Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Ehliyet Almak

Sabitlendi Ehliyet ve Araba
2.2k 564 373.5k 438

  • Merhaba. Ben de New Jersey icin tecrubemi paylasmak istiyorum. Tr.den bir ehliyetim mevcut. Permit almak icin acilis saatinde gittim cunku cok kalabalik oluyor. Her seyiniz hazirsa pek konusmaniza gerek kalmiyor,bir form doldurup sira numarasi aliyorsunuz. Ben cok iyi ingilizce bilmedigim icin tedirgindim ama onlar zaten surece hakim oldugu icin zor olmuyor. Sira numaranizla gittiginiz bankoda 6 point evraklarini verip onaylaninca baska bir bankoya daha gidiyorsunuz. Orada odeme ( $10) yapiyor, foto cektiriyor ve permitinizi aliyorsunuz. Online yazili test icin randevu alip, (hemen alin cunku en erken 2 hafta sonraya bulmustum ben, hazirlanmak icin zamaniniz olur) zamani geldiginde gidip sinaviniza giriyorsunuz. Ilk randevum covid nedeniyle 2 haftalik kapanma donemine denk gelmisti ve ertelendi tekrar aldim. Gidip sinavimi tamamladim ve sonra orada basit bir goz testi yapildi. ( Harfleri oku, renkleri soyle ) sonra tebrik edip sira no verip , ehliyetimi almam icin baska bir alana yonlendirdi. Siram geldiginde gittim ve oradaki hanimefendi permitimin suresinin bittigini ve tekrar 6 point evrak vermemi soyledi. Ama bu durumla karsilasacagimi dusunmesigimden hazirlikli degildim. Izin isteyip araca gittim ama oradan buldugum seylerin de tarihi eski diye kabul olmadi. Sonra tekrar gel 6 point evraklarinla dedi. Daha sonra ilk firsatta yine acilis saatinde gidip , form doldurup, permit alip, durumumu izah edip son bankoya ulastim. Yeni bir fotograf cekip, ehliyet ucretini alarak ($ 24) bana bir A4 kagidi verdi 😁 onun gecici bir belge oldugunu , ehliyetin posta ile gelecegini , gelmezse mail atmam gerektigini soyleyerek beni ugurladi 🙂 Bekliyorum.


  • ssn olmadan ehliyet alınabiliyor mu ? Türk ehliyeti ile ne kadar sire kullanabiliyorum ?


  • @cleo siz nj de sadece yazılı sınavı geçerek mi ehliyet aldınız.Direksiyon sınavı yapılmadımı?


  • @volkytolky
    Merhaba , florida da yaşıyorum , fort walton, SSN olmadan florida ehliyeti alınabiliyor mu ? Türk ehliyetim ile alabiliyor muyum , bazı eyaletlerde var ama


  • @kartalveat, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    @cleo siz nj de sadece yazılı sınavı geçerek mi ehliyet aldınız.Direksiyon sınavı yapılmadımı?

    Merhaba. Evet direksiyon sinavina girmem gerektigine dair bir yonlendirmeleri olmadi. Permit icin gittigimde TR ehliyetimi de ibraz ettim ve not aldilar ehliyetim oldugunu. Esim de yaklasik 5 ay once aldi, o da surus sinavina girmedi, yalniz yazili sinav.


  • @ılgın, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    ssn olmadan ehliyet alınabiliyor mu ? Türk ehliyeti ile ne kadar sire kullanabiliyorum ?

    Eger bu baslik altinda bulmadiysaniz, yasadiginiz eyaletin DMV sitesini kontrol edebilirsiniz. Orada yabanci ehliyetlerle kac gune kadar izin verildigi yazar.

    Ehliyet surecleri eyaletten eyalete degisiyor, ama eger calisma izniniz varsa SSN'nizin olmasi gerekiyor. Eger calismiyorsaniz ve SSN almaya uygun degilseniz o durumda bunu mektupla belirtmeniz gerekiyor.


  • @arnblt valla tamamen orda oturanın insiyatifine baglı anladım.ilk kez gittiğimde evrak işlemleri vs sonra hemen aldı hiç rand.falan sormadılar. 🤷‍♀️


  • @cleo sinava tercumanlami girdiniz yoksa ingilizce olarak kendinizmi tamamladiniz ?


  • @ahmetemre, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    @cleo sinava tercumanlami girdiniz yoksa ingilizce olarak kendinizmi tamamladiniz ?

    Merhaba. Tercumansiz girdim. Cok iyi ingilizce bilen biri degilim ama calistim diyebilirim. Mvc'den edindigim ucretsiz kitapcigi bir kez okudum ve youtubeda bir video izleyerek bilgimi test ettim, bilmediklerimi not ettim ve tekrar izledim. Sinavda 2 soru disinda tamamini dogru cevapladim.
    Kendinizi ingilizce olarak hazirlayin, zor degil sinav. Olmazsa daha sonra tercuman ile denersiniz. Gecerseniz tercumana vereceginiz ucret size kalir 🙂


  • @cleo bende 1 kere girdim sinava ama fazla calisamadan girdigim icin 25 dogruda kaldim. Bugunde orada calisan Turk bir abladan edindigim bilgiye gore tercumani mvc kendisi ucretsiz veriyormus bende ondan size sorayim dedim boyle borseyden faydalandinizmi diye


  • @ahmetemre, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

    @cleo bende 1 kere girdim sinava ama fazla calisamadan girdigim icin 25 dogruda kaldim. Bugunde orada calisan Turk bir abladan edindigim bilgiye gore tercumani mvc kendisi ucretsiz veriyormus bende ondan size sorayim dedim boyle borseyden faydalandinizmi diye

    Ben ucretsiz oldugunu bilmiyordum , hazirlanmak icin bos vaktim de vardi. Ucretsizse kendinizi zora sokmaniza gerek yok elbette. 🙂 Basarilar dilerim.


  • @yalta teşekür ederim. Ağır vasıta konusunda bilginiz var mı?


  • ...........................


  • @musty forumda ki kişilerden @Ozan-Okuyanoglu kendisi 3 adet tırın sahibi ona sorabilirsin. Ayrıca bu konuda youtube o kadar çok video varki aşağıdaki kişileri youtube araştır ozan florida aynı zamanda @Ozan-Okuyanoglu ait kanalıdır
    ozan florida
    çaylaktırcı
    serkan yürekli
    onur deniz ateş


  • merhaba
    ben de sizinle alamadi[gim NJ ehliyet tecruvbemi paylasmak istiyorum.
    pending surecindeyim Turk ehliyetimin buradaki kullanim suresui doldu.
    Cardiff ve Salem den randevu aldum.tum pointlerim tamdi ama I94 belgesinde sure gecerli degil dediler ve beni sinava almadilar.
    SSN olmadigina dair yaziyi almam ay surdu defa aramak durumunda jkaldim SOCIAL SECURITY ADMINSTRATION bolumunu.
    bir umuttur diye tekrar randevu alacam bende
    pending surecindeyken ehliyet alabilen varsa deneyimini benimle paylassin lutfe
    tesk ederim simdiden


  • @GIZEM-OZY bende pending durumundayim. ogrenci vizesini onaylanmasini bekliyorum. hatta firma kurdum EIN numaram var dmv ye gidip soracagim EIN numarasi ile ehliyet alabiliyormuyum diye


  • Ben yeni bi randevu aldım Cuma’ya.bakalım nasıl olacak.olumlu olumsuz her ne olursa mutlaka burdan haber veririm


  • Arkadaşlar birşeyi merak ediyorum amerikada ehliyet aldığımızda atıyorum floridada aldım bu ehliyet farklı eyaletlerde kullanılıyomu yoksa her eyalet için ayrı ayrı mı almak lazım lütfen bilgilendirirseniz sevinirim.


  • pending deyken WAT'tan alınmış SSN ile ehliyet alınabilir NJ'de ?
    ,


  • @taha-gündöner hangi eyalete gittiysen kalıcı isen dmv değiştiriyorsun geçici ise sıkıntı yok


Benzer Başlıklar

  • Ehliyet icin Seattle’de adres ariyorum.

    İlan ve Duyuru seattle ehliyet wisconsin
    1
    0 Oy
    1 İleti
    720 Bakış
    Ahmet EfiloğluA
    Merhaba yesilkartforum.com Ben ve 2 arkadasim Wisconsin’da work and travel yapiyoruz. Vize suremiz bitmeden 5 yillik Us ehliyeti almak istiyoruz, bunun icinde Seattle’de adres gostermemiz gerekli. Adres konusunda yardimci olabilecek, sonrasinda ehliyeti bize gondermekte yardimci olacak ev sahibi ariyoruz. 25 Agustos’ta Seattle geliyoruz, oneri ve cevaplariniz icin simdiden tesekkur ederim.
  • Out of Status Durumunda Ehliyet Almak

    Ehliyet ve Araba
    19
    1 Oy
    19 İleti
    3k Bakış
    Betfair39B
    @crazycells, içinde söyledi: Out of Status Durumunda Ehliyet Almak @DustyBlue, içinde söyledi: Out of Status Durumunda Ehliyet Almak @crazycells cok ilginc aslinda bu durum, ulkeye yasal yolla ve kimligin belli sekilde girersen ehliyet alamiyorsun. Daglari, tepeleri, denizleri asip kacak ve kimsin necisin belli olmadan giris yaparsan ehliyet veriyorlar. Bence ilginc degil :) Ulkeye turist olarak gecici gelen birinin ehliyet almasina gerek yok, ama bu ulkede yasal olmasa da yillarca kacak yasayan ve artik tam anlamiyla "Amerikali" olan insanlar var. Bu insanlara "cuzzamli"ymis gibi davranmak yerine, bu sekilde yasalarla topluma kazandirmak daha dogru degil mi? :) Ayni durumun bir benzeri Green Card lotosunun kendisi :) Amerika'da yillarca vize ile yasamis, calisan ve ABD toplumuna ve kulturune tamamen alismis biri kolay kolay Green Card alamiyorken, ya da Green Card basvurusu reddedilebiliyorken; cekilisle rastgele secilmis, ABD'de hic yasamamis, ingilizce bilmeyen biri Green Card alabiliyor :) Bu ilginc gelmiyorsa, digeri de gelmemeli... Bu tur yasalarin toplumda sistemden dolayi olusmus problemleri -gecici olsa da- cozmek icin konuldugunu dusunuyorum ve destekliyorum :) Verdiğiniz iki örnek birbirinden çok alakasız. Greencard la gelen birisi güvenlik adımlarını geçerek cebine para koyarak geliyor ,meksika sınırını geçen birisi ise adı sanı olmadan pasaportu dahi olmadan gelip ehliyet alabiliyor.Bu adam nedir necidir ne değildir DMV mi sorgulayacak bunu? Ülkedeki en leş kurumdan bahsediyoruz en iyi DMV ye gitseniz 3 saat sıra bekliyorsunuz.
  • Florida ehliyet..

    Kilitli Ehliyet ve Araba
    4
    0 Oy
    4 İleti
    4k Bakış
    crazycellsC
    @albayrakkosova Florida ehliyet.. içinde söyledi: merhaba arkadaşlar florida da uber / lyft ve ya delivery hizmetleri yapabilmek için ehliyet aldıktan sonra beklememiz gereken belirli bir süre var mı yani ilk gidildiği zaman kısa bir süre içerinde ehliyeti alabilirsek bazı video ve vloglarda 1 yıl beklemek gerekiyor gibi ifadeler yer alıyor bu doğru mu bilgisi olan paylaşabilir mi teşekkürler su konuyu incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/91/uber-ve-lyft-şoförlüğü
  • Amerika'da sıfır model araba almak

    Ehliyet ve Araba
    10
    1 Oy
    10 İleti
    5k Bakış
    celicaC
    Guzel hazirlanmis bir ikinci el arac onerisi tablosu. [image: fIf7a4h.jpg]
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum