Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @esember Salgın süreci nedeniyle zaten anlayışlı davranıyorlar. Sizin durumunuzda bebeğin sağlık sorunlarını ifade etmek yeterli olacaktır. Her ihtimale karşı bu durumları gösteren birkaç belge götürmek de iyi olabilir. Ben sıkıntı olacağını sanmıyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @esember, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    Herkese tekrar merhaba; siz değerli arkadaşlara tecrübe ve deneyimleriniz doğrultusunda bir soru sormak istiyorum. Biz 2018 yılında yeşil kartlı ilk girişimizi yaptık ve eşim ve oğlum bir süre sonra Türkiye'ye döndüler. Ben ise 2020 yılının başına kadar New York'ta çalıştım. Eşim ve oğlum bu süreçte bir kaç ayda bir giriş çıkış yaptılar Amerika'ya. Ancak geçen yıl yeni doğan bebeğimizin sağlık sorunları, ameliyatı ve üzerine Covid 19 salgını yüzünden sağlığımızı korumak ve Amerika'da hazırda işim olmadığı için Türkiye'de kaldık. Şu an itibariyle 13 aydır Amerika dışında bulunmaktayız. Bu arada ben kendi alanımla ilgili iş başvuruları yapmaya başladım. Yakın bir süre içinde iş görüşmeleri yapmak için Amerika'ya dönmeyi planlıyoruz. Yine hep beraber gitmeyi ve sonrasında düzenli bir iş ve ev gibi gereksinimleri karşılayamayacak olursam ailemi Türkiye'ye geri getirmeyi ve orada tek kalmayı planlıyorum. Siz değerli arkadaşlardan ricam; yakın zamanda bizim durumumuza benzer durumda olup Amerika'ya giriş yapmış insanların, duyduğunuz gördüğünüz tecrübelerini ve yaşadıklarını paylaşmanız. Cevaplarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim. Hepinize saygılar.

    Ben de sayin @knnrn 'a katiliyorum. Normalde SB-1 almaniz gerekirdi, ama sizin durumunuzda ABD'ye girisinizi engelleyecek elinizde olmayan nedenler olmus... Bunlara dair belgelerle girerseniz ve iyi bir aciklama yaparsaniz sorun olmaz diye dusunuyorum.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/324/sb-1-returning-resident-visa-sb1-geri-donen-gocmen-vizesi


  • @esember Bende sayın @knnrn ye katılıyorum,yeni doğan bebeğinizin yaşadığı sağlık sorunları ile ilgili belgeleri mutlaka yanınızda bulundurmaya çalışın, yakın zamanda giriş yapan bir arkadaşımıza Cbp memuru neden bu kadar yurtdışında kaldığını sorunca arkadaşımız pandemi sebebiyle demişti, görevli bu cevap karşısında "peki pandemi devam ediyor neden geldin?" diye sormuştu
    Bu soruyada hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim belki Amerika'da görüştüğünüz iş yerleri ile ilgili belgeleride yanınızda bulundurabilirsiniz

    Umarım hiç bir soru sorulmadan kolaylıkla ülkeye girişinizi yapabilsiniz, bol şans


  • Sayın @knnrn, Sayın @crazycells ve Sayın @Muhtaradana
    vakit ayırıp cevap verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, biz de sizler gibi düşünmekteyiz. Umarım biz ve benzer zorunluluklar yüzünden mağdur olan göçmenler için olumlu ve pozitif bir yıl olur 2021.


  • Merhabalar. Dv2019 ile Amerika sürecim başladı ve 2020 Ocak Şubat aylarında kalıp geri döndüm. İş bulup, 12 ayı geçirmeden Ocak sonunda Amerika'ya temelli taşınacaktım. Fakat Ocak ayında hala nerden nasıl olduğunu anlamadığım şekilde tüm ailem covid kaptı, atlatıyoruz derken bir anda babamı kaybettim. Hala inanmakta güçlük çekiyorum.

    Bu hafta itibariyle 12 aylık süremi aşmış olacağım. Bir süre daha gidebileceğimi sanmıyorum, psikolojik olarak çok yorgunum. Fakat güçlü hissettiğimde (belki yaza doğru) hayatımı orda devam ettirmek istiyorum. Annemi asla yalnız bırakamam, benimle gelsin, uzun süre yanımda kalsın istiyorum. Yaşlı ve dil bilmiyor. Henüz işimi evimi de ayarlayamadım. İş başvuruları yapmıştım, sonuç bekliyordum. Nereye taşınacağımı sonuca göre belirleyecektim. Eğer olmazsa 4-6 ay sonra iş bulup giriş yapacağım. Annem benimle beraber turist vizesi ile gelip, kolayca yanımda kalabilir mi? Geçmiş yazışmalardan annesi 11 ay yanında kalabilen bir kullanıcının mesajını gördüm. Ben 12 aylık yasal süreyi de geçireceğim için endişeliyim. Ne yapmamı önerirsiniz?
    Yazılanları okuyor olacağım. Şimdiden teşekkürler.


  • @crazycells abi mesela geldikten sonra Abd içindeyken trye herhangi bir durum için giriş çıkış söz konusu olur mu mesela iş bulduktan sonra? benim sürekli git gel durumu olmayacak çünkü uzun yıllar kıpırdamam tatil olur en fazla 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mindi Geçmiş olsun ve başınız sağ olsun. Bahsettiğiniz durumlar gayet makul gerekçeler. Bunları gösteren belgeler (babanızın vefat ilamı ve çevirisi, ailenizin hastalığı ile ilgili raporların çevirisi) ile birlikte girişte sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum.
    Anneniz turistik vize alabilirse (normal şartlarda) yılın en fazla 6 ayını ABD'de geçirebilir. 11 ay kalma durumu covid sürecinde vs olmuş olabilir belki.

  • ⭐⭐

    @infant27 sıkıntı olmaz. 6 aydan fazla ABD dışında kalmamaya çalışın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @infant27, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @crazycells abi mesela geldikten sonra Abd içindeyken trye herhangi bir durum için giriş çıkış söz konusu olur mu mesela iş bulduktan sonra? benim sürekli git gel durumu olmayacak çünkü uzun yıllar kıpırdamam tatil olur en fazla 🙂

    Bu tur gecici seyahatlar sorun yaratmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mindi basiniz sagolsun. Makul aciklamalar yaparsaniz ben de 10 yillik Green Card ile giris yapabileceginizi dusunuyorum. Sonucta sizden beklenen kalici sekilde ABD'ye yerlesmeniz, siz de bu amacla giris yapacaksiniz.

    O zamana kadar turist vizesini almayi deneyebilirsiniz isterseniz ama bu vizeyi sadece belirli amaclarla alabilirsiniz ama konsoloslugun bu konuda uzun suredir vize basmadigini unutmayin. Su konuda ayrintili bilgileri bulabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇


  • @mindi başınız sağolsun


  • @mindi basiniz sagolsun.


  • @mindi Basiniz sagolsun.


  • @mindi tekrar basiniz sagolsun. Ben babami seneler once kaybettim, abimi ise daha yakinda kaybettim . Surecte anneme bir sure ayri olacagimi, onu yakinimda oldugu kadar arayamayacagimi, saat farki, is vs sebeplerden istedigin zaman ya da benim istedigim zaman ulasamayacagimi soyledim. Bu zor zamanda yalniz birakmak zor tabiki ama Amerika ile ilgili adimlari attikca annenizi buraya getirmek daha kolay olacak ya da kendisi cevresinde kalmak isteyecektir, bunu zaman gosterecek. Annemi buraya getiremem ben mesela cunku ust komsusu ve kapicisi Yuksel'i cok sever 🙂 ...umarim demek istedigimi ifade edebilisimdir. Hayatinizi tek kalemde buraya almak, herseyi burada beraber yasamak bazen mumkun olmuyor. Sizi anliyorum soyleki, ben esimi ve oglumu burada birakip, kayinpederime ve anneme goz kulak olmak icin donecegim, gidip gelecegim sonra Amerikaya. Tek basiniza oldugunuz ama es dost oldugunu dusunerek, bazi isleri akisina birakip, herseyi bir anda yapmaya calismamanizi nacizane oneririm. Yeni bir hayat kurulacak, duzen , olusacak ; bunlar zaman alan isler. Aciniz icin cok uzgunum, herseyi bir seferde halletmek olmuyor ; isleri zamana yaymak , bazi islerde bebek adimlari atmak gerek . Ez cumle ; basinizdan gecenleri belgeleri ile(saglik raporu, olum belgesi vs) gosterdikten sonra size su aralar kolaylik gosterirler. Hayatinizi bir sure burada tek basiniza yasayacak sekilde kurgulayin, annenizi dogru zamanda yaniniza getirin derim. Size ve ailenize sabirlar dilerim .


  • @crazycells abi aslında bahsetmek istediğim şöyle ben Kıbrıs'ta yaşıyorum burda çalışma oturum izni almak için trye giriş çıkış yapmak gerekiyor ya buna benzer bir durum ABD de var mı ? Zorunlu bir giriş çıkış durumu olur mu trye?


  • @mindi başınız sağolsun 😔

  • ⭐⭐⭐

    @mindi başınız sağ olsun


  • @mindi Basiniz sag olsun.


  • @infant27, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @crazycells abi aslında bahsetmek istediğim şöyle ben Kıbrıs'ta yaşıyorum burda çalışma oturum izni almak için trye giriş çıkış yapmak gerekiyor ya buna benzer bir durum ABD de var mı ? Zorunlu bir giriş çıkış durumu olur mu trye?

    Hayir boyle bir durum yok. Isterseniz hic cikmazsiniz ABD'den.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @infant27, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

    @crazycells abi aslında bahsetmek istediğim şöyle ben Kıbrıs'ta yaşıyorum burda çalışma oturum izni almak için trye giriş çıkış yapmak gerekiyor ya buna benzer bir durum ABD de var mı ? Zorunlu bir giriş çıkış durumu olur mu trye?

    Başka vizeler için böyle durumlar olabilir ama göçmen vize kalıcı oturum için veriliyor. @Ryback dediği gibi hiç ABD'den çıkmadan ömrünüzün kalanını geçirebilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum