Kredi Skoru / Credit History
-
@knnrn Teşekkürler cevabınız için.
-
Bu arada pandeminin ilk aylarindan beri sanirim BofA ve diger bankalar normal heaplarda limit altina dusulunce alinan isletme ucretini almaz oldular, genelleme yapamam ama bende almadilar.
-
@caglaror, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
@knnrn Capital One'i onerir misiniz? Her ay posta kutumuza pre-approved diye reklam gonderiyor (fake midir diye suphe bile ettim). Alsak mi yani?
CA'da arkadaslar uzak durun demisti.Gercek bir banka; ama kredi kartlarindan gercek faydalar saglamak istiyorsaniz bu konunun liderleri American Express ve Chase Bank... Hem kredi kartlarinin sagladigi benefit ve sigortalar bakimindan, hem de toplanan puanlarin aktarildigi "transfer partner"lar bakimindan bu ikisi lider; sonra Citibank geliyor... Bank of America, Capital One, Wells Fargo kredi kartlari bakimindan biraz daha ciliz kaliyor maalesef, ama hepsinin iyi kartlari var; bence BofA'in premium rewards karti ve Wells Fargo'nun Propel karti oldukca iyi return veriyor... Zaten birden fazla kredi karti almak bence daha dogru, ihtiyaca gore kullanacaginiz kredi karti degisebilir cunku. Hepsinin artilari ve eksileri var, onemli olan sizin yasam tarziniza en uygun karti bulmak :) Forum guncellenince olusturacagimiz "Personal Finance" kisminda (veya daha uygun bir yer olusturabiliriz) bu konulari daha ayrintili tartisiriz.
Buraya ben yine de en buyuk bankalari birakayim :)

-
@kursat68, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
@knnrn, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
@caglaror, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
@knnrn Capital One'i onerir misiniz? Her ay posta kutumuza pre-approved diye reklam gonderiyor (fake midir diye suphe bile ettim). Alsak mi yani?
CA'da arkadaslar uzak durun demisti.ABD'deki büyük bankalardan da biri. İsmi ve logosu çok benzeyen Credit One diye bir banka var, ondan uzak durmak gerekir, ama Capital One'dan değil.
@hasbelkader dediği gibi online/şubesiz bankacılık adına güzel bir banka. 360 ürünü bence bizim gibi nadiren şubeye gitme ihtiyacı olan gençler için ideal.
Hocam neden creditbanktan uzak durmak gerekir?
Bence de Credit One'i cok sey etmeyin :) daha iyileri var...
-
@MegaShintai, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
@knnrn BoA'deki savings hesabınızı kapattınız mı? Sadece checking ve kredi kartı ile devam edilebiliyor ise (ek aylık ücret ödenmeden) iyi olur aslında.
Evet, sadece kredi karti veya sadece checking hesabi da acabilirsiniz.
-
@crazycells amex kredi kartları iyi, hatta ara sıra yaptıkları 50$ off, 100$ off offerler da güzel ama yıllık ücretleri çok pahalı geliyor bana. Amex'in yıllık ücreti olmayan kartını kullanıyorum ama ona ne offer ne güzel puan geliyor :)
-
@crazycells İlk geldiğimde BoA hesabımı actirdigim zaman savings hesabını da açmış oldular tabii, zorunlu olduğunu düşünmüştüm. Ama sırf aylık ücret ödememek için de savings hesabında $300+ miktarı tutmak saçma geliyor. Bir ara arayıp konuşacağım, sonucu yazarım burada. Teşekkür cevabınız için.
Güncelleme: Arayıp konuştum, checking hesabınıza direct deposit geliyorsa, aylık ücret alınmadan devam edebilirsiniz dediler ve savings hesabını kapatmış oldum. Checking ve kredi kartı hesabıyla devam. ☺️
-
@sChAdOw, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
@crazycells amex kredi kartları iyi, hatta ara sıra yaptıkları 50$ off, 100$ off offerler da güzel ama yıllık ücretleri çok pahalı geliyor bana. Amex'in yıllık ücreti olmayan kartını kullanıyorum ama ona ne offer ne güzel puan geliyor :)
Evet, eger travel kartlarini bu yil cok kullanamadiysaniz o durumda Amex'i arayip "retention offer" isteyin, pandemiden dolayi kartlardan cok yararlanamayan kisilere kolaylikla MR points veriyorlar.
Amex, bence offer'lar konusunda hala rakipsiz :) Chase, BofA, Wells Fargo ve CitiBank da yakin gecmiste bu offer'lara basladilar; ama hala cok ciddi sekilde gerideler. Zaten Amex, kendi offer'larini kendisi ayarlarken, diger bankalarin cok buyuk bir kismi arkaplanda Cardlytics adli bir cash back portal kullaniyorlar, o nedenle diger bankalardaki kartlarda ayni kucuk offer'lari gorup duruyorsunuz. https://www.cardlytics.com/
-
@crazycells İlk geldiğimde BoA hesabımı actirdigim zaman savings hesabını da açmış oldular tabii, zorunlu olduğunu düşünmüştüm. Ama sırf aylık ücret ödememek için de savings hesabında $300+ miktarı tutmak saçma geliyor. Bir ara arayıp konuşacağım, sonucu yazarım burada. Teşekkür cevabınız için.
Güncelleme: Arayıp konuştum, checking hesabınıza direct deposit geliyorsa, aylık ücret alınmadan devam edebilirsiniz dediler ve savings hesabını kapatmış oldum. Checking ve kredi kartı hesabıyla devam. ☺️
Iyi etmissiniz. Bence de bankalarin saving hesaplari cok gereksiz. Zaten faiz oranlari da su aralar ekstra dusuk ama normalde de suradan direkt devletin maliye bakanligindan hazine bonosu (Treasury Bills) bile alsaniz cogunlukla daha cok faiz kazanabiliyorsunuz:
-
@crazycells Yatırım amaçlı değildi gerçi benim savings hesabı, aylık ücret ödememek adına tutuyordum ama neredeyse 3,5 yıl sonra gerek olmadığını öğrendim. 😁 Yatırım kısmını borsa konusunda değerlendiririz, gerçi bu aralar pek sessiz orası da rekorlar kırıldığı halde. WSB rüzgarı dindikten sonra hareket olmadı🤔
-
Merhaba
Kredi puanlarının hangisi kredi çekiminde degerlendirmeye alınıyor, experiana göre 709, credi karmaya göre 729 ve 738
Boa da 715 capitalone da 729, şimdi kredi çekerken bunlardan hangisi degerlendirilecek? Min709 ile max739 arasında dünya kadar fark var. -
@ahmetkocyigit BoA'deki FICO skorudur ve bildiğim kadarıyla bu dikkate alınıyor.
-
@ahmetkocyigit, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
Merhaba
Kredi puanlarının hangisi kredi çekiminde degerlendirmeye alınıyor, experiana göre 709, credi karmaya göre 729 ve 738
Boa da 715 capitalone da 729, şimdi kredi çekerken bunlardan hangisi degerlendirilecek? Min709 ile max739 arasında dünya kadar fark var.O kurum degisebiliyor. Bankadan bankaya, hatta eyaletten eyalete... O an banka kiminle anlasmali ise oradan cekiyor raporu... Hatta bazen ikisinden de isteyebiliyorlar. 3'une de hazirlikli olun. Internette my fico forums gibi yerlerde insanlar bu konularda data point paylasiyorlar, ama bu tur bilgiler her an degisebilir. O nedenle siz hepsine de hazirlikli olun :)
-
@ahmetkocyigit BoA'deki FICO skorudur ve bildiğim kadarıyla bu dikkate alınıyor.
skor da onemli bir gosterge tabii, ama yeni kredi karti basvurularinda genelde son zamanlarda acilan kredi kartlarinin sayisina, hard inquiry miktarina ve kullanilan kredi oranina da ayrica bakiyorlar. O nedenle raporun tamamini degerlendiriyorlar diye dusunebilirsiniz.
-
@crazycells bilgi için teşekkürler ali bey, hard inquiry lerde degişken, 1 tane olanı da var iki tane de 3 tane olanda var. Anlaşılan bizdeki findeks gibi merkezi tek kurum üzerinden degerlendirilmiyor hangisi çıkarsa bahtımıza :)
-
@ahmetkocyigit, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History
@crazycells bilgi için teşekkürler ali bey, hard inquiry lerde degişken, 1 tane olanı da var iki tane de 3 tane olanda var. Anlaşılan bizdeki findeks gibi merkezi tek kurum üzerinden degerlendirilmiyor hangisi çıkarsa bahtımıza :)
evet iste o hard inquiry'lerin sayisini bankalar belirliyor. Eger iki karta basvuru yaptiysaniz ve ikisi de misal "Experian"dan cektiyse raporu... Bu durumda Experian raporunuz 2 hard inquiry gorunecek ve puan biraz dusecek , ama Equifax ve Transunion'da hala 0 gorunecek o nedenle o puanlar biraz daha yuksek olacak.
( @MegaShintai ) Ayrica yukarida belirtmeyi unuttum, bazen bankalar kartlara gore de kredi reporting agency'i degistirebiliyor. Misal (tamamen uyduruyorum :) ) Citibank, Double Cash kredi karti icin Experian'dan raporu cekerken, Rewards+ kredi karti icin Equifax'dan cekebilir. Ama gelecek yil bu tercihlerini degistirebilir :)
Yani, sizin de anlayacaginiz uzere onu kontrol etmek pek mumkun degil.
-
@crazycells Doğrudur sayın crazycells, söylediğiniz gibi farklı verileri inceliyorlardır. Skor herşey değildir. 🤣
-
Normalde 750 uzeri kredi skoru her yerde iyidir. Uc buyuk kredi kurumunun ucu de 750 ustundeyse, herhangi birsey alirken veya kart basvurularinda sorun yasamazsiniz.
Bir diger onemli faktor ise aylik veya yillik gelir durumu. Gelir miktariniz sizin kredi kartinizdaki limitler uzerinde etkili olur. Yillik $30k geliriniz varsa, size toplamda $30k limitli kart kolay kolay vermezler.
Kisaca, sizin affordability durumunuza bakiyorlar. Yani birseyi almaya gucunuzun yetme ve tabii ki geri odemeye gucunuzun yetme durumuna bakiyorlar. Bunun icinde sadece kredi skoruna degil ama ayrica gelir durumuna ve o andaki borclarinizin durumuna da bakiyorlar.
-
Bu kredi skoru isi garip. Ben 2020 Subat basinda bankaya gittim (BOFA) , hesap zaten 3-4 olmustu acilali, kredi karti ister misin diye sordu, olur deneyelim dedim ki bunu paylasmistim forumda. Cat sistem 1000 dolar limitli kart verdi. Esimde ise ilk hesap actigimizda karti olsun diye 400 dolar limitli secured kart vardı. Gecen hafta bankaya gittik, para yatirdik, esim de secured kartikredi kartina degistirmek istedi. FICO skoru 780. Bankadaki hanim denedi , sistem esimi onaylamadi :) . Dedki bir 6 ay denemeyin sakin. Tamam dedik. O hafta daha sonra Toyota dealer a gittik, bir araba lease ettik, saglam bir co-signer vardi. Co-signer a gerek kalmadan Toyota leasing esimin kredisini onayladi. Biri banka biri leasing firmasi ama , isler ilginc ilerliyor burada :)
-
Capitol One Virginia merkezli bir banka. Biz kullanıyoruz. Stimilus lar oraya yatmıştı bizim. Benzer isimli bir banka daha var, oradan da bize reklam gelip duruyor sürekli. Kartondan kredi kartı var içinde reklam olarak. Bizim oğlan koleksiyon yapıyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum