Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
-
@mindi Geçmiş olsun ve başınız sağ olsun. Bahsettiğiniz durumlar gayet makul gerekçeler. Bunları gösteren belgeler (babanızın vefat ilamı ve çevirisi, ailenizin hastalığı ile ilgili raporların çevirisi) ile birlikte girişte sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum.
Anneniz turistik vize alabilirse (normal şartlarda) yılın en fazla 6 ayını ABD'de geçirebilir. 11 ay kalma durumu covid sürecinde vs olmuş olabilir belki. -
@infant27 sıkıntı olmaz. 6 aydan fazla ABD dışında kalmamaya çalışın.
-
@infant27, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@crazycells abi mesela geldikten sonra Abd içindeyken trye herhangi bir durum için giriş çıkış söz konusu olur mu mesela iş bulduktan sonra? benim sürekli git gel durumu olmayacak çünkü uzun yıllar kıpırdamam tatil olur en fazla :)
Bu tur gecici seyahatlar sorun yaratmaz.
-
@mindi basiniz sagolsun. Makul aciklamalar yaparsaniz ben de 10 yillik Green Card ile giris yapabileceginizi dusunuyorum. Sonucta sizden beklenen kalici sekilde ABD'ye yerlesmeniz, siz de bu amacla giris yapacaksiniz.
O zamana kadar turist vizesini almayi deneyebilirsiniz isterseniz ama bu vizeyi sadece belirli amaclarla alabilirsiniz ama konsoloslugun bu konuda uzun suredir vize basmadigini unutmayin. Su konuda ayrintili bilgileri bulabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇
-
@mindi başınız sağolsun
-
@mindi basiniz sagolsun.
-
@mindi Basiniz sagolsun.
-
@mindi tekrar basiniz sagolsun. Ben babami seneler once kaybettim, abimi ise daha yakinda kaybettim . Surecte anneme bir sure ayri olacagimi, onu yakinimda oldugu kadar arayamayacagimi, saat farki, is vs sebeplerden istedigin zaman ya da benim istedigim zaman ulasamayacagimi soyledim. Bu zor zamanda yalniz birakmak zor tabiki ama Amerika ile ilgili adimlari attikca annenizi buraya getirmek daha kolay olacak ya da kendisi cevresinde kalmak isteyecektir, bunu zaman gosterecek. Annemi buraya getiremem ben mesela cunku ust komsusu ve kapicisi Yuksel'i cok sever :) ...umarim demek istedigimi ifade edebilisimdir. Hayatinizi tek kalemde buraya almak, herseyi burada beraber yasamak bazen mumkun olmuyor. Sizi anliyorum soyleki, ben esimi ve oglumu burada birakip, kayinpederime ve anneme goz kulak olmak icin donecegim, gidip gelecegim sonra Amerikaya. Tek basiniza oldugunuz ama es dost oldugunu dusunerek, bazi isleri akisina birakip, herseyi bir anda yapmaya calismamanizi nacizane oneririm. Yeni bir hayat kurulacak, duzen , olusacak ; bunlar zaman alan isler. Aciniz icin cok uzgunum, herseyi bir seferde halletmek olmuyor ; isleri zamana yaymak , bazi islerde bebek adimlari atmak gerek . Ez cumle ; basinizdan gecenleri belgeleri ile(saglik raporu, olum belgesi vs) gosterdikten sonra size su aralar kolaylik gosterirler. Hayatinizi bir sure burada tek basiniza yasayacak sekilde kurgulayin, annenizi dogru zamanda yaniniza getirin derim. Size ve ailenize sabirlar dilerim .
-
@crazycells abi aslında bahsetmek istediğim şöyle ben Kıbrıs'ta yaşıyorum burda çalışma oturum izni almak için trye giriş çıkış yapmak gerekiyor ya buna benzer bir durum ABD de var mı ? Zorunlu bir giriş çıkış durumu olur mu trye?
-
@mindi başınız sağolsun 😔
-
@mindi başınız sağ olsun
-
@mindi Basiniz sag olsun.
