• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. morpenguen
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 82
    • En İyi 57
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

morpenguen

@morpenguen

122
    İtibar
    251
    Profil Görüntülemeleri
    82
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum İzmir Yaş: 35

morpenguen Takip etme Takip Et

morpenguen tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhaba arkadaşlar, 12 Mart 2020 Perşembe tarihinde New York'a giriş yaptık.

Uçağımız thy den İzmir-New York uçuşuydu. İzmir-İstanbul aktarma uçuşu esnasında hostes yanımıza gelip "Sizin New York aktarmanız var değil mi? Şey, az önce Trump açıklama yapmış Avrupa'dan tüm uçuşları iptal etti. Sizin uçağınız da büyük ihtimal iptal oldu çünkü adınızı sistemde göremiyorum. " dedi. Uçak yere iner inmez hemen haberleri açtık (saat sabah 5 bu arada) ve yasağın Şengen bölgesine ait olduğunu öğrendik. Hostes de bu haberi doğruladı. Havalimanında beklerken maskelerimizi çıkarmadık ve elimize sürekli kolonya sürdük. Uçağa girişte herhangi bir ekstra kontrol yoktu. Yolculuk boyunca maskelerimizi çıkarmadık. Fakat uçaktaki maske takan insan sayısı %5 falandır.

Uçuş esnasında dağıtılan gümrük beyan formunu dağıtmadılar. Görevliye "green card lıyız" dedik ve bizi sanırım turist sırasının içindeki göçmen sırasına aldı. Sıra bize geldiğinde ilk girişimiz olduğunu belirttik ve bizden sarı zarfları istedi. Parmak izimizi alıp fotoğrafımızı çekti, 1 yıllık giriş hakkı damgasını bastı. Kartın postalanmasını istediğim adresi değiştirmek isteyip istemediğimi sordu. Eşimin ve benim işlemleri toplamda 5 dakika sürmemiştir bile. Ardından valizlerimizi aldık. ( bizim gibi çok valizle gidenler ceplerinde bozuk 20 dolar bulundursun valizleri taşımak için arabalar ücretli)

Gümrükten çıkarken görevli valizlerin içinde yemek veya alkol olup olmadığını ve üzerimizde 10K dolardan fazla para olup olmadığını sordu. Sadece hayır dedik ve geçmemize izin verdi. Allah herkese böyle sorunsuz bir giriş nasip etsin

Yolculuk içinde yayımlandı
      morpenguen
      morpenguen
    • RE: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

@morpenguen arkadaşlar bugün güzel haberler günüymüş. Eşimin de apsinin sonuçlandığına dair mail aldık az önce🙂

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      morpenguen
      morpenguen

Bugün pasaportumu konsolosluğa gönderdim arkadaşlar. Eşim hala AP de umarım ilk aşamayı sorunsuz atlatırız🙏🏻

morpenguen
      morpenguen

Hocam @crazycells merhaba;

Konsolosluktan mail geldi. Processing Completed diye. Status Check sayfasında da aynı şey yazıyor. Fakat mailde şöyle bir detay var;

Details for each applicant

Applicant 1: Caner OZKAN
      Status: Processing Completed; Expiration Date: 24 November 2019
      Documents and/or Actions Required:
      Passport (Original).

Applicant 2: Deniz Asya OZKAN
      Status: Processing Pending
      Documents and/or Actions Required: None

Burada sanırım eşimin durumu hala AP şeklinde değil mi? Ama "All applicants should send us their passports and required documents via the Turkish postal service (PTT)".
      de yazıyor. İnanın hiçbir şey anlamadık...Mailin tamamı şu şekilde;

Further instructions regarding the status of your visa case are detailed below.

Processing Completed

We are pleased to inform you that the administrative processing for your case is completed. You do not need to check our website, as this email has the most current information on your case.

IMPORTANT: Please note that derivative applicants cannot be issued a visa before their principal applicants' administrative processing is complete.

All applicants should send us their passports and required documents via the Turkish postal service (PTT).

Applicants whose status is marked "Processing Completed" or "Ready" are encouraged to send in their documents to the Embassy at least two weeks prior to their processing expiration date. Applicants with "Processing Pending" or other statuses should not send in their passports and should not come to the Embassy. Applicants whose case processing is pending may check their status at the "Status Check" link below.

https://tr.usembassy.gov/visas/immigrant-visas/iv-status-check/

After your documents are received, a consular officer will review your case to ensure each applicant meets eligibility and admissibility criteria. If everything is in order, your visa packet will be prepared and sent to the PTT office which you chose. If additional work is needed for your case, your passport(s) will be returned to the PTT office with an explanation. In most cases, you will receive a decision five work days after your submission.

Applicants who were under 14 years of age at the time of interview, who reach their fourteenth birthday while their parent's case was undergoing administrative processing must return to the Embassy to provide fingerprints.

Prior to sending your documents to the Embassy, each applicant should do the following:

1. Print out one copy of this email.

2. Send a valid passport. If your passport is expired or has less than 7-month validity, please send a scanned copy of your new passport's bio page immediately via email at https://tr.usembassy.gov/visas/contact-immigrant-visa-section/. This is necessary to avoid possible delays in your visa process.

3. Register with PTT. Each family member applying for a visa needs to register their pickup location individually with the Turkish postal service (PTT), and to provide a copy of their registration to the Embassy. This registration must be completed every time applicants bring passports and documents to the Immigrant Visa Unit. To register, please click on the Courier Info link or call +90 850 390 2884 from Turkey or (703) 520-2490 from the United States.

4. Confirm medical clearance validity. Immigration/refugee medical examinations are valid for 6 months or less. The validity of your immigrant visa will be limited to match the validity of your medical clearance. If your medical report has expired, or will expire before you intend to arrive in the United States, you are required to renew your medical examination and to submit an updated medical report to our office. Please do not send us a copy of your x-ray results.

5. Send any other documents that were requested by a consular officer.

If the passport information you have provided on your DS-260/160 form changes at any stage of the process after your interview, you must inform us immediately via email at https://tr.usembassy.gov/visas/contact-immigrant-visa-section/. This is necessary to avoid possible delays in your visa process.

morpenguen
      morpenguen

Eşimin pasaportu için 18 Aralık'da "teslim aldık" maili geldi artık sabırsızlıkla bekliyoruz

morpenguen
      morpenguen

@morpenguen sanki buraya yazmamı bekliyorlarmış. Congratulations maili geldi az önce 🙂

morpenguen
      morpenguen

Aklıma gelen doğru çıktı @crazycells Pasaportun içinden vize çıktı🙂 Sürecimizin %50 si bitti. Artık eşime gelecek güzel haberi bekliyoruz

morpenguen
      morpenguen

@bolatmali hahaha valla sanırım biletleri millerle alacağız fiyatlar uçuk 😲

morpenguen
      morpenguen

Merhaba arkadaşlar, gün geçmiyor ki bu süreçte bir sorun daha çıkmasın 🙂

Buradan okuduğum kadarıyla Green Card vizesi verilirken eğer geçerli bir ABD turistik vizeniz var ise; turistik vizenizi iptal ediyorlar. Benim geçerli bir turistik bir vizem var fakat eski pasaportumda. Eksi pasaportumu mülakata götürdüm ve kontrol ettiler. AP sürecine kalınca her şeyi iade ettiler tabi ki. Sonra bana onay verdiler ve mail ile bana "hadi geçerli pasaportunu gönder de vizeni verelim" dediler. Ben de güncel pasaportumu gönderdim. Fakat sonradan fark ettim ki; benden eski pasaportumu istemediler. Ama mantıken eskisini de isteyip turistik vizemi iptal etmeleri gerekiyordu:)

Pasaportumu gönderme hikayemi yukarılarda bulabilirsiniz ( Son gün 24 Kasım dediler ama ben Polonya iş seyahatinde olduğumdan dolayı 25 Kasım'da ulaştırabildim). Pazartesi ellerine ulaştı ve ben hala neden mail falan gelmedi derken aklıma birden bu turistik vize mevzusu geldi ve hemen konsolosluğa mail attım. Bu konuyla ilgili bir cevap beklerken "evraklarınız bize ulaştı" diye bir mail geldi. Onlara "eski pasaportumu da göndereyim mi yoksa sistemden mi iptal ediyorsunuz?" diye sormuştum.

Şimdi ne yapacağım bilmiyorum. Sanırım tek yapmam gereken tıpkı eşim için beklediğimiz gibi konsolosluktan bize mail atılmasını beklemek. Bir öneriniz veya yorumunuz var mıdır @crazycells ?

morpenguen
      morpenguen

@crazycells hocam kendilerine şu maili gönderdim:

Sayın Yetkili,

15 Kasım 2019 tarihinde konsolosluk tarafından eşimin değil ama benim durumumun" Processing Completed " olduğunu, pasaportumu 24 Kasım tarihine kadar göndermem gerektiğini yazan bir mail aldım. Fakat 19-21 Kasım tarihleri arasında Polonya'ya iş seyahatim olmasından dolayı pasaportumu en erken 22 Kasım sabahı kargoya verebilecektim ama sizin belirttiğiniz son tarih olan 24 Kasım'a kadar elinize ulaşmayacaktı.

Bunun üzerine, 15 Kasım tarihinde hemen yardım ve öneri istediğim bir e-postayı konsolosluğa gönderdim. 22 Kasım tarihinde pasaportumu elden teslim edebileceğimi belirttim. 18 Kasım tarihinde konsolosluktan cevap olarak "Pasaportunuzu Polonya seyahatinizden dondukten sonra ofisimize gonderebilirsiniz." diye bir mail geldi. Bunun üzerine pasaportumu 22 Kasım sabahı postaladım ve PTT sisteminden kontrol ettiğimde 25 Kasım tarihinde teslim edildiğini gördüm. 27 Kasım tarihinde ise konsolosluktan evraklarımı teslim aldıklarına dair mail geldi.

6 Aralık tarihinde gönderdiğiniz mailde ise durumumun tekrardan Processing Pending olduğunu belirten bir mail aldım. Fakat mailin içerisindeki detaylı açıklama bölümünde durum kısmında hiçbir şey yazmıyor. Üstelik status check sayfasında ise durumum Processing Completed şeklinde.

Tarafıma ulaşan maillerden herhangi birinde hata olma ihtimaline karşın durumumun yeniden kontrolünü talep etmekteyim.

Değerlendirmenize sunarım.
      Saygılarımla

morpenguen
      morpenguen

morpenguen tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak

Aslinda bu baslik uzerine cok dusunulmeden acilmis. Cunku ayni saat calissan bile farkli eyaletlerde farkli paralar kazanilir. Ve "su kadar calistim su kadar kazandim" diyenlerin %90'i brut olarak soyler.

Ulaşım içinde yayımlandı
      morpenguen
      morpenguen
    • RE: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@Sharm Teb karitinizi Amerika'da Bofa Atm'sine taktiginizda dolar yatırmanıza izin vermiyor. Sadece para çekme opsiyonu calisiyor

Bankacılık içinde yayımlandı
      morpenguen
      morpenguen
    • RE: DV2023 Sohbet Odası

@SUAT-GUNAY selamlar ben yardimci olabilirim

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      morpenguen
      morpenguen

@Doğukan-Engin biz Orlando’da günde zorla 100-150 dolar kazanıyoruz (hem doordash hem de ubereats açarak) fakat arkadaşlarım karı koca Boston’da bu işi yapıyorlar ve günlük ortalama kişi başı 200-400 arası para kazanıyorlar. İkisi de başkalarının hesabını kullanarak yapıyor. Özetle şunu demek istiyorum; bir soru sorduğunda cevapları yaşamak istediğin yerdeki insanlardan duymaya çalış. Bu bilgiler bende olmasa ben de sana günlük 100-150 dolar kazanılıyor diyebilirdim ama arkadaşlarımın kazançlarını biliyorum:)

Ulaşım içinde yayımlandı
      morpenguen
      morpenguen

@ahmetkocyigit uber eats ve doordash için konuşmak gerekirse;

1. Sürekli tip gelmiyor
      2. Müşterinin verdiği tipi önceden göremiyorsunuz
      Ulaşım içinde yayımlandı
      morpenguen
      morpenguen
    • RE: Kredi Skoru / Credit History

@M-Emir bu yüksek puan artışlarını görünce çok şaşırıyorum çünkü bizim maximum 3-5 puan yükseliyor veya azalıyor

morpenguen
      morpenguen

@MySea @crazycells sanırım benim tarihlerde bir sorun var çünkü herkes önce closing date ardından payment due date geliyor şeklinde konuşuyor ve arada 20 gün olmasından bahsediyor. Fakat bende şu şekilde:

Payment Due Date : 6 Mayıs
      Closing Due Date: 9 Mayıs

Yani hem payment due date önce geliyor hem de arada sadece 3 gün var

morpenguen
      morpenguen

@MySea closing date esnasında borç bırakmış olursam, borcumu ödememiş olmuyor muyum? Bu zararıma bir şey değil mi? Ayrıca payment due date’den bir kaç önce ödeme yapın demişsiniz. Ha bir kaç gün önce ha 10 gün önce. O da mı fark ettiriyor?

morpenguen
      morpenguen

@crazycells @MySea kullanım oranı %0.0 olarak görünüyor. Ben Bank of America kartını kullanıyorum. Benim payment due date ile closing due date arasında 3 gün var. Mesela bu ay için örnek verirsek; 6 ve 9 Mayıs. Ve ben bu döneme 0 bakiye ile girdim. O halde; 6 Mayıs tarihinde hesabımda $10 bir borç bırakıp, 6-9 Mayıs arası bu borcu kapatmam gerekiyordu değil mi?

morpenguen
      morpenguen

@crazycells limitim $300 . Kullanım şeklim şöyle; bir hafta boyunca kartı kullanıyorum. En fazla 100-150$ Oluyor pazar gününe kadar. Pazartesi günü de ara ödeme yaparak sıfırlıyorum. Payment due date haftası ise hiç kullanmıyorum 0 borçla yeni aya giriyorum. +1 puan veriyor. Yanlışı nerede yapıyorum yoksa normal mi?

morpenguen
      morpenguen