirtsin o da acilmak zorunda kalacak. Yani meshur kizilderili sozundeki gibi hani son irmak kurudugunda son agac yok oldugunda diye baslayan vardir ya, son 2nl atildiginda son konsolosluk acildiginda artik ankara icin de acilma vakti gelecek. Muhtemelen bu ay sonu maksimum.

• @dantés Evet çok haklısınız umarım bu ay mülakat tarihleri verilmeye başlanır yada en geç mayıs da başlar diyorum hayırlısı.

• @hulyaek, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini 31 Mart 2021'e Kadar Durdurma Kararı (1 Ocak 2021)

@crazycells konsolosluğu da tetikler umarım bu, zira yasak olsa da kalksa da konsolosluklar randevu vermediği sürece pek bir fark olmuyor. Covid yasakları da artıyor yine Nisanda, dolayısıyla ben yine bir hareketlenme olacağı ı düşünmüyorum :(

F type vizeler için en azından konsolosluk çalışıyor :)
    bence durumunuz bizler kadar vahim değil. ama yine de aynı gemideyiz ve rüzgar esmediği sürece bir adım yol gidemiyoruz ne yazık ki. en kötüsü de bizde son tarih 30 eylül..

• @gucarslan :) 12 ay once DQ almis hala bekleyen F type lar var. Seni beni kalmadi, nerden baslarlarsa baslasinlar yeterki randevulari versinler... amacim zorluklarimizi yaristirmak degil, ama inan durumlar cok vahim, bu beliesizliklerle savasirken bir de uzun mesafe iliskisini surdurmek korumak hic kolay degil, pandemi oncesi gibi gidip gelemiyoruz da. Uscis i ikna ettik evliligimize, ama artik kendi suphelerimiz var :)

• @dantés umarimm 🙏

• @hulyaek, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini 31 Mart 2021'e Kadar Durdurma Kararı (1 Ocak 2021)

@gucarslan :) 12 ay once DQ almis hala bekleyen F type lar var. Seni beni kalmadi, nerden baslarlarsa baslasinlar yeterki randevulari versinler... amacim zorluklarimizi yaristirmak degil, ama inan durumlar cok vahim, bu beliesizliklerle savasirken bir de uzun mesafe iliskisini surdurmek korumak hic kolay degil, pandemi oncesi gibi gidip gelemiyoruz da. Uscis i ikna ettik evliligimize, ama artik kendi suphelerimiz var :)

elbette zorlukları yarıştırmıyoruz, sadece resmi olarak çalışan bir vize türü olduğu için söyledim. yoksa hepimiz aynı gemideyiz, o net. hepimiz için hayırlısı olsun, umarım bir an önce başlar bütün mülakatlar.

• @gucarslan bir başlasalar, hepimiz tahmin edeceğiz ne hızda olacak ne zaman sıra gelecek. umarım yakında biter bu beklemelerimiz hepimizin.

• Sevgili arkadaşlar, hiç olumsuz düşünmek istemem ama diyelimki ben bu vize görüşmesini ağustosa kadar alamadım ya da alamayacağımı öğrendim. Fakat x ülkesine herhangi bir sebeble çalışma okuma vs vizesi aldım. Bu durumda Nvc ye yatırılan parayı Geri alma durumu nedir?

• @Doncarleone, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini 31 Mart 2021'e Kadar Durdurma Kararı (1 Ocak 2021)

Sevgili arkadaşlar, hiç olumsuz düşünmek istemem ama diyelimki ben bu vize görüşmesini ağustosa kadar alamadım ya da alamayacağımı öğrendim. Fakat x ülkesine herhangi bir sebeble çalışma okuma vs vizesi aldım. Bu durumda Nvc ye yatırılan parayı Geri alma durumu nedir?

Gocmen vizeyi baska bir ulkede alsaniz da paranizi odemis oluyorsunuz. O parayi Ankara Konsoloslugu icin degil, gocmen vize icin odediniz...

• @crazycells Yani demek istediğim şu gibi,
    Ben Ab ülkesinde işe başlayacağım kontrat yapıldı ya da eğitim alacağım orada. nvcye yazıp babama refund yapın ya da bana en kısa zamanda mülakat ayarlayın gcardımı alıp o şekilde ab ülkesine gideyim deme şansımı merak ettim.

• @Doncarleone Genelde o tur vize ve benzeri ucretler nonrefundable olurlar. Yani geriye iadesiz.

Benzer Başlıklar

• 75 ülke için göçmenlik vizelerinin durdurulma kararı (Ocak 2026)

Gündem
    5
    2 Oy
    5 İleti
    742 Bakış
    I
    @sciencemil Süreç durmuş durumda 75 ülke yasağı için dava açılıcak araştırma yaparak davalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
  • Kabus Geri mi Dönüyor? Donald Trump'ın 2024 Başkanlık Seçimi Adaylığı

Gündem
    25
    4 Oy
    25 İleti
    1k Bakış
    ayvalik10A
    @miralam bu kadar panik yapmayın açılan tüm davalardan beraat etti mi ki bu kadar panik yapıyorsunuz. Daha mahkemeleri var ki bunlar çok ciddi konulardan açılacak ondan dolayı şimdiden strese girmeyin
  • BIDEN'ın Göçmen Vize Yasağını (PP-10014) Kaldırma Kararı (Şubat 2021)

Gündem
    132
    39 Oy
    132 İleti
    6k Bakış
    crazycellsC
    @Hakan-Halid, içinde söyledi: BIDEN'ın Göçmen Vize Yasağını (PP-10014) Kaldırma Kararı (Şubat-2021) Selam beş yıldır ABD vatandaşı biri ile evliyim aklımızda hiç ABD ye gitmek olmadığı için araştırmadık ABD ye gitmek erleşmek istiyoruz ve eşimin bu konuda hiç bir bilgisi yok iki kızımız var izlemem gereken adımlar ne dir burda hangi guruplara yazmam gerek tşkrlr Eger Turkiye'deyseniz su baslikta yazilanlari takip etmeniz lazim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak Eger ABD'deyseniz sayin gucarslan'in yukarida belirttigi basligi takip etmeniz lazim.
  • Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

Gündem
    1k
    15 Oy
    1k İleti
    88k Bakış
    gucarslanG
    @zecch hiçbir DV2021 kazananı möülakata çağırılmıyor, aldığınız duyun hatalı muhtemelen. süreciniz için bu başlığı takip edin lütfen; https://yesilkartforum.com/forum/topic/2164/dv2020-2020-green-card-lotosu-asamalari/8475
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k