-
@crazycells abi aslında bahsetmek istediğim şöyle ben Kıbrıs'ta yaşıyorum burda çalışma oturum izni almak için trye giriş çıkış yapmak gerekiyor ya buna benzer bir durum ABD de var mı ? Zorunlu bir giriş çıkış durumu olur mu trye?
Hayir boyle bir durum yok. Isterseniz hic cikmazsiniz ABD'den.
-
Başka vizeler için böyle durumlar olabilir ama göçmen vize kalıcı oturum için veriliyor. @Ryback dediği gibi hiç ABD'den çıkmadan ömrünüzün kalanını geçirebilirsiniz.
-
@Ryback @knnrn @arnblt @crazycells çok teşekkürler
-
herkese merhaba, konuyu arastirdim ancak net ifadelerle karsilasmadim. vatandaslik surecini sekteye ugratmamak adina abd disinda 6 aydan uzun kalmamak gerektigini biliyorum, 2020 eylul ayinda turkiyeye geldim ve hala buradayim mart ayinda 6 ayimi dolduruyorum ve abd’ye dönüyorum ancak simdi mart ayinda dondugumde 6 ay amerikada kalip en erken eylulde mi turkiye’ye donebilirim yoksa istedigim zaman geri donup 2021’in herhangi 6 aylik suresinde abd icinde bulunmam vatandaslik surekliliginin bozulmamasi adina yeterli midir?
-
@stealth, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
herkese merhaba, konuyu arastirdim ancak net ifadelerle karsilasmadim. vatandaslik surecini sekteye ugratmamak adina abd disinda 6 aydan uzun kalmamak gerektigini biliyorum, 2020 eylul ayinda turkiyeye geldim ve hala buradayim mart ayinda 6 ayimi dolduruyorum ve abd’ye dönüyorum ancak simdi mart ayinda dondugumde 6 ay amerikada kalip en erken eylulde mi turkiye’ye donebilirim yoksa istedigim zaman geri donup 2021’in herhangi 6 aylik suresinde abd icinde bulunmam vatandaslik surekliliginin bozulmamasi adina yeterli midir?
Kural şu, 5 yıl boyunca Greencard sahibi olmak, bu 5 yılın 30 ayında Abd’de bulunmak ve tek seferde 180 günden fazla (6 ay değil, 180 gün sayıcaksınız çıkış gününden itibaren. Bir kaç gün fark oluyor.) Abd dışında kalmamak. Yani 180 gün olmadan gelip bir kaç gün kalıp geri dönseniz dahi kuralı bozmamış oluyorsunuz. Fakat bu durumu abartırsanız, vatandaşlık mülakatında memur bu süreler içerisinde Abd ile bir bağınız olmadığına kanaat getirip başvurunuzu reddedebilir. Abartmazsanız, kurallara uyduğunuz ve açıklamasını yapabiliğiniz için sorun yaşamazsınız. İlk yıl tüm hayatınızı değiştirme pozisyonunda olduğunuz için sorun olmayacaktır.
-
@stealth 2021 için bu dediğinizi (ABD'de kısa süre kalıp tekrar ABD dışına çıkmak) yapabilirsiniz, ancak 5 yıllık sürenin son 2-3 yılında ABD dışında hiç uzun süre kalmadan yaşayıp çalışmalısınız. Vatandaşlık görüşmesinde vergi beyanları, ABD ile bağlarınızın güçlülüğü gibi şeylere de bakılıyor.
-
@knnrn Merhaba peki kişi 1 yıl ABD de yaşamış ve daha sonra ardından 178 günlüğüne Türkiyeye gitse ardından 3 gün ABD de kalıp geri Türkiyeye dönse ve akabinde de 3-4 ay sonra temelli gelse ABD ye vatandaşlık süresi bozlur mu ?
Nasıl bir durumla karşılaşır ?
-
7 Ay aradan sonra JFK'den giriş yapacağım , umarım bir sorun çıkmaz sınırda görevli sorarsa neden olarak yüksek lisansı göstereceğim.Sizce sorun çıkma ihtimali var mı ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
46
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum