Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozN Ay içinde kartla istediğiniz kadar (isterseniz limitin tamamını) harcama yapabilirsiniz, ancak closing date gelmeden önce ara ödemeler yaparak ekstrede görünecek olan tutarı limitin %30'unun altında olacak şekilde ayarlayın. Ekstre borcunu son ödeme tarihine kadar yapabilirsiniz. Bu şekilde kredi skoru oluşumuna daha iyi etkisi olur. Mümkünse %10 altında tutun, daha da olumlu olur. Borcunuz sıfır olmasın, mutlaka bir tutar olsun.


  • @knnrn hocam şimdi benim secured card’ımın payment due date’i 6 Nisan, next closing date’i ise 9 Nisan. Toplam limitim ise 300$. Kredi skorumun en iyi şekilde oluşması için tam olarak hangi gün ve max kaç dolarlık bir ödeme yapmış olmam gerekiyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @morpenguen, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    @knnrn hocam şimdi benim secured card’ımın payment due date’i 6 Nisan, next closing date’i ise 9 Nisan. Toplam limitim ise 300$. Kredi skorumun en iyi şekilde oluşması için tam olarak hangi gün ve max kaç dolarlık bir ödeme yapmış olmam gerekiyor?

    6 Nisan'dan önce bir önceki ekstre borcunun tamamını ödeyin. 9 Nisan'da da borç 30-90 dolar arasında bir tutar olsun. Ne kadar ödeme yapacağınız ne kadar harcama yaptığınıza göre değişir. Kredi skorunda sadece ekstre (statement) borcu görünür, ay içindeki hareketler görünmez.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @knnrn @MySea yeni gelen herkesin Türkiye de kredi kartı vardı şimdi size aşağıdaki ekstre resmi gönderdim. Burada ki bilgilere göre anlatın bence ozaman herkes çok daha kolay anlayacaktır. Son ödeme tarihinden itibaren bir sonraki kesim tarihine kadar kısımda en altta yazan faiz işler. Eğer mümkünse sizler türkçe terimler karşılığına ingilizce yazarsanız herkes bir daha bu soruyu sormaz
    World Business kart Hesap Ozeti_1.jpg


  • Dun esime BOFA dan mektup gelmis. Durumu hatirlatayim once ; esimde secure card vardi, Ocak 2021 de bankaya gidip travel credit card yapalim dedik, sistem red vermisti. Kadinda bir 6 ay bekleyin, karti kullanmaya devam edin demisti. Bu arada Toyota Lease den esim arac aldi, kredi kendisine onaylanmisti. Eski postlarimda detay var. Neyse, banka dun yazi gondermis, sizin secure cardin depozitosunu biz size iade ettik ve sizin 400 dolarlik kartiniz artik 1400 dolarlik kredi kartina donustu diye. Yerlesik duzene gecip, banka hesabindan fatura vb odemeler olunca sistem sizi icine cekiyor anlasilan. Guncelleme bu kadar 🙂


  • @ayvalik10, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    @knnrn @MySea yeni gelen herkesin Türkiye de kredi kartı vardı şimdi size aşağıdaki ekstre resmi gönderdim. Burada ki bilgilere göre anlatın bence ozaman herkes çok daha kolay anlayacaktır. Son ödeme tarihinden itibaren bir sonraki kesim tarihine kadar kısımda en altta yazan faiz işler. Eğer mümkünse sizler türkçe terimler karşılığına ingilizce yazarsanız herkes bir daha bu soruyu sormaz
    World Business kart Hesap Ozeti_1.jpg

    Hesap kesim tarihi: Closing date
    Son odeme tarihi: Due date
    Donem borcu: Amount that is owed
    Odenmesi gereken asgari tutar: Minimum payment required

    Normalde son odeme tarihine kadar o aylik minimum odenmesi gereken miktari odediginiz surece ve hesap kesim tarihinde toplam kredi karti borcunda kart limitinin 30%'ini asmadiginiz surece, hic sorun cikmaz.

    Daha oncede yazmistim: Bence en guzel yontem her 2 haftada bir belli bir miktar online kredi karti hesabina odeme yapmak.

    Ornegin: Diyelim ki kart limiti $1000. Bunun 30%'i $300 yapar. Once bir $300 harcayin. Sonra her 2 haftada bir $150 odeme yapin. Odeme yaptiktan sonra yaptiginiz odeme kadar tekrar harcayin. Ve bunu surekli devam ettirin. Isterseniz checking veya saving hesabinizdan kredi karti hesabiniza her 2 haftaya bir otomatik odeme de ayarlayabilirsiniz.

    Bu sekilde yaparsaniz, hem kartta devamli bir miktar borc gorunur, yani karti devamli sekilde kullanmis olursunuz, hem zamaninda hic aksatmadan odeme yapmis olursunuz hemde 30% kuralini hicbir zaman asmamis olursunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MySea çok teşekkür ederim bence bu yazdığın bilgiyi kilitlemek lazım ki herkes aynı konuda soru sormasınlar daha açıklayıcı olamaz


  • @ayvalik10 Yukarida yazdigim yontemin gercekten calistigini gosteren kredi skorlari asagidaki ornekte gorulebilir:

    1606762765187-fico-score.jpg


  • @knnrn yani 9 Nisan’dan sonra hesabımda borç bırakmalıyım doğru mu anladım?


  • @morpenguen 9 nisandan once borc birakicaksiniz ufak. 9 nisanda ekstre kesilecek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @morpenguen, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    @knnrn yani 9 Nisan’dan sonra hesabımda borç bırakmalıyım doğru mu anladım?

    Evet, 9 Nisan'da 30-90 dolar arasında bir borç olması iyi olur. Hesap kesildikten sonra bu borcu da ödeyebilirsiniz.


  • Amazon Prime Visa karta basvurdum genelde approve edilmesi az diyorlardi fakat guzel bir limitle onay aldim. Amazon'da gezinirken Secure Card dikkatimi cekti yanlis degilsem onceden yoktu. Chase uzerinden olmasa da baska bir banka uzerinden alabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @YollardakiAdam, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    Amazon Prime Visa karta basvurdum genelde approve edilmesi az diyorlardi fakat guzel bir limitle onay aldim. Amazon'da gezinirken Secure Card dikkatimi cekti yanlis degilsem onceden yoktu. Chase uzerinden olmasa da baska bir banka uzerinden alabilirsiniz.

    Uzun bir suredir var aslinda bu kart, ama "Synchrony Bank" veriyor bu karti... Kendileri customer service'leriyle ve ani kararlariyla cok da iyi bilinen bir banka degil 🙂 Genelde pek cok department store ile de anlasmalari var; fakat cok fazla hesabi olan kisilerin bir anda ve haber vermeden tum hesaplarini kapatabiliyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Arkadaslar sanirim bu basligi emekli edip yenisini olusturacagiz 🙂

    Gordugum kadariyla bu basliktaki icerikleri 4-5 ayri baslik olusturarak aktarirsak daha faydali olacak...

    • Kredi skoru hesaplama yontemleri ve tavsiyeler
    • ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri
    • Genel olarak faydali buldugunuz kredi kartlari ve tavsiyeler
    • Bankalarin en populer kredi kartlarini anlatan bankalara ait ayri basliklar (su an aklimda Chase, Amex ve Citibank var)

    Bu konuda dusuncelerinizi merak ediyorum?

  • ⭐⭐⭐

    @crazycells cok fazla parcalamadan kredi skoru ve kredi kartlari diye ikiye bolseniz olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @keysnambır, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    @crazycells cok fazla parcalamadan kredi skoru ve kredi kartlari diye ikiye bolseniz olur mu?

    oyle de olur ama kredi kartlarinin ayri seviyeleri var.

    Sonucta ilk yillarda yeterli gelecek ve kredi skoru olusturmak icin aldiginiz kartlarla, daha sonra yarar sagladigi icin alacaginiz kartlar arasinda farklar var ve bu iki konu net bir sekilde ayrilabiliyor. Eger su an ayirmazsak ilerde bir daha ayirmamiz gerekecek diye dusunuyorum, o nedenle hazir elimiz degmisken en basta baslangic kartlari ve ileri seviye kartlari diye ayiralim... bu konularda zaten bilgi aktarabilecek cok kisi var forumda diye dusunuyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @crazycells haklisiniz. Ben sadece insanlar dogru konuya yazmayip onlari surekli yonlendirmek gerekecek diye dusundugumden oyle dedim. Kendi DV yilini karistirip eski konulara da yazanlar var sonucta. 😁


  • @knnrn peki next closing date’i 9 nisan olan kartıma 9 nisandan sonra borç bırakırsam ayın kaçına kadar ödeme yapmam gerekiyor?


  • @morpenguen, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    @knnrn peki next closing date’i 9 nisan olan kartıma 9 nisandan sonra borç bırakırsam ayın kaçına kadar ödeme yapmam gerekiyor?

    Obur ayin 5 i 6 sinda falan due date olacak. O tarihe kadar minimum odemeyi yapmaniz gerekir.


  • @crazycells kesinlikle katılıyorum. Bankacılık sistemi çok fazla alt başlığa sahip. Farklı başlıklarda olması konu bütünlüğü ve takibi açısından faydalı olur düşüncesindeyim. Ek bir bilgi olarak, bankacılık ürünleriyle ilgili kıyaslama, anlatım ve yorumların yapıldığı söyle bir site var, biliyorsunuzdur belki ; NerdWallet


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

67
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